ΑρχικήΔιαδίκτυο24 wordpress plugins. Χρήσιμα για όλους τους ιστότοπους

24 wordpress plugins. Χρήσιμα για όλους τους ιστότοπους

Το WordPress είναι αντικειμενικά ένα ευέλικτο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου για τη δημιουργία ιστοσελίδων. Ένας από τους κύριους λόγους για αυτό είναι η μεγάλη ποικιλία plugins που είναι χρήσιμα για την επιπλέον λειτουργικότητα του εκάστοτε ιστότοπου.

Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν πρόσθετα στον επίσημο κατάλογο του WordPress, που καλύπτουν σχεδόν κάθε ανάγκη για κάθε τύπο ιστότοπου. Είναι επίσης δυνατό να προμηθευτείτε premium wordpress plugins από διάφορους ανεξάρτητους προγραμματιστές ή ακόμα και να δημιουργήσετε το δικό σας πρόσθετο, εφόσον έχετε την απαιτούμενη γνώση για να το πράξετε.

Έχουμε δοκιμάσει πολλά πρόσθετα για να περιορίσουμε τις επιλογές και συντάξαμε μια λίστα με τα 24 καλύτερα wordpress plugins για ένα ευρύ φάσμα σκοπών.

Πίνακας περιεχομένων

24 wordpress plugins. Χρήσιμα για όλους τους ιστότοπους

Σε αυτόν τον κατατοπιστικό κατάλογο που δημιουργήσαμε έχουμε επιλέξει το καλύτερο πρόσθετο για κάθε λειτουργικότητα. Για να αποφασίσουμε και να καταλήξουμε στα καλύτερα plugins, λάβαμε υπόψη τις παρακάτω πτυχές:

 • Δυνατότητες: Αξιολογήσαμε ενδελεχώς κάθε πρόσθετο για να διασφαλίσουμε ότι οι δυνατότητες που παρέχονται εξυπηρετούν τον εκάστοτε σκοπό που ισχυρίζονται οι προγραμματιστές του που το έφτιαξαν. Φροντίσαμε επίσης να τα λειτουργήσουμε σε οποιονδήποτε τύπο ιστότοπου που τρέχει σε WordPress.
 • Αξιοπιστία: Έχουμε επιλέξει πολλά δωρεάν wordpress plugins που είναι άμεσα διαθέσιμα στον επίσημο κατάλογο προσθηκών του WordPress.org. Για τα premium πρόσθετα, ελέγξαμε την αξιοπιστία των προγραμματιστών για να διασφαλίσουμε ότι είναι ασφαλή στη χρήση τους.
 • Συμβατότητα: Το πρόσθετο θα πρέπει απαραίτητα να είναι συμβατό με τις πρόσφατες εκδόσεις WordPress και PHP. Επιλέξαμε επίσης προσθήκες που έχουν ενημερωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες.

Elementor – Καλύτερο πρόσθετο δημιουργίας σελίδων

Στατιστικά

 • Λήψεις: 5+ εκατομμύρια
 • Βαθμολογία: 4,5/5
 • Καταλληλότερο Για: προσαρμογή και δημιουργία σελίδων
 • Τιμή: freemium (από 49 δολάρια το έτος)

Το Elementor είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα του WordPress για δημιουργία σελίδων. Στον πυρήνα του, το Elementor παρέχει λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης έτοιμων προτύπων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες σελίδες και αναρτήσεις σε ελάχιστο χρόνο.

Το πρόσθετο προσφέρει επίσης περισσότερα από 100 προκατασκευασμένα πρότυπα σελίδων για την κατασκευή οποιουδήποτε τύπου ιστότοπου. Επιπλέον διαθέτει πάνω από 90 επιλογές γραφικών στοιχείων που δίνουν τη δυνατότητα να ομορφαίνει περαιτέρω ένα landing page, και κατ’ επέκταση να μοιάζει πιο επαγγελματικό.

Ενώ το Elementor λειτουργεί με σχεδόν όλα τα θέματα του WordPress, φροντίστε να επιλέξετε κάποιο έτοιμο από το Elementor για να αποφύγετε οποιοδήποτε πρόβλημα ασυμβατότητας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, χρησιμοποιήστε το θέμα Hello Elementor WordPress που σχεδιάστηκε από τους προγραμματιστές αυτού του plugin.

Επιπρόσθετα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρόγραμμα δημιουργίας θεμάτων Elementor. Αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα θέμα (Theme) από την αρχή προσαρμόζοντας εύκολα 6α βασικά μέρη ενός θέματος, όπως την κεφαλίδα, το υποσέλιδο, ακόμη και τις σελίδες προϊόντων.

WooCommerce – Καλύτερο πρόσθετο για ηλεκτρονικό κατάστημα

Στατιστικά

 • Λήψεις: 5+ εκατομμύρια
 • Βαθμολογία: 4,5/5
 • Καταλληλότερο για δημιουργία ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου
 • Τιμή: δωρεάν, με προαιρετικά πρόσθετα που ξεκινούν από 6 δολάρια το μήνα

Το WooCommerce είναι η καλύτερη προσθήκη WordPress για όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει το δικό του προσαρμοσμένο ηλεκτρονικό κατάστημα. Παρέχει βασικές λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως δημιουργία ψηφιακής βιτρίνας, καταχώριση προϊόντων και διαχείριση παραγγελιών.

Επιπλέον, το WooCommerce δέχεται σχεδόν όλες τις σημαντικές πιστωτικές κάρτες, όπως και πληρωμές με τραπεζικά εμβάσματα, ενώ το κυριότερο από όλα είναι ότι συνεργάζεται άψογα με 140 εταιρείες ηλεκτρονικών πληρωμών (βλέπε PayPal, Stripe κ.λπ), ώστε οι πελάτες να έχουν άπειρες επιλογές προκειμένου να πληρώσουν την παραγγελία τους.

Έρχεται με έναν οδηγό γρήγορης εγκατάστασης που σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις κατά την εγκατάσταση (δηλαδή στο εκάστοτε πλαίσιο που θα σας εμφανίζεται σε τούτη τη διαδικασία) και να παρέχετε λεπτομέρειες για το κατάστημα που θα φτιάξετε, και ο ιστότοπος θα είναι έτοιμος σε μερικά λεπτά.

Η διαχείριση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος με το WooCommerce είναι εύκολη καθώς ο πίνακας ελέγχου είναι σχεδόν ίδιος με εκείνο του WordPress. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε την πλαϊνή γραμμή στον πίνακα διαχείρισης για να διαχειριστείτε τα προϊόντα, τις παραγγελίες και τις αναφορές σας.

Για να δημιουργήσετε μια όμορφη ψηφιακή βιτρίνα στο WooCommerce site σας, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατό wordpress theme που προορίζεται αποκλειστικά για το WooCommerce.

Wordfence – Καλύτερο πρόσθετο ασφάλειας για WordPress

Στατιστικά

 • Λήψεις: 4+ εκατομμύρια
 • Βαθμολογία: 4,5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), τείχος προστασίας (WAF), γρηγόρη σάρωση του ιστότοπου, έλεγχος κατεστραμμένων συνδέσμων
 • Καταλληλότερο για: την ασφάλεια ιστοτόπων WordPress
 • Τιμή: freemium (από 99 δολάρια το έτος ανά άδεια)

Το Wordfence είναι το κατάλληλο πρόσθετο ασφαλείας του WordPress. Καλύπτει θεμελιώδεις πτυχές της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης του εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού και τον εντοπισμό κακόβουλης επισκεψιμότητας που προέρχεται από διάφορα bot.

Αφού εγκαταστήσετε την προσθήκη, ο πίνακας εργαλείων του Wordfence θα εμφανίσει δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια του ιστότοπου, όπως μια σύνοψη του τείχους προστασίας, αποκλεισμένες επιθέσεις και αναφορά για τις υλοποιημένες σαρώσεις ασφαλείας που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα.

Η δυνατότητα σύνδεση με ασφάλεια (login security) σας επιτρέπει να εφαρμόσετε και να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όταν συνδέεστε στον πίνακα ελέγχου wordpress. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σαρώσετε τον παρεχόμενο κωδικό QR Code με μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας στην κινητή συσκευή σας και να εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης.

Ο σαρωτής κακόβουλου λογισμικού ελέγχει για κακόβουλο λογισμικό στα αρχεία θεμάτων και προσθηκών του WordPress. Εντοπίζει επίσης ευπάθειες ασφαλείας, όπως πιθανές κερκόπορτες, code injection και κακόβουλες ανακατευθύνσεις. Ο έλεγχος κατεστραμμένου συνδέσμων σας βοηθά να βρείτε broken link στον ιστότοπό σας.

Το τείχος προστασίας (WAF) του Wordfence προστατεύει τον ιστότοπο σας από κακόβουλη επισκεψιμότητα. Η δυνατότητα ορίου σύνδεσης θα αποκλείσει τις διευθύνσεις IP που αποτυγχάνουν να συνδεθούν μετά από συγκεκριμένο αριθμό προσπαθειών, αποτρέποντας επιθέσεις brute force attacks.

Αφού εγκαταστήσετε το πρόσθετο, το τείχος προστασίας θα εκτελείται σε λειτουργία learning mode, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις δυνατότητες του και να οποιαδήποτε εξωτερική απειλή, προστατεύοντας τον ιστότοπό σας πιο αποτελεσματικά.

Yoast SEO – Καλύτερο πρόσθετο SEO για WordPress

Στατιστικά

 • Λήψεις: 5+ εκατομμύρια
 • Βαθμολογία: 5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: πρόγραμμα βελτιστοποίησης σελίδων και άρθρων για τις μηχανές αναζήτησης, δημιουργία χαρτών ιστότοπου τύπου xml sitemap, προτάσεις SEO στη σελίδα
 • Καταλληλότερο για: βελτιστοποίηση σελίδων και αναρτήσεων για μηχανές αναζήτησης
 • Τιμή: freemium (από 99 δολάρια το έτος)

Το Yoast SEO είναι ένα πρόσθετο WordPress πλούσιο σε χαρακτηριστικά που προσφέρει βασικά εργαλεία SEO. Ο επεξεργαστής snippet editor σας επιτρέπει να προσθέτετε μια λέξη-κλειδί εστίασης, έναν τίτλο μεταδεδομένων και μια μετα-περιγραφή στις αναρτήσεις σας και τέλος να προβείτε σε μία προεπισκόπηση πως θα φαίνεται το άρθρο στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Οι προτάσεις SEO στη σελίδα βοηθούν στη βελτιστοποίηση του περιεχομένου σας βελτιώνοντας τη χρήση της λέξης-κλειδιού, τον τίτλο μεταδεδομένων και το εναλλακτικό κείμενο. Το Yoast SEO προτείνει την καλύτερη δυνατή συνδεσμολογία για τους εσωτερικούς συνδέσμους για την καλύτερη δομή του ιστότοπου.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό ότι διαθέτει ένα πλούσιο πίνακα με αρκετά εργαλεία που σας επιτρέπει βάσει των ρυθμίσεων που θα βάλετε στο Yoast SEO να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο σας, ώστε να κατατάσσεται καλύτερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Τέλος, το πρόγραμμα δημιουργίας χαρτών ιστότοπου XML είναι βολικό για την υποβολή του sitemap σας στο Google search console, όπως και στο Webmasters Bing, ώστε να γίνει άμεσα η ευρετηρίαση του υλικού σας στις μηχανές αναζήτησης.

WPForms – Καλύτερο πρόσθετο WordPress για Form Builder

Στατιστικά

 • Λήψεις: 5+ εκατομμύρια
 • Βαθμολογία: 5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: Εργαλείο δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης φορμών, έτοιμα προκατασκευασμένα πρότυπα για φόρμες, προστασία ανεπιθύμητων μηνυμάτων, ενσωμάτωση συντόμου κώδικα κ.λπ.
 • Κατάλληλο για: δημιουργία διαφόρων φορμών, συμπεριλαμβανομένων φορμών επικοινωνίας, σχολίων και συνδρομής
 • Τιμή: freemium (από 31 δολάρια το έτος )

Το WPForms ένα ισχυρό wordpress plug-in για τη δημιουργία φόρμας επικοινωνίας, ώστε οι χρήστες να επικοινωνούν μαζί σας. Το πρόγραμμα επεξεργασίας φορμών, μεταφοράς και απόθεσης, όπως και τα προκατασκευασμένα πρότυπα σας βοηθούν να δημιουργήσετε οποιαδήποτε τύπο φόρμας για τον ιστότοπο σας σε ελάχιστο χρόνο.

Συνολικά, υπάρχουν 22 προκατασκευασμένα πρότυπα στη δωρεάν έκδοση, συμπεριλαμβανομένης της φόρμας επικοινωνίας, της φόρμας εγγραφής χρηστών και της φόρμας εγγραφής στο ενημερωτικό δελτίο. Είναι επίσης δυνατό να δημιουργήσετε μια φόρμα εξ ολοκλήρου από την αρχή και να την διαμορφώσετε ανάλογα με τις επιθυμίες σας.

Όλες οι φόρμες που δημιουργούνται με χρήση αυτής της προσθήκης αποκρίνονται σωστά, χωρίς να παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει ότι θα λειτουργούν ομαλά σε κινητές συσκευές. Έρχονται επίσης με μέτρα προστασίας από ανεπιθύμητα μηνύματα hCaptcha και reCAPTCHA .

Η ενσωμάτωση οποιασδήποτε φόρμας σε μια σελίδα ή μια ανάρτηση γίνεται πανεύκολα, και πιο αναλυτικά, χρησιμοποιώντας κάποιο έτοιμο πρότυπο και έπειτα θα πρέπει να πάρετε και να βάλετε το σύντομο κώδικα στο σημείο που θέλετε να εμφανίζεται, όπως στη σελίδα επικοινωνίας.

LiteSpeed ​​Cache – Καλύτερο πρόσθετο WordPress Caching

Στατιστικά

 • Λήψεις: 100.000+
 • Βαθμολογία: 4,5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: Ολοκληρωμένες ρυθμίσεις προσωρινής μνήμης, υπηρεσία CDN, βελτιστοποίηση σελίδας και εικόνας
 • Καταλληλότερο για: ενεργοποίηση προσωρινής μνήμης και βελτιστοποίησης ιστότοπου
 • Τιμή: δωρεάν

Η προσωρινή αποθήκευση περιεχομένου στο WordPress είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της απόδοσης ενός ιστότοπου και το LiteSpeed ​​Cache είναι είναι ένα από τα απαραίτητα εργαλεία που μπορούν να το πράξουν με συνοπτικές διαδικασίες και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτό το δωρεάν πρόσθετο για WordPress είναι εύκολο στη χρήση, προσφέροντας μια διαισθητική διεπαφή για τη διαχείριση της προσωρινής μνήμης του ιστότοπου, χάρη στις προηγμένες λειτουργίες προσωρινής αποθήκευσης που διαθέτει.

Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά στοιχεία ελέγχου προσωρινής μνήμης για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση για συγκεκριμένες πτυχές του ιστότοπου, όπως μόνο για τους επισκέπτες, μόνο για τους συνδεδεμένους χρήστες, για τους πόρους της PHP και τη σελίδα σύνδεσης. Υπάρχουν ακόμη και επιλογές για εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης σε συγκεκριμένες διευθύνσεις URL.

Εκτός από τα εργαλεία προσωρινής αποθήκευσης για την επιτάχυνση του ιστότοπου σας, η προσθήκη διαθέτει μια δυνατότητα βελτιστοποίησης για την συμπίεση των αρχείων CSS και Javascript . Οι ρυθμίσεις του CDN σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε το QUIC.cloud CDN στον ιστότοπο σας.

MemberPress – Καλύτερο πρόσθετο για την εγγραφή μελών μέσω συνδρομής

Στατιστικά

 • Λήψεις: 28.000+
 • Βαθμολογία: 4,6/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: Κανόνες περιορισμού σε συγκεκριμένο περιεχόμενο, πρόγραμμα συνεργατών, αυτοματοποιημένο σύστημα χρέωσης, εύκολη ρύθμιση
 • Καταλληλότερο για: δημιουργία ιστότοπου με συνδρομή επί πληρωμή
 • Τιμή: 179 έως 399 δολάρια το έτος

Το MemberPress είναι ένα premium πρόσθετο για τη δημιουργία κοινότητας με συνδρομές, προκειμένου να κερδίσετε έσοδα από τον ιστότοπο σας, όπως για παράδειγμα πουλώντας διαδικτυακά μαθήματα, ψηφιακές λήψεις αρχείων μέσω συνδρομής και άλλο αποκλειστικό περιεχόμενο.

Αυτό το premium πρόσθετο διαθέτει μια επαγγελματική ομάδα υποστήριξης και είναι εύκολο να ρυθμιστεί. Επίσης, λειτουργεί άψογα σε συνδυασμό με πρόσθετα όπως το bbPress για τη δημιουργία ενός φόρουμ που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης ή το Easy Affiliate για πρόγραμμα συνεργατών.

Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα συνδρομής όπως σας αρέσει, ενώ η σελίδα τιμολόγησης είναι πλήρως προσαρμόσιμη. Η δυνατότητα περιορισμού περιεχομένου σας βοηθά να περιορίσετε την πρόσβαση των μελών σε σελίδες, σε αναρτήσεις, σε αρχεία και κατηγορίες.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα χρέωσης καθιστά εύκολη την υπενθύμιση στους χρήστες πότε πρόκειται να ανανεωθεί και να ακυρωθεί η συνδρομή. Το πρόσθετο επίσης μπορεί να ανακαλέσει ή να ανανεώσει αυτόματα κάποια συνδρομή με βάση τις πληρωμές που έχουν γίνει έως τώρα.

bbPress – Καλύτερο πρόσθετο για φόρουμ

Στατιστικά

 • Λήψεις: 200.000+
 • Βαθμολογία: 4/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: απλή διεπαφή, συμβατότητα με πολλά θέματα
 • Καταλληλότερο για: φόρουμ σε ιστότοπο WordPress
 • Τιμή: δωρεάν

Το bbPress είναι ένα ελαφρύ δωρεάν πρόσθετο για τη δημιουργία φόρουμ στο WordPress που δουλεύει άψογα, χωρίς να έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά σε αυτή την κατηγορία. Η εγκατάσταση και η έναρξη ενός φόρουμ με αυτήν την προσθήκη δεν θα πάρει πολύ χρόνο.

Η περιοχή στον πίνακα ελέγχου στο φόρουμ γίνεται μέσα από τη σελίδα διαχειριστή του WordPress. Η διεπαφή του είναι απλή και εύχρηστη για τη διαχείριση του φόρουμ και των λογαριασμών χρηστών.

Το bbPress διαθέτει μία έξυπνη δυνατότητα συμβατότητας που διασφαλίζει ότι όλες οι λειτουργίες και τα στοιχεία του bbPress θα λειτουργούν ανεξάρτητα από το θέμα που θα χρησιμοποιήσετε, ακόμα κι αν δεν περιλαμβάνει κώδικα ή πρότυπα bbPress.

