Το Google Station δημιούργησε ένα τεράστιο δωρεάν hotspot Wi-Fi στη Νιγηρία

Το Google Station δημιούργησε ένα τεράστιο δωρεάν hotspot Wi-Fi στη Νιγηρία

Το Google Station δημιούργησε ένα τεράστιο δωρεάν hotspot Wi-Fi στη Νιγηρία.

Η Google εγκαινίασε την Πέμπτη (27 Ιουλίου 2018) ένα δωρεάν δίκτυο hotspot Wi-Fi στη Νιγηρία, μέρος της προσπάθειας της να αυξήσει την παρουσία της στο πιο πολυπληθές έθνος της Αφρικής.

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία, που ανήκει στο Alphabet, συνεργάστηκε με την κορυφαία Νιγηριανή εταιρεία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών την 21st Century Technology Limited για την παροχή δωρεάν δημόσιας υπηρεσίας Wi-Fi, για το έργο που ονομάζεται Google Station, σε έξι μέρη στην πρωτεύουσα Λάγος, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου της πόλης.

Η διείσδυση του διαδικτύου στη Νιγηρία είναι σχετικά χαμηλή. Περίπου το 25,7% του πληθυσμού έκανε χρήση του διαδικτύου το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η κακή υποδομή του διαδικτύου αποτελεί μείζονα πρόκληση για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η Νιγηρία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στην Αφρική. Οι ευρυζωνικές υπηρεσίες της χώρας είναι είτε αναξιόπιστες είτε απρόσιτες για τους 190 εκατομμύρια κατοίκους της Νιγηρίας.

Ο Anjali Joshi, αντιπρόεδρος της Google για τη διαχείριση προϊόντων, δήλωσε στο Reuters: «Προωθήσαμε με ιδιαίτερη επιτυχία την δωρεάν υπηρεσία W-iFi στο Λάγος, εντούτοις το σχέδιό μας είναι να επεκταθεί αυτό το δίκτυο γρήγορα και σε άλλες τοποθεσίες».

Η Google δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεργαστεί και με άλλους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου για να εξαπλωθεί το δίκτυο σε ακόμη περισσότερους Νιγηριανούς σε 200 δημόσιους χώρους σε πέντε πόλεις μέχρι το τέλος του 2019.

Η Google δεν αποκάλυψε το ποσό που επενδύθηκε στη νέα υπηρεσία της Νιγηρίας, όμως σίγουρα κόστισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Επιπρόσθετα, το κέρδος που θα αποκομίσει θα προέρχεται από τις διαφημίσεις που θα προβάλλονται στις συσκευές των χρηστών.

Ο τεχνολογικός γίγαντες επισήμανε πως σχεδιάζει να μοιραστεί έσοδα που θα προκύψουν από αυτό το έργο με τους συνεργάτες της για να τους βοηθήσει να διατηρήσουν και να αναπτύξουν την υπηρεσία Wi-Fi, αλλά δεν αποκάλυψε πώς θα μοιραστούν τα διαφημιστικά έσοδα.

Η Νιγηρία είναι η πέμπτη χώρα στον κόσμο που εισήλθε δυναμικά το Google Station. Παρόμοιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει στην Ινδία, την Ινδονησία, το Μεξικό και την Ταϊλάνδη.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε χώρες με ταχέως αναπτυσσόμενο πληθυσμό. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι η Νιγηρία θα είναι το τρίτο πολυπληθέστερο έθνος στον κόσμο, μετά την Κίνα και την Ινδία, έως το 2050.

Ο Anjali Joshi υπογράμμισε πως: Στην Ινδία, το δωρεάν δίκτυο WiFi που δημιούργησε το Google station χρησιμοποιείται από δεκάδες εκατομμύρια χρήστες, και σχεδόν από ένα εκατομμύριο πολίτες στο Μεξικό».

Η ταχεία πληθυσμιακή ανάπτυξη της Αφρικής, η μείωση του κόστους των δεδομένων και η έντονη υιοθέτηση των κινητών τηλεφώνων την έχουν καταστήσει ως μία ιδανική ελκυστική επενδυτική προοπτική για τις εταιρείες της τεχνολογίας, όμως δεν αποκαλύπτουν πόσο επικερδείς είναι οι αγορές της ηπείρου, και αν όντως βγάζουν ικανοποιητικά χρήματα από αυτήν την δραστηριότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας