9 τάσεις στο Μάρκετινγκ Περιεχομένου υψίστης σημασίας

9 τάσεις στο Μάρκετινγκ Περιεχομένου υψίστης σημασίας

Οι τάσεις του μάρκετινγκ συνεχίζουν να αλλάζουν διαρκώς, πράγμα που σημαίνει πως εάν εξακολουθείτε να ικανοποιείτε τους πελάτες σας μέσα από αυτές τις ριζικές αλλαγές, τότε βρίσκεστε στο σωστό δρόμο.

Το ζητούμενο της υπόθεσης, για οποιαδήποτε μικρομεσαία επιχείρηση ή μεγάλο εμπορικό σήμα είναι πρωτίστως να αναπτυχθεί ως επιχειρηματική οντότητα, και συνάμα να προσπαθεί να χτίσει τόσο στο κοινό που θα φέρνει τις πωλήσεις. Επομένως το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι υψίστης σημασίας για τούτο το σκοπό, διότι βοηθάει στην αύξηση των μετατροπών, στην ενίσχυση των πωλήσεων, στην δημιουργία νέων πελατών και στην επέκταση της λίστας email προκειμένου να στέλνετε newsletter για να τους επαναφέρετε πίσω στον ιστότοπο σας.

Σύμφωνα με τη Statista, τα έσοδα από το μάρκετινγκ περιεχομένου ξεπέρασαν τα 42 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και εξακολουθούν να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο σε εκθετικό βαθμό. Συνεπώς, αν δεν συμπεριλάβετε το μάρκετινγκ περιεχομένου στα στρατηγικά σας πλάνα, τότε οι ανταγωνίστριες εταιρείες που δίνουν προτεραιότητα σε αυτόν τον τομέα θα σας προσπεράσουν, με αποτέλεσμα να μείνετε πίσω. Και αν αυτή η κατάσταση έχει διάρκεια, θα είσαστε μία ακόμη αποτυχημένη επιχείρηση που έκανε λάθος στις εκτιμήσεις της, η οποία χάνει καθημερινά δυνητικά έσοδα από αβλεψία και αμέλεια.

Έτσι, βάσει των παραπάνω λεγομένων, κύριο μέλημα σας είναι να επικεντρωθείτε στις τελευταίες τάσεις του μάρκετινγκ περιεχομένου και να τις εφαρμόσετε στα σχέδια σας, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο κατάρρευσης, λόγω μειωμένων κερδών και λάθος κινήσεων.

Παρακάτω ακολουθούν εννιά τάσεις στο μάρκετινγκ περιεχομένου που θεωρούνται κρίσιμες και θα σας δώσουν τα εφόδια να επιτύχετε τους στόχους σας, ιδίως μετά από την ταραχώδη χρονιά με τη σφοδρή οικονομική κρίση που έχει πλήξει σχεδόν ολόκληρη οικονομία του πλανήτη και ήταν επακόλουθο της υγειονομικής κατάστασης (δηλαδή την Πανδημία). Να θυμάστε πως μερικά από αυτά, μπορούν να κάνουν την πολυπόθητη διαφορά.

Επικεντρωθείτε στην διατήρηση των υπαρχόντων πελατών

Αναμφίβολα γνωρίζετε ήδη ότι το ποιοτικό μάρκετινγκ περιεχομένου είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση νέων πελατών, τη βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης και τη μετατροπή των χρηστών σε νέους πελάτες. Αλλά λίγοι επιχειρηματίες ξέρουν τις τακτικές του content marketing για τη διατήρηση των υπαρχόντων καταναλωτών. Υπάρχει μια τεράστια λίστα με στρατηγικές εστιασμένες στο περιεχόμενο που έχουν τα εχέγγυα να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το ενδιαφέρον των πελατών, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση μιας πώλησης.

Για παράδειγμα:

  • Η συχνή ενημέρωση του ιστότοπου σας προσθέτει αξία στην εμπειρία των καταναλωτών σας γεγονός που θα τους πείσει να επιστρέψουν ξανά και ξανά στην διαδικτυακή σας τοποθεσία, προφανώς γιατί τους προσφέρει κάτι το ενδιαφέρον.
  • Εάν είστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος σας, ήρθε η ώρα να δείτε πως αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι με αυτό αμέσως μόλις το αγοράσουν.
  • Είναι αναγκαίο να διορθώσετε τυχόν λάθη και να εμπλουτίσετε περαιτέρω την περιγραφή των προϊόντων και των υπηρεσιών σας, ενώ επιβάλλεται να τροφοδοτείται το κοινό σας με νέες ειδήσεις (όχι μόνο στο site σας, αλλά και σε ξένα ενημερωτικά portal) για πρόσφατες και επικείμενες αλλαγές ή τυχόν εκπτώσεις που μπορούν να επαναφέρουν τους πελάτες πίσω σε εσάς.
  • Είναι απαραίτητο να καταστρώσετε αποτελεσματικές εκστρατείες μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφού αποτελεί αποδεδειγμένα ένα δυνατό εργαλείο επαναλαμβανόμενων πωλήσεων.

Σύμφωνα με τη statista, οι χρήστες e-mail που επανέρχονται ξανά στο ηλεκτρονικό κατάστημα των επιχειρήσεων μέσω newsletter και προβαίνουν σε εκ νέου αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασαν τους 4 δισεκατομμύρια το 2020 και αναμένεται να αγγίξουν τα 4,6 δισεκατομμύρια έως το 2025.

Συναρπαστικές εικόνες με δυνατότητα επαυξημένης πραγματικότητας (AR)

Όταν το περιεχόμενο παρέχεται μέσω οπτικών εικόνων, ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει αναλύει γρηγορότερα αυτές τις οπτικές πληροφορίες, ενώ παράλληλα αφομοιώνει πιο ευχάριστα αυτά τα δεδομένα. Έχοντας υπόψη κατά νου αυτό το στοιχείο, εάν θέλετε οι άνθρωποι να θυμούνται και να αγαπούν την επιχείρηση σας, πρέπει να ενσωματώσετε εξαιρετικές εικόνες στο περιεχόμενο σας.

Έτσι μπορείτε να εξαλείψετε τη μονοτονία από ένα σκέτο γραπτό κείμενο, και να χαρίσετε την ευκαιρία στους πελάτες σας να ζήσουν μία θεαματική πανδαισία εικόνων που θα τους μείνει αξέχαστη και ταυτόχρονα θα τους φτιάξει τη διάθεση.

Εξετάστε πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η επαυξημένη πραγματικότητα για την προώθηση του περιεχομένου σας.

  • Δημιουργήστε μια ανεπανάληπτη παρουσία των προϊόντων και των υπηρεσιών σας, ενσωματώνοντας διαδραστικές λειτουργίες μέσω Augmented Reality (AR), έτσι ώστε να δείξετε στον πελάτη σας το ίδιο πράγμα, αλλά με πιο ευφάνταστο τρόπο που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Υιοθετήστε αυτές τις πρωτοποριακές τεχνικές και κάντε τες συμμάχους σας στο δρόμο προς την επιτυχία.
  • Συνδεθείτε δυναμικά με το κοινό σας με τεχνικές που είναι βγαλμένες από το μέλλον.
  • Ενθαρρύνετε τη συμμετοχή του κοινού πριν την παρουσίαση, και ζητήστε μετέπειτα να σας εκφράσουν την εμπειρία που έχουν βιώσει, και πως θα μπορούσε να γίνει καλύτερη.
  • Το 2020, 68,7 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν AR τουλάχιστον μία φορά το μήνα πριν προβούν σε κάποια αγορά.

Η πασίγνωστη εταιρεία ταχυφαγείου Taco Bell χρησιμοποίησε την επαυξημένη πραγματικότητα για να προωθήσει τα γεύματα της, συνδέοντας τους υποψήφιους πελάτες με ζωντανό περιεχόμενο μέσα από το ιστότοπο της, όπως και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Μέσω αυτής της πρωτοποριακής τεχνικής η εταιρεία κατόρθωσε να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό στον τομέα του fast-food.

Τεχνητή Νοημοσύνη στο μάρκετινγκ περιεχομένου

Πολλές εταιρείες ξεκινούν τα νέα τους επιχειρηματικά βήματα με λίγους πόρους και επί της ουσίας είναι αναγκασμένοι να καταλάβουν πως να τους αξιοποιήσουν στο έπακρο. Η άντληση περισσότερων ουσιωδών δεδομένων, η επεξεργασία και η ανάλυση τους επιταχύνονται με αυτοματισμό, χάρη στην τεχνολογία Τεχνητή Νοημοσύνης (AI) , καθιστώντας ευκολότερη τη λήψη αποφάσεων.

Για να επιτευχθεί η υψηλή παραγωγικότητα και να ενισχυθεί η αποδοτικότητα στις επιχειρήσεις, η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με την ανθρώπινη εργασία είναι μονόδρομος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η μεθοδολογία θα γίνει πιο διαδεδομένη με το πέρασμα των καιρών και θα την ασπαστούν εκατομμύρια εταιρείες ανά την υφήλιο κατά τα επόμενα χρόνια

Οι πελάτες επιθυμούν από τις επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο, δίχως να χάνεται ούτε δευτερόλεπτο. Οι μέθοδοι μάρκετινγκ περιεχομένου θα συνεχίσουν να περιλαμβάνουν chatbots που υποστηρίζονται από AI. Επίσης μην ξεχνάτε, πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταπληκτικά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση δεδομένων και τη δημιουργία υλικού μάρκετινγκ, όπως για βελτιστοποιημένες καταχωρήσεις ιστολογίου, τα οποία θα πληθαίνουν καθώς προχωρά η τεχνολογία. Αυτός ο τύπος αυτοματισμού επιτρέπει στους υπαλλήλους να επικεντρωθούν σε πιο σημαντικές ευθύνες.

Χρησιμοποιήστε podcast

Τα εκπαιδευτικά podcast έχουν μεγάλη ζήτηση και πολλές επιχειρήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, εφόσον δεν το έχουν κάνει ακόμη. Υπάρχουν ήδη πολλά δημοφιλή podcast που απευθύνονται σε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις. Τα podcast προσφέρουν στους ακροατές εξαιρετικές πληροφορίες για διάφορα θέματα και έχουν τεράστιες δυνατότητες ως στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου.

Σύμφωνα με το Podcast Insights, υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια δημιουργοί podcast και πάνω από 48 εκατομμύρια επεισόδια podcast το 2021, πράγμα που σημαίνει πως κατά τα επόμενα χρόνια θα πολλαπλασιαστούν.

Επιβάλλεται από την μεριά των επιχειρήσεων να εκμεταλλευτούν αυτού του είδους ηχητικού περιεχομένου ώστε να μοιραστούν τις ιστορίες τους, αλλά πάντα με τη σωστή στρατηγική podcasting, και όχι στα κουτουρού. Μπορούν να επιστήσουν την προσοχή στις καλές πτυχές των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, προκειμένου να αναλύσουν τις αρετές των στοιχείων που εμπορεύονται.

Τα podcast αποδίδουν εξίσου καλά, όταν διατίθεται και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, και όχι μόνο στον ιστότοπο σας, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμπληρώσουν το περιεχόμενο σας για καταναλωτές που προτιμούν κατά κύριο λόγο τον ήχο. Το podcast, σε αντίθεση με το γραπτό κείμενο που αντικειμενικά θεωρείται μονόχνωτο, έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα που καθηλώνει τον ακροατή.

Μία άλλη σημαντική παράμετρο, πρέπει να έχετε πάντα κατά νου αναφορικά με το podcast είναι η σωστή χρήση και της φωνής, όπως ο τόνος και το συναίσθημα που μπορεί να εκπέμπει. Αν έχετε καλή ευχέρεια στο λόγο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποκτήσετε φανατικούς θαυμαστές που ίσως αργότερα να μετατραπούν σε πελάτες, αφού θα σας εμπιστεύονται και θα σας εκτιμούν.

Το podcast Distance από το Basecamp εξετάζει τι χρειάζεται για να πετύχει κανείς πριν περιστρέψει αστείες και εμπνευσμένες ιστορίες από πραγματικές εμπειρίες επιχειρηματιών των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν διαρκέσει ένα τέταρτο του αιώνα ή περισσότερο.

SEO και μάρκετινγκ περιεχομένου είναι αλληλένδετα

Απαιτείται να υπάρχει συνέπεια στο SEO με το μάρκετινγκ περιεχομένου και ποτέ να μην το παραλείπετε. Το καινούργιο περιεχόμενο που δημιουργείται πάνω στις βάσεις του Search Engine Optimization κατατάσσεται καλύτερα από κάποιο αντίστοιχο χαμηλής αξίας. και αυτή η ιδιομορφία θα υφίσταται εσαεί. Μάλιστα ορισμένοι SEO Agency, παρόλο που θεωρούn τον εαυτό τους Γκουρού σε αυτό το είδος, πράττουν επαναλαμβανόμενα το ίδιο λάθος με αρνητική συνέπεια να υποβαθμίζουν άθελα τη σκληρή δουλειά που κάνουν

Δεδομένου ότι το 95% των επισκεπτών κοιτάζει μόνο την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης, αξίζει να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο σας με αυτά τα κριτήρια. Οι περισσότεροι επισκέπτες δεν θα δουν το περιεχόμενό σας εάν εμφανίζεται στη δεύτερη ή στις επόμενες σελίδες της Google.

Το περιεχόμενο σας θα πρέπει να είναι θελκτικό, χρήσιμο, σωστά μορφοποιημένο, και να επιλύει τα προβλήματα των πελατών σας. Χρησιμοποιώντας σημαντικές λέξεις – κλειδιά και εστιάζοντας σε μία συγκεκριμένη κατηγορία επισκεπτών που υπάρχει κάποιο κενό από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές, μπορείτε να δημιουργήσετε στοχευμένο και ουσιώδες υλικό που θα σας φέρει εκατοντάδες ή χιλιάδες επισκέπτες δωρεάν. Αυτή είναι η πιο ουσιαστική πτυχή για τον προσδιορισμό της συνάφειας και της κατάταξης μιας σελίδας.

Η βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης και το μάρκετινγκ περιεχομένου δεν είναι δύο ξεχωριστές οντότητες. Και τα δύο, στην πραγματικότητα, έχουν ανάγκη το ένα το άλλο. Το μάρκετινγκ περιεχομένου δύναται να είναι αποτελεσματικό μόνο εάν είναι φιλικό προς το SEO. Όταν το SEO και το content marketing συνεργάζονται, προσφέρουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα για να φτάσετε τη δουλειά σας ένα βήμα παραπέρα.

Εκστρατείες βασισμένες σε στρατηγική

Όσο κι αν φαντάζει περίεργο, πολλές νεοσύστατες εταιρείες, όπως και καταξιωμένοι οργανισμοί εκτελούν καμπάνιες μάρκετινγκ περιεχομένου χωρίς να έχουν κάποιο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο όλα αυτά τα χρόνια. Σύμφωνα με το Content Marketing Institute, το 41% όσων ​​ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο στερούνται στρατηγικής, καιι φυσικά αυτό συμβαίνει λόγω άγνοιας ή έλλειψη γνώσεων.

Η απαίτηση για ένα καθορισμένο σχέδιο μάρκετινγκ περιεχομένου καθίσταται όλο και πιο σημαντική, διότι σχεδόν ολόκληρο το μάρκετινγκ μεταμορφώνεται ουσιαστικά ανά τρία με τέσσερα χρόνια, αλλάζοντας μορφή, και όσοι δεν το κατανοούν, τότε είναι καταδικασμένοι να πετάνε τα λεφτά και τον κόπο τους στο βρόντο.

Ένα στρατηγικό σχέδιο θα σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι και να εκτελέσετε αποτελεσματικά τις οποιεσδήποτε προσπάθειες σας. Σε αντίθετη περίπτωση θα αφήνετε πολύτιμα περιθώρια στους ανταγωνιστές σας να καθιερωθούν στο χώρο, και εσείς θα μένετε πάντα στην αφάνεια, και μετέπειτα θα αναρωτιέστε τι μπορεί να φταίει.

Πιο εξειδικευμένο περιεχόμενο

Μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα της μάρκας τους. Επομένως, είναι απαραίτητο να αναπροσαρμόζεται το σχέδιο μάρκετινγκ περιεχομένου σας, έτσι ώστε να εστιάζει στο τι κάνει η εταιρεία σας καλύτερα και τι την καθιστά μοναδική.

Η επίγνωση και η αναγνώριση όλων εκείνων των στοιχείων που αφορούν την πορεία σας, και επηρεάζουν τη θέση σας στην αγορά είναι ένας τρόπος για να αντιληφθείτε σε ποιο σημείο βρίσκεστε, τι πρέπει να αποφύγετε και ποια είναι η ενδεικνυόμενη τακτική που πρέπει να εφαρμόσετε. Δώστε προσοχή στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών σας και δώστε τους λύσεις.

