Συνήθεις λόγοι που μπορεί να σκάσει ένα ελαστικό

Συνήθεις λόγοι που μπορεί να σκάσει ένα ελαστικό

Οι περισσότεροι οδηγοί σίγουρα έχουν βιώσει μια τέτοια συνθήκη, όπου θα σκάσει το λάστιχο την ώρα ενός ταξιδιού ή ακόμα και σε μια μικρή διαδρομή. Σίγουρα κάτι τέτοιο θα μπορούσε υπό συνθήκες να αποβεί και μοιραίο και φυσικά δεν υπάρχει ακόμα τρόπος να προβλεφθεί μια τέτοια άτυχη στιγμή. Ωστόσο, ο συχνός έλεγχος και η ανανέωση των ελαστικών με πιο ανθεκτικά, σαφώς και θα βελτίωνε την κατάσταση όσον αφορά την αντοχή. Ακολουθούν μερικοί από τους συχνότερους λόγους που ένα λάστιχο μπορεί να κάνει… «ΜΠΑΜ»!

Διάτρηση

Ένα αιχμηρό αντικείμενο όπως ένα μεγάλο κομμάτι γυαλί ή καρφί, είναι ικανά να καταστρέψουν το ελαστικό σας, οπότε αποφύγετε όσο το δυνατόν την οδήγηση στην άκρη του δρόμου όπου εκεί μαζεύονται συνήθως τέτοιου είδους υλικά και συντρίμμια.

Φθαρμένο Ελαστικό

Αρκετά συχνός λόγος που σκάει ένα λάστιχο, οπότε ελέγχετέ τα τακτικά για τυχόν ζημιές ειδικά σε περιπτώσεις που θα διανύσετε μεγάλες αποστάσεις και μην επαναπαύεστε.

Βανδαλισμός

Ναι! Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να σας αφαιρέσουν τις βαλβίδες με αποτέλεσμα την σταδιακή απώλεια αέρα, ή ακόμα και να χαρακώσουν κάποιο σημείο του, με αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Διαχωρισμός ελαστικού – ζάντας

Σε περίπτωση που «σκάσει» το όχημά σας σε κάποια λακούβα ή ο τροχός δεχτεί μεγάλη τριβή σε κράσπεδο ή πεζοδρόμιο σε περίπτωση παρκαρίσματος, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να απομακρυνθεί το ελαστικό από τη ζάντα και σύντομα να έρθει και το σκάσιμο.

Πίεση

Κάθε ελαστικό έχει τις δικές του προδιαγραφές και αντοχές, οπότε κανονίστε να έχετε τον απαιτούμενο αέρα στα ελαστικά σας, για να αποφύγετε ακόμα και την έκρηξή του.

Τι να κάνετε αν σκάσει εν κινήσει;

Τα αντανακλαστικά και η ψυχραιμία, είναι το Α και το Ω. Αποφύγετε να πατήσετε απότομα φρένο και ανάψτε τα αλάρμ, ενώ ταυτόχρονα προσπαθείστε να σταθεροποιήσετε το αυτοκίνητο, κάνοντας το συντομότερο δυνατόν δεξιά για την ακινητοποίησή του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προξενήσετε μεγάλη ζημιά και στη ζάντα αλλά ακόμα και στις αναρτήσεις σας.

Άλλες αιτίες που μπορεί να σκάσει ένα λάστιχο

Σαφώς και δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω από το κάδρο των αιτιών, τις κακοτεχνίες των δρόμων, τις καιρικές συνθήκες, αλλά και την υπερβολική ταχύτητα που ανεβάζει τη θερμοκρασία του ελαστικού. Κρατήστε το τιμόνι πάντα με ασφάλεια και έχετε στο μυαλό σας πως εσείς μπορεί να οδηγείτε… αλλά κάποιος πίσω σας περιμένει να γυρίσετε!

Διάβασε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας