ΑρχικήΟχήματαSuzuki RM-Z450: Νικηφόρος συνταγή

Suzuki RM-Z450: Νικηφόρος συνταγή

Το να δημιουργήσει κανείς μία μοτοσικλέτα ΜΧ στοχεύοντας τις… δάφνες δεν αποτελεί ένα project που ολοκληρώνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Αντιθέτως απαιτείται κατάλληλη έρευνα, χρειάζεται άριστη ομάδα αναβατών και φυσικά συνεχείς δοκιμασίες για να σιγουρευτεί κανείς ότι έχει φθάσει στο άριστο αποτέλεσμα. Η Suzuki εξελίσσει εδώ και χρόνια τα συστήματα ψεκασμού της Keihin, τόσο στις πίστες του WSB όσο και στους αγώνες ATV με το LT-R450, χωρίς να μπαίνουν στο περιθώριο φυσικά οι εμπειρίες κι η τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από τα πρωταθλήματα στην κατηγορία Lite των ΗΠΑ κι ακόμη περισσότερο τη δουλειά που έχει γίνει με τον κορυφαίο αναβάτη Ricky Carmichael.

Το σύστημα τροφοδοσίας

Στην πραγματικότητα το σχέδιο είναι απλό, τουλάχιστον όπως το είδε η Suzuki. Αρχικά παίρνεις ένα σύστημα ψεκασμού που έχει αποδείξει τις νικηφόρες επιδόσεις του στην πίστα (όπως το GSX-R ή το LT-R450) και το σχεδιάζεις κατάλληλα για το RM-Z450, στοχεύοντας στις ακριβείς απαιτήσεις και την λειτουργία μιας μοτοσικλέτας ΜΧ. Η Suzuki έκανε ακόμη ένα βήμα μπροστά, εξελίσσοντας ένα σύστημα EFI τύπου total loss, με λίγα λόγια χωρίς να χρειάζεται την μπαταρία, που αποτελεί ένα πρόσθετο βάρος για μία μοτοσικλέτα του είδους. Επιπλέον, διαφοροποιήθηκε η γεννήτρια ώστε να παρέχει επαρκή ισχύ για το μονής φάσης ηλεκτρικό σύστημα.

Η Keihin έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη σχεδίαση του σώματος ώστε να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ σωστής παροχής αέρα και καυσίμου, για τη χρήση του στο περιβάλλον του ΜΧ. Επιπλέον, τοποθέτησε ένα κατάλληλα σχεδιασμένο μπρακέτο που ο μοχλισμός του στοχεύει στην πιο προοδευτική λειτουργία της πεταλούδας σε όλο το φάσμα των στροφών. Το καύσιμο οδεύει από το αλουμινένιο -παρακαλώ- ρεζερβουάρ μέσω μίας τρόμπας καυσίμου που βρίσκεται ενσωματωμένη σ’ αυτό.

Πολλά τα νέα στοιχεία

Το νέο RM-Z450 είναι εφοδιασμένο με επανασχεδιασμένη κεφαλή, με βελτιωμένο χώρο καύσης, νέο 5άρι κιβώτιο και νέο φίλτρο κουτιού. Επιπλέον, αναβαθμίστηκε το πλαίσιο για να ενισχυθεί η συμπεριφορά του στην οριακή οδήγηση της μοτοσικλέτας. Νέο είναι το πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι της Showa, καθώς επίσης και το piggyback αμορτισέρ που έχει τοποθετηθεί στο πίσω σύστημα μαζί με το νέο ψαλίδι. Τον εξοπλισμό του ολοκληρώνουν τα νέα πλαστικά, οι δίσκοι τύπου μαργαρίτα, τα νέα μαρσπιέ, η μικρή μανέτα του hot start, η νέα σέλα και η καινούργια ταπετσαρία και η χρυσή αλυσίδα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Dreamgirls: Music From the Motion Picture

Smokin’ Aces (soundtrack)

The Good German (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166