ΑρχικήGadgetΗ LG ανέπτυξε σύστημα για να αντιμετωπίσει τη ναυτία στα ακουστικά VR

Η LG ανέπτυξε σύστημα για να αντιμετωπίσει τη ναυτία στα ακουστικά VR

Η LG ανέπτυξε σύστημα για να αντιμετωπίσει τη ναυτία στα ακουστικά VR.

Οι μηχανικοί της LG ανέπτυξαν ένα εξειδικευμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να μειώσουν τις ζαλάδες και τη ναυτία που αντιμετωπίζουν ορισμένοι χρήστες την ώρα που κάνουν χρήση των ακουστικών VR, σύμφωνα με την Business Korea.

Γι’ αυτό το σπουδαίο εγχείρημα συνεργάστηκαν η θυγατρική εταιρεία της LG, που ονομάζεται LG Display, με το Πανεπιστήμιο Sogang από την Κορέα για να αναπτύξουν μία νέα τεχνολογία που μειώνει την καθυστέρηση των κινήσεων, όπως και την ελάττωση στη θαμπάδα των κινήσεων, δύο κοινές πηγές ναυτίας που συναντιούνται συχνά στατιστικά VR.

Μέχρι σήμερα οι κατασκευαστές ακουστικών VR χρησιμοποιούν μία τεχνική για την ενίσχυση της ανάλυσης της οθόνης, αλλά η συγκεκριμένη τακτική τείνει να καταναλώνει αρκετούς πόρους από το σύστημα των ακουστικών, γεγονός που έχει ως αρνητικό αποτέλεσμα την αύξηση της λανθάνουσας κατάστασης και το θόλωμα των κινήσεων, αντί να τα μειώσει.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι ερευνητές ανέπτυξαν έναν εξαιρετικά αποδοτικό αλγόριθμο βαθιάς μάθησης που αναβαθμίζει τις εικόνες χαμηλής ανάλυσης σε εικόνες υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο, και κατά συνέπεια έχει την ικανότητα να μειώσει αυτά τα αρνητικά φαινόμενα (όπως η θαμπάδα των κινήσεων) στο ένα πέμπτο ή λιγότερο, ανέφεραν οι ερευνητές.

Επίσης οι δύο ομάδες δημιούργησαν από κοινού ένα σύστημα που τους επιτρέπει να μετρήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την καθυστέρηση και τη θαμπάδα των κινήσεων στα ακουστικά ακουστικών VR, πράγμα που σημαίνει πως γνωρίζουν επακριβώς τα αίτια και τις συνέπειες που προκαλούν τη ναυτία.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου Sogang και της LG Display σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι ερευνητές έχουν στρατολογήσει τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων (ναυτία και ζαλάδα) που παρουσιάζονται στα ακουστικά VR, ωστόσο για να ακριβολογούμε η τεχνητή νοημοσύνη έχει χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει και να βελτιώσει τις εμπειρίες του VR.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166