Το Facebook λέει ότι διέγραψε 583 εκατ. ψεύτικους λογαριασμούς το πρώτο τρίμηνο του 2018

Το Facebook λέει ότι διέγραψε 583 εκατ. ψεύτικους λογαριασμούς το πρώτο τρίμηνο του 2018

Το Facebook λέει ότι διέγραψε 583 εκατ. ψεύτικους λογαριασμούς το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Καθώς το Facebook εξακολουθεί να αγωνίζεται να εξαλείψει παντελώς τα ανεπιθύμητα μηνύματα, τη ρητορική μίσους, το ρατσισμό, το διαδικτυακό εκφοβισμό, και άλλα ανεπιθύμητα περιεχόμενα, η εταιρεία έχει φτάσει στο σημείο να εντοπίζει και να διαγραφεί μεγάλες ποσότητες λογαριασμών σε καθημερινή βάση που παραβαίνουν τους ηθικούς κανόνες της πλατφόρμας.

Το Facebook δημοσίευσε σήμερα την πρώτη του Κοινοτική Έκδοση για τα Πρότυπα που εφαρμόζει στην πλατφόρμα του (Community Standards Enforcement Repor), δίνοντας λεπτομέρειες για το είδος δράσης που εφαρμόζει σε περιεχόμενο που εμφανίζει διαδικτυακό εκφοβισμό, γυμνούς ενήλικες και ανήλικους και σεξουαλική δραστηριότητα, τρομοκρατική προπαγάνδα, και ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων αριθμών που προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση στο ευρύ κοινό είναι ότι το Facebook δήλωσε πώς διέγραψε 583 εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς (κατά τους τρεις μήνες που πέρασαν) για 1ο τρίμηνο του 2018, από 694 εκατομμύρια που ήταν το 4ο τρίμηνο του 2017.

Η έκθεση έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά από όταν το Facebook δημοσίευσε για πρώτη φορά λεπτομερείς εσωτερικές οδηγίες για το πώς θα προβαίνει στην κατάργηση του απαράδεκτου περιεχομένου.

Στην πραγματικότητα οι αριθμοί έχουν την ιδιότητα να δίνουν στους χρήστες μια καλύτερη ιδέα για τον τεράστιο όγκο των ψεύτικων λογαριασμών που βρίσκει και αντιμετωπίζει το Facebook. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί τους τελευταίους μήνες να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου – την οποία χρησιμοποιεί και για να υποδείξει στους φίλους σας στο Facebook και να σας προσθέσουν στις ετικέτες των φωτογραφιών- να συλλαμβάνει τους ψεύτικους λογαριασμούς που μπορεί να χρησιμοποιούν τη φωτογραφία άλλου προσώπου ως εικόνα προφίλ τους.

Αλλά μια πρόσφατη έκθεση από την Washington Post διαπίστωσε ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου του Facebook μπορεί να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, όσον αφορά την ανίχνευση ψεύτικων λογαριασμών, καθώς το εργαλείο δεν σαρώνει μία – μία τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται από τα 2,2 δισεκατομμύρια των χρηστών του ιστότοπου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του VP της διαχείρισης προϊόντων του Facebook, Guy Rosen, το πρόβλημα είναι ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης AI απέχουν ακόμα αρκετά χρόνια από το να λειτουργήσουν το ίδιο αποτελεσματικά όπως οι άνθρωποι, οπότε η εύρεση ακατάλληλου περιεχομένου βασίζεται περισσότερο στους χρήστες της πλατφόρμας με την επισήμανση του ως ακατάλληλο,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας