ΑρχικήΛογισμικά10 καλύτερες VPN υπηρεσίες, ανάλυση και προτάσεις

10 καλύτερες VPN υπηρεσίες, ανάλυση και προτάσεις

Στο παρόν άρθρο θα δούμε τα καλύτερα VPN, εξετάζοντας ενδελεχώς τις 10 κορυφαίες υπηρεσίες VPN στο διαδίκτυο με βαθιά ανάλυση και προτάσεις που θα σας δώσουν τα εχέγγυα να ξεχωρίσετε και να διακρίνετε εκείνες τις εταιρείες που καλύπτουν συνολικά τις ανάγκες σας, και όχι αποσπασματικά.

Δίχως ίχνος υπερβολής, σας διαβεβαιώνω πως υπάρχουν εκατοντάδες εταιρείες στην αγορά που προσφέρουν υπηρεσίες VPN, και η κάθε μια από αυτές ισχυρίζεται ότι προσφέρει τις ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τον καταναλωτή, κάτι που εκ των πραγμάτων δεν είναι αλήθεια, και μάλιστα πολλοί εξ αυτών βάζουν σε κίνδυνο το χρήστη εν αγνοία του, απέναντι σε πολλούς κινδύνους, αφού νομίζει ο κακόμοιρος πως είναι προστατευμένος, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Για τις ανάγκες της παρούσας λίστας, συλλέξαμε προσεκτικά δεδομένα από αμέτρητες εταιρείες και τα αναλύσαμε για να δημιουργήσουμε μία αμερόληπτη κριτική βάσει αυτών των στοιχείων, ούτως ώστε να βοηθήσουμε τους αναγνώστες μας να επιλέξουν την καλύτερη υπηρεσία VPN που θα καλύπτει ορθότερα τις εξατομικευμένες ανάγκες τους.

ExpressVPN

Το ExpressVPN είναι ένα όνομα που ακούγεται συχνά πυκνά στους κύκλους του VPN τομέα. Έχει ενεργή παρουσία στο χώρο για πάνω από 10 χρόνια, ενώ παράλληλα διαθέτει αξιόπιστη φήμη αναφορικά με την ασφάλεια και τους γρήγορους διακομιστές του. Ο πίνακας ελέγχου είναι τόσο απλός που μπορεί να το χειριστεί ακόμη και ο πιο αδαής χρήστης που δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις στο διαδίκτυο. Με την ενσωματωμένη δοκιμή ταχύτητας, μπορείτε να επιλέξετε τους ταχύτερους διακομιστές, καθώς το ExpressVPN έχει στην κατοχή περισσότερους από 3.000 κατανεμημένους σε 94 χώρες.

Το ExpressVPN προσφέρει υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας 24 ώρες το 24ωρο μέσω chat, ένα σημαντικό στοιχείο που κάνει τη διαφορά αν αναλογιστούμε, αφού ενδέχεται να προκύψουν απορίες και προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να εκτελείται παράλληλη χρήση των υπηρεσιών από πολλές συσκευές με τη δυνατότητα split tunneling. Το ExpressVPN διαθέτει επίσης δυνατότητες δυναμικής προστασίας, όπως ανώνυμη περιήγηση, ιδιωτική κρυπτογράφηση DNS και κρυπτογράφηση AES 256-bit. Αυτή η τιμή είναι υψηλότερη στη συγκεκριμένη αγορά από τις υπόλοιπες ανταγωνίστριες εταιρείες. Για όσους από εσάς είστε καινούργιοι πελάτες και σκοπεύετε να μισθώσετε τις υπηρεσίες της ExpressVPN, τότε την παρούσα στη χρονική στιγμή η εταιρεία προσφέρει έκπτωση 50% στα πακέτο ενός έτους και 3 επιπλέον μήνες δωρεάν. Έτσι, θα λάβετε ανώτερη δυνατή ποιότητα προστασίας για πολύ λιγότερο με σχετικά μικρό κόστος από το συνηθισμένο.

Πλεονεκτήματα

 • Αξιόπιστη εταιρεία με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων κατά τις πρώτες 30 μέρες σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένοι
 • Ευκολία στη χρήση
 • Εξαιρετική ταχύτητα
 • Αριθμός διακομιστών: 3000+ σε 160 διαφορετικές τοποθεσίες

Μειονεκτήματα

 • Πιο ακριβό από άλλες υπηρεσίες
 • Δυνατότητα παράλληλης χρήσης μόνο σε τρεις συσκευές

CyberGhost VPN

Το CyberGhost παρέχει εξαιρετική ταχύτητα, και πάνω από όλα δίνει έμφαση στην ασφάλεια, διότι η εταιρεία εστιάζει πρωτίστως στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ενώ η έδρα της βρίσκεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Το CyberGhost προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ευρύ κοινό από το 2011, με συνέπεια, τούτη η πολυετή εμπειρία να της έχει δώσει τα εχέγγυα να μπορεί να κατανοήσει ακριβώς τι χρειάζεται ο αχανής ψηφιακός κόσμος στο διαδίκτυο.

Το CyberGhost VPN είναι επικεντρωμένο στην προστασία της προσωπικής ζωής του χρήστη, ακολουθώντας αυστηρή πολιτική που δεν καταγράφει την δραστηριότητα του, πράγμα απαραίτητο τη σημερινή εποχή, αφού ομολογουμένως έχουν διεξαχθεί άπειρα περιστατικά διαρροής δεδομένων σε αυτόν τον τομέα.

Το CyberGhost διαθέτει πάνω από 6.000 διακομιστές VPN σε 90 χώρες που προσφέρουν απεριόριστο εύρος ζώνης με τις υψηλότερες δυνατές ταχύτητες. Ορισμένοι από τους διακομιστές του επιτρέπουν την κυκλοφορία τύπου P2P. Το CyberGhost χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού σε συνδυασμό με άλλα ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως πρόγραμμα αποκλεισμού κακόβουλου λογισμικού και αυτόματο διακόπτη της υπηρεσίας αν διαπιστωθεί πως κάτι δεν πάει καλά. Όπως τα περισσότερα από τα κορυφαία VPN, το CyberGhost προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών και φιλική υποστήριξη πελατών. Το CyberGhost διαθέτει επίσης μια μινιμαλιστική διεπαφή που προσφέρει βασικές λειτουργίες σύνδεσης.

Πλεονεκτήματα

 • Η πλατφόρμα είναι εύκολη στη χρήση
 • Λειτουργεί με το Netflix US
 • Σχετικά χαμηλό κόστος στα συνδρομητικά πακέτα
 • Αριθμός διακομιστών: 6.000+ σε 90 χώρες

Μειονεκτήματα

 • Όχι τόσο καλή φήμη
 • Δεν λειτουργούν όλοι οι διακομιστές για torrent

NordVPN

Εκείνο το στοιχείο που κάνει να ξεχωρίζει το NordVPN είναι η ασφαλή υπηρεσία VPN που βασίζεται σε ένα θωρακισμένο οικοσύστημα, προστατεύοντας με νύχια και με δόντια το απόρρητο του πελάτη, αφού η έδρα του βρίσκεται στον Παναμά και δεν μπορεί να επέμβουν οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για να ζητήσουν τις πληροφορίες κάποιου χρήστη. Με λίγα λόγια, το NordVPN δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής, διότι το απαγορεύει αυστηρά η νομοθεσία του Παναμά.

Το NordVPN διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο διασκορπισμένων διακομιστών VPN, περίπου 5.700 διακομιστές σε 59 χώρες σε ολόκληρη την υδρόγειο. Τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας στις υπηρεσίες του είναι οι εξής: Έχει ενσωματωμένη διάφορες δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου που περιλαμβάνουν διπλό VPN, κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού, λειτουργία stealth, δυνατότητα CyberSec, αποκλειστικοί διακομιστές P2P, όπως και αποκλειστικές διευθύνσεις IP. Οι διακομιστές του είναι βελτιστοποιημένοι για να παρέχουν αστραπιαίες ταχύτητες κατάλληλες για εργασίες συνεχούς ροής. Διαθέτει φανταστική εξυπηρέτηση πελατών και εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Εντούτοις, ένα από τα δυσάρεστα γεγονότα που αφορά το NordVPN είναι ότι πριν από λίγο καιρό έπεσε θύμα επίθεσης από κυβερνοεγκληματίες οι οποίοι διείσδυσαν σε ένα από τους διακομιστές της. Ευτυχώς, ο διακομιστής που παραβιάστηκε δεν είχε καθόλου αποθηκευμένα αρχεία καταγραφής, έτσι οι χάκερς δεν κατάφεραν να κλέψουν τα στοιχεία του λογαριασμού των πελατών, ούτε αποκρυπτογραφήθηκαν τα δεδομένα. Παρόλα ταύτα, οι εισβολείς είχαν πλήρη πρόσβαση στο συγκεκριμένο server, παρακολουθώντας τις δραστηριότητες των ατόμων που το χρησιμοποιούσαν, κατά το χρονικό διάστημα που έλαβε χώρα το συμβάν.

Πλεονεκτήματα

 • Αριθμός διακομιστών: 5.700 σε 61 τοποθεσίες
 • Tα συνδρομητικά πακέτα ξεκινούν από 2,99 δολάρια το μήνα
 • Φέρει διακομηστές Double-hop VPN
 • Παρέχει 6 ταυτόχρονες συνδέσεις συσκευών

Μειονεκτήματα

 • Ορισμένοι διακομιστές δεν είναι τόσο γρήγοροι, όσο κάποιοι άλλοι, κάτι που δημιουργεί ανισορροπίες στη χρήση
 • Δυστυχώς δεν διατίθεται εξυπηρέτηση πελατών σε πραγματικό χρόνο παρά μόνο μέσω email

Surfshark VPN

Παρόλο που το Surfshark VPN είναι τυπικά καινούργιο σε τούτο το χώρο, κατάφερε να κερδίσει σύντομα τις εντυπώσεις μεταξύ των υπολοίπων μεγαθηρίων, και αδιαμφισβήτητα πλέον συγκαταλέγεται στην ελίτ. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, απολαμβάνοντας τα προνόμια ενός κράτους που έχει θεσπίσει την απαγόρευση διατήρησης δεδομένων με νόμους που υπαγορεύουν και διασφαλίζουν ότι οι πληροφορίες των χρηστών θα παραμείνουν ασφαλείς και δεν θα πέσουν σε ακατάλληλα χέρια που ίσως να τα εκμεταλλευτούν για εμπορικούς σκοπούς και να τα πουλήσουν σε τρίτους.

Το Surfshark χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση τύπου top-of-the-line για να διασφαλίσει ότι η σύνδεση VPN θα είναι πάντοτε θωρακισμένη. Επιπρόσθετα, κατασκεύασε μία πρωτότυπη λειτουργία καμουφλάζ που μετατρέπει την κάθε σύνδεση σε απόρθητο φρούριο προς τις εξωτερικές απειλές, ούτως ώστε να μην εντοπίζεται. Την δεδομένη χρονική στιγμή, διαθέτει πάνω από 1.700 διακομιστές σε 64 χώρες. Αυτοί οι διακομιστές προσφέρουν απεριόριστο εύρος ζώνης και επιτρέπεται η κυκλοφορία P2P.

Μία καλή δικλείδα ασφαλείας για όσους ενδέχεται να μείνουν δυσαρεστημένοι είναι ότι το Surfshark προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Αν και το Surfshark διαθέτει σύνδεση υψηλής ταχύτητας, μερικές φορές είναι ασυνεπές, κάτι που επιφέρει δυσαρέσκεια στο ευρύ κοινό όταν το χρησιμοποιεί κυρίως για επαγγελματικό σκοπό. Η διεπαφή στον πίνακα ελέγχου του Surfshark VPN είναι εύχρηστη και απλή.

Πλεονεκτήματα

 • Λειτουργία καμουφλάζ, Whitelister, multihop, καθιστώντας άτρωτη τη σύνδεση
 • Μπορείτε να παρακολουθήσετε το αμερικανικό Netflix, Hulu, Youtube Red, όπως και BBC iPlayer, παρακάμπτοντας την άρση του γεωγραφικού περιορισμού
 • Καταπληκτικά χαρακτηριστικά προστασίας απορρήτου και ασφάλειας του χρήστη

Μειονεκτήματα

 • Η υποστήριξη μέσω email είναι σε γενικές γραμμές είναι ιδιαίτερα αργή
 • Χωρίς δωρεάν δοκιμή, δηλαδή είναι σαν να αγοράζεις Γουρούνι στο σακί

ZenMate VPN

Αξιόπιστο με περισσότερους από 47 εκατομμύρια χρήστες, το ZenMate είναι ένα γρήγορο, ασφαλές και εύχρηστο VPN εργαλείο που επάξια διεκδικεί δάφνες για να αναρριχηθεί κάποια μέρα στο θρόνο και να αναλάβει την πρωτοκαθεδρία. Μέχρι σήμερα, το ZenMate παραμένει μια εξαιρετική επιλογή για απλούς χρήστες που δεν χρειάζονται τις υπηρεσίες για επαγγελματικές εργασίες. Για καθημερινή χρήση θεωρείται ένα από τα πιο αγαπημένα VPN στον κυβερνοχώρο, δηλαδή για σερφάρισμα στο διαδίκτυο, παρακολούθηση βίντεο και ακρόαση μουσικής κάτι παραπάνω από καταπληκτικό, αλλά μέχρι εκεί.

Με έδρα τη Γερμανία, το ZenMate υπόκειται σε μαζική παρακολούθηση των αρχείων καταγραφής των χρηστών, καθώς η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που απαρτίζουν το λεγομένο Fourteen Eyes ή UKUSA Agreement, μία συμμαχία που αποτελείται από 14 αναπτυγμένες χώρες του δυτικού πολιτισμού με κύριο μέλημά την ανταλλαγή πληροφοριών, την παρακολούθηση και την καταγραφή κάθε ύποπτης δραστηριότητας για την πρόληψη και συνάμα πάταξη του διαδικτυακού εγκλήματος. Παρά την ασαφή πολιτική απορρήτου, το ZenMate εγγυάται στους χρήστες της, ότι έχει αυστηρή πολιτική απαγόρευσης καταγραφής, κάτι που αδυνατώ να το πιστέψω, όμως τούτη η διατύπωση είναι καθαρά και μόνο η άποψη μου, και δεν έχω στοιχεία για να το αποδείξω.

Οι servers του ZenMate είναι διάσπαρτοι σε 74 χώρες με απεριόριστο εύρος ζώνης και αξιόλογες ταχύτητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για live streaming. Οι διακομιστές υποστηρίζουν επίσης κυκλοφορία P2P. Το ZenMate χρησιμοποιεί πρότυπα κρυπτογράφησης TLS, βιομηχανικής ποιότητας για να διασφαλίσει ότι η σύνδεση VPN θα είναι ασφαλής. Για όσους δεν κατανοούν, το TLS encryption είναι ένα πρότυπο που παρουσιάζει αδυναμίες και δεν είναι ιδανικό για αυτό το σκοπό και ενδέχεται να μην μπορεί παρακάμψει ορισμένους περιορισμούς. Επιπλέον προσφέρει 24/7 υποστήριξη πελατών με ζωντανή συνομιλία.

Πλεονεκτήματα

 • Ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει πολιτική μηδενικής καταγραφής αρχείων, αλλά προσωπικά είμαι επιφυλακτικός
 • Λειτουργεί άψογα με το Netflix
 • Έως 5 ταυτόχρονες συνδέσεις συσκευών, όπως smartphone, tablet, laptop και ούτω καθεξής

Μειονεκτήματα

 • Μέτριο επίπεδο κρυπτογράφησης που δεν χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητικό
 • Καταγραφή διευθύνσεων IP, που συνεπάγεται πως εάν κάποιος έχει την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να βρει την ταυτότητα του χρήστη, όπως διάφορες παρακρατικές οργανώσεις των μυστικών πληροφοριών

UltraVPN

Το UltraVPN παρέχει ταχύτητες που είναι άμεσα συγκρίσιμες με τις ExpressVPN και NordVPN, αλλά σε πιο ελκυστική τιμή. Υπόσχεται στους χρήστες απεριόριστο εύρος ζώνης και χωρίς περιορισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να να παρακολουθούν κινηματογραφικές ταινίες στο διαδίκτυο. Επιπλέον, οι συνδέσεις κρυπτογραφούνται με κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού 256-bit και η εταιρεία δεσμεύεται ότι ακολουθεί αυστηρή πολιτική μηδενικής καταγραφής.

Το UltraVPN διαθέτει πάνω από 1.000 διακομιστές σε περισσότερες από 100 διαφορετικές περιοχές. Η πλειονότητα των διακομιστών της έχουν την ικανότητα να υποστηρίξουν κυκλοφορία P2P. Να επισημανθεί πως βάσει των χαρακτηριστικών που είναι ο εξοπλισμένη, θα έλεγα με βεβαιότητα πως δικαιολογημένα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων εταιρειών VPN.

Το UltraVPN ανήκει στην Network Protect Limited, μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Δυστυχώς, λαμβάνοντας υπόψη τη δικαιοδοσία της σε διπλές χώρες, το UltraVPN απολαμβάνει περιορισμένης προστασίας δεδομένων, επειδή τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι γνωστό ότι διαθέτουν υποχρεωτικούς νόμους διατήρησης δεδομένων. Ωστόσο, σύμφωνα με το UltraVPN, δεν αποθηκεύουν πληροφορίες χρήστη. Όμως η αλήθεια είναι ότι το UltraVPN εξακολουθεί να μοιράζεται ορισμένα δεδομένα με αξιόπιστα τρίτα μέρη, αλλά αυτό δεν εγγυάται ακριβώς την απόλυτη ασφάλεια. Ενώ η εταιρεία έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών της στο διαδίκτυο, δεν μπορέσαμε να βρούμε μια λεπτομερή εξήγηση της τρέχουσας πολιτικής καταγραφής στους τρέχοντες Όρους Παροχής Υπηρεσιών και στο Συμφωνητικό Άδειας Χρήσης Τελικού Χρήστη.

Πλεονεκτήματα

 • Απεριόριστο εύρος ζώνης
 • Κατάργηση αποκλεισμού του Netflix
 • Βελτιστοποιημένες ταχύτητες για συνεχή ροή πολυμέσων, χωρίς buffering
 • Υποστηρίζει κυκλοφορία P2P

Μειονεκτήματα

 • Παρέχει μόνο τα βασικά χαρακτηριστικά που μπορείς να τα συναντήσεις κάλλιστα και στις υπόλοιπες ανταγωνιστικές υπηρεσίες, χωρίς να ξεχωρίζει από το πλήθος
 • Δεν λειτουργεί στην Κίνα όλη την ώρα

PrivateVPN

Το PrivateVPN είναι μια σουηδική υπηρεσία με υψηλά επίπεδα απορρήτου και ασφάλειας. Παρόλο που βρίσκεται σε μία από τις 14 χώρες του UKUSA Agreement, υπαινίσσεται πως δεν συλλέγει, ούτε καταγράφει καμία κίνηση όπως αναφέρεται στην πολιτική απορρήτου στον επίσημο ιστότοπο του. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν κληθεί έπειτα από δικαστική απόφαση να παραδώσει τα διαπιστευτήρια ενός χρήστη, δεν θα έχει τίποτα να δώσει στις αρχές.

Σε σύγκριση με τα άλλα κορυφαία VPN, διαθέτει ένα μικρό δίκτυο 100 διακομιστών σε 60 χώρες, οι οποίοι προσφέρουν σταθερές συνδέσεις από οπουδήποτε σημείο στον κόσμο. Οι ταχύτητες είναι αρκετά γρήγορες και εξαιρετικές για επιχειρηματικές διεργασίες και παρακολούθηση ταινιών, χωρίς κολλήματα. Το PrivateVPN χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση στρατιωτικής ποιότητας που συνδυάζεται παράλληλα με διάφορα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Διαθέτει αξιοπρεπή εξυπηρέτηση πελατών και προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Πλεονεκτήματα

 • Απεριόριστο εύρος ζώνης
 • 6 ταυτόχρονες συνδέσεις
 • Μέγιστες ταχύτητες που εντυπωσιάζουν

Μειονεκτήματα

 • Η πολιτική καταγραφής αρχείων δεν είναι σταθερή
 • Ασυνεπείς ταχύτητες διακομιστή. Δηλαδή δεν παρουσιάζουν σταθερότητα και συνοδεύονται από διακυμάνσεις

Norton Secure VPN

Το Norton Secure VPN βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα προφανώς για τη φέρει το σήμα αξιοπιστίας του Norton, το οποίο σημαίνει ότι συνδέετε με σύγχρονη υποδομή, ενώ στο επιτελείο εξυπηρέτηση πελατών έχει έμπειρα άτομα που επιλύουν κάθε πρόβλημα γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες, καθιστώντας την ένα ισχυρό παίκτη στο VPN.

Το Norton Secure VPN, παλαιότερα γνωστό ως Norton WiFi Privacy, είναι μια υπηρεσία VPN που μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά από τα προϊόντα προστασίας κατά των ιών, εφόσον το επιθυμεί καταναλωτής. Είναι διαθέσιμο για Windows και Mac στους επιτραπέζιους υπολογιστές, και Android και iOS για κινητές συσκευές. Οι χρήστες αναφέρουν ότι ξεμπλοκάρει με επιτυχία το Netflix, αν και μπορεί να μην είναι το καλύτερο εργαλείο για όσους αναζητούν πιο προηγμένες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα διαμόρφωσης του πρωτοκόλλου σύνδεσης.

Η εταιρική έδρα της Norton βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σε σύγκριση με τις ευνοημένες έδρες άλλων παρόχων VPN, όπως ο Παναμάς και η Μάλτα. Είναι γνωστό τοις πάσι πως οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν χαλαρό κανονιστικό πλαίσιο, τουναντίον έχει ιδιαίτερα ασφυκτικούς νόμους που αναγκάζει τις εταιρείες να υποκύπτουν στα εισαγγελικά εντάλματα, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωπες με βαρύ πρόστιμο και φυλάκιση των υπευθύνων που διοικούν την επιχείρηση.

Εδώ να σημειωθεί πως, οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει πολλές διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις ανταλλαγής πληροφοριών που απαιτούν από τις επιχειρηματικές οντότητες την αναγκαστική καταγραφή αρχείων των χρηστών, όπως το SIGINT, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος ECHELON, επίσης γνωστό ως Five Eyes. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που η ίδια η εταιρεία δεν συλλέγει πληροφορίες χρήστη, η κίνηση που διέρχεται από τους διακομιστές VPN της θα μπορούσε να υποκλαπεί από τις υπηρεσίες μυστικές υπηρεσίες και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Πλεονεκτήματα

 • Πάροχος χωρίς καταγραφή αρχείων. Δεν τηρούνται προσωπικά αναγνωρίσιμα αρχεία
 • Χρησιμοποιεί το OpenVPN – έτσι μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα στους δρομολογητές κ.λπ.
 • Υποστηρίζεται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών.

Μειονεκτήματα

 • Προσφέρεται μόνο ένα πρωτόκολλο σύνδεσης
 • Σχετικά μικρή ομάδα διακομιστών σύνδεσης
 • Τιμή: 1 συσκευή για 1 μήνα είναι 4,99 δολάρια

Panda VPN

Το PandaVPN είναι μία από τις ποιοτικότερες υπηρεσίες που εστιάζονται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και ανήκει κάτω από την ομπρέλα αξιοπιστίας της Panda, μια ισπανική πολυεθνική εταιρεία που ειδικεύεται σε λύσεις ασφαλείας στο διαδίκτυο, και όχι μόνο. Το Panda VPN παρέχει πραγματική ιδιωτική πρόσβαση στο διαδίκτυο και είναι αξιόπιστο τόσο στην ταχύτητα, όσο και στην απόδοση.

Το Panda VPN διαθέτει περισσότερους από 1000 διακομιστές σε περισσότερες από 20 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη, χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί στο εύρος ζώνης που καταναλώνει ο χρήστης. Το Panda VPN χρησιμοποιεί ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο που φέρει την ονομασία Hydra VPN, πιάνοντας τρομερές επιδόσεις που βάζει κάτω τις καλύτερες ανταγωνιστικές υπηρεσίες στην αγορά. Το Panda VPN χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού, διατηρεί μηδενικά αρχεία καταγραφής και επιτρέπει κυκλοφορία P2P.

Πιθανώς το μεγαλύτερο όφελος που συνοδεύει το Panda VPN είναι το τεράστιο σύνολο δυνατοτήτων ασφαλείας που συνδυάζονται με το VPN. Δεδομένου ότι η Panda είναι πρώτη υπηρεσία ασφαλείας στο Internet Security και το Antivirus, ενώ είναι δεύτερη στο VPN. Οπότε είναι λογικό ότι τα χαρακτηριστικά προστασίας είναι φανταστικά. Το Panda VPN διαθέτει δωρεάν antivirus. Αυτό από μόνο σου δίνει το κίνητρο για να καταλάβεις πως η σοβαρή δουλειά γίνεται από πίσω, αλλά η λίστα συνεχίζεται με τα θετικά στοιχεία συνεχίζεται, και σαφώς δεν τελειώνει εδώ.

Επιπλέον θα λάβετε λογισμικό τύπου cloud cleaner, με προγραμματισμένες σαρώσεις, πλήρεις σαρώσεις συστήματος, καραντίνες αρχείων, αναφορές συμβάντων, ανάλυση αρχείων σε πραγματικό χρόνο και παρακολούθηση διαδικασίας στην ίδια τιμή. Επιπλέον, το Panda VPN διαθέτει προστασία υλικολογισμικού (αγγλικά Hardware), ώστε οι συσκευές σας να παραμένουν σταθερά στο μέγιστο σημείο προστατευμένες, και όχι επιφανειακά. Κατά τη γνώμη μας, αυτό είναι ίσως το πιο πολύτιμο χαρακτηριστικό όλων.

Πλεονεκτήματα

 • Αξιόπιστος πάροχος ασφάλειας στο χώρο του διαδικτύου
 • Γρήγορες ταχύτητες
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι συμβατό με το λειτουργικό σύστημα iOS
 • Δεν υπάρχουν πληροφορίες διακομιστή

PureVPN

Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό στο καταναλωτικό κοινό, το PureVPN βραβεύτηκε ως μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες του 2019. Είναι επίσης η ταχύτερη υπηρεσία VPN στον κόσμο. Το PureVPN εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, που συνεπάγεται πως η χώρα δεν έχει υπογράψει διεθνείς συμβάσεις για τον εξαναγκασμό των επιχειρήσεων να τηρούν αρχεία καταγραφής τον χρηστών σχετικά με τη δραστηριότητά τους. Αυτή η δικαιοδοσία ορίζεται ως ευνοϊκή για μια υπηρεσία VPN που δεν απαιτείται να αποθηκεύει δεδομένα, προδίδοντας κάπως έτσι τους πελάτες που την εμπιστεύονται.

Το PureVPN διαθέτει ένα τεράστιο αριθμό διακομιστών που ξεπερνά τους 2.000 σε πάνω από 140 χώρες, ένα ιλιγγιώδες νούμερο διάσπαρτων server που θα το ζήλευαν και οι πρωτοπόροι σε τούτο τον τομέα. Αυτοί οι διακομιστές είναι βελτιστοποιημένοι για να παρέχουν εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες με απεριόριστο εύρος ζώνης, εν ολίγοις ιδανικό για να βλέπετε Netflix, ενώ επιτρέπεται το P2P. Το PureVPN χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού 256-bit για την προστασία των δεδομένων σας και διαθέτει 24ωρη υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας.

Πλεονεκτήματα

 • Πρόσθετο τείχους προστασίας NAT
 • Πάνω από 80.000 διευθύνσεις IP
 • Kill switch

Μειονεκτήματα

 • Οι ταχύτητες λήψης δεν είναι μεγάλες
 • Ζητήματα διαρροής DNS

Πως επιλέγω το καλύτερο VPN

Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τις υπηρεσίες VPN. Περιορίστε αυτές τις επιλογές εστιάζοντας στα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως:

 • Ταχύτητα
 • Ασφάλεια
 • Ισχυρή κρυπτογράφηση
 • Ευκολία στη χρήση
 • Λειτουργικότητα P2P
 • Τιμή

Αναζητήστε εκείνη την υπηρεσία VPN που έχει γρήγορες και συνεχώς σταθερές ταχύτητες, ώστε η σύνδεση σας να είναι ομαλή, δίχως να σας ταλαιπωρούν οι διακυμάνσεις, και φυσικά να παρέχει ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας για να μην μπορεί κάνεις να σας επιτηρεί για κακόβουλο σκοπό. Επίσης, είναι απολύτως αναγκαίο να προσφέρει κοινή χρήση αρχείων P2P και βεβαιωθείτε ότι η τιμή δεν είναι υπερβολική, αλλά να κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια.

Τα πρότυπα απορρήτου και κρυπτογράφησης να μπαίνουν οπωσδήποτε πάντα σε πρώτο πλάνο από τις επιχειρήσεις που τις προσφέρουν. Επομένως ψάξτε για κριτικές άλλων χρηστών για να τεκμηριώσετε τους ισχυρισμούς και μην επαναπαύεστε στα λεγόμενα των επιτήδειων. Φερειπείν μία εταιρεία μπορεί να είναι άψογη στις υποχρεώσεις της μέχρι σήμερα, αλλά για ένα περίεργο λόγο, κατά τους επόμενους μήνες λόγω επιχειρησιακών προβλημάτων να μην είναι σωστή και εν τέλει να την πληρώνει ο δύσμοιρος πελάτης.

Να θυμάστε ότι μια καλή υπηρεσία VPN έχει ισχυρά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης, σαφώς δηλωμένες πολιτικές απορρήτου (όπως, ότι δεν καταγράφονται οι δραστηριότητες) και ισχυρές δυνατότητες ασφαλείας, όπως προστασία διαρροών στους DNS.

Μπορείτε να εμπιστευτείτε ένα VPN;

Εννοείται πως εδώ η απάντηση δεν δύναται να είναι μονολεκτική, με ένα ναι ή όχι. Ένα αξιόπιστο VPN μπορεί φαινομενικά να φαντάζει αξιόπιστο, ωστόσο ενδέχεται στο παρασκήνιο να σας κατασκοπεύουν διάφοροι κυβερνοεγκληματίες και παρακρατικές οργανώσεις, εξαιτίας αδυναμίας των εταιρειών να προασπίσουν τα δίκτυα τους. Αντικειμενικά, χωρίς φόβο και πάθος, το VPN είναι ανώτερο από μία σκέτη σύνδεσης στο ίντερνετ.

Είναι νόμιμη η χρήση VPN;

Ναί. Τα VPN είναι απολύτως νόμιμα για χρήση στη συντριπτική πλειονότητα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης και της Δύσης, εκτός και αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήσετε στην Κίνα ή τη Ρωσία που απαγορεύεται. Παρόλα αυτά ίσως κάποιες εταιρείες να ακολουθούν παραβατικές συμπεριφορές, εκθέτοντας τον καταναλωτή σε μπελάδες. Οφείλετε να έχετε κατά νου ότι επιβάλλεται να απευθύνεστε σε αξιόπιστα εμπορικά σήματα, και όχι σε τυχάρπαστες επιχειρηματικές οντότητες που δεν έχουν αποδείξει έως τώρα τα αυτονόητα, παραδείγματος χάρη πως ακολουθούν πίστα τις οδηγίες προστασίας των καταναλωτών κ.λπ.

Διαβάστε επίσης:

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166