Το WhatsApp εγκαινιάζει τις λειτουργίες ομαδικής συνομιλίας και επεκτείνει τους ελέγχους διαχειριστή

Το WhatsApp εγκαινιάζει τις λειτουργίες ομαδικής συνομιλίας και επεκτείνει τους ελέγχους διαχειριστή

Το WhatsApp εγκαινιάζει τις λειτουργίες ομαδικής συνομιλίας και επεκτείνει τους ελέγχους διαχειριστή.

Η WhatsApp ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν στις συνομιλίες ομάδας. Ξεκινώντας σήμερα για τους χρήστες iOS και Android, οι ομάδες WhatsApp μπορούν τώρα να περιλαμβάνουν μια περιγραφή για να διευκρινίσουν το σκοπό, τις οδηγίες ή τα θέματα για την ομάδα. Η περιγραφή της ομάδας θα είναι προσβάσιμη σε κάθε νέο μέλος μιας ομάδας WhatsApp. Οι συνομιλίες της ομάδας WhatsApp μπορούν να περιλαμβάνουν μέχρι και 256 συμμετέχοντες.

Επίσης, από σήμερα τίθεται σε λειτουργία το Catch Up, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα για γρήγορη ανασκόπηση των μηνυμάτων σας και τις απαντήσεις που δεχτήκατε, από τη στιγμή που κλείσατε την εφαρμογή ή έχετε φύγει. Το Catch Up θα υποδεικνύεται με ένα νέο κουμπί @ στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Οι δημιουργοί ομάδων δεν μπορούν πλέον να αφαιρεθούν από τις ομάδες που δημιούργησαν οι ίδιοι, ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό της. Οι νέες εξουσίες των διαχειριστών μπορούν να περιορίσουν ποια μέλη της ομάδας μπορούν να αλλάξουν το εικονίδιο και την περιγραφή μιας ομάδας ή να καθορίσουν ποιοι χρήστες έχουν δικαιώματα διαχειριστή. Οι συμμετέχοντες σε μια ομάδα είναι πλέον σε θέση να αναζητήσουν του χρήστες με όνομα, και όχι απλά με το ψευδώνυμο χρήστη.

Οι αλλαγές ήρθαν σε μία περίεργη χρονική στιγμή, καθώς η WhatsApp αντιμετωπίζει δριμεία κριτική στην Ινδία, η οποία αντιπροσωπεύει τους 250 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες από τους συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες που έχει πλατφόρμα.

Πριν από τις τοπικές εκλογές αυτή την εβδομάδα στην Ινδία, δεκάδες χιλιάδες ομάδες του WhatsApp προσπαθούν να φτάσουν στους ψηφοφόρους τους, ωστόσο πολλές ομάδες γνωρίζουν ότι η εξάπλωση της παραπληροφόρησης είναι ένα μέσο για να αλλάξουν τη γνώμη των πολιτών που δεν τους εμπιστεύονται, και το κακό είναι ότι αυτή συμπεριφορά μεγεθύνετε σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό, και έχει να κάνει περισσότερο με τις θρησκείες, συμπεριλαμβανομένων των Ινδουιστών και των μουσουλμάνων.