Οι online εταιρείες αντιμετωπίζουν ποικίλες απειλές που δεν μοιάζουν με εκείνες του παρελθόντος

Οι online εταιρείες αντιμετωπίζουν ποικίλες απειλές που δεν μοιάζουν με εκείνες του παρελθόντος

Οι online εταιρείες αντιμετωπίζουν ποικίλες απειλές που δεν μοιάζουν με εκείνες του παρελθόντος.

Οι αριθμοί και οι τύποι απειλών που αντιμετωπίζουν σήμερα οι online εταιρείες είναι ποικίλες και μάλιστα πιο επικίνδυνες από ποτέ, σύμφωνα με ευρήματα μιας νέας έρευνας.

Ο Neustar μόλις κυκλοφόρησε δύο εκθέσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, η πρώτη φέρει τον τίτλο International Cyber ​​Benchmarks Index και η δεύτερη The Changing Face of Cyber Attacks, οι οποίες αναφέρουν ότι τα διάφορα είδη απειλών που διαδίδονται σήμερα, σε συνδυασμό με τον τεράστιο όγκο των επιθέσεων, μπορούν να καταστούν καταστροφικά για οποιαδήποτε online εταιρεία που δεν βλέπει σοβαρά αυτό το μείζον θέμα.

Οι εκθέσεις επίσης αναφέρουν επίσης ότι οι επαγγελματίες της διαδικτυακής ασφάλειας στον τομέα της πληροφορικής ανησυχούν περισσότερο για τις παραβιάσεις δεδομένων και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από ό, τι κατά την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο της εταιρείας που συμμετείχαν επαγγελματίες της πληροφορικής δηλώνοει πως: Το ένα πέμπτο (20%) βλέπει τις παραβιάσεις του συστήματος και το ransomware ως τη μεγαλύτερη απειλή. Έπειτα ακολουθούν οι επιθέσεις DDoS με 19%, και μόλις λίγο παρακάτω με 18% βρίσκεται η κλοπή χρημάτων στο διαδίκτυο μέσω διαφόρων μεθόδων, επιπλέον η καταπάτηση της πνευματικής ιδιοκτησίας ανέρχεται στο 17%.

Σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων με 47% στους επαγγελματίες της διαδικτυακής ασφάλειας θεωρεί πως το DDoS γίνεται όλο και πιο επιβλαβής χρόνο με το χρόνο, και μάλιστα δεν υπάρχει κάποιος αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του, παρά μόνο προληπτικά μέτρα.

Στη θετική πλευρά του ζητήματος, το 98% των ερωτηθέντων ανέφερε πως κατάφερε να προστατευθεί με ιδιαίτερη επιτυχία από τις ευπάθειες Meltdown και το Specter. Ωστόσο προκαλεί σοβαρές ανησυχίες το γεγονός πως η πλειοψηφία όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με κάποιου είδους χακάρισμα χρειάζεται από ένα λεπτό έως πέντε λεπτά για να δράσει. Ωστόσο για όσους δεν γνωρίζουν πρέπει να ξέρετε πως στα 5 λεπτά έχει ήδη προκληθεί τεράστια ζημιά, και απλά πέρα από εκεί προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου από αυτό το πλήγμα.

Ο Rodney Joffe, επικεφαλής του NISC και συνεργάτης της Neustar, δήλωσε: «Ενώ τα συγκεκριμένα στοιχεία της έρευνας θεωρούνται αναμφισβήτητα δυσάρεστα, αυτά τα αποτελέσματα δεν πρέπει να αποτελούν έκπληξη για κανέναν. Οι επαγγελματίες της διαδικτυακής ασφάλειας ανησυχούν περισσότερο για την μορφή των απειλών, αφού μπορεί να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στις online εταιρείες που εργάζονται και κατά συνέπεια να χάσουν τη δουλειά τους, όμως στην πραγματικότητα δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εκπαίδευση ή κατάρτιση αντιμετώπισης τέτοιου είδους επιθέσεων.

Όπως έχουμε δει κατά το παρελθόν έτος, οι απειλές στο διαδίκτυο αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, όπως με τη μορφή DDoS, κακόβουλου λογισμικού, application layer attacks, αφήνοντας τις online εταιρείες εκτεθειμένες, κάτι που μεταφράζεται σε τεράστια οικονομική ζημιά.

Για να προετοιμαστείς επιτυχώς απέναντι σε μια κυβερνο-επίθεση στο σημερινό τοπίο του διαδικτύου πρέπει να έχεις κατά νου πως πολύ πιθανόν η εταιρεία σου να είναι ο επόμενος στόχος των κυβερνοεγκληματιών. Από τη στιγμή που είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, είστε επιρρεπείς στις επιθέσεις, όμως το κατά πόσο είσαστε ευάλωτοι, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας