ΑρχικήΕιδήσειςΤο Twitter αφαίρεσε Tweet από λογαριασμό που συνδέεται με τον ηγέτη του...

Το Twitter αφαίρεσε Tweet από λογαριασμό που συνδέεται με τον ηγέτη του Ιράν

Το Twitter αφαίρεσε την Παρασκευή ένα tweet από έναν λογαριασμό που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στον Ιρανό ηγέτη Αλί Χοσεϊνί Χαμενεΐ, αφού φέρεται να ζητά την θανάτωση του γνωστού συγγραφέα Salman Rushdie για το αμφιλεγόμενο έργο του, που έχει γραμμένους σατανικούς στίχους και προσβάλλουν τη θρησκεία τους και το Κοράνι.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο λογαριασμός στο Twitter από τον οποίο διαγράφηκε η ανάρτηση φέρει το όνομα χτήστη @khamenei_ir, και μάλιστα μέχρι τώρα έχει δημοσιεύσει 9.475 Tweet και έχει πάνω από 546.000 ακόλουθους.

Από την πλευρά του, το Twitter είπε ό,τι δεν θέλει να επιβάλει λογοκρισία στους ηγέτες των χωρών, ούτε να διαγράφει τις αναρτήσεις τους, ακόμα κι αν τα Tweet τους περιέχουν υλικό που θεωρείται ρατσιστικό ή απειλητικό, διότι έτσι ίσως να κρυφτούν σημαντικές πληροφορίες που θα πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας και να συζητηθούν από την κοινωνία.

Παρόλα αυτά η διαγραφή του Tweet από το λογαριασμό που συνδέεται με τον ηγέτη του Ιράν έγινε με αυτοματοποιημένο τρόπο, αφού το σύστημα έκρινε πως παραβίαζε την ορθή πολιτική χρήσης της πλατφόρμας, και δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση σε κανέναν να προάγει την βία, τις απειλές, την επιθυμία για σωματική βλάβη, τον θάνατο, την αρρώστια ενός ατόμου ή μιας ομάδας ανθρώπων.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Twitter δεν είναι επαληθευμένος, εν τούτοις αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι γνήσιος, διότι ο κάτοχος ή ο διαχειριστής του λογαριασμού πιθανόν να μην ήθελε να προβεί στη διαδικασία επαλήθευσης για πολλούς και διάφορους λόγους.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Twitter απαγορεύεται στο Ιράν, επίσης είναι σίγουρο πως οι ιρανοί πολίτες που ζουν στη χώρα δεν θα δουν τις αναρτήσεις, αλλά μόνο εκείνοι που ζουν στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα, ο ηγέτης του Ιράν μπορεί μέσα από τις αναρτήσεις του να θέλει να ενημερώσει τους ξένους δημοσιογράφους για τον τρόπο σκέψης του, κάτι που κάνουν σχεδόν όλοι οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροι των χωρών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166