Αυτή η δωρεάν προσθήκη έρχεται επίσης με υποστήριξη Akismet για προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα.

UpdraftPlus – Το καλύτερο πρόσθετο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress

Στατιστικά

 • Λήψεις: 3+ εκατομμύρια
 • Βαθμολογία: 5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας, αποθήκευση που βασίζεται σε cloud
 • Καταλληλότερο για: δημιουργία και αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων ιστότοπου
 • Τιμή: freemium (από 42 δολάρια το έτος)

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός ιστότοπου στο WordPress είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή απώλειας δεδομένων σε περίπτωση κατάρρευσης του συστήματος, αποτυχίας σκληρού δίσκου ή παραβίασης ασφάλειας. Το UpdraftPlus είναι ένα από τα καλύτερα πρόσθετα WordPress για τη διαχείριση των αντιγράφων ασφαλείας.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η επαναφορά των δεδομένων του ιστότοπου σας είναι εύκολη, χάρη στη διαισθητική διεπαφή χρήστη. Μπορείτε να ορίσετε αυτόματη δημιουργία backup αρχείων και βάσης δεδομένων μέσα από τον πίνακα ρυθμίσεων, για παράδειγμα να γίνεται κάθε μέρα ή κάθε εβδομάδα.

Επιπλέον είναι εφικτό να χρησιμοποιήσετε το UpdraftPlus μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης από άλλο υπολογιστή, επίσης, μπορείτε να αποθηκεύετε το περιεχόμενο σας απευθείας στο cloud, όπως το Dropbox και το Google Drive, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η μεταφορά του αποθηκευμένου υλικού δύναται να γίνει με απλές λύσεις μεταφοράς δεδομένων, όπως email και FTP.

Το UpdraftPlus Vault, είναι ο απομακρυσμένος χώρος αποθήκευσης που παρέχει αυτό το wordpress plugin, αλλά είναι διαθέσιμος μόνο στο πρόγραμμα premium. Λειτουργεί απρόσκοπτα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την επαναφορά δεδομένων ιστότοπου. Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό premium είναι η κρυπτογράφηση της βάσης δεδομένων για τη διασφάλιση της ασφάλειας των δεδομένων σας.

Akismet – Καλύτερη πρόσθετο WordPress για προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα

Στατιστικά

 • Λήψεις: 5+ εκατομμύρια
 • Βαθμολογία: 4,5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: στατιστικά δεδομένα, ιστορικό κατάστασης σχολίων, απόρριψη σχολίων
 • Καταλληλότερο για: πρόληψη ανεπιθύμητων σχολίων από τους χρήστες σας
 • Τιμή: freemium (από 8,33 δολάρια το μήνα)

Το Akismet είναι ένα από τα καλύτερα πρόσθετα WordPress για την αποφυγή ανεπιθύμητων σχολίων στις αναρτήσεις σας. Η προσθήκη φιλτράρει τα σχόλια που μπορεί να είναι spam και τα στέλνει στην αναμονή προκειμένου να τα αξιολογήσετε. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να εξετάζετε χειροκίνητα κάθε σχολείο ξεχωριστά, και αυτό θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε μεγάλη επισκεψιμότητα στο website σας, που εκεί πλέον τα πράγματα είναι περίπλοκα και απαιτείται πολύς χρόνος.

Το πρόσθετο εντοπίζει κατευθείαν τις διευθύνσεις URL που είναι ενσωματωμένα στα σχόλια, και τα μεταφέρει στη λίστα αναμονής προκειμένου να τα ελέγξετε.

Η δυνατότητα «απόρριψης» διαγράφει μόνιμα τα ανεπιθύμητα μηνύματα, εξοικονομώντας χώρο στο δίσκο του server σας. Εναλλακτικά, παρέχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει τα ανεπιθύμητα μηνύματα για 15 ημέρες στο φάκελο «spam messages», και σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο να τα ελέγξετε, τότε τα διαγράφει μόνιμα, μετά το πέρας αυτής της προθεσμίας.

Το Akismet λειτουργεί σωστά με τα πρόσθετα τύπου contact form για την αποφυγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων στις υποβολές που γίνονται μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας.

GTranslate – Καλύτερο πρόσθετο μετάφρασης WordPress

Στατιστικά

 • Λήψεις: 300.000+
 • Βαθμολογία: 5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: 103 διαθέσιμες γλώσσες για μετάφραση, πολλά στυλ widget
 • Καταλληλότερο για: αυτόματη μετάφραση ενός ιστότοπου WordPress
 • Τιμή: freemium (από 9,99 δολάρια το μήνα)

Το GTranslate είναι ένα από τα καλύτερα και πιο πρακτικά πρόσθετα μετάφρασης στο WordPress, που χρησιμοποιεί το Google Translate API για αυτόματη μετάφραση του περιεχομένου ενός website.

Στη σελίδα «Ρυθμίσεις» υπάρχει επιλογή για να μεταφραστούν περισσότερες από 100 γλώσσες. Το μόνο που απαιτείται είναι απλά να σύρετε και να αποθέσετε τα ζεύγη των γλωσσών στη λίστα σας και να ξεκινήσει η διαδικασία. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των γλωσσών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάτι που σημαίνει πως είναι ιδιαίτερα βολικό για όσους ιδιοκτήτες website απευθύνονται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες.

Η προσθήκη εμφανίζει σε κάθε άρθρο και σελίδα ένα γραφικό στοιχείο ώστε οι επισκέπτες να επιλέξουν τη γλώσσα που προτιμούν. Μπορείτε να μεταξύ 10 διαφορετικών γραφικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του τυπικού αναπτυσσόμενου μενού με σημαίες και του αναδυόμενου παραθύρου.

Η έκδοση premium προσφέρει πιο προηγμένες λειτουργίες μετάφρασης, όπως μετάφραση ακόμη και του URL, γρήγορη ευρετηρίαση του περιεχομένου στις μηχανές αναζήτησης και επεξεργασία μετάφρασης. Υπάρχουν τέσσερα διαθέσιμα τέσσερα πακέτα συνδρομών premium, ξεκινώντας από 9,99 δολάρια το μήνα, και φυσικά μπορείτε να τα τροποποιήσετε προσθέτοντας ή αφαιρώντας λειτουργίες.

AddToAny – Καλύτερο πρόσθετο για κοινοποίηση περιεχομένου στα social media

Στατιστικά

 • Λήψεις: 500.000+
 • Βαθμολογία: 4,5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: συμβατότητα με διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καταμέτρηση κοινοποιήσεων, και έχει κουμπιά που είναι απολύτως συμβατά με κινητές συσκευές
 • Καταλληλότερο για: δημοσίευση περιεχομένου στα social media
 • Τιμή: δωρεάν

Το AddToAny είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν πρόσθετα WordPress για την κοινοποίηση άρθρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter, Pinterest κ.λπ. Στην πραγματικότητα, αυτό το δωρεάν plugin έχει ενσωματωμένες πολλές δυνατότητες που συναγωνίζονται πολλά πρόσθετα που προσφέρονται επί πληρωμή.

Υποστηρίζει περισσότερες από 80 πλατφόρμες social media, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Twitter και LinkedIn. Στον πίνακα ρυθμίσεων της προσθήκης, απλώς κάντε κλικ στην επιθυμητή πλατφόρμα για να τη συμπεριλάβετε στα κουμπιά κοινής χρήσης – δεν υπάρχει όριο στο πόσα κουμπιά μπορείτε να έχετε.

Η χρήση του είναι τόσο απλή που το μόνο που απαιτείται να κάνετε είναι σύρετε και να αποθέστε τα εικονίδια στον πίνακα ελέγχου για να αναδιατάξετε τη λίστα με τα προτεινόμενα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα πάντα με τις δικές σας προτιμήσεις. Είναι επίσης δυνατή η εμφάνιση του αριθμού των like στο Facebook και Pinterest Pin.

Αυτό το δωρεάν wordpress plugin παρέχει επίσης μια έξυπνη επιλογή με αιωρούμενα κουμπιά, έτσι ώστε τα κουμπιά κοινής χρήσης να παραμένουν στην ίδια θέση ακόμα και όταν ο χρήστης κάνει κύλιση στη σελίδα.

Το AddToAny διαθέτει επίσης μπλοκ γραφικών στοιχείων, ώστε τα χρώματα και τα σχέδια να είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο περιεχόμενο του website.

Μπορείτε να προσθέσετε κώδικα CSS ή Javascript για να προσαρμόσετε περαιτέρω τα κουμπιά που εμφανίζονται στα άρθρα.

Mailchimp for WordPress – Καλύτερο πρόσθετο για εγγραφή σε newsletter

Στατιστικά

 • Λήψεις: 2+ εκατομμύρια
 • Βαθμολογία: 5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: διαισθητικό εργαλείο δημιουργίας φορμών, προκατασκευασμένες επιλογές για συγκεκριμένα πεδία στις φόρμες
 • Καταλληλότερο για: δημιουργία φορμών εγγραφής σε ενημερωτικά δελτία
 • Τιμή: freemium (από 59 ευρώ το έτος)

Το Mailchimp for WordPress (MC4WP) είναι μια δημοφιλής προσθήκη για τη δυνατότητα εγγραφής των χρηστών στο ενημερωτικό δελτίο του website σας. Η δωρεάν έκδοση σας επιτρέπει να καταχωρίσετε έως και 2.000 συνδρομητές.

Η δημιουργία μιας φόρμας συνδρομής χρησιμοποιώντας αυτό το πρόσθετο είναι εύκολη. Η εύχρηστη διεπαφή του προσφέρει πολλά προκατασκευασμένα πεδία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ποια πεδία θα εμφανίζονται στη φόρμα. Επείτα θα σας δείξει μια προεπισκόπηση φόρμας, αν και η προβολή κώδικα είναι επίσης χρήσιμη για να αναδιατάξετε τη δομή της ή να τροποποιήσετε τα προκατασκευασμένα κείμενα.

Η δωρεάν έκδοση σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμφάνιση της φόρμας χρησιμοποιώντας τα βασικά ή τα προκαθορισμένα θέματα φόρμας. Εναλλακτικά, η φόρμα μπορεί να κληρονομήσει τα στυλ από το ενεργό θέμα του ιστότοπου. Εάν θέλετε να έχετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας στυλ, θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση σε ένα πρόγραμμα premium.

WP Mail SMTP

Στατιστικά

 • Λήψεις: 2+ εκατομμύρια
 • Βαθμολογία: 5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: διάφορες επιλογές αποστολής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, καθώς και αρχεία καταγραφής email και αναφορές (αλλά στην έκδοση premium)
 • Καταλληλότερο για: χρήση παράδοσης μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για καμπάνιες μάρκετινγκ
 • Τιμή: freemium (από 49 δολάρια το έτος)

Η προσθήκη WP Mail SMTP λειτουργεί καλύτερα σε συνδυασμό με μια προσθήκη συνδρομής τύπου email subscription, όπως το Mailchimp. Αυτό το plugin θα σας βοηθήσει να στείλετε email στη λίστα συνδρομητών σας για καμπάνιες μάρκετινγκ.

Οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα όταν το website δεν στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως θα έπρεπε, και είναι ένα συχνό πρόβλημα που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, γιατί δυστυχώς δεν θα μπορέσετε να κάνετε σωστά τη δουλειά σας.

Το WP Mail SMTP επιλύει αυτό το ζήτημα ρυθμίζοντας τις παραμέτρους της συνάρτησης wp_mail() ώστε να χρησιμοποιεί έναν κατάλληλο διακομιστή αλληλογραφίας SMTP.

Η προσθήκη περιλαμβάνει επίσης πολλούς παρόχους SMTP για να διαλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας, όπως SMTP.com, το Sendinblue, το Outlook, το Gmail κ.λπ. Η ρύθμιση του SMTP διαρκεί μόνο μερικά κλικ. Εναλλακτικά, ο οδηγός εγκατάστασης θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία σύμφωνα με την επιλογή SMTP.

MonsterInsights – Καλύτερο πρόσθετο για την ενσωμάτωση του Google Analytics

Στατιστικά

 • Λήψεις: 3+ εκατομμύρια
 • Βαθμολογία: 4,5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: αναφορές επισκεψιμότητας τον πίνακα ελέγχου, παρακολούθηση χρηστών σε πραγματικό χρόνο
 • Καταλληλότερο για: ενσωμάτωση του Google Analytics σε έναν ιστότοπο WordPress
 • Τιμή: freemium (από 99,5 δολάρια το έτος)

Το MonsterInsights είναι ένα από τα καλύτερα πρόσθετα WordPress για την ενσωμάτωση και χρήση του Google Analytics, χάρη στην απρόσκοπτη και γρήγορη διαδικασία εγκατάστασης. Μάλιστα αξίζει να επισημανθεί ότι διαθέτει επίσης πολλά εργαλεία στον πίνακα ελέγχου του WordPress για την παρακολούθηση της απόδοσης του ιστότοπου σας.

Αφού εγκαταστήσετε την προσθήκη, ο οδηγός εγκατάστασης θα σας βοηθήσει να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Google Analytics με το MonsterInsights.

Η προσθήκη εμφανίζει στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, διευκολύνοντας την κατανόηση για τον τύπο της επισκεψιμότητας που εισέρχεται στο website σας.

Επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MonsterInsights για την παρακολούθηση για affiliate προγράμματα, παρακολούθηση επισκεπτών σε μεμονωμένες αναρτήσεις, παρακολούθηση λήψης αρχείων, παρακολούθηση δημογραφικών στοιχείων και πολλά άλλα, καθώς είναι κατάλληλο για κάθε είδους ιστότοπους. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ενοποίησης με το WooCommerce για τη ρύθμιση των αναλυτικών στοιχείων για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Booking Calendar – Καλύτερο πρόσθετο κρατήσεων για WordPress

Στατιστικά

 • Λήψεις: 60.000+
 • Βαθμολογία: 4,5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: Μπλοκ Gutenberg για ενσωμάτωση ημερολογίου σε σελίδα ή ανάρτηση, υποστήριξη CAPTCHA, πλούσιες επιλογές προσαρμογής
 • Κατάλληλο για: αποδοχή κρατήσεων και διαχείριση ραντεβού
 • Τιμή: freemium (από 47,40 δολάρια για άδεια εφόρου ζωής)

Το Booking Calendar είναι ένα από τα καλύτερα πρόσθετα κράτησης για το WordPress, ενώ το αξιοσημείωτο στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι έχει περισσότερες από 60.000 ενεργές εγκαταστάσεις και προσφέρει πολλές δυνατότητες, ακόμη και στη δωρεάν έκδοση.

Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ένα ημερολόγιο για να εμφανίσετε τις διαθέσιμες ημερομηνίες για κράτηση π.χ. σε ξενοδοχείο και μια φόρμα για να κλείσουν ραντεβού οι χρήστες. Η ενσωμάτωση του ημερολογίου είναι πολύ απλή, καθώς η προσθήκη έχει ένα αποκλειστικό μπλοκ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη σελίδα ή στον επεξεργαστή αναρτήσεων. Υπάρχουν επίσης διάφοροι σύντομοι κωδικοί για την προσαρμογή της διεπαφής του ημερολογίου.

Το σύστημα διαχείρισης στον πίνακα ελέγχου του WordPress είναι επίσης φιλικό προς το χρήστη, παρέχοντας μια επισκόπηση ημερολογίου όπου μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε τις υποβληθείσες συναντήσεις ή κρατήσεις.

Η σελίδα ρυθμίσεων προσφέρει πολλές επιλογές διαμόρφωσης. Μπορείτε να ορίσετε μη διαθέσιμες ημέρες και επιλογές ώρας στις χρονοθυρίδες του ημερολογίου. Υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για την ενεργοποίηση του CAPTCHA για την αποτροπή καταχωρίσεων spam και μια δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης για συνδεδεμένους χρήστες.

Στην ενότητα «form», μπορείτε να προσαρμόσετε τη φόρμα υποβολής κράτησης. Η διεπαφή είναι εύκολη στη χρήση, απλά σύρετε και αποθέστε στοιχεία για να αναδιατάξετε τα πεδία.

Το Booking Calendar υποστηρίζει επίσης την ενσωμάτωση του Ημερολογίου Google για την εισαγωγή συμβάντων. Εάν χρησιμοποιείτε την προσθήκη του Booking Manager, είναι επίσης δυνατή η εξαγωγή και η εισαγωγή αρχείων .ics προς και από εξωτερικούς ιστότοπους.

The Events Calendar

Στατιστικά

 • Λήψεις: 800.000+
 • Βαθμολογία: 4,5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: Συμβατότητα με το Ημερολογίο Google και iCalendar, ενσωμάτωση Χαρτών Google, δυνατότητα επέκτασης για πώληση εισιτηρίων στο διαδίκτυο
 • Καταλληλότερο για: διαχείριση εκδηλώσεων
 • Τιμή: freemium (από 99 δολάρια ανά άδεια)

Το «The Events Calendar» είναι η τέλεια προσθήκη ημερολογίου για τη διαχείριση συμβάντων και την πρόσκληση των χρηστών να εγγραφούν και να συμμετάσχουν σε αυτά.

Η διεπαφή back-end σας επιτρέπει να δημιουργείτε γρήγορα συμβάντα, προσθέτοντας διάφορες λεπτομέρειες, όπως χώρους διεξαγωγής, επαφές, κόστος εισόδου και εξωτερικούς συνδέσμους. Κάθε εκδήλωση θα έχει μια ειδική σελίδα για να εμφανίζει όλες τις πληροφορίες.

Χρησιμοποιήστε το μπλοκ με το όνομα «Λίστα συμβάντων» για να ενσωματώσετε το ημερολόγιο συμβάντων σε μια ανάρτηση ή μια σελίδα, όπου οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από τα γεγονότα που είναι διαθέσιμα. Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε συμβάν θα μεταφερθούν στη λεπτομερή σελίδα του συμβάντος.

Αυτή η προσθήκη προσφέρει ενοποίηση με το Ημερολόγιο Google και το iCalendar για εύκολη εξαγωγή οποιουδήποτε συμβάντος στους λογαριασμούς των χρηστών.

Λειτουργεί επίσης άψογα με το πρόσθετο Event Tickets για να προσθέσει δυνατότητες διαχείρισης RSVP και πώλησης εισιτηρίων στο ημερολόγιο σας.

Knowledge Base for Documentation and FAQs

Στατιστικά

 • Λήψεις: 10.000+
 • Βαθμολογία: 5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: ιεραρχία του περιεχομένου στη γνωσιακή σας βάση, πλαίσιο αναζήτησης για γρήγορη εύρεση απαντήσεων από μεριάς των χρηστών
 • Κατάλληλο για: δημιουργία βάσης γνώσεων ή σελίδων τεκμηρίωσης
 • Τιμή: freemium (από 46 δολάρια το έτος)

Το «Knowledge Base for Documentation and FAQs» είναι η καλύτερη προσθήκη τύπου wiki του WordPress για τη δημιουργία μιας σελίδας βάσης γνώσεων για άρθρα υποστήριξης ή συχνές ερωτήσεις.

Ο οδηγός εγκατάστασης σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη βάση γνώσεων με λίγα μόνο κλικ. Υπάρχουν 17 προκατασκευασμένες διατάξεις για να διαλέξετε, ενώ μπορείτε να προσαρμόσετε ακόμα και τα χρώματα, τις ετικέτες και τις γραμματοσειρές τους.

Η προσθήκη κατηγοριών και άρθρων είναι εύκολη καθώς η διεπαφή είναι παρόμοια με τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Επιπλέον, η προσθήκη χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή μπλοκ WordPress για να δημιουργήσει ένα άρθρο βάσης γνώσεων, ώστε να το πράξετε μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Επιπρόσθετα, είναι δυνατή η δημιουργία έως και πέντε επιπέδων ιεραρχίας τεκμηρίωσης. Επομένως, δεν χρειάζεστε άλλο plugin ή τροποποιήσεις κώδικα για να δημιουργήσετε πολύπλοκη τεκμηρίωση. Το ενσωματωμένο πλαίσιο αναζήτησης διευκολύνει επίσης τους χρήστες να βρίσκουν σχετικά άρθρα.

Το «Knowledge Base for Documentation and FAQs» λειτουργεί άψογα με διάφορα προγράμματα δημιουργίας σελίδων, συμπεριλαμβανομένων των Elementor, Visual Composer και Divi.

Forminator

Στατιστικά

 • Λήψεις: 200.000+
 • Βαθμολογία: 5/5
 • Ενδείκνυται ιδιαίτερα για: δημιουργία κουίζ γνώσεων, για φόρμες και δημοσκοπήσεις
 • Τιμή: freemium (από 5 δολάρια το μήνα)

Το Forminator είναι μια προσθήκη κουίζ του WordPress που σας επιτρέπει να δημιουργείτε φόρμες, έρευνες, δημοσκοπήσεις και υπολογισμούς. Χάρη στην επεκτασιμότητα και τις ενσωματωμένες δυνατότητες του, θεωρούμε ότι αυτό είναι μακράν το καλύτερο plugin για κουίζ.

Χρησιμοποιώντας το Forminator, μπορείτε να δημιουργήσετε δύο τύπους quiz – κουίζ γνώσεων και κουίζ προσωπικότητας. Επιπλέον, σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε μη σελιδοποιημένα και σελιδοποιημένα σχέδια για να φτιάξετε γρήγορα το κουίζ σας.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας συνοδεύεται από ένα εργαλείο δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης που σας επιτρέπει να οργανώνετε εύκολα ερωτήσεις και απαντήσεις.

Η εμφάνιση του κουίζ είναι επίσης πλήρως προσαρμόσιμη, από τη διάταξη και τις γραμματοσειρές έως τα χρώματα του. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε προσαρμοσμένα αρχεία CSS και μετάφρασης στα κουίζ σας.

Με το Forminator, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουίζ και διαδραστικές δημοσκοπήσεις ως στρατηγική απόκτησης νέων πελατών. Υπάρχει μια επιλογή για να δημιουργήσετε μια φόρμα ώστε οι υποψήφιοι πελάτες να συμπληρώσουν την φόρμα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Το Forminator έχει μια έτοιμη προεπιλεγμένη φόρμα για τούτο το σκοπό, επομένως δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μόνοι σας. Οι συμμετέχοντες μπορούν ακόμη και να μοιραστούν τα αποτελέσματα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενισχύοντας την online παρουσία της επιχείρησης σας.

Ενσωματώστε το κουίζ στη σελίδα σας ή σε κάποιο μεμονωμένο άρθρο προσθέτοντας το μπλοκ Forminator και επιλέγοντας οποιοδήποτε κουίζ που δημιουργήθηκε.

Connections Business Directory

Στατιστικά

 • Λήψεις: 10.000+
 • Βαθμολογία: 5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: διάφορα πρότυπα, και πρόγραμμα προσαρμογής προτύπων
 • Καταλληλότερο για: τη δημιουργία λίστας με τα άτομα που εργάζονται στην επιχείρηση σας
 • Τιμή: δωρεάν (με έξτρα δυνατότητες επί πληρωμή)

Το Connections Business Directory είναι μια δωρεάν προσθήκη WordPress για τη δημοσίευση συναρπαστικών πληροφοριών σχετικά με την τοποθεσία της επιχείρησης σας ή τα μέλη του προσωπικού σας.

Έρχεται με τρία δωρεάν πρότυπα που μπορούν να προσαρμοστούν χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα προσαρμογής WordPress. Ωστόσο, τα premium πρότυπα και επεκτάσεις είναι διαθέσιμα για λήψη από τον ιστότοπο του Connections.

Η προσθήκη σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε επαναλαμβανόμενα πεδία για να εμφανίσετε πληροφορίες όπως διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και email. Μπορείτε να ορίσετε κάθε καταχώρηση ως δημόσια ή ιδιωτική – μόνο για συνδεδεμένους χρήστες – και μη καταχωρισμένη – που σημαίνει ότι μόνο οι διαχειριστές μπορούν να τη δουν.

Με την υποστήριξη ιεραρχικής κατηγορίας, μπορείτε να προσθέσετε κατηγορίες και να συμπεριλάβετε οποιαδήποτε επιχείρηση ή μέλος ιεραρχικά. Τέλος, η υποστήριξη οθόνης Retina καθιστά δυνατή τη συμπερίληψη μιας αποκριτικής εικόνας σε κάθε καταχώρηση.

Sumo – Καλύτερο Pop-Up Plugin

Στατιστικά

 • Λήψεις: 60.000+
 • Βαθμολογία: 4/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: ενσωμάτωση WooCommerce, κουμπί κοινής χρήσης κοινωνικής δικτύωσης, πρόγραμμα δημιουργίας λίστας συνδρομητών
 • Ταιριάζει καλύτερα για: δημιουργία αναδυόμενων παραθύρων για email marketing ή βελτιστοποίηση ηλεκτρονικού εμπορίου
 • Τιμή: freemium (από 39 δολάρια το μήνα)

Το Sumo είναι ένα από τα πιο ευέλικτα πρόσθετα για τη δημιουργία αναδυόμενων παραθύρων στο WordPress. Με αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε Pop-Up ώστε οι χρήστες να εγγράφονται σε κάποια λίστα, να εμφανίζεται ένα παράθυρο με τις παραγγελίες του χρήστη αν έχετε eshop, να καλωσορίσετε τους επισκέπτες κ.λπ.

Για να χρησιμοποιήσετε το Sumo, αφού εγκαταστήσετε την προσθήκη στον ιστότοπό σας, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Sumo. Μόλις συνδεθεί η προσθήκη στον λογαριασμό σας, θα ξεκινήστε να σχεδιάζετε τις αναδυόμενες φόρμες στον πίνακα ελέγχου Sumo.

Διατίθενται έξι τύποι Pop-Ups:

 • Βασικό αναδυόμενο παράθυρο – ένα απλό αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται στη μέση της σελίδας.
 • Πλαίσιο κύλισης – αναδυόμενο πλαίσιο που είναι σταθερό πάντα στο κάτω μέρος της σελίδας κατά την κύλιση
 • Ενσωματωμένη φόρμα – ένα πλαίσιο φόρμας ενσωματωμένο στο περιεχόμενο της σελίδας.
 • Αναδυόμενο παράθυρο Click-trigger – ένα αναδυόμενο πλαίσιο που εμφανίζεται εάν ο χρήστης κάνει κλικ σε έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο.
 • Χαλάκι καλωσορίσματος – ένα αναδυόμενο πλαίσιο πλήρους σελίδας κατάλληλο για την εμφάνιση ενός μηνύματος καλωσορίσματος μαζί με τη φόρμα.
 • Έξυπνη γραμμή – μια αναδυόμενη γραμμή που παραμένει στην κορυφή της σελίδας.

Οι επιλογές αναδυόμενων παραθύρων λειτουργούν σχεδόν για οποιαδήποτε χρήση, από την εμφάνιση μιας φόρμας συνδρομητή έως ένα κουμπί κοινής χρήσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ είναι αναγκαίο να υπογραμμιστεί πως υπάρχουν διαθέσιμα πρότυπα για τη δημιουργία μηνυμάτων. Επιπλέον είναι εύκολη η ενσωμάτωση του στο WooCommerce.

Οι σύνθετοι κανόνες αναδυόμενων παραθύρων σας επιτρέπουν να αποφασίσετε τον χρόνο εμφάνισης του αναδυόμενου παραθύρου και να αποκλείσετε χρήστες που έχουν ήδη εγγραφεί σε κάποιο newsletter. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε την έξυπνη λειτουργία για να αφήσετε την προσθήκη να αποφασίσει την καλύτερη ώρα και μέρος για να εμφανίσει το αναδυόμενο παράθυρο.

HubSpot

Στατιστικά

 • Λήψεις: 200.000+
 • Βαθμολογία: 4,5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υποβολή φόρμας επικοινωνίας, προσαρμόσιμη ζωντανή συνομιλία
 • Καταλληλότερο για: διαχείριση πελατών και απόκτηση νέων πελατών
 • Τιμή: freemium (από 45 δολάρια το μήνα)

Το HubSpot είναι μια ολοκληρωμένη προσθήκη διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) για WordPress. Ακόμη και η δωρεάν έκδοσή του προσφέρει αρκετές δυνατότητες για την εφαρμογή στρατηγικών CRM στους περισσότερους ιστότοπους.

Ορισμένες από τις δυνατότητες του CRM περιλαμβάνουν φόρμα επικοινωνίας, ζωντανή συνομιλία και ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτές οι δυνατότητες συγχρονίζονται αυτόματα με τις Επαφές που υπάρχουν στον πίνακα διαχείρισης του WordPress.

Σε αυτόν τον πίνακα ελέγχου, θα δείτε την πλήρη λίστα επαφών που περιέχει τα στοιχεία επικοινωνίας των πελατών, τις τελευταίες δραστηριότητες, την κατάσταση του εκάστοτε δυνητικού πελάτη και τις συνομιλίες που είχατε μεταξύ σας.

Η δυνατότητα αυτοματοποίησης email του HubSpot κάνει πιο βολική την αποστολή ενημερωτικών δελτίων ή την απάντηση στα email των πελατών. Μπορείτε να στείλετε ένα προκατασκευασμένο email όταν ένας χρήστης υποβάλλει αίτηση σε μια φόρμα ή συνομιλεί με τα chatbots.

Το πρόγραμμα δημιουργίας email σας επιτρέπει να δημιουργείτε το περιεχόμενο του email με ευκολία, προσφέροντας πάνω από 20 έτοιμα πρότυπα για email.

3CX Live Chat – Καλύτερη προσθήκη για ζωντανή συνομιλία

Στατιστικά

 • Λήψεις: 40.000+
 • Βαθμολογία: 4,5/5
 • Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά: εύκολη ρύθμιση, προσαρμόσιμο πλαίσιο συνομιλίας, ένδειξη νέου μηνύματος, αξιολόγηση του προσωπικού που απαντάει στα μηνύματα
 • Ταιριάζει καλύτερα για: ιστότοπους που έχουν μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις
 • Τιμή: freemium (από 100 ευρώ το έτος)

Το 3CX Live Chat είναι μια απλή προσθήκη για ζωντανή συνομιλίας (live chat). Είναι εύκολο να ρυθμιστεί, επομένως η δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας του ιστότοπου θα είναι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά.

Αφού εγκαταστήσετε την προσθήκη, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα κανάλι, να προσθέσετε τα άτομα από το προσωπικό σας που θα απαντούν στις ερωτήσεις, ενώ μπορείτε να προσαρμόσετε το πλαίσιο συνομιλίας σύμφωνα με την δική σας αισθητική, ώστε να εμφανίζεται όσο πιο όμορφη γίνεται.

Το 3CX διαθέτει τη δυνατότητα γρήγορης απόκρισης όπου μπορείτε να προκαθορίσετε μία απάντηση σε κάποιο μήνυμα, όπως να απαντήσετε σε μια συχνή ερώτηση που γίνεται συχνά από τους πελάτες σας. Το συγκεκριμένο plugin συνοδεύεται επίσης με έναν πίνακα ελέγχου στατιστικών που εμφανίζει λεπτομερείς αναφορές, ενεργούς χρήστες και ενεργούς υπαλλήλους που απαντούν στα μηνύματα.

Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόσθετο δωρεάν, εν τούτοις περιορίζεται σε 12 χρήστες και τέσσερις ταυτόχρονες συνομιλίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166