ΑρχικήΟχήματαHonda Grom (MSX125). Δοκιμή

Honda Grom (MSX125). Δοκιμή

Στην αρχή του 2013 η Honda εξέπληξε τους πάντες ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός νέου μικρού δικύκλου πάνω στην παράδοση των Dax και Monkey. Όσοι γνωρίζουν αυτά τα δύο δίκυκλα στη γνήσια Made in Japan μορφή τους (πέρα από τους κλώνους τους κινέζικης κατασκευής), πρώτον τα σέβονται, δεύτερον τα συνδέουν με καλές αναμνήσεις. Τα Dax και Monkey είναι συνδεδεμένα με μια ολόκληρη fun κουλτούρα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που συνέχισαν να καλύπτουν με ανταλλακτικά, αξεσουάρ και κυρίως προϊόντα βελτίωσης τα δίκυκλα αυτά.

Έχουν υπάρξει άλλωστε δημιουργίες αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ και στην Ελλάδα υπάρχει ένα ισχυρό ρεύμα κυρίως για τα Monkey (τους Μπόμπους) καθώς οι γνήσιοι κρατούν μια τεράστια μεταπωλητική αξία. Πέρα από την πλάκα και τη διασκέδαση που προσφέρουν απλόχερα όμως τα Dax και Monkey, είναι στη φιλοσοφία τους απόλυτα ξεπερασμένα για τα σημερινά δεδομένα. Κατ’ αρχάς το μέγεθός τους είναι απόλυτα προβληματικό: δεν φαίνεσαι στο δρόμο!

Τα φρένα τους ήταν ταμπούρα, τα ηλεκτρικά τους ήταν 6V στα πρώτα μοντέλα, αλλά και 12V που έγιναν δεν έπαψαν να έχουν προβλήματα: ήταν αδύναμα και συχνά στις ψηλές στροφές έκαιγαν λάμπες. Οι αναρτήσεις τους ήταν υποτυπώδεις με μικρή διάρκεια ζωής, κυρίως τα πιρούνια με τους εφιαλτικούς τζόγους. Η οδική τους συμπεριφορά ήταν ανέκδοτο, αλλά το βάρος τους τόσο χαμηλό που οι θαρραλέοι (και μερακλήδες) πιτσιρικάδες μπορούσαν να κάνουν ό,τι ακροβατικό ήθελαν.

Η πρακτικότητά τους ήταν ανύπαρκτη, αλλά όποιος ήθελε πρακτικότητα έπαιρνε παπί. Γι’ αυτό ήταν αυτά τα δίκυκλα πολύ αγαπητά στην Ελλάδα και για αυτό οι κλώνοι τους στα τέλη της δεκαετία του 90 και όλη τη δεκαετία του 2000 είχαν μια καλή εμπορική πορεία. Πάνε όμως πολλά χρόνια που το Dax έχει πάψει να κατασκευάζεται ενώ το Monkey δεν εισάγεται πια επίσημα στην Ελλάδα λόγω του τεράστιου κόστους του κι ούτε φαινόταν στον ορίζοντα πιθανότητα αναβίωσής τους. Γι’ αυτό τον Ιανουάριο του 2013 μείναμε με το στόμα ανοιχτό βλέποντας το Honda Grom!

Honda Grom από την Ταϊλάνδη

Το ξέρουμε όλοι ότι τα made in Japan προϊόντα διακρίνονται για την ποιότητά τους αλλά και για το μεγάλο κόστος τους. Η Honda πάντως κατάφερε να μειώσει το τελικό κόστος προσφέροντας προϊόντα από το εργοστάσιο της στην Ταϊλάνδη. Από εκεί είναι και η νέα σειρά Honda CB 500 που έχει ήδη κυκλοφορήσει στη χώρα μας. Από εκεί είναι και το Honda Grom κι έτσι ήρθε στην Ελλάδα με ένα κόστος αρκετά φυσιολογικό, αν και στα τρία χιλιάρικα, φτηνό δεν το λες.

Design

O πρωτότυπος και ξεχωριστός σχεδιασμός είναι κύρια χαρακτηριστικά του Honda Grom. Ο προβολέας του μοιάζει σαν να προέρχεται από κάποιο μεγάλο sport naked, έχει χρυσό αντεστραμμένο πιρούνι, ωραίους φανοστάτες, σπορτίβικα πλαστικά και εμπρός φτερό, ανασηκωμένη εξάτμιση, αλουμινένια βάση μαρσπιέ και λεπτή ουρά.

Οι ζάντες είναι ελαφρού κράματος χυτές με ασφάλτινα ελαστικά. Δεν μοιάζει ούτε με Monkey ούτε με Dax (τα θυμίζει μόνο) είναι μεγαλύτερα από αυτά, με εντυπωσιακή παρουσία που τραβάει το μάτι. Ο πίνακας οργάνων είναι από τους πολύ πλούσιους στην κατηγορία μοιάζοντας πάρα πολύ με τα όργανα της σειράς Honda NC 700! Διαθέτει ένδειξη ταχυμέτρου στο κέντρου, στροφομέτρου (μπάρες που γεμίζουν), στάθμης βενζίνης, ρολόι, ολικό χιλιομετρητή και δύο μερικούς χιλιομετρητές.

  • To Honda Grom έχει όργανα που μοιάζουν καταπληκτικά στο σχήμα και το πλήθος πληροφοριών με τα όργανα των Honda NC 700.

Κινητήρας

Το Honda Grom διαθέτει τετράχρονο μονοκύλινδρο, αερόψυκτο κινητήρα με επικεφαλής εκκεντροφόρο και τροφοδοσία με ψεκασμό. Εχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον κινητήρα του παπιού Honda ANF 125i Innova με ίδιες διαστάσεις διαμέτρου x διαδρομής 52,4 x 57,9mm, ίδια σχέση συμπίεσης 9,3:1 και ίδιο κιβώτιο με την ίδια κλιμάκωση σχέσεων. Ο συμπλέκτης του όμως δεν είναι ημιαυτόματος όπως στο παπί, αλλά διαθέτει μανέτα συμπλέκτη. Η τελική του μετάδοση είναι επίσης λίγο κοντύτερη. Η Honda ανακοινώνει απόδοση 9,6hp (το Honda Innova 125 9,1hp) επομένως πρέπει να έχει δεχτεί βελτιώσεις στην τροδοφοσία, πράγμα που αποτυπώνεται και στην κατανάλωση (βλέπε την επόμενη παράγραφο).

  • Ο κινητήρας είναι οριζόντιας διάταξης 125cc με τετρατάχυτο κιβώτιο που έχει όμως χειροκίνητο συμπλέκτη και δεν έχει μανιβέλα. Τροφοδοτείται με ψεκασμό και διαθέτει επίσης τριοδικό καταλύτη.

Η λειτουργία του τετράχρονου κινητήρα είναι πολύ ομαλή και οι επιδόσεις του απόλυτα ικανοποιητικές για περιβάλλον πόλης. Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει μαλακή λειτουργία και ο χειροκίνητος συμπλέκτης δεν είναι καθόλου κουραστικός. Οι επιδόσεις στο δρόμο είναι παρόμοιες με των περισσότερων παπιών 110 και 125cc με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται από ηλεκτρονικό κόφτη στα 102km/h που είναι 96,9km/h πραγματικά. Στην πράξη όμως μπορεί να κινείται συνεχώς με ταχύτητες άνω των 90km/h σχεδόν σε κάθε διαδρομή.

Κατανάλωση καυσίμου

Η Honda έχει κάνει δουλειά όσο αφορά την αποτελεσματικότητα της καύσης καθώς έχει μειώσει την κατανάλωση του κινητήρα της αρκετά κάτω από τα 3lt/100km που είναι ένας αποδεκτός μέσος όρος για τετράχρονο κινητήρα 125cc. Το Honda Grom έκαψε κατά μέσο όρο την εβδομάδα που το είχαμε στη διάθεσή μας μόλις 2,5lt/100km και αυτό με το στροφόμετρο σταθερά κοντά στην κόκκινη περιοχή του. Μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τα Dax και Monkey είναι το γεγονός ότι το Honda Grom έχει ρεζερβουάρ 5,5lt (το Dax είχε 2,5lt και αυτονομία ανέκδοτο) που του προσφέρει αυτονομία 220km, αν και ο δείκτης βενζίνης θα φτάσει στη μία μπάρα όταν έχετε κάψει τα 3,5lt.

Εργονομία

Οι διαστάσεις του Honda Grom είναι μικρές και το βάρος του μόλις 101,7kg με καύσιμα. Το ύψος της σέλας είναι στα μόλις 765 mm, συνεπώς αυτή η μικρή μοτοσυκλέτα μπορεί να οδηγηθεί από νεαρούς και από νεαρές που δεν έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξή τους… αρκεί να έχουν δίπλωμα! Το τιμόνι του έρχεται ψηλά αλλά δεν είναι πια αναδιπλούμενο. Η σέλα του είναι κοντή και δύσκολα χωράει δεύτερο άτομο που δεν μπορεί επίσης να κρατηθεί από πουθενά, ενώ και το αφρώδες υλικό της είναι εξαιρετικά λεπτό. Η σέλα ξεκλειδώνει και ανοίγει (όχι με μεντεσέ) κι από κάτω της βρίσκεται η μπαταρία και τα εργαλεία.

  • Η σέλα είναι μικρών διαστάσεων, όπως και ολόκληρο το Honda Grom με μικρό χώρο για τον συνεπιβάτη, αλλά και λεπτό αφρώδες υλικό.

Honda Grom Δοκιμή

Οι επιτόπου μανούβρες γίνονται με καταπληκτική ευκολία χάρη στη μικρό ύψος και το χαμηλό βάρος του. Η εκκίνηση γίνεται εύκολα με τη μίζα (μανιβέλα δεν υπάρχει) και ο κινητήρας δουλεύει ομαλά και χωρίς κραδασμό. Οι ελιγμοί που μπορεί να κάνει το Honda Grom ανάμεσα από τα αυτοκίνητα είναι απίστευτοι και μόνο σε πολύ δύσκολες συνθήκες θα μπορέσει να κλειστεί και να μην φτάσει πρώτο στα φανάρι.

Οι μικροί τροχοί των 12in και το μεγάλο κόψιμο του τιμονιού βοηθούν πάρα πολύ ώστε οι συνεχείς ελιγμοί να γίνονται ξεκούραστα. Το μεγάλο πλεονέκτημα όμως το Honda Grom είναι οι αναρτήσεις και τα φρένα του! Το αντεστραμμένο πιρούνι εμπρός και το monoshock πίσω προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα κύλισης και καλό feedback από τους τροχούς. Αναπόφευκτα λόγω και των μικρών τροχών στις μεγάλες τρύπες και τα καθισμένα φρεάτια το μπροστινό θα τερματίσει, ωστόσο η οδική του συμπεριφορά είναι πολύ πιο ομοιογενής και ισορροπημένη σε σύγκριση με πολλών scooter με όμοιας διαμέτρου τροχούς.

  • Τα φρένα και οι αναρτήσεις κάνουν το Honda Grom να ξεχωρίζουν και του προσφέρουν υψηλή ποιότητα στο στήσιμο. Εξαίρετο το αντεστραμμένο πιρούνι, πολύ ωραίο επίσης και το ψαλίδι με φτεράκι. Οι τροχοί 12 ιντσών έχουν αξιοζήλευτες χυτές ζάντες.

Τα φρένα του (δίσκοι εμπρός και πίσω) είναι δυνατά και αποτελεσματικά και καθώς οι αναρτήσεις δίνουν σωστή πληροφορία, δεν θα μπλοκάρουν χωρίς να προειδοποιήσουν τον αναβάτη! Συνολικά προσφέρει την αίσθηση του απόλυτου ελέγχου κι αυτό είναι αρκετά σημαντικό για τους λιγότερο έμπειρος αναβάτες αλλά και παράγοντας διασκέδασης για τους εμπειρότερους. Είναι χωρίς υπερβολή μια από τις πιο διασκεδαστικές μικρές μοτοσικλέτες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή – έχει αντίστοιχη πλάκα με το KTM 125 Duke αν και με αρκετά διαφορετικό τρόπο.

Το ότι τα φώτα του θα ήταν καλά ήταν αναμενόμενο, αφού ο προβολέας έχει μεγάλες διαστάσεις και πολυεδρικό κάτοπτρο με λάμπα αλογόνου που είναι έτη φωτός καλύτερος από τα απλών προδιαγραφών φώτα των Dax και Monkey (που ήταν απλά για να σε βλέπουν).

Από πού λείπει κατά κάποιο τρόπο από το Honda Grom είναι η άνεση, πράγμα αναμενόμενο από μια μικρή μοτοσυκλέτα. Το αφρώδες υλικό της σέλας είναι πάρα πολύ λεπτό και στη μισή ώρα με είχε κουράσει σημαντικά, ενώ ο χώρος για τον συνεπιβάτη είναι εξαιρετικά μικρός, επομένως θα μπορέσει να σας κάνει για ελάχιστα χιλιόμετρα παρέα.

Αρέσει σε όλους

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι σε κάθε, μα σε κάθε φανάρι που σταμάτησα με ρώτησε κι από κάποιος για πληροφορίες. Από τον κύριο με το Varadero, τις κοπέλες στο παπί μέχρι το ζευγάρι στο Cherokee. Οι περισσότεροι ήθελαν να ξέρουν αν είναι 50άρι και ενθουσιάζονταν στην ιδέα ότι είναι 125, ενώ στην επόμενη ερώτησή τους (πόσο κάνει) η απάντηση (τρία χιλιάρικα) δεν φάνηκε να τους απογοητεύει… Είναι γεγονός ότι υπάρχουν φτηνότερα «μηχανάκια» στα 125cc, δεν είναι όμως τόόόόόσο φτηνότερα και σίγουρα δεν είναι τόσο πλακατζίδικα.

To Honda Grom είναι άξιος συνεχιστής της παράδοσης Dax και Monkey. Αυτή τη φορά εκτός από το μικρό μέγεθος και τον fun χαρακτήρα, υπάρχει ένα σωστό στήσιμο, αξιοπρεπείς επιδόσεις και φώτα της προκοπής. Το κόστος του σε κάνει να το σκεφτείς και με μια after market σχάρα θα αποκτήσει και πιο πρακτικό χαρακτήρα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166