Μόλις χώρισα με την καλύτερη μου φίλη

Μόλις χώρισα με την καλύτερη μου φίλη

Από τη στιγμή που ένιωσα το πρώτο μου καρδιοχτύπι μέχρι τις ατελείωτες ώρες που πέρασα σε έναν κόκκινο φοιτητικό καναπέ, προσπαθώντας να βρω την άκρη στα γκομενικά μου, υπήρχαν πάντα συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσω την οποιαδήποτε πρόκληση στον ερωτικό τομέα είτε αυτή λεγόταν απόσταση είτε ‘θέλει μόνο σεξ και τίποτα παραπάνω’ είτε ‘έχω πέσει στα πατώματα, γιατί χάνω τον έρωτα μου το μεγάλο’. Κανείς όμως ποτέ, δεν σε προετοιμάζει για το πώς είναι να παίρνεις διαζύγιο από την κολλητή σου!

Φιλία… η ιερή

Για μένα η φιλία είναι απείρως πιο σημαντική από την οποιαδήποτε ερωτική σχέση. Η φίλη είναι ένας άνθρωπος επένδυση στη ζωή σου, την επιλέγεις για να είναι δίπλα σου για χρόνια ατελείωτα, για να φαντάζεστε πως θα είστε μαζί ακόμα κι όταν θα χρειάζεστε μπαστουνάκια ή πι για να περπατήσετε έξω στο δρόμο. Είναι ο άνθρωπος που περισσότερο από όλους, βρίσκεται δίπλα σου στα όμορφα και στα δύσκολα, ένα τηλέφωνο μακριά οποιαδήποτε στιγμή κι αν νιώσεις την ανάγκη να μιλήσεις.

Είναι ο άνθρωπος στον οποίο θα δείξεις τη μεγαλύτερη ειλικρίνεια και θα αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο σε εκείνα τα sleepovers που δεν αγχώνεσαι για τον κότσο-μπιφτέκι στο μαλλί και το ντεμακιγιάζ που σε αφήνει με ατέλειες. Είναι η προσωποποίηση της πλήρους αποδοχής που μπορείς να βρεις σε κάποιον άλλον πέραν του εαυτού σου.

Καμιά φορά, πρέπει

Για αυτό επομένως, πονάει περισσότερο να χάνεις την κολλητή σου. Ενίοτε όμως, είναι απαραίτητο. Στην ενήλικη φάση της ζωής μας, είναι πολύ δύσκολο να βρεις την τέλεια φιλία, γιατί η ζωή από μόνη της γίνεται συνεχώς, όλο και πιο πολύπλοκη. Υπάρχουν καβγάδες, ασυμφωνία χαρακτήρων, σαρκαστικά σχόλια με τη μάσκα του χιούμορ, moody συμπεριφορές που δε μπορείς να διαχειριστείς, αλλαγή στις προτεραιότητες του καθενός και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, χάνεις την ουσιώδη επαφή και αρχίζεις να μένεις στα τυπικά.

Δε φταις πάντα εσύ

Μην πέσεις στην παγίδα να κατηγορήσεις μονόπλευρα τον εαυτό σου για αυτή τη ροπή των εξελίξεων και μην υπερπροσπαθήσεις να σώσεις κάτι που συνεχώς φθίνει όλο και περισσότερο. Εννοείται πως θα συζητήσεις, θα ανοίξεις τα χαρτιά σου, θα κάνεις συμβιβασμούς, θα υποχωρήσεις όπου είναι αναγκαίο, αλλά μην οριοθετήσεις τον εαυτό σου σε μία φιλία που έχει σταματήσει πια να λειτουργεί. Όπως οι ερωτικές σχέσεις, έτσι και οι φιλικές κάνουν τον κύκλο τους και θα πρέπει να είσαι ψυχολογικά έτοιμη για αυτό το ενδεχόμενο όταν το δεις να ξεπροβάλλει μπροστά σου.

Δεν θα είναι εύκολο και θα μοιάζει βουνό να αποχωριστείς έναν άνθρωπο που μέχρι χθες ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου και αριθμός ταχείας κλήσης στο κινητό σου, αλλά όλα βρίσκουν το δρόμο τους με ένα μαγικό τρόπο και οφείλεις να προστατεύσεις τον εαυτό σου και να τον βοηθήσεις να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Διάβασε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας