Η Huawei και η Samsung παρουσίασαν πρόσφατα ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό σε ορισμένα από τα τελευταία έξυπνα κινητά τηλέφωνά τους (αγγλικά: Smartphones), δηλαδή την ασύρματη φόρτιση άλλων συσκευών μέσα από τα τηλέφωνά τους, επιτρέποντας να μοιράζονται εύκολα το υπόλοιπο της μπαταρίας τους με συνοπτικές διαδικασίες.
Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο Samsung Galaxy 10 φέρει την ονομασία Wireless PowerShare. Ωστόσο φαίνεται ό,τι και η Apple ζήλεψε κατά κάποιο τρόπο αυτήν την έξυπνη λειτουργία και σκοπεύει να την υιοθετήσει στο επερχόμενο τηλέφωνο της, το iphone 11, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε ένα Ιαπωνικό blog, το Macotakara που δημοσιεύει συχνά αξιόπιστες πληροφορίες που αφορούν τις συσκευές της Apple, και συνήθως επαληθεύονται στη διάρκεια του χρόνου.
Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη η Apple δεν επιβεβαίωσε ή διέψευσε τη συγκεκριμένη πληροφορία. Ίσως να το πράξει στο απώτερο μέλλον. Οπότε μέχρι τότε ας είμαστε λίγο υπομονετικοί και να μην θεωρήσουμε ως δεδομένη ετούτη την παράμετρο.
Από την άλλη πλευρά, η λειτουργία αμφίδρομης ασύρματης φόρτισης ουσιαστικά δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις ως μία αποδοτική λύση, προφανώς γιατί ακόμα και τα καινούργια smartphone δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Για να καταλάβετε επακριβώς τι εννοώ, συνήθως οι μεγάλες μπαταρίες έχουν το πολύ 5.000 mAh με 6.000 mAh (για να ακριβολογώ, ελάχιστες συσκευές έχουν τόση χωρητικότητα), όπου η μπαταρία μετά από βαριά χρήση κρατάει το πολύ μία ολόκληρη μέρα, και σπάνια λίγο παραπάνω, αλλά τα περισσότερα smartphone έχουν μπαταρίες που κυμαίνονται περίπου στα 3.000 mAh, δηλαδή μετά βίας φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες της εκάστοτε συσκευής εντός της ημέρας και συνήθως απαιτείται επαναφόρτιση για να μην ξεμείνει από ενέργεια.
Επομένως γίνεται αντιληπτό πως εάν τελικά το επόμενο iPhone της Apple συνοδεύεται από τη λειτουργία αμφίδρομης ασύρματης φόρτισης θα φορτίζει συμπληρωματικά τις άλλες συσκευές, και όχι από την μηδέν ολόκληρη την μπαταρία, διότι θα ξεμείνει από ενέργεια το ίδιο το smartphone.
Εν τούτοις ενδέχεται στο μέλλον οι μπαταρίες να φέρουν μεγάλη διάρκεια ζώης, οπότε η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι πραγματικά λειτουργική, και όχι ένα χαρακτηριστικό που ουσιαστικά δεν έχει να προσφέρει τίποτα, και δημιουργήθηκε απλά για εντυπώσεις.