Αυτό σας επιτρέπει να πετύχετε τρεις στόχους. Αρχικά, μπορείτε να αναπτύξετε περιεχόμενο που απευθύνεται αποκλειστικά στο κοινό – στόχο σας. Δεύτερον, βοηθά στη διάκριση από τον ανταγωνισμό και στην καθιέρωση της επωνυμίας σας. Τέλος, μπορείτε να αποδείξετε τις γνώσεις και τις ικανότητες σας, ώστε να σας εμπιστευτούν όσοι συναναστρέφονται επαγγελματικά με την επιχείρησή σας, ή και με εσένα τον ίδια, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας.

Χρήση φωνητικής αναζήτησης

Όπως αποδεικνύεται από τη δημοτικότητα των συσκευών με δυνατότητα Alexa του Amazon, η ζήτηση για ψυχαγωγία μέσω φωνητικών εντολών είναι στο υψηλότερο επίπεδο την παρούσα χρονική στιγμή και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2023. Εκατομμύρια έξυπνα ηχεία έχουν πουληθεί παγκοσμίως, με το ηχείο Google Home Mini να αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των πωλήσεων. Λόγω της ευκολίας χρήσης τους, σχεδόν κάθε σπίτι σήμερα διαθέτει ένα έξυπνο gadget που περιλαμβάνει φωνητική αναζήτηση.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που χρίζει άξιο αναφοράς είναι ότι τα gadgets που λειτουργούν μέσω φωνητικού βοηθού, χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή από περίπου 36 εκατομμύρια Αμερικανούς, ένα διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο που πρέπει να προβληματίζει όλους τους επαγγελματίες σε αυτό τον τομέα.

Όσοι ασχολούνται σοβαρά με το content marketing είναι αν μη τι άλλο αδιανόητο να μην ενσωματώσουν στις καμπάνιες τους τον παράγοντα φωνητική αναζήτηση. Το περιεχόμενο που επικεντρώνεται στις Συχνές Ερωτήσεις τύπου FAQ είναι μια μέθοδος για να βγείτε κερδισμένοι από τα υπέροχα οφέλη της φωνητικής αναζήτησης. Οι άνθρωποι θα έχουν πάντα ερωτήσεις. Επομένως χρειάζονται απαντήσεις. Εν ολίγοις θα πρέπει να διεξάγεται εκστρατείες βρίσκοντας τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά που είναι προσαρμοσμένες στη φωνητική αναζήτηση.

Προσδιορίστε το κοινό σας

Βασικό μέλημα όλων των επιχειρήσεων που θέλουν να εκτελέσουν μία αξιοπρεπή εκστρατεία content marketing είναι να μάθουν περισσότερα για το κοινό-στόχο τους, λαμβάνοντας πληροφορίες από τα δεδομένα που έχουν συλλέξει έως τώρα. Συνεπώς, απαιτείται ορθή ερμηνεία των πληροφοριών που έχετε στην κατοχή σας για τη δημιουργία του σωστού περιεχομένου, και αυτό θα πρέπει να γίνεται σε κάθε φάση του σχεδίου που έχετε σκοπό να υλοποιήσετε, είτε είναι αρχή, είτε μέση, είτε τέλος.

Είναι πλέον εύκολο να λάβετε πληροφορίες και για τους ανταγωνιστές σας, παρατηρώντας ποια τακτική ακολουθούν, και ποιες μέθοδοι έχουν επιτυχία. Αν σε περίπτωση που δεν έχετε το τεχνικό υπόβαθρο να διακρίνετε κάποιες σημαντικές παραμέτρους μέσα από την έρευνα σας, τότε καλό θα είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό προκειμένου να σας κατατοπίσει, και κατ’ επέκταση να γλιτώσετε τα άσκοπα έξοδα που θα πετούσατε με τις επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες καμπάνιες.

Ένα πολύ απλό παράδειγμα για να μπείτε κατευθείαν στο νόημα της υπόθεσης είναι να δείτε σε ποιο περιεχόμενο αντιδρά καλύτερα το κοινό σας, και ποιο δεν είναι κατάλληλο. Με αυτό το ξεσκαρτάρισμα θα έχετε ακόμη πιο στοχευμένες κινήσεις.

Διάβασε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας