«Πράσινη» θυσία;

«Πράσινη» θυσία;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δηλώνουν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν ακόμα και προσωπικές θυσίες ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών. Εσείς πόσο έτοιμοι είστε;

Σε γενικές γραμμές τέσσερα από τα πέντε άτομα αναφέρουν ότι είναι έτοιμα να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, τόσο στην Αμερική αλλά και στην Κίνα, χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά επιβλαβών αέριων εκπομπών.

Η πλειοψηφία του πληθυσμού υποστηρίζει την επιβολή φόρων τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την αναζήτηση νέων πηγών ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άτομα από την Κίνα που συμμετείχαν στην έρευνα εμφανίστηκαν περισσότερο θετικά στο θέμα της επιβολή φόρων σε σχέση με τα άτομα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το BBC, και προτείνει ότι σε πολλές χώρες οι άνθρωποι είναι περισσότερο πρόθυμοι από τις κυβερνήσεις τους να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της παγκόσμιας θέρμανσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένα ποσοστό 83% των ερωτηθέντων σε όλο τον κόσμο συμφωνεί ότι κάθε άτομο ξεχωριστά θα πρέπει να αναλάβει κάποιες ευθύνες και να κάνει κάποιες προσωπικές θυσίες έτσι ώστε να μειωθεί το ποσοστό των βλαβερών αέριων εκπομπών.

Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το κόστος των καυσίμων τα οποία συμβάλουν στις κλιματικές αλλαγές θα πρέπει να αυξηθεί.

Οι μόνες εξαιρέσεις ήταν η Ιταλία και η Ρωσία, όπου σημαντικό ποσοστό των ατόμων πιστεύουν ότι η εφαρμογή μια τέτοιας πρακτικής θα ήταν οικονομικά αβάσταχτη για αυτούς.

Οι αναλύσεις της έρευνας προτείνουν ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος και στις δυο χώρες είναι δυνατόν να αναβάλει την ιδέα της αύξησης των τιμών για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι απόψεις στην Ασία και στην Αφρική διαφοροποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό.

Στην Κίνα και την Ινδονησία, μεγάλα ποσοστά ατόμων θεωρούν ότι η εφαρμογή μέτρων για μεγαλύτερο ενεργειακό κόστος είναι απαραίτητη, ωστόσο στην Βόρεια Κορέα και την Ινδία το ποσοστό των ατόμων που είναι υπέρ της αύξησης του ενεργειακού κόστους είναι περιορισμένο.

Τέλος στην Νιγηρία, ένα ποσοστό 52% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν πιστεύει ότι η αύξηση του κόστους των καυσίμων είναι απαραίτητη πρακτική για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας θέρμανσης.

Πράσινη Κίνα;

Οι γνώμες διχάζονται στην περίπτωση της πρότασης για την αύξηση του κόστους των καυσίμων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο ένα ποσοστό 50% είναι υπέρ την πρότασης ενώ ένα ποσοστό 44% είναι αντίθετο.

Οι Κινέζοι είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ιδέας, με ένα ποσοστό 85% να είναι υπέρ.

Στον υπόλοιπο κόσμο, η στάση του κόσμου στην πλειοψηφία του ήταν μάλλον αρνητική.

Παρόλα αυτά, όταν τα άτομα τα οποία αντιτίθεντο στους φόρους ρωτήθηκαν εάν η γνώμη τους θα άλλαζε εάν τα έσοδα από τους φόρους χρησιμοποιούνταν για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης ή για την δημιουργία λιγότερο βλαβερών καυσίμων, τότε τα περισσότερα άτομα απάντησαν ότι έβλεπαν θετικά μια τέτοια προοπτική.

«Η έρευνα αυτή αποδεικνύει ότι ο κόσμος είναι περισσότερο προετοιμασμένος από ποτέ για την αλλαγή που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί».

Η εκπρόσωποι της ερευνήτριας εταιρείας που διεξήγαγε την έρευνα μίλησαν με 22,182 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Χιλή, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιταλία, την Κένυα, το Μεξικό, τη Νιγηρία, τις Φιλιππίνες, τη Ρωσία, τη Βόρεια Κορέα, την Ισπανία, την Τουρκία και την Αμερική.

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν είτε μέσω τηλεφώνου, είτε απευθείας μέσω φυσικής παρουσίας με τους ερωτηθέντες.

Διάβασε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας