ΑρχικήHow toLove is in the… wall

Love is in the… wall

Μήνας Φεβρουάριος, μήνας του Αγίου Βαλεντίνου. Φυσικό είναι λοιπόν τον μήνα αυτό να θέλουμε να στολίσουμε το σπίτι μας με ερωτική διάθεση. Ακολουθώντας μερικά βασικά βήματα μπορούμε να φτιάξουμε κατασκευές με εντυπωσιακά air plants – φυτά του αέρα – που αναπτύσσονται χωρίς χώμα. Απλά τα τοποθετούμε σε φωτεινό σημείο και ψεκάζουμε με νερό μια φορά την εβδομάδα.

Για να φτιάξουμε τα μικρά κάδρα που φαίνονται στις εικόνες απαιτούνται:

 • κόντρα πλακέ τετράγωνο
 • μικρά καρφιά
 • ζωηρόχρωμο νήμα
 • ροζ και κόκκινο χρώμα σε διάφορες αποχρώσεις
 • χαρτί
 • μικρούς κάκτους
 • σφυρί
 • πινέλο
 • ψαλίδι
 • χάρακας

Η διαδικασία είναι απλή.

 1. Ζωγραφίζουμε στο ξύλινο τετράγωνο το σχέδιο που μας αρέσει χρησιμοποιώντας ένα χάρακα ή ένα στένσιλ.
 2. Χρωματίζουμε το σχέδιο και περιμένουμε να στεγνώσει.
 3. Καρφώνουμε με σφυρί τα μικρά καρφάκια στο ξύλο. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουν καρφωθεί καλά ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να πέσουν, αλλά ωστόσο να είναι αρκετά υψηλά ώστε να τυλιχθεί το νήμα γύρω τους. Αφήνουμε περίπου ενάμιση πόντο κενό αναμεταξύ τους ακολουθώντας την περίμετρο του σχεδίου μας.
 4. Δένουμε το νήμα σε ένα καρφί, τυλίγουμε γύρω από τα υπόλοιπα καρφάκια, κάνουμε ένα κόμπο και ψαλιδίζουμε την άκρια του νήματος που περισσεύει.
 5. Βάζουμε τα φυτά του αέρα που έχουμε διαλέξει στερεώνοντάς τα στον ιστό που έχει δημιουργήσει το νήμα και η κατασκευή μας είναι έτοιμη.

Εμείς θα σας δείξουμε αναλυτικά βήμα – βήμα για μεγαλύτερη ευκολία, πως να φτιάξετε τα παραπάνω δυο καδράκια. Ένα με μία μεγάλη ροζ καρδιά και ένα με γεωμετρικά σχέδια. Ξεκινάμε λοιπόν ..

Συγκεντρώνουμε κοντά μας όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε.

Για να δώσουμε σε αυτή την κατασκευή το πνεύμα της ημέρας του Βαλεντίνου, ξεκινάμε βάφοντας το ξύλο με κόκκινο ακρυλικό χρώμα διαλυμένο με νερό.

Για τον σχεδιασμό της καρδιάς χρησιμοποιούμε ένα στένσιλ που έχουμε φτιάξει με λευκό χαρτί εκτυπωτή. Αφού βεβαιωθούμε ότι το χρώμα στο κόντρα πλακέ έχει στεγνώξει καλά, κολλάμε την καρδιά και την βάφουμε με ένα απαλό ροζ για μεγαλύτερη αντίθεση στο κόκκινο της βάσης μας.

Μόλις στεγνώσει και αυτό το βάψιμο, ξεκινάμε το κάρφωμα σε τέτοιο βάθος ώστε να στερεωθούν ικανοποιητικά τα καρφάκια στο ξύλο. Ακολουθούμε το περίγραμμα της καρδιάς καρφώνοντας σε απόσταση ενάμιση πόντου το ένα από το άλλο.

Διαλέγουμε ένα καρφάκι για να ξεκινήσουμε την ύφανσή μας και κάνουμε μια θηλιά κόμπο. Για το σχέδιο της εικόνας τυλίγουμε το νήμα αρχικά περιμετρικά στην καρδιά. Στη συνέχεια προχωράμε από πλευρά σε πλευρά για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερο ιστό ώστε να στερεωθούν εύκολα τα φυτά του άερα. Κάνουμε και μερικές ακόμα σειρές από την κορυφή πρός τη βάση. Δένουμε το τελείωμα του νήματος πάλι με μια θηλιά κόμπο και ψαλιδίζουμε την άκρια να μην κρέμεται.

Στερεώνουμε στο κέντρο της καρδιάς το φυτό του αέρα και η κατασκευή μας είναι πράγματι άξια θαυμασμού.

Για το επόμενο σχέδιό μας επιλέξαμε γεωμετρικά σχήματα. Μολύβι και χάρακα λοιπόν. Μετράμε ενάμιση πόντο από την πάνω πλευρά του τετραγώνου και άλλον ενάμιση από την κάτω πλευρά και στο εσωτερικό σχεδιάζουμε μικρά τρίγωνα. Με τη βοήθεια του χάρακα πάντα σχεδιάζουμε τέσσερα τρίγωνα στη κεντρική περιοχή του ξύλινου τετραγώνου.

Ώρα να τα χρωματίσουμε. Μερικά τρίγωνα τα βάφουμε με το ίδιο χρώμα ώστε να δείξουν μεγαλύτερα. Εσείς μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να είστε ιδιαίτερα δημιουργικοί!

Για το σχέδιο αυτό αποφασίσαμε να καρφώσουμε περιμετρικά το μεγάλο τρίγωνο στο κέντρο της ξύλινης βάσης μας. Δένουμε με θηλειά κόμπο την αρχή του νήματος και ξεκινάμε τυλίγοντας την περίμετρο του τριγώνου και συμπληρώνουμε έπειτα το κέντρο. Προσπαθήστε πάλι να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη. Όταν το αποτέλεσμα του ιστού θα σας ικανοποιεί, δέστε την άκρη του νήματος και ψαλιδίστε τις χαλαρές άκρες.

Βάζουμε τα φυτά του αέρα μέσα στον ιστό του σχεδίου μας και το κρεμάμε στον τοίχο ή διακοσμούμε οποιοδήποτε έπιπλο. Πράγματι, κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό φτιαγμένο πάντα με ερωτική διάθεση.

Με την ίδια διαδικασία που φτιάξαμε τα παραπάνω, μπορούμε να δημιουργήσουμε μοναδικά σχέδια ανάλογα με την προσωπικότητά μας. Άλλοι περισσότερο αισθηματίες και άλλοι με πιο τετράγωνη λογική.

Είμαστε σίγουροι ότι θα τις λάτρεψετε αυτές τις κατασκευές και για την απλότητά τους και για την πρωτοτυπία τους.

Διάβασε επίσης: Honor Play 5T Pro

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166