Το λευκό είναι trendy στα αυτοκίνητα

Το λευκό είναι trendy στα αυτοκίνητα

Τα ασημί και τα μαύρα αυτοκίνητα κυριαρχούσαν επί χρόνια στους δρόμους, εφέτος όμως θα περάσουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, καθώς προβλέπεται να αναδειχθεί δημοφιλέστερο χρώμα το λευκό. Σύμφωνα με μελέτη της αμερικανικής βιομηχανίας χρωμάτων PPG Industries, ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν το 2020 σε όλον τον κόσμο ήταν άσπρο.

Από εκεί και κάτω πηγαίνει ωστόσο η παγκόσμια σύμπνοια περίπατο και βγαίνουν στην επιφάνεια διαφορετικές προτιμήσεις ανάλογα με την ήπειρο. Οι Αμερικανοί επέλεξαν στη δεύτερη θέση τα ασημί μοντέλα με ποσοστό 18%, ενώ οι Ασιάτες τα μαύρα, επίσης με 18%. Το μαύρο ήταν η δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή και για τους Ευρωπαίους με ένα μερίδιο της τάξης του 19%, ενώ στην τρίτη θέση συναντούμε τα μοντέλα σε γκρι τόνους και ποσοστό 15%.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν στην Ευρώπη οι κόκκινες και μπλε αποχρώσεις. Πολύ χαμηλότερη είναι η αποδοχή του πράσινου, τόσον στην Ευρώπη με μερίδιο μόλις 2%, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι ειδικοί της PPG Industries προβλέπουν, ότι από το 2022 και μετά θα αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των ταξινομήσεων μοντέλων σε ροζ, μοβ βιολετί και χρυσαφί χρωματισμούς. Μάλιστα θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα χρώματα από την κινέζικη και την κορεάτικη αγορά.

Η αμερικανική εταιρεία αποτόλμησε επίσης μία βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη για την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με αυτήν, δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στην κορυφή των χρωματικών προτιμήσεων, όμως θα ταξινομηθούν πολύ περισσότερα μπλε οχήματα.

Επίσης ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που σχετίζεται με το λευκό χρώμα στα οχήματα είναι ότι το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο γιατί αποκρούει και δεν απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία που ως συνήθως όταν εισέρχεται μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου το καθιστά ιδιαίτερα θερμό και φυσικά πρέπει ο εκάστοτε οδηγός να ανοίξει τις πόρτες για μερικά λεπτά ώστε να φύγει η ζέστα από έκει μέσα, διαφορετικά ενδέχεται να γίνει μούσκεμα από τον ιδρώτα ή στην καλύτερη περίπτωση να χρησιμοποιήσει τον κλιματισμό για να ψυχρανθεί το εσωτερικό.

Προηγούμενο άρθροΜεγάλο Πάπιγκο (χωριό του νομού Ιωαννίνων)
Επόμενο άρθροΧορηγία για Streamers, Youtubers. Πως να βρεις χορηγούς
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας