ΑρχικήΟχήματαΟλλανδός έκανε το μακρύτερο ταξίδι στον κόσμο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, 95.000 χιλιόμετρα

Ολλανδός έκανε το μακρύτερο ταξίδι στον κόσμο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, 95.000 χιλιόμετρα

Ο Wiebe Wakke, μία ιδιαίτερη προσωπικότητα από την Ολλανδία ολοκλήρωσε ένα επικό ταξίδι 95.000 χιλιομέτρων (59.000 μίλια) με ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μια προσπάθεια να αποδείξει τη βιωσιμότητα τέτοιων οχημάτων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Έτσι για την ιστορία, ο Wakke ξεκίνησε την περιπέτεια του με το ηλεκτρικό το αυτοκίνητο από την Ολλανδία και ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Αυστραλία, εν τούτοις το περίεργο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως για να καλυφθεί αυτή η μακρινή απόσταση χρειάστηκαν τρία χρόνια και προφανώς ετούτο το εγχείρημα δεν έγινε μονομιάς.

Επίσης για ένα περίεργο λόγο βάφτισε το όχημα του (λες και επρόκειτο για παιδί), δίνοντάς του το όνομα “The Blue Bandit” και ταξίδεψε σε 33 χώρες, όπως η Τουρκία, το Ιράν, η Ινδία, το Μυανμάρ, η Μαλαισία, η Ινδονησία και πολλές άλλες. Ωστόσο η διαδρομή του καθορίστηκε εξολοκλήρου από τις προσφορές που λάμβανε από την ιστοσελίδα του.

Συγκεκριμένα ετούτο το εγχείρημα χρηματοδοτήθηκε από αρκετές μικρές δωρεές από όλο τον κόσμο, ούτως ώστε να καλυφθούν τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων της ηλεκτρικής ενέργειας για να φορτίσει τις μπαταρίες του οχήματος, του φαγητού, τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία κ.λπ.

Το τροποποιημένο ηλεκτρικό όχημα του Wakke μπορεί να διανύσει μία απόσταση 200 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, επιπλέον ο ίδιος ανέφερε πως ξόδεψε μόνο 300 δολάρια για τα έξοδα της ηλεκτρικής ενέργειας και τα υπόλοιπα προήλθαν από τις δωρεές των υποστηρικτών του.

Μετά το πέρας αυτού του μακρινού ταξιδιού, ο Wiebe Wakke ανέφερε: «Ο βασικότερος λόγος που έκανα αυτήν την μακρινή διαδρομή, οφείλεται στο γεγονός πως ήθελα να αλλάξω τις απόψεις των ανθρώπων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μέχρι και σήμερα θεωρούνται εσφαλμένα περιθωριοποιημένα και να τους εμπνεύσω κάποια στιγμή να ξεκινήσουν και το δικό τους ταξίδι»

Ο Wakke πρόσθεσε: «Αφού ένας απλός άνθρωπος σαν και εμένα κατάφερε να ταξιδέψει μια τόσο μεγάλη διαδρομή (95.000 χιλιόμετρα), τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μπορεί να το πράξει οποιοσδήποτε. Επιπρόσθετα μία άλλη σημαντική πτυχή του όλου θέματος είναι πως πρέπει όλοι οι πολίτες αυτού του πλανήτη να στραφούν στην αγορά αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν καθαρή ενέργεια».

Μία από τις κυριότερες αιτίες που τα ηλεκτρικά οχήματα θεωρούνται υποδεέστερα των αντίστοιχων συμβατικών που κινούνται με ορυκτά καύσιμα είναι πως έχουν μικρή αυτονομία οι μπαταρίες τους, και κατά συνέπεια δεν είναι εφικτό με μία και μόνο φόρτιση να διανύσουν μεγάλη απόσταση, εν τούτοις με το πέρασμα των καιρών δημιουργούνται καλύτερες μπαταρίες που φορτίζουν και πιο γρήγορα, αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό για να παροτρύνουν τον κόσμο να τα αγοράσει.

Διαβάστε επίσης:
Η πόλη του μέλλοντος αποτελεί σύμβολο προόδου
Τι είναι social media marketing (SMM) συμβουλές και κόλπα

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166