Nissan X-Trail 2.0 vs Subaru Forester 2.0 vs Suzuki Grand Vitara 2.0 σύγκριση

Nissan X-Trail 2.0 vs Subaru Forester 2.0 vs Suzuki Grand Vitara 2.0 σύγκριση

Kάθε μία από τις εταιρείες αυτοκινήτου στη μακρινή Ιαπωνία έχει να επιδείξει και ένα αξιόλογο SUV, απόδειξη ότι οι Ασιάτες ποτέ δεν αφήνουν στο έλεος του ανταγωνισμού τη συγκεκριμένη κατηγορία. Η τεχνολογία και οι απαιτήσεις της αγοράς έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό με την πάροδο των ετών, που σήμερα χρειάζεται πολύ ψάξιμο για να βρεις εταιρεία χωρίς τετρακίνητο, είτε αυτό είναι δικό της είτε «δανεικό» (όπως στην περίπτωση των Peugeot 4007 και Citroen C-Crosser).

Επειδή όμως οι παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις στην κατηγορία παραμένουν… μεγάλες, συνεχίζουν να προοδεύουν και να διασταυρώνουν συνεχώς τα ξίφη τους σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τρεις από αυτές πέρασαν όλες τις κακοτοπιές μέχρι να έρθουν στη χώρα μας και συμπληρώνουν μια δυνατή τριάδα σύγκρισης, με πιο πρόσφατο καλεσμένο το νέο Subaru Forester.

Η τρίτη γενιά ενός από τα σημαντικότερα μοντέλα της Subaru αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη χώρα μας και αυτό γιατί το προηγούμενο μοντέλο είχε μεγάλη απήχηση, παρά την ιδιαίτερη εμφάνισή του. Ίσως, σε τελική ανάλυση, να είναι αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού και ανέβασε ψηλά τον πήχη στις πωλήσεις για το νέο Forester.

Περισσότερο SUV και λιγότερο crossover πλέον, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το σίγουρο και δοκιμασμένο X-Trail και το «μοσχοπουλημένο» Grand Vitara. Η προηγούμενη γενιά του Forester είχε, κυρίως λόγω σχεδίασης, φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Παρά τις μικρές -σχετικά- αλλαγές στο αμάξωμά του, σήμερα παρουσιάζει ένα προφίλ που εύκολα θα συμπαθήσεις και πολύ δύσκολα θα απορρίψεις.

Από τη θέση του οδηγού

Ανεβαίνεις στο καθένα από τα SUV της δοκιμής μας και από την πρώτη κιόλας στιγμή που πατάς το πόδι σου στο εσωτερικό καταλαβαίνεις ότι το πιο επιβλητικό είναι το Nissan. Οι ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις του αλλά και η συντηρητική του (ίσως η πιο τυπική της κατηγορίας) εμφάνιση, σου αφήνουν την αίσθηση ότι «τρομάζεις» πιο εύκολα τους οδηγούς στα μικρότερα οχήματα που ξεμυτίζουν συχνά από STOP με σκοπό να σου… κλέψουν την προτεραιότητα.

Όχι πως και στα άλλα δύο δεν θα κάνουν πίσω, αλλά η πιο σύγχρονή τους εμφάνιση και δη αυτή του Forester τα κάνει ελαφρώς πιο ελκυστικά στο μάτι και λιγότερο τρομακτικά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεσαι και πολύ χρόνο για να νιώσεις την περιπέτεια που είναι έτοιμο να σου προσφέρει καθένα από τα τρία SUV. Το εσωτερικό του Forester, με καταβολές από το σπορτίφ Impreza, είναι πιθανό να σε προϊδεάσει για… άλλου είδους περιπέτειες.

Πόσο όμως να σας ξεγελάσει ένας πίνακας οργάνων, όταν βλέπετε τον κόσμο από τα 1,7 μέτρα; Το υπόλοιπο εσωτερικό του Forester είναι εξίσου σύγχρονο στην όψη, με τα υλικά όμως να είναι κάπως σκληρά στην αφή, παρ’ ότι έχουν άριστη συναρμογή. Η αλήθεια πάντως είναι πως σε αυτή την κατηγορία τα πράγματα έχουν λίγο πολύ κάπως έτσι.

Το ίδιο συμβαίνει και με το Grand Vitara, χωρίς ο διάκοσμος να είναι τόσο σύγχρονος όσο εκείνος του Forester. Την πιο καλή εντύπωση όσον αφορά το εσωτερικό μας άφησε το X-Trail, αφού, εκτός από την αίσθηση ποιότητας που εκπέμπει με τα μαλακά πλαστικά, διαθέτει και εμφανώς μεγαλύτερους χώρους για τον οδηγό και το συνοδηγό και μακράν των άλλων τη μεγαλύτερη πρακτικότητα, αφού οι ποτηροθήκες και γενικότερα οι θήκες για μικροαντικείμενα θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες μιας πολυμελούς οικογένειας.

Οι υπόλοιποι χώροι είναι το ίδιο καλοί στα τρία SUV, με εξαίρεση και πάλι το X-Trail, που ξεχωρίζει διαθέτοντας συνολικά 603 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους. Δηλαδή 205 περισσότερα από το Grand Vitara και 153 περισσότερα από το Forester.

Στην άσφαλτο…

… οι εντυπώσεις δεν αλλάζουν δραματικά, αφού και πάλι το Nissan X-Trail με τους 141 ίππους κινείται πιο σβέλτα και πολύ πιο αθόρυβα. Το Grand Vitara υπολείπεται ως προς τα άλλα δύο σε επιδόσεις και συν τοις άλλοις θα κουράσει τους επιβάτες σε πολύωρα ταξίδια λόγω ηχομόνωσης και μέτριας κύλισης. Θα λέγαμε ότι στο δρόμο θα μας άρεσαν περισσότερο το X-Trail από το Forester, αν ζούσαμε σε ένα κόσμο που έχει μόνο ευθείες.

Σε στροφές, ακόμα και με «τσιμπημένη» ταχύτητα, το Subaru ελίσσεται σαν μεγάλο οικογενειακό, με πολύ σωστή ρύθμιση της ανάρτησης που καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα σε κράτημα και άνεση. Στο Nissan η… υπερβολική άνεση έχει, όπως είναι λογικό, ως αντίτιμο τις έντονες πλεύσεις του αμαξώματος, που σίγουρα δεν ενθουσιάζουν.

Πέρα από τα συνηθισμένα

Εκεί που αντιστρέφονται ως ένα σημείο οι ρόλοι είναι εκτός δρόμου. Καλή η άσφαλτος, αλλά οι πραγματικές συγκινήσεις βρίσκονται μακριά από αυτή· θα πείτε, ποιος έχει ουσιαστικές ανάγκες για μετακινήσεις πέρα από τα όρια; Ε, γι’ αυτούς τους λίγους που θα σκαρφαλώσουν και δυο βουνά παραπάνω, το Grand Vitara, με το πλεονέκτημα του «κοντού», μοιάζει με θηρίο έτοιμο να σκαρφαλώσει και στο πιο δύσβατο σημείο. Η μόνιμη τετρακίνηση που διαθέτει ανεβάζει λίγο την κατανάλωση καυσίμου, δείχνει όμως σε κάθε σημείο το λόγο που το Suzuki θεωρείται κορυφαίο σε αυτό τον τομέα.

Την ίδια κορυφή είναι έτοιμο να κατακτήσει το -επίσης μόνιμα τετρακίνητο- Subaru Forester, που μπορεί να μην έχει τόσο «κοντές» σχέσεις υποπολλαπλασιασμού, μπορεί να κάνει όμως σχεδόν τα πάντα με κύριο σύμμαχο τα 21,5 εκ. της απόστασης από το έδαφος. Το Nissan, παρ’ όλο που απέχει -όπως και το Grand Vitara- 20 εκατοστά από το έδαφος, δεν μπορεί να ακολουθήσει στο «παιχνίδι» του off road, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνει πολλά.

Εξάλλου είναι το μοναδικό που δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει ο οδηγός ανάμεσα σε μόνιμη κίνηση στους δύο τροχούς, αυτόματη και μόνιμη τετρακίνηση, μειώνοντας έτσι και την κατανάλωση στα 9,2 λίτρα/100 χλμ. Πώς να μπορέσει άλλωστε ένα SUV με τόσα χαρίσματα στην άσφαλτο να είναι το ίδιο καλό και στο χώμα;

Το πιο ολοκληρωμένο…

… αν αυτό είναι τελικά που ψάχνει κανείς στην αγορά ενός SUV, είναι το Subaru Forester, παρ’ όλο που είναι και το ακριβότερο. Μπορεί να μην είναι πιο άνετο και πιο ευέλικτο από το Nissan, να κοστίζει περισσότερο από το Suzuki Grand Vitara, έχει όμως αυτό που ψάχνουν οι περισσότεροι.

Η κάτι παραπάνω από αξιόλογη συμπεριφορά του στο δρόμο, σε συνδυασμό με τις σπάνιες off road ικανότητες και τη σύγχρονη εμφάνιση, του δίνουν την πρώτη θέση στο βάθρο, έστω και αν θα μπορούσε να τη μοιραστεί με το Nissan Χ-Τrail. Τρίτο, κυρίως λόγω του μονοδιάστατου off road χαρακτήρα του, το Suzuki, που μπορεί να αδικείται από την τελική κατάταξη, δεν πτοείται όμως και με όπλο τη χαμηλή του τιμή συνεχίζει να διαγράφει λαμπρή πορεία στην αγορά.

Προηγούμενο άρθροΠοιος είναι ο κατάλληλος για να παντρευτείς
Επόμενο άρθροOpel Astra 1.4 Turbo vs VW Golf 1.4 TSI σύγκριση
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας