ΑρχικήΨυχαγωγίαMovies-seriesThe King's Daughter (2002). Η Κόρη του Βασιλιά

The King’s Daughter (2002). Η Κόρη του Βασιλιά

  • Είδος: Ταινία δράσης, περιπέτεια, φαντασία
  • Ηθοποιοί: Pierce Brosnan, Kaya Scodelario, Benjamin Walker, William Hurt, Fan Bingbing, Rachel Griffiths
  • Σκηνοθέτης: Sean McNamara
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Ιανουαρίου 2022
  • Διάρκεια ταινίας: 90 λεπτά
  • Ελληνικός τίτλος: Η Κόρη του Βασιλιά
  • Προϋπολογισμός: 40 εκατομμύρια δολάρια
  • Ακαθάριστα έσοδα: 1,7 εκατομμύρια δολάρια

Η ταινία «The King’s Daughter» είναι κυριολεκτικά ένα χάος από την αρχή μέχρι το τέλος, μια μίξη κακού δράματος, κλισέ διαλόγου, μέτριας ερμηνείας από πλευράς ηθοποιών, κακής ποιότητας ειδικά εφέ και τέλος υπάρχουν σημάδια απελπισμένων προσπαθειών να διασωθεί κάτι στο post-production.

Στη θετική πλευρά, συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης δεν άφησε τον Πιρς Μπρόσναν να τραγουδήσει, ειδάλλως θα ήταν ακόμη πιο χάλια η κατάσταση.

Ο Πιρς Μπρόσναν υποδύεται τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ’ της Γαλλίας, ο οποίος στα τέλη του 16ου αιώνα, ο οποίος ανησυχεί σφόδρα για την κληρονομιά του. Αντί να είναι καλός και γενναιόδωρος, όπως σχεδόν όλοι οι σωστοί βασιλιάδες, ο Λούις διατάζει τον καλύτερο του καπετάνιο, Yves De La Croix (Benjamin Walker), να σαλπάρει για να βρει τη μυθική πόλη της Ατλαντίδας για να αιχμαλωτίσει μια γοργόνα, της οποίας η δύναμη πιστεύεται ότι χαρίζει την αθανασία.

Επειδή ο βασιλιάς θέλει ένα πλήθος αυλικών στο παλάτι του στις Βερσαλλίες, ώστε να του κρατούν συντροφιά, έτσι ο Λουδοβίκος κανονίζει να φέρει τη Μαρί-Ζοζέφ Ντ’ Άλεμπερ (Κάγια Σκοντελάριο) από το μοναστήρι για να παίξει μουσική με το τσέλο της στην αυλή του βασιλιά.

Η Μαρί-Ζοζέφ όταν φτάνει στο παλάτι, ακούει τυχαία το τραγούδι της γοργόνας και θέλει να το ξαναπαίξει στο μουσικό όργανο της, και σύντομα γίνεται φίλη με την πανέμορφη γοργόνα (την οποία υποδύθηκε η Κινέζα ηθοποιός Bingbing Fan, χωρίς να πει ούτε μία λέξη σε ολόκληρη την ταινία).

Η Μαρί-Ζοζέφ στρατολογεί με το μέρος της τον μετανιωμένο De La Croix για να αψηφήσει τον βασιλιά και τον σύμβουλο του, Dr. Labarthe (Pablo Schreiber), ούτως ώστε να βοηθήσει τη γοργόνα να δραπετεύσει πίσω στην ανοιχτή θάλασσα, προκειμένου να πάει στην οικογένεια της.

Ο σκηνοθέτης Sean McNamara, παρόλο που είναι ένας ικανός σκηνοθέτης, πιθανότατα δεν κατάφερε να κάνει και πάρα πολλά πράγματα πάνω στο χαοτικό σενάριο (το οποίο αποδίδεται σε δύο σεναριογράφους, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρχαν και άλλοι). Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στην ταινία κόβονται απότομα ή αφήνονται να διαρκέσουν πολύ.

Το μόνο άτομο που φαίνεται να έχει κάνει σωστή δουλειά στο «The King’s Daughter» είναι η ενδυματολόγος, Lizzy Gardiner (βραβευμένη με Όσκαρ για το «The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert»). Οι δημιουργίες της Gardiner για την ομολογουμένως αποτυχημένη ταινία, έκανε θαύματα με τις κομψές τουαλέτες της Marie-Josephe, και αντικειμενικά θεωρούνται οι πιο πρωτότυπες από οτιδήποτε άλλο έχει εμφανιστεί στον κινηματογράφο. Ελπίζει κανείς ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ως κουρέλια για να ξεσκονίζουν οι καθαρίστριες τα πλατό των κινηματογραφικών στούντιο στο Hollywood.

Όπως αντιλαμβάνεστε από τα γραφόμενα μου, φυσικά δεν σας προτείνω να δείτε αυτό το απαίσιο έργο, προφανώς γιατί θα χάσετε άσκοπα το χρόνο σας, ενώ θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε κάτι καλύτερο, μέσα από τις αμέτρητες χολιγουντιανές ταινίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας The King’s Daughter (2002). Η Κόρη του Βασιλιά.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166