Παλιά μοντέλα μοτοσυκλέτας που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον

Παλιά μοντέλα μοτοσυκλέτας που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον

Νέα μοντέλα βγαίνουν κάθε χρόνο, όμως εμείς επιλέξαμε να μην σας παρουσιάσουμε τα καινούργια, αλλά τα παλιά, αυτά που κλέβουν την παράσταση και προφανώς συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του ενεργού, αλλά και του υποψήφιου μοτοσυκλετιστή. Η τάση των τελευταίων ετών για μοτοσυκλέτες και σκούτερ με ακόμα μεγαλύτερο κυβισμό και περισσότερα άλογα δηλώνει και πάλι παρούσα, εκτοξεύοντας τις τεχνολογικές εφαρμογές σε ηλεκτρονικό παροξυσμό.

Και επειδή τα γούστα των καταναλωτών ποικίλλουν, οι κατασκευαστές φρόντισαν να τους προσφέρουν προϊόντα ικανά να ικανοποιήσουν κάθε τους ανάγκη.

Honda CBR 600 RR

Το CBR 600 RR διαθέτει υγρόψυκτο τετράχρονο κινητήρα με 16 βαλβίδες και 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής. Αποδίδει 117 ίππους στις 13.000 στροφές και 6,6 κιλά ροπής στις 11.000. Την εξαιρετική επιτάχυνσή του εξασφαλίζει ο προηγμένος ηλεκτρονικός ψεκασμός PGM-DSFI. Ο νέας σχεδίασης κινητήρας είναι μικρών διαστάσεων και ελαφρύς.

Κάθε εξάρτημά του τροποποιήθηκε και άλλαξε θέση με σκοπό την ελάττωση του βάρους, αλλά και τη συγκέντρωση του υπολειπόμενου βάρους στο κέντρο της μοτοσικλέτας. Το πλαίσιο τύπου διαμάντι είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και σχεδιάστηκε για τη μέγιστη δυνατή ακαμψία σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Το μπροστινό σύστημα είναι ανεστραμμένο με καλάμια διαμέτρου 41 mm και πλήρως ρυθμιζόμενο.

Honda CB 600 F Hornet

Επιτέλους, ριζική ανανέωση για το street fighter μεσαίου κυβισμού της Honda, που διαθέτει πάντα υγρόψυκτο τετράχρονο κινητήρα με 16 βαλβίδες και 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής. Τώρα πλέον αποδίδει 97 ίππους στις 12.000 στροφές και 6,3 κιλά ροπής στις 10.500, τιμές ικανές να του δώσουν τα σκήπτρα των επιδόσεων στην κατηγορία.

Ο ηλεκτρονικός ψεκασμός PGM-FI ελέγχει την παροχή καυσίμου και φροντίζει να προσφέρει γραμμική απόδοση, ενώ ο μικρών διαστάσεων κινητήρας προέρχεται απευθείας από τη Supersport CBR 600 RR του 2007! Το αλουμινένιο πλαίσιο είναι τύπου διαμάντι και αξιοποιεί τον κινητήρα σαν κεντρικό ενεργό του μέρος. Η μπροστινή ανάρτηση αποτελείται από χρυσά ανεστραμμένα καλάμια διαμέτρου 41 mm.

Ducati Hypermotard 1100

Το Hypermotard είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο από το πρωτότυπο του 2006, αλλά εξίσου εντυπωσιακό. Το πρώτο βλέμμα τραβάει η μάσκα και το μπροστινό φτερό που αποτελούνται από ένα κομμάτι. Το αναδιπλούμενο σύστημα επιτρέπει την επιλογή αγωνιστικής ή καθημερινής χρήσης με μια κίνηση.

Το minimal ψηφιακό όργανο, η εντυπωσιακή πλάκα του τιμονιού, το μαύρο προστατευτικό του ρεζερβουάρ και η λεπτού προφίλ σέλα τονίζουν τη μοναδικότητα της μοτοσικλέτας. Ο κινητήρας του Hypermotard είναι δεσμοδρομικός 1100 cc με τους κυλίνδρους σε διάταξη L. Αποδίδει 100 ίππους στις 7.750 στροφές και η ροπή του αγγίζει τα 10,5 χλγμ. μόλις στις 4.750.

Suzuki GSXR 1000 Κ7

Το απόλυτο όπλο του Hamamatsu εμφανίζεται δυνατό όσο ποτέ. Ο γνωστός τετράχρονος κινητήρας των 999 cc έχει εφοδιαστεί με ελαφρύτερα πιστόνια χαμηλού προφίλ, βαλβίδες τιτανίου, ρυθμιζόμενο συμπλέκτη, ενισχυμένο στρόφαλο, διπλή βαλβίδα γκαζιού SDTV και ψηφιακό ψεκασμό.

Το σύστημα διαχείρισης κινητήρα παρέχει ιδανική λειτουργία του ψεκασμού, minimum εκπομπή καυσαερίων και τρεις επιλογές ρύθμισης για αγωνιστική, νορμάλ ή σβέλτη χρήση. Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αμορτισέρ τιμονιού, ρυθμιζόμενα σε τρεις θέσεις μαρσπιέ και εντυπωσιακό πακέτο αναρτήσεων εξασφαλίζουν οδήγηση στο όριο με μεγάλη αίσθηση ασφάλειας.

Το μπροστινό σύστημα αποτελείται από ανεστραμμένα καλάμια 46 mm, η πίσω ανάρτηση βασίζεται σε μονό αμορτισέρ με μοχλικό, το σύστημα πέδησης αποτελείται από δύο δίσκους 310 mm στον μπροστινό τροχό και έναν 220 mm στον πίσω. Ο πίνακας περιλαμβάνει ένδειξη θερμοκρασίας ψυγείου, λυχνία για τον ψεκασμό και led προγραμματισμένων στροφών του κινητήρα.

Ducati 1098

Η απόλυτη superbike διαθέτει τον εργοστασιακό Testastretta Evoluzione που είναι ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει «φιλοτεχνηθεί» ποτέ στο εργοστάσιο του Borgo Panigale. Αποδίδει 160 άλογα πίστας και 12,5 κιλά ροπής. Το πλαίσιο είναι Trellis με κεντρικούς σωλήνες μικρής διαμέτρου και παρέχει μέγιστη ακαμψία και σταθερότητα σε συνθήκες αγωνιστικής οδήγησης.

Οι αναρτήσεις είναι σχεδιασμένες από τη Showa και αποτελούνται από πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm με επεξεργασία τιτανίου μπροστά και πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ πίσω.

Το σύστημα πέδησης είναι το πρώτο πλήρως αγωνιστικό που έχει τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα παραγωγής, είναι σχεδιασμένο από τη Brembo και βασίζεται σε δύο δίσκους 330 mm στον μπροστινό τροχό. Οι ελαφριές ζάντες μαγνησίου της Marchesini διαθέτουν μπράτσα Υ και συνοδεύονται από φαρδιά ελαστικά 190/55.

Triumph Tiger 1050

Η Triumph ανανεώνει το άτυπο συμβόλαιο με τους φίλους του Tiger. Μοντέρνες γραμμές, αιχμηρές γωνίες και άψογο φινίρισμα. Το αεροδυναμικό φέρινγκ παρέχει πλήρη προστασία στον αναβάτη και το χωρητικότητας 20 λίτρων ρεζερβουάρ θα του επιτρέψει πολύωρα ταξιδιωτικά χιλιόμετρα.

Τα όργανα είναι πληρέστατα, περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενδείξεις και είναι ευανάγνωστα. Με τον κυβισμό να ανεβαίνει στα 1050cc, το Tiger απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Ο 3κύλιδρος κινητήρας αποδίδει 115 ίππους στις 9.400 στροφές.

Η ροπή φτάνει τα 100Nm στις 6.250! Το μπροστινό σύστημα αποτελείται από πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm. Στο σύστημα πέδησης οι ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες και οι δίσκοι των 320 mm είναι κάτι που πρωτοεμφανίζεται στην κατηγορία.

Aprilia SL 750 Shiver

Ο κινητήρας του είναι τετράχρονος υγρόψυκτος με δύο κυλίνδρους σε διάταξη V. Η ισχύς του φτάνει τους 95 ίππους στις 9.000 στροφές, ενώ η ροπή αγγίζει τα 8,25 χλγμ. στις 7.000. Το Shiver είναι εφοδιασμένο με το σύστημα «Ride by Wire», το οποίο παρέχει ηλεκτρονικό έλεγχο του γκαζιού.

Ο κινητήρας ελέγχεται από προηγμένο σύστημα διαχείρισης με δίκτυο δύο καλωδίων CAN το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον πίνακα οργάνων και παρέχει διάγνωση δυσλειτουργιών. Το σύστημα ανάρτησης αποτελείται από ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm και πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ, έκκεντρα και σχεδόν οριζόντια τοποθετημένο.

BMW G650 Xchallenge

Το Xchallenge δημιουργήθηκε κυρίως για χωμάτινη χρήση. Ο κινητήρας του είναι μονοκύλινδρος 650 cc με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και αποδίδει 53 ίππους στις 7.000 στροφές. Η ροπή του φτάνει τα 60 Nm στις 5.250 στροφές.

Η τροφοδοσία του με καύσιμο επιτυγχάνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό BMS-C ΙΙ. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και ενώνεται με αλουμινένιο υποπλαίσιο. Το μπροστινό σύστημα αποτελείται από πλήρως ρυθμιζόμενα ανεστραμμένα καλάμια με διάμετρο 45 mm. Η πίσω ανάρτηση βασίζεται σε πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ αερίου. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από δισκόφρενο 300 mm στον μπροστινό τροχό και 240 mm στον πίσω.

Harley Davidson V-Rod Night Rod Special

Το VRSCDX Night Rod Special είναι το «κακό» V-ROD και χαρακτηρίζεται από πολλές και σημαντικές διαφορές σε σχέση με το βασικό μοντέλο. Διαθέτει τον υγρόψυκτο κινητήρα Revolution των 1130 cc, που αποδίδει 121 ίππους στις 8.250 στροφές και 108 Nm ροπής στις 7.000. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από δισκόφρενα της Brembo και συγκεκριμένα από τρία συνολικά δισκόφρενα 300 mm με τετραπίστονες δαγκάνες!

Στο VRSCDX (!) κυριαρχεί το μαύρο χρώμα σε μάσκα, κινητήρα, ζάντες, πλαίσιο, χειριστήρια και «κοστούμι». Η μικρή μάσκα, το φαρδύ πίσω ελαστικό (240!!) και το χαμηλό ύψος σέλας χαρίζουν στη μοτοσικλέτα drag χαρακτήρα και εμφάνιση. Το VRSCDX σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Harley-Davidson.

Aprilia Mana 850 GT

Η μετάδοση γίνεται… αυτόματα! Για την ακρίβεια, είναι ηλεκτρονική με χειρισμό από το τιμόνι και παρέχει στον οδηγό δύο επιλογές. Πλήρως αυτόματη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη με τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις, touring, sport και για βροχή είναι η πρώτη. Ο χειρισμός από τον αναβάτη περιλαμβάνει μηχανισμό αλλαγής των επτά σχέσεων του κιβωτίου!

Ο κινητήρας είναι υγρόψυκτος τετράχρονος V – 2, με την ισχύ του να φτάνει τους 75 ίππους στις 7.250 στροφές και τη ροπή να αγγίζει τα 7,8 χλγμ. στις 8.000. Οι εκπλήξεις συνεχίζονται με το ρεζερβουάρ του ΝΑ 850, που βρίσκεται κάτω από τη σέλα και αφήνει στη θέση του έναν ευμεγέθη χώρο αποσκευών!

BMW G650 Xcountry

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει 53 ίππους στις 7.000 στροφές και η ροπή φτάνει τα 60 Nm στις 5.250. Διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης κινητήρα BMS-C ΙΙ με ψεκασμό πολλαπλής εισαγωγής και διπλή ανάφλεξη. Η εξάτμιση είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και διαθέτει τριοδικό καταλυτικό μετατροπέα και αισθητήρα οξυγόνου.

Το ψαλίδι αλουμινίου είναι πολύ ελαφρύ και ενισχύει τη συμπεριφορά του Χ Country, ειδικά στο χώμα. Το σύστημα πέδησης βασίζεται σε έναν μεγάλο δίσκο 300 mm μπροστά και έναν 240 mm πίσω. Η BMW ενισχύει ακόμη περισσότερο τα φρένα του Scrambler με το ABS που διαθέτει ως extra.

KTM Super Duke 990 R

Ο μαύρος δούκας είναι το απόλυτο street fighter της ΚΤΜ. Ο κινητήρας LC8 των 999 cc διαθέτει δύο κυλίνδρους, αποδίδει 120 ίππους στις 9.000 στροφές, ενώ η ροπή φτάνει τα 10,2 χιλιογραμμόμετρα στις 7.000. Η απόλυτη τελική στην πράξη είναι τα 245 πραγματικά χιλιόμετρα που είναι άκρως εντυπωσιακά.

Το πλαίσιο είναι χωροδικτύωμα με κυκλικής διατομής ατσάλινους σωλήνες. Συνεργάζεται αρμονικά με το μακρύ αλουμινένιο ψαλίδι και επιτρέπει στη μοτοσικλέτα να κινείται στο όριο με ασφάλεια. Το σύνολο υποστηρίζουν το ανεστραμμένο πιρούνι με καλάμια 48 mm και το πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ της WP. Το σύστημα πέδησης της Brembo αποτελείται από δύο δισκόφρενα 320 mm στον μπροστινό τροχό και ένα 240 mm στον πίσω.

Piaggio ΜΡ3

Το ΜΡ3 διατίθεται στα 125, 250 και 400cc. Ο κινητήρας Leader είναι ο νεότερος της Piaggio. Είναι τετράχρονος υγρόψυκτος μονοκύλινδρος με τέσσερις βαλβίδες. Η πρωτοποριακή παραλληλόγραμμη ανάρτηση περιλαμβάνει τέσσερις αλουμινένιες δοκούς, προσαρμοσμένες στον κεντρικό σωλήνα του πλαισίου και δύο οδηγούς, έναν για κάθε πλευρά του παραλληλόγραμμου.

Οι τροχοί είναι 12 ιντσών, κατασκευασμένοι από αλουμίνιο, η πίσω ανάρτηση είναι μονόμπρατση και αποτελείται από δύο υδραυλικά αμορτισέρ με τέσσερα στάδια ρύθμισης της προφόρτισης του ελατηρίου τους.

ΚΤΜ 690 SM Prestige

Με το φτερό και τη μάσκα να κλέβουν την πρώτη εντύπωση και τα αλουμινένια «μπουριά» να σκαρφαλώνουν στο πίσω φτερό, το 690 προκαλεί. Μάσκα και φτερό ενωμένα με πρωτότυπο τρόπο, τονίζουν τον αντάρτικο προσανατολισμό του 690.

Τα προστατευτικά του ρεζερβουάρ, το τρίγωνο που σχηματίζεται μεταξύ της σέλας και πλαϊνών καπακιών, σε ό,τι κι αν σταθείς το 690 είναι μοναδικό. Ο κινητήρας του είναι τετράχρονος μονοκύλινδρος 654 cc και αποδίδει 60 ίππους στις 7.500 στροφές. Το σύστημα ανάρτησης αποτελείται από ανεστραμμένο πιρούνι 48 mm μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω.

Yamaha FZ6 S2

Τα FZ6 FAZER S2, FZ6 S2 συμπληρώνουν τη σειρά FZ και απευθύνονται στους φανατικούς της ευχρηστίας στην καθημερινή μετακίνηση. Το εξάγωνης διατομής ψαλίδι είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ κράμα αλουμινίου και έχει εξελιχθεί παράλληλα με επίσης νέο πλαίσιο. Τα δύο μπροστινά δισκόφρενα διαθέτουν δαγκάνες monoblock. Μια ακόμη διαφορά των S2 αφορά τη θέση του συνεπιβάτη. Τα μαρσπιέ έχουν μεταφερθεί χαμηλότερα και παρέχουν άνεση με την ιδανική γωνία που προσφέρουν. Τα S2 διαθέτουν μπροστινό σύστημα με καλάμια 130 mm και με επικάλυψη αλουμινίου στις μπότες για περισσότερη προστασία (αλλά και εμφάνιση).

Yamaha YZF-R1

Το 5ης γενιάς R1 έχει συγκεντρωμένη πάνω του όλη την προηγμένη τεχνολογία της εταιρείας των τριών διαπασών. Η νέα τεχνολογία GENICH (τζένικ) αφορά προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου που εξασφαλίζει τον ιδανικό συνδυασμό αυξημένων επιδόσεων και αίσθησης στην οδήγηση.

Η τεχνολογία αυτή είναι επίσης υπεύθυνη για τη λειτουργία του τσιπ ελέγχου του γκαζιού YCC-T, αλλά και του νέου συστήματος, YCC-I, που ελέγχει ηλεκτρονικά τη λειτουργία των βαλβίδων εισαγωγής. Ο κινητήρας είναι υγρόψυκτος, τετράχρονος με τέσσερις κυλίνδρους σε σειρά. Η απόδοσή του φτάνει τους 180 ίππους στις 12.500 στροφές.

Kymco People S 200i

Το People S200i είναι ένα νέο Scooter από τη μαιτρέσα του είδους Kymco και αποτελεί την πρόταση της εταιρείας για καθημερινή μετακίνηση στην πόλη, αλλά και για κοντινές αποδράσεις. Ο κινητήρας του είναι τετράχρονος και αποδίδει 16 ίππους στις 7.250 στροφές, με την τροφοδοσία του με καύσιμο να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού. Το συνολικό βάρος δεν ξεπερνά τα 115 κιλά και σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς των 16 ιντσών προσφέρει ευχρηστία και κράτημα σε όλες τις συνθήκες. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από δισκόφρενα και στους δύο τροχούς, ενώ τα πίσω αμορτισέρ είναι υδραυλικά και ρυθμιζόμενα.

Kawasaki Ζ 750 και 1000

Τα άλογα έχουν ανέβει στα 125, που ναι μεν είναι περισσότερα αλλά με τη νέα χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής αποδίδονται ομαλότερα και γραμμικότερα από τις χαμηλές στροφές. Τα φρένα απέκτησαν τετραπίστονες δαγκάνες ακτινικής διάταξης, οι εξατμίσεις ελάφρυναν και το τελείως νέα πλαίσιο και ψαλίδι ενισχύθηκαν.

Το 750 μοιάζει πλέον ακόμη περισσότερο με το 1000άρι, διαθέτει νέο πλαίσιο, ειδικά σχεδιασμένο για βελτιωμένη πληροφόρηση και μεγαλύτερη ευκολία χειρισμών. Ο κινητήρας έχει νέους αυλούς εισαγωγής και επανασχεδιασμένους εκκεντροφόρους, αλλαγές που περισσότερο στοχεύουν στην καλύτερη λειτουργία του στις μεσαίες στροφές.

BMW G 650 Χmoto

Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος 650 cc και αποδίδει 53 ίππους στις 7.000 στροφές, με τη ροπή στα 60 Nm στις 5.250. Η μετάδοση επιτυγχάνεται μέσω πεντατάχυτου κιβωτίου και αλυσίδας O-Ring (δεν συνηθίζεται σε BMW). Και οι δύο αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες.

Τα φρένα αποτελούνται από ένα δισκόφρενο 320 mm με δαγκάνα 4 εμβόλων στον μπροστινό τροχό και ένα 240 mm στον πίσω. Το σύστημα ABS της BMW είναι διαθέσιμο στον προαιρετικό εξοπλισμό. Η G 650 Xmoto είναι μια supermoto υψηλών προδιαγραφών, με τον δυνατό της κινητήρα και τη «γρήγορη» γεωμετρία να παρέχουν όλα όσα μπορεί να απαιτηθούν από οπαδούς της επιθετικής οδήγησης, σε δρόμο ή και πίστα.

Moto Guzzi Bellagio 940

Το επίπεδο τιμόνι, το ογκώδες ντεπόζιτο και ο στρογγυλός προβολέας προσφέρουν στυλ και τονίζουν την bold εμφάνιση της μοτοσικλέτας. Η θέση οδηγού και συνεπιβάτη ενισχύουν την τάση για πολλά αγχολυτικά χιλιόμετρα στην πόλη και στον ανοικτό δρόμο. Ο V-Twin των 90ο είναι ο εγκάρσιος κινητήρας της Moto Guzzi και με πολλές βελτιώσεις έχει γίνει πιο δυνατός.

Υπεύθυνος για τη μετάδοση είναι ο άξονας κίνησης C.A.R.C. τεχνολογίας Guzzi, που μεταφέρει τη δύναμη και παράλληλα εξαλείφει τις αντιδράσεις του διαφορικού. Αθόρυβη λειτουργία, καθαρός πίσω τροχός και ελάχιστες ανάγκες συντήρησης είναι τα χαρακτηριστικά του εξελιγμένου αυτού συστήματος μετάδοσης.

Kawasaki Versys 650

Βασίζεται στην ER-6, χρησιμοποιώντας τον ίδιο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 649 cc με τις 8 βαλβίδες και τους 2 ΕΕΚ. Η ισχύς φτάνει τους 64 ίππους στις 8.000 στροφές, με τη ροπή να αγγίζει τα 6,2 χλγμ. στις 6.800. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο τύπου διαμάντι, η μπροστινή ανάρτηση αποτελείται από πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm, το πίσω αμορτισέρ διαθέτει 7 ρυθμίσεις προφόρτισης και 13 επαναφοράς ελατηρίου.

Το σύστημα πέδησης βασίζεται σε δύο δίσκους μαργαρίτα 300 mm στον μπροστινό τροχό και ένα 220 mm στον πίσω. Η λεπτή σέλα, η ρυθμιζόμενη ζελατίνα και η όρθια θέση οδήγησης επιτρέπουν άνεση και απόλυτο έλεγχο της μοτοσικλέτας. Το Versys, είναι εφοδιασμένο με όλα όσα χρειάζονται για on-off οδήγηση .

Suzuki Burgman 125

Συρρίκνωση κινητήρα για το κορυφαίο μέγκα σκούτερ της φίρμας, που κρατώντας την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία θέλει να κινηθεί ακόμα πιο άνετα μέσα στην πόλη. Ψεκασμός, τρία δισκόφρενα, CBS (σύστημα συνδυασμένου φρεναρίσματος), μεγάλοι χώροι, πίνακας οργάνων που δεν του λείπει τίποτα και τροχός 13 ιντσών μπροστά είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά. Μπαίνει δυναμικά με άσο στο μανίκι σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία και ξέρει ότι θα πετύχει γιατί έχει εμπιστοσύνη στο όνομα και την ιστορία του!

Derbi Mulhacen 659

Εμπνευσμένο από τις αμερικάνικες flat και dirt tracks υπενθυμίζει μια από τις πλέον ατίθασες δεκαετίες, αυτή του ‘70. Ο κινητήρας του είναι μονοκύλινδρος τετράχρονος 659 κυβικών εκατοστών και αποδίδει 47 ίππους στις 6.250 στροφές.

Η ροπή του αγγίζει τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα στις 5.500 στροφές. Το πακέτο των αναρτήσε ων περιλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm στον μπροστινό τροχό και μονό προοδευτικό αμορτισέρ της Sachs στον πίσω. Το σύστημα πέδησης της Brembo αποτελείται από δίσκους τύπου μαργαρίτα 320 mm με τετραέμβολη δαγκάνα μπροστά και 245 mm πίσω.

Gilera GP 800

Το μεγαλύτερο και ισχυρότερο σκούτερ όλων των εποχών είναι το GP 800 της Gilera και διαθέτει κοινά στοιχεία με μια μοτοσικλέτα 850 κ.εκ., το Mana της Aprilia!! Το GP 800 είναι ένα μεγκασκούτερ που δανείζεται αυτούσιο τον κινητήρα L-2 των 75 ίππων της επαναστατικής, όσον αφορά τη μετάδοση, μοτοσικλέτας της Aprilia! Μόνο που στην περίπτωσή μας έχουμε να κάνουμε με ένα φυγοκεντρικό CVT κιβώτιο με θεωρητικά άπειρες σχέσεις, ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, ημιπλευστούς δίσκους 300 mm με συμβατικές πλευστές διπίστονες δαγκάνες, τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους, συμβατικό πιρούνι 41 mm αλλά και ένα βάρος 235 κιλών.

Yamaha X-City 250

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα είναι μεγάλος και ειδικά σχεδιασμένος για την τοποθέτηση ενός φορητού υπολογιστή ή κράνους. Ενα ακόμη ντουλαπάκι μπροστά και γάντζος μεταφοράς ολοκληρώνουν τις δυνατότητες φόρτωσης.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά του είναι οι μεγάλης διαμέτρου τροχοί 16 ιντσών. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από δισκόφρενα διαμέτρου 270 mm στο μπροστινό τροχό και 240 mm στον πίσω. Ο πίνακας του ψηφιακού οργάνου με το χρωμιωμένο περίβλημα περιλαμβάνει εκτός των άλλων ένδειξη ρεζέρβας, ρολόι και θερμοκρασία νερού. Ο μπλε φωτισμός προσφέρει στυλ, αλλά και εξαιρετική ορατότητα. Ο κινητήρας του X-City είναι τετράχρονος, υγρόψυκτος 249 cc.

Kawasaki ZX-6R

Η νέα ZX-6R διαθέτει έναν τελείως νέο κινητήρα 600 cc με απόδοση που ξεπερνά τους 120 ίππους και με διάθεση να κυριαρχήσει μέσα και έξω από τις πίστες. Ολα έχουν αλλάξει πάνω της, πλαίσιο, ανάρτηση, φρένα, ψαλίδι, πλαστικά, ενώ τώρα υπάρχει και κεντρικά τοποθετημένη εισαγωγή για το Ram Air, όπως και στην ΖΧ-10. Μια ματιά στα γεωμετρικά της χαρακτηριστικά αρκεί για να πειστεί κανείς ότι βρισκόμαστε μπροστά στον επαναπροσδιορισμό της κατηγορίας SS 600.

Επιθετική και αγωνιστικών προδιαγραφών υπόσχεται πολλά χιλιόμετρα οδηγικής απόλαυσης στην πίστα, αλλά και κορυφαίες επιδόσεις στον ανοικτό δρόμο. Η ZX-6R είναι μια νέα Supersport από μια εταιρεία βαθιά εθισμένη στην κατασκευή ιδιαίτερων μοτοσικλετών υψηλών επιδόσεων. Η πλέον ανταγωνιστική κατηγορία των 600 cc φέτος φαντάζει προκλητική όσο ποτέ.

Piaggio Carnaby

Το Carnaby κινείται ανάμεσα στα best sellers Liberty και Beverly. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις 200 και 125 κυβικών εκατοστών. Ο κινητήρας Leader είναι τετράχρονος υγρόψυκτος μονοκύλινδρος, το πλαίσιο μονό σωληνωτό, το πιρούνι διαθέτει καλάμια 35 mm και τα δύο πίσω αμορτισέρ είναι προσαρμοσμένα στον κινητήρα, ο οποίος παίζει και τον ρόλο του… ψαλιδιού.

Το σύστημα πέδησης βασίζεται σε δύο δίσκους 260 mm. Ο πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος και μοντέρνας σχεδίασης. Κάτω από τη σέλα, ο αποθηκευτικός χώρος χωράει ένα jet κράνος και είναι εφοδιασμένος με δύο πλαϊνές τσέπες για τη μεταφορά μικροαντικειμένων.

YMC Crosser 200

Η πιο προσιτή λύση για αξέχαστες εντός/εκτός δρόμου οδηγικές εμπειρίες. Με στιβαρή εμφάνιση, ικανοποιητικές επιδόσεις και ασυναγώνιστη τιμή, αποτελεί την πλέον συμφέρουσα και αξιόπιστη λύση, για τους λάτρεις της εξερεύνησης. Η νέα μοτοσικλέτα της ΥΜC μπορεί να γίνει εύκολα δική σας στην προνομιακή τιμή των 1.890 ευρώ!

Suzuki GSF 650 Bandit

Πάντα σε δύο εκδόσεις, γυμνό ή ημίγυμνο με την κατάληξη S στο όνομά του, μόνο που αυτήν τη φορά ο τετράχρονος κινητήρας έχει γίνει υγρόψυκτος και δυνατότερος. Τέσσερις κύλινδροι και δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής αποτελούν τη βασική δομή του. Η ροπή φτάνει τα 6 χλγμ. στις 7.800 στροφές και οι μη ανακοινωθέντες ίπποι του υπολογίζονται στους συν πλην 75-80.

Τα δισκόφρενα έχουν αυξημένες διαστάσεις και τετραπίστονες δαγκάνες (μπροστά), ενώ ο συμπλέκτης είναι πλέον υδραυλικός. Το Bandit είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα της Suzuki και κάθε χρόνο εμφανίζεται βελτιωμένο. Αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για άνετη μετακίνηση σε κάθε είδους ασφάλτινο οδόστρωμα. Ευέλικτο, εύστροφο, με πληθώρα ποιοτικών χαρακτηριστικών και μια τιμή που προκαλεί (κάτω των… u6.000), υπόσχεται πολλά χιλιόμετρα απολαυστικής οδήγησης σε κάθε ρυθμό.

Honda SH 300i

Το νέο της scooter συνδυάζει τα χαρίσματα των SH 150i και SH 125i, με περισσότερη δύναμη και μεγαλύτερη άνεση, προσθέτοντας στυλ και ευελιξία στην καθημερινή μετακίνηση. Διαθέτει υγρόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 279 cc με έναν κύλινδρο, τέσσερις βαλβίδες και έναν εκκεντροφόρο στη κεφαλή. Η τροφοδοσία του γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό. Το σύστημα ανάρτησης αποτελείται από τηλεσκοπικό πιρούνι 35 mm στο μπροστινό τροχό και δύο αμορτισέρ στον πίσω.

Το SH 300i είναι εφοδιασμένο με το σύστημα ταυτόχρονου φρεναρίσματος των δύο τροχών με την πίεση της αριστερής μανέτας, ενώ διατίθεται και σε έκδοση με ABS. Προβολέας πολλαπλού κατόπτρου, αντικλεπτικό σύστημα που επεμβαίνει στην ανάφλεξη του κινητήρα, χώρος κάτω από τη σέλα, ντουλαπάκι, αντάπτορας φόρτισης κινητού, γάντζος και πρακτική σχάρα ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό.

Διάβασε επίσης:

Προηγούμενο άρθροΜόντε Βεριτά: Η δύναμη της Φύσης
Επόμενο άρθροΜόνο για DVD Maniacs και σπασίκλες
Στέλιος Θεοδωρίδης
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος, αφού δεν κατόρθωσα να γίνω τρανός και σπουδαίος μέσα στην κοινωνία. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας