Το eBay θα προσθέσει νέα μέθοδο πληρωμής, το Google Pay

Το eBay θα προσθέσει νέα μέθοδο πληρωμής, το Google Pay

Το eBay ανέφερε πώς θα προσθέσει μία επιπλέον επιλογή πληρωμών για τους καταναλωτές, η οποία θα διεξάγεται μέσω του Google Pay, και θα είναι διαθέσιμη μέσω της android εφαρμογής της, του κανονικού ιστότοπου μέσω του επιτραπέζιου και φορητού υπολογιστή, και γενικά από οποιαδήποτε κινητή συσκευή που μπορεί να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο και να προβαίνει σε αγορές (αγγλικά: mobile web).

Το καινούργιο χαρακτηριστικό θα ξεκινήσει να διατίθεται προς το ευρύ κοινό από τις αρχές Απριλίου.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το eBay προσπαθεί μέσω διαφόρων τρόπων να απομακρυνθεί και να απεξαρτηθεί από την PayPal, καθώς οι δύο εταιρείες διαχωρίστηκαν το 2015, και πλέον είναι προφανές πως το eBay δεν έχει κανένα λόγο να υποστηρίζει αποκλειστικά την PayPal απορρίπτοντας άλλες αξιόλογες υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών.

Η επίσημη ανακοίνωση του eBay διευκρινίζει ό,τι πλέον μέσω της νέας διαδικασίας πληρωμής ενός προϊόντος στην πλατφόρμα της, δεν θα αναγκάζει τον χρήστη να εγκαταλείπει τον ιστότοπο όπως είθισται να συμβαίνει με την PayPal, και μετά να επιστρέφει πάλι πίσω για να συνεχίσει τις αγορές του.

Ουσιαστικά η σημερινή κίνηση ποτελεί μέρος των προσπαθειών του eBay να διαχειριστεί το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών που διεξάγονται στην πλατφόρμα του μέχρι το 2021, επιδιώκοντας να έχει τον πλήρη έλεγχο, κάτι που δεν συνέβαινε κατά το παρελθόν.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το eBay έχει τιμωρηθεί με την εμμονή του να επιβάλει στους χρήστες του να πληρώνουν μόνο μέσω PayPal κατά τα προηγούμενα χρόνια, προφανώς γιατί αρκετός κόσμος δεν επιθυμεί να αλλάζει τις καταναλωτικές συνήθειες του, ιδιαίτερα όταν τον αναγκάζουν κάποιοι άλλοι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Έτσι είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί χρήστες να στραφούν προς το Amazon που έχει πιο φιλικές μεθοδολογίες πληρωμής για τον καταναλωτή.

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως εάν το ebay επέτρεπε στο ευρύ κοινό να αγοράζει με περισσότερους τρόπους πληρωμής των προϊόντων στην πλατφόρμα του, δεν θα έμενε τόσο πολύ πίσω σε έσοδα από το Amazon.

Για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ: «Αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά την υφήλιο επιτρέπουν στους καταναλωτές να ψωνίζουν ακόμη και με κρυπτονομισματα, κάτι που θεωρείται απόλυτα λογικό στην εποχή που όλες οι τεχνολογίες εστιάζουν επάνω στο blockchain».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας