Το Coffee Meets Bagel σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τον αριθμό τηλεφώνου σας

Το Coffee Meets Bagel σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τον αριθμό τηλεφώνου σας

Το Coffee Meets Bagel σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Η γνωστή εφαρμογή γνωριμιών (τύπου Dating) Coffee Meets Bagel ανακοίνωσε σήμερα ότι δίνει στους χρήστες έναν ακόμη τρόπο να συνδεθούν στην πλατφόρμα της, καθώς μερικοί παραμένουν επιφυλακτικοί για τη σύνδεση με το λογαριασμό τους στο Facebook μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Πλέον οι χρήστες του Coffee Meets Bagel θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν παρέχοντας το αριθμό τηλεφώνου τους, αντί για σύνδεση με το Facebook. Η αλλαγή θα αρχίσει να διατίθεται από σήμερα, και μέχρι τις 20 Αυγούστου όλοι οι χρήστες Android και iOS θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των δύο επιλογών σύνδεσης.

Οι εφαρμογές γνωριμιών χρησιμοποιούν παραδοσιακά το Facebook ως μέθοδο εγγραφής, επειδή προφανώς είναι ένας εύκολος τρόπος για να συμπληρώσετε τις πληροφορίες του προφίλ σας, αφού το σύστημα τραβά αυτόματα τα στοιχεία από το Facebook, όπως ημερομηνία γέννησης, γεωγραφική τοποθεσία, ενδιαφέροντα και άλλα πολλά.

Το Coffee Meets Bagel ανέφερε ότι είδε μία δραματική αύξηση κατά 378% στον αριθμό των χρηστών που ζήτησε εναλλακτικές λύσεις σύνδεσης στο λογαριασμό τους μετά την είδηση ​​της κατάχρησης που έκανε η Cambridge Analytica τον περασμένο Μάρτιο.

Η εταιρεία ανέφερε ότι εξέτασε τρεις επιλογές σύνδεσης – το Gmail, το LinkedIn και τον αριθμό τηλεφώνου. Επίσης είπε ότι το Coffee Meets Bagel έψαχνε για μια επιλογή σύνδεσης που θα ήταν βολική και θα διευκόλυνε τον χρήστη, και τελικά επιλέχθηκε ο αριθμός τηλεφώνου επειδή ήταν η πιο εύκολη διαδικασία από τις υπόλοιπες.

Το Coffee Meets Bagel συνεργάζεται με μια εταιρεία ασφάλειας τρίτου μέρους που τις αναθέτει τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων της που περιέχουν όλους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με την προοπτική να εντοπίσει αν υπάρχει ένδειξη απάτης από μεριάς του χρήστη. Για παράδειγμα, εάν ένας αριθμός τηλεφώνου έχει ζητήσει έναν κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς και σε πολλές γλώσσες, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι γίνεται κοινή χρήση του τηλεφωνικού αριθμού και κατά συνέπεια υπάρχει έμπρακτη απόδειξη διπλού ή τριπλού λογαριασμού.

Eντούτοις πρέπει να επισημάνουμε πως στις εφαρμογές γνωριμιών κυριαρχούν με μεγάλη διαφορά το Tinder και το Badoo, και απλά οι υπόλοιποι ακολουθούν με μεγάλη διαφορά από πίσω, επιπλέον Eίναι προφανές πως ο συγκεκριμένος τομέας είναι αρκετά κερδοφόρος και μέχρι στιγμής υπάρχουν δεκάδες τέτοιου είδους εφαρμογές, αλλά οι περισσότερες μιμούνται τους πρωτοπόρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας