ΑρχικήΟχήματαΑγορά μοτοσυκλέτας, καινούργια, μεταχειρισμένη, συμβουλές

Αγορά μοτοσυκλέτας, καινούργια, μεταχειρισμένη, συμβουλές

Το διαδίκτυο είναι πλημμυρισμένο με δεκάδες χιλιάδες αγγελίες πώλησης μοτοσυκλετών και μάλιστα ένα αξιόλογο ποσοστό εξ αυτών θεωρούνται ως οχήματα επικίνδυνα για τον αναβάτη, επειδή προφανώς βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και οι ιδιοκτήτες τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, όχι μόνο δεν φρόντισαν να προβούν στα αυτονόητα, δηλαδή να διορθώσουν τυχόν βλάβες, όπως στα φρένα, απεναντίας επιδιώκουν να τις ξεφορτωθούν άρον – άρον, και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ενημερώνουν σωστά τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, και φυσικά όταν αυτός την αποκτήσει, για να γλιτώσει τα έξοδα, δεν την επιδιορθώνει, με συνέπεια να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα ανά πάσα στιγμή.

Θα μπορούσα να σας παραθέσω χιλιάδες τέτοιου είδους παρόμοια παραδείγματα για να κατανοήσετε ό,τι μία μοτοσυκλέτα μπορεί να είναι ένα όχημα για να μεταβείς στον προορισμό σου, αλλά κάλλιστα μπορεί να καταστεί και ένα δολοφονικό εργαλείο που μπορεί να σε στείλει αδιάβαστο στον άλλο κόσμο, διότι δεν είναι καλά συντηρημένη, με αρνητικό πρόσημο να μην έχει σωστή οδηγική συμπεριφορά στο δρόμο καιι κάπως έτσι συμβαίνουν συχνά – πυκνά τροχαία ατυχήματα και να χάνονται ανθρώπινες ψυχές από άγνοια, ασυνειδησία και κυρίως επιπολαιότητα.

Η αγορά μιας μοτοσυκλέτας σας πληροφορώ πως δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία, ιδίως όταν πρόκειται για μία μεταχειρισμένη που δεν γνωρίζουμε το ακριβές παρελθόν της, ποιες φθορές ή βλάβες έχει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αν τα χιλιόμετρα που εμφανίζει στο κοντέρ είναι πραγματικά, αν έχει τρακάρει και πολλά άλλα που θα σας εξηγήσω παρακάτω αναλυτικά με συμβουλές και οδηγίες ούτως ώστε να αποφύγετε τυχόν ευτράπελα που ίσως τελικά να σας κοστίσουν πολύ ακριβά στο μέλλον, όχι μόνο από άποψη οικονομικών, αλλά και σωματικής ασφάλειας του αναβάτη.

Για ποιο λόγο θέλεις τη μοτοσυκλέτα

Είναι περιττό να αναφέρω πως ο κάθε ο άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες. Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως εγώ που μένω στην πόλη έχω διαφορετικές ανάγκες από ένα συνάνθρωπο μου που κατοικεί στο χωριό. Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία εάν χρειάζομαι το μηχανάκι για διανύω μεγάλες αποστάσεις, όπως για παράδειγμα από θεσσαλονίκη προς καβάλα που η απόσταση είναι 150 χιλιόμετρα, μόνο να πας και άλλα τόσα να γυρίσεις.

Σε γενικές γραμμές είναι σώφρων να προσδιορίσεις τις ανάγκες σου, γράφοντας τες σε ένα χαρτί, κάτι σαν ένα πλάνο, με απώτερο σκοπό να υπάρχει σαφή εικόνα και συμπέρασμα για ποιο ακριβώς σκοπό την χρειάζεσαι και αν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ιδιαιτερότητες σου.

Για να ακριβολογώ στα λεγόμενα μου και κατ’ επέκταση να μπεις κατευθείαν στο ζουμί της υπόθεσης, είναι υψίστης σημασίας να ξεκαθαρίσεις μέσα στο μυαλό σου εάν χρειάζεσαι μία μοτοσυκλέτα για καθημερινή χρήση ή απλά την θέλεις ως δευτερεύον μέσο για να κάνεις τις βόλτες σου το Σαββατοκύριακο.

Μην επιλέγεις βάσει εμφάνισης

Πολλές φορές τυχαίνει εμείς οι άνθρωποι να λειτουργούμε με λανθασμένα ένστικτα ή κριτήρια και προβαίνουμε σε ανόητες επιλογές που ενδέχεται στο απώτερο μέλλον να μας φέρουν σε δυσχερή θέση για τους λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω.

Δηλαδή φαντάζει επιπολαιότητα να στεκόμαστε μόνο στο περιτύλιγμα και όχι στην ουσία του θέματος. Στην προκειμένη περίπτωση που μας ενδιαφέρει να βρούμε το κατάλληλο μοντέλο μηχανής που θα μας συντροφεύει τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, καλό θα ήταν να αφήσουμε στην άκρη τον παράγοντα εμφάνιση και να εστιάσουμε σε πιο ουσιώδη πράγματα, γιατί αν το μετανιώσουμε μετά θα είναι δύσκολο να την πουλήσουμε. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από την τεράστια προσφορά και τη μικρή ζήτηση που υπάρχει στην πώληση μοτοσυκλετών.

Σε αυτή την παγίδα συνήθως πέφτουν τα νεαρά άτομα που είναι ηλικίας μεταξύ 20 και 25 ετών, επειδή τους γυάλισε στο μάτι ένα παπάκι που είναι κάργα φτιαγμένο, δηλαδή από 100 κυβικά που ήταν μετατράπηκε σε 150 κυβικά εκατοστά, η οποία έχει παράλληλα θεσπέσια εξωτερική εμφάνιση που εντυπωσιάζει τον κόσμο και είναι πειραγμένη μηχανικά στο εσωτερικό της. Οπότε είναι κατανοητό πως αυτό το όχημα ενδέχεται να βγάζει πιο συχνά βλάβες αν καταστεί ελαττωματική και σε βάθος χρόνου να κοστίσει διπλάσια και τριπλάσια τιμή από όσα δώσαμε για να την αποκτήσουμε.

Δώστε μεγάλη προσοχή σε τούτη την ιδιομορφία και μη στέκεστε αποκλειστικά στο φαίνεσθαι, αλλά στην ουσία. Επιπρόσθετα, μη ζητάτε την γνώμη άσχετων ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, διότι προφανώς θα εκφέρουν άποψη βάσει της εμφάνισης και θα αρχίζουν να λένε αερολογίες με συνέπεια να σας επηρεάσουν αρνητικά.

Πόσα λεφτά διαθέτεις

Πριν λίγο καιρό ένας γνωστός μου, μη έχοντας τα απαιτούμενα χρήματα για να αγοράσει το kawasaki ninja z1000, έκανε το εξής αμίμητο, πήγε δανείστηκε δεξιά και αριστερά, ενώ είχε άλλες πιο σοβαρές προτεραιότητες, και όταν αν τελικά την απέκτησε, μετά από ενάμιση περίπου μήνα του την έκλεψαν, με αποτέλεσμα να του μείνει μόνο το χρέος και να αρχίζει να κλαίγεται για τη συμφορά που τον βρήκε, αφού από την ασφάλεια πήρε ελάχιστη αποζημίωση.

Εδώ το ηθικό δίδαγμα είναι ό,τι απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα, και κατά δεύτερο λόγο, εφόσον είναι ακριβή η μοτοσυκλέτα, καλό θα είναι να κάνουμε μία ασφαλή κλοπής, που ιδανικά θα είναι το υψηλότερο επίπεδο κάλυψης ζημιάς για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι σε οποιοδήποτε απρόοπτο βρεθεί μπροστά μας.

Βέβαια τα υψηλά ασφάλιστρα είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας, όμως αν αναλογιστούμε πως μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη να χάσουμε το περιουσιακό μας στοιχείο, τότε θα καταλήξουμε στο σκεπτικό πως αξίζει τον κόπο, ιδίως εάν πρόκειται για καινούργιο όχημα. Μην ξεχνάτε πως το δίκυκλο μηχανοκίνητο όχημα είναι εξαιρετικά εύκολο να κλαπεί εν αντιθέσει με το αυτοκίνητο που εκ των πραγμάτων υπάρχει πιο μεγάλος βαθμός δυσκολίας για να το διαρρήξει κάνεις.

Πόσα κυβικά μοτοσυκλέτα θέλεις

Εδώ τίθεται το θέμα της πλεονεξίας και θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Εάν χρειάζεσαι την μοτοσυκλέτα μόνο για μέσα στην πόλη ή το χωριό, και πολύ σπάνια διεξάγεις μακρινά δρομολόγια, τότε βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα πως δεν απαιτείται να αγοράσεις καινούργια μηχανή 1.000 κυβικά αξίας 15.000 ευρώ, διότι μπορείς να βολευτείς και με 250 ή 300 κυβικά, εκτός κι αν είσαι οικονομικά ευκατάστατος, όπου εκεί τυπικά έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις με ευκολία 2 και 3 πανάκριβα μοντέλα, αφού το χρήμα ρέει άφθονο.

Πριν αποφασίσεις, σκέψου ταπεινά και λογικά αν θα σκορπίσεις τα λεφτά σου σε ένα αντικείμενο που θα χάσει δραστικά τη μεταπωλητική του αξία μετά από ένα έτος, και σε δεύτερη φάση, ξεχώρισε την επιθυμία από την πραγματική ανάγκη, βλέποντας με καθαρή μάτια πως θα καλύψεις τις μεταφορικές σου υποχρεώσεις με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, αγοράζοντας εκείνη τη μηχανή που άνετα μπορεί να εκπληρώσει τις καθημερινές σου μετακινήσεις, όπου φυσικά ενδέχεται να είναι ένα σκουτεράκι 250 κυβικών εκατοστών, και όχι ένα Suzuki GSX-R1000.

Επιπλέον, οφείλεις να έχεις στην άκρη του μυαλού σου πως ένα δίτροχο μοντέλο χιλίων κυβικών εκατοστών καταναλώνει μεγάλη ποσότητα καυσίμων, σαν τον φαταούλας και είναι ασύμφορο οικονομικά για την πλειοψηφία του πληθυσμού στην Ελλάδα, αφού οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου ακραία οικονομική φτώχεια, και παρόλα αυτά κοιτάζουμε με την πρώτη ευκαιρία να αγοράσουμε την ακριβότερη μηχανή, χωρίς να σκεφτόμαστε τα έξοδα της συντήρησης της. Η μηχανοκίνηση είναι φτηνό σπορ μονάχα αν είμαστε προνοητικοί και λειτουργούμε μεθοδικά, αποφεύγοντας περιττές δαπάνες.

Καινούργια μοτοσυκλέτα

Η απόκτηση νέου οχήματος φαντάζει σαν μία αχανή έρημος για τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο, και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όλα σχετίζονται βάσει της οικονομικής ευχέρειας που διαθέτεις, π.χ. αν θα απευθυνθείς σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα όπου θα είσαι υποχρεωμένος να εξοφλείς ανελλιπώς τις δόσεις του δανείου κάθε μήνα, πόσο υψηλές θα είναι οι δόσεις, αν απαιτείται να καταβάλεις προκαταβολή, πόσο ακριβά θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας, πόσο ακριβό θα είναι το service που θα είσαι αναγκασμένος να πράττεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και πολλοί άλλοι παράμετροι που έχουν ως επίκεντρο πάντα το χρήμα.

Εδώ παίζει καίριο ρόλο πόσο σωστή έρευνα αγοράς θα κάνεις, συνυπολογίζοντας όλες τις προαναφερόμενες ιδιαιτερότητες για να ξέρεις που βαδίζεις, ούτως ώστε να μην αναγκαστείς να βάλεις πωλητήριο σε λίγους μήνες γιατί δεν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις στα χρέη και τα έξοδα που θα συνεχίζουν να τρέχουν ακάθεκτα.

Ξεκίνησε να κάνεις επισκέψεις σε αρκετές αντιπροσωπείες και αν είναι εφικτό ζήτησε να κάνεις test drive τις υποψήφιες μοτοσυκλέτες που έχεις βάλει στο στόχαστρο για να μην πάρεις Γουρούνι στο σακί, και πάνω από όλα επέμεινε να σου εξηγήσουν αναλυτικά όλα εκείνα τα στοιχεία που χρήζουν αξία αναφοράς.

Σου συστήνω από την πλευρά μου, η έρευνα να κρατήσει αρκετές εβδομάδες για να μπορέσεις να ελέγξεις όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα και να συγκρίνεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μεταξύ των επικρατέστερων επιλογών. Να θυμάσαι πως δεν χρειάζεται βιασύνη, τουναντίον επιβάλλεται να σκεφτείς ήρεμα, καθαρά, αργά, με υπομονή και διαύγεια του νου, δίχως να επηρεάζεσαι από τα βαρύγδουπα λόγια που εκτοξεύουν οι πολίτες των αντιπροσωπειών για να σε πείσουν.

Μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα

Εδώ δυστυχώς η κατάσταση είναι ένα απέραντο χάος και το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, γνωρίζοντας πολύ κάλα πως κινείται η αγορά των μεταχειρισμένων μοτοσυκλετών. Τα τελευταία χρόνια βγήκαν στο φως της δημοσιότητας αρκετά κρούσματα απάτης με πονηρούς εμπόρους και απατεώνες που ζητούν προκαταβολή, χωρίς καν να έχουν στην κατοχή τους το όχημα που έχουν βάλει στην αγγελία στο διαδίκτυο, και μάλιστα, ορισμένες φορές η κομπίνα λαμβάνει χώρα σε γνωστούς ελληνικούς ιστότοπους που δέχονται εκατομμύρια επισκέπτες μηνιαίως. O λόγος που δεν θα αναφέρω ονόματα είναι γιατί μπορεί να μου κάνουν μήνυση λόγω δυσφήμισης.

Αν και θα ακουστεί γραφικό, θεωρώ υποχρέωση μου να το επισημάνω για να μη βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο και τον λερώσεις: Μην δίνεις ποτέ χρήματα ως προκαταβολή εάν πρώτα δεν δεις τη μοτοσυκλέτα με τα μάτια σου και δεν την πας στο μηχανικό να την ελέγξει. Επιπλέον επιδίωξε να γίνει έλεγχος των πραγματικών χιλιομέτρων που αναγράφονται στο κοντέρ, διότι είναι μία από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις εξαπάτησης σε τούτο τον τομέα.

Φρόντισε να μάθεις πληροφορίες για το άτομο που θα σου πουλήσει τη μηχανή, ίσως έτσι να αποφύγεις κοινούς απατεώνες, αλλά και πάλι εάν είναι καλοστημένη η κομπίνα, θεώρησε το ως δεδομένο ό,τι θα σε ξεγελάσουν, και μετά πιάσε το αυγό και κούρευτο. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω όμως αυτή είναι η στυγνή και αληθινή διάσταση των πραγμάτων που επικρατεί σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένου της Ελλάδας.

Το δέλεαρ είναι πολύ μεγάλο, αναφορικά με τη μεταχειρισμένη μηχανή, διότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να την αποκτήσεις στο 1/5 της αξίας της. Ωστόσο σε αυτήν την ιδιοτροπία εμπλέκονται πολλοί παράμετροι, όπως, κατά πόσο καίγεται ο πωλήτης να την ξεφορτωθεί όσο κι όσο, στη χαμηλότερη δυνατή τιμή για να πάρει ζεστό μετρητό χρήμα στα χέρια του.

Εννοείται πως σου προτείνω να κάνεις παζάρια σε σημείο που να καταντήσεις βαρετός και ενοχλητικός. Άλλωστε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, και ο πρώτος που θα επωφεληθεί θα είσαι εσύ ο ίδιος. Μην νιώθεις ενοχές και ντροπή στη διαπραγμάτευση, κι αν βλέπεις πως είναι αμετακίνητος ο πωλητής και δεν κατεβαίνει ούτε ένα ευρώ παρακάτω, τότε χαιρέτησε τον ευγενικά και αποχώρησε, αφού υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Όρεξη και χρόνο να έχεις να γυρνάς για να ψάχνεις, είτε σε διάφορες μάντρες, είτε σε ιδιώτες που ουσιαστικά αυτή θα σε παρακαλάνε, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος που υπάρχει από τους καταναλωτές (καταραμένη φτώχεια).

Ίσως να μην υπάρξει ποτέ ξανά τόσο ευνοϊκό περιβάλλον για την αγορά μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας! Λόγω παρατεταμένης ύφεσης ασφαλώς, μπορεί κανείς να βρει καλά μεταχειρισμένα σε τιμές που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε πριν μερικά χρόνια. Βέβαια οι συνθήκες αυτές δημιουργήθηκαν μέσα από μια αρκετά τραυματική διαδικασία για πολλούς από εμάς και για αυτό εκεί έξω υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες που ίσως να μην έβγαιναν προς πώληση ποτέ!

Αυτό όμως μας κάνει και πιο δύσκολους πελάτες. Σήμερα περισσότερο από άλλες (καλύτερες) εποχές θα πρέπει να προσέξουμε πολύ περισσότερο όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένο. Εδώ θα διαβάστε μερικές γενικές συμβουλές, ώστε να μην φορτωθείτε το σαράβαλο κάποιου θέλησε να το ξεφορτωθεί χωρίς να χάσει ούτε ένα ευρώ…

Καλά χιλιόμετρα και καλή διασκέδαση με τη νέα σας μοτοσυκλέτα.

Διάβασε επίσης: Κριτήρια αγοράς για καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Enduro, πίστας, scooter, παπάκι ή γουρούνα

Πριν λίγους μήνες έρχεται και με συναντά ένα παλιό φιλαράκι για να μου δείξει το καινούργιο του απόκτημα, το οποίο ήταν ένα Enduro. Ωστόσο με παραξένεψε το γεγονός και η ιδέα πίσω από αυτό το εγχείρημα, δηλαδή να πάρει μία τέτοιου είδους μοτοσυκλέτα που είναι για εκτός δρόμου, ενώ αυτός τη χρησιμοποιούσε εντός πόλης. Όταν τον ρώτησα με ποιο σκεπτικό στράφηκε σε αυτό το είδος, μου απάντησε γιατί το είχα απωθημένο από μικρός. Εν ολίγοις πρόκειται για μέγα σφάλμα και κατ’ επέκταση κακή επιλογή. Με αυτό το παράδειγμα θέλω να σας αφυπνίσω για να μην προβείτε σε παρόμοια ενέργεια.

Τώρα, όσον αφορά τις μηχανές πίστας είθισται να είναι ακριβότερες από τα υπόλοιπα είδη, αλλά προσφέρουν τεράστιες συγκινήσεις στους αναβάτες, εξαιτίας της υψηλής ταχύτητας που αναπτύσσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, και σαφώς δεν ενδείκνυνται σε ανθρώπους που είναι παρορμητικοί και πατάνε το γκάζι στο τέρμα, κινδυνεύοντας να σκοτωθούν και να πάρουν άλλα άτομα στο λαιμό τους που βρίσκονται τυχαία εκείνη τη στιγμή στο δρόμο.

Τα σκούτερ και τα παπάκια θα έλεγα ό,τι είναι πραγματικοί εργάτες άλλωστε είναι τα πιο συνηθισμένα δίτροχα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, και ανταπεξέρχονται στα πολύπλοκα καθήκοντα των παραλογών αφεντικών τους που τα μεταχειρίζονται με αλόγιστο τρόπο, κι όμως αυτά συνεχίζουν ακόμη να λειτουργούν. Προσωπικά πιστεύω πως επειδή είναι σχετικά φτηνά, και έχουν μικρό κόστος συντήρησης, ασφάλισης και τελών κυκλοφορίας, αναμφισβήτητα φαντάζουν ως η πιο ιδανική λύση για τους περισσότερους μοτοσυκλετιστές.

Από την άλλη μεριά, οι τετράτροχες γουρούνες θεωρούνται ένα θεσπέσιο μέσο που ανταποκρίνονται τόσο εκτός, όσο και εντός πόλης, εν τούτοις έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα, εάν ο αναβάτης δεν ξέρει να το οδηγήσει, πιθανότατα θα βρεθεί σε κανένα χαντάκι ανάσκελα, βλέποντας τα ραδίκια ανάποδα. Κατά τα τελευταία έτη, συνέβησαν αρκετά ατυχήματα στα ελληνικά νησιά με τουρίστες που νοίκιασαν τέτοιο όχημα, δίχως να έχουν ιδέα πως πρέπει να στρίψουν, δηλαδή πως να τοποθετήσουν το σώμα στη στροφή για να μη βγουν εκτός δρόμου ή ακόμη χειρότερα να ανατραπεί το όχημα και να τους πλακώσει η μηχανή.

Έχω οδηγήσει κατά το παρελθόν τετράτροχη γουρούνα και σας διαβεβαιώνω πως απαιτείται κάποιος εύλογος χρόνος προσαρμογής για να μάθεις τα χούγια της, αλλά δεν παύει να χαρακτηρίζεται ως ένα πολυεργαλείο.

Μηχανάκι για εργασία και διανομείς φαγητού

Όσοι από σας ενδιαφέρεστε να δουλέψετε ως διανομείς φαγητού, δηλαδή ντελιβεράδες, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα ευέλικτο μηχανάκι, όπως παπάκι ή σκούτερ που να καίει λίγα καύσιμα και να ελίσσεται πανεύκολα σε συνθήκες που επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Βέβαια σας παροτρύνω να χρησιμοποιήσετε κάποια παλιά μηχανή, που ακόμη κι αν χαλάσει από την κακομεταχείριση να μην θεωρείται το δυσβάσταχτο κόστος επισκευής της.

Επιπρόσθετα, μία άλλη εξίσου σημαντική ιδιοτροπία είναι πως αυτές οι μοτοσυκλέτες κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει πως θα ήταν χαζό να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό κάποια καινούργια μοτοσυκλέτα, γιατί θα τραβήξει τα πάνδεινα, και δεν είναι σχήμα λόγου.

Μερικά σαντουιτσάδικα και πιτσαρίες έχουν το δικό τους στόλο οχημάτων, όμως η πλειονότητα αυτών των μαγαζιών απαιτούν από τον διανομέα να έχει την δική του μοτοσυκλέτα, κάτι που συνεπάγεται με μεγάλη φθορά του οχήματος για τον ιδιοκτήτη της, όπως συχνή αλλαγή ελαστικών, λαδιών, ακραία κατανάλωση καυσίμου, μικροφθορές στα πλαστικά κ.λπ.

Εγγύηση μοτοσυκλέτας

Εάν αγοράσεις μοτοσυκλέτα από ιδιώτη, τότε προφανώς δεν θα σου παρέχει καμιά εγγύηση σε περίπτωση που εμφανίσει μηχανικό πρόβλημα το όχημα, που συνεπάγεται πως θα υποχρεωθείς να πληρώσεις εξ ολοκλήρου το κόστος από την τσέπη σου, εν αντιθέσει αν το προμηθευτείς καινούργιο ή μεταχειρισμένο από κάποια μάντρα ή αντιπροσωπεία, η οποία θα σου δώσει γραπτή εγγύηση τουλάχιστον για ένα χρόνο ή και περισσότερο, εξαρτάται από την παλαιότητα της μοτοσυκλέτας και την γενναιοδωρία του καταστήματος.

Να θυμάστε πως η βασική αιτία που οι αντιπροσωπείες δίνουν γραπτή εγγύηση για τα οχήματα τους έγκειται στο γεγονός πως υπάρχει σιγουριά εύρυθμης λειτουργίας, και οι μηχανικοι τους έχουν προβεί σε διεξοδικό έλεγχο και επιδιόρθωση ζητημάτων που εξασφαλίζει ό,τι όλα θα βαίνουν καλώς για τα επόμενα ένα με δύο χρόνια ή και περισσότερο εάν πρόκειται για καινούργιο μηχανάκι.

Σε μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες είθισται ένα ανταλλακτικό να κοστίζει του κόσμου τα λεφτά, και ας μετράει 10 χρόνια ζωής το όχημα. Συνεπώς, μελετήστε την παρούσα παράμετρο, και μην την αγνοήσετε, πιστεύοντας ό,τι επειδή είναι ελαφρώς μεταχειρισμένη δεν θα χαλάσει τον μεθεπόμενο μήνα.

Κλείνοντας, να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να κάνετε την καλύτερη αγορά που θα είναι αποδοτική και οικονομικότερη, παίρνοντας το καλύτερο εργαλείο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166