ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Amazon σχεδιάζει δίκτυο δορυφόρων για ευρυζωνικό διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας

Η Amazon σχεδιάζει δίκτυο δορυφόρων για ευρυζωνικό διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας

Η Amazon ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κατασκευάσει το δικό της δορυφορικό δίκτυο που θα συμπεριλαμβάνει πάνω από 3.000 δορυφόρους μέσω του “Project Kuiper” για την παροχή διαδικτύου υψηλής ταχύτητας στο ευρύ κοινό.

Συγκεκριμένα οι δορυφόροι θα τεθούν σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη και θα παρέχει ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας και παράλληλα θα είναι χαμηλής λανθάνουσας κατάστασης παγκοσμίως και όχι μεμονωμένα σε κάποια χώρα. Σκοπός αυτού του έργου είναι να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ανθρώπους που προφανώς ζουν σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές και δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το διαδίκτυο.

Οι λεπτομέρειες του έργου κατατέθηκαν τον περασμένο μήνα στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ.

Βέβαια για όσους δεν γνωρίζουν, το δορυφορικό πρόγραμμα του Amazon δεν είναι το μοναδικό του στο είδος του, αντιθέτως υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός σε αυτό το χώρο από τεράστιες εταιρείες, όπως εκείνη του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ που ονομάζεται SpaceX, όπως και η OneWeb που υποστηρίζεται από την Airbus και άλλες πολλές.

Τον Φεβρουάριο, η OneWeb έστειλε τους πρώτους έξι δορυφόρους της σε τροχιά γύρω από τη γη, και στη μετέπειτα πορεία προφανώς θα προστεθούν ακόμη περισσότεροι.

Διαβάστε επίσης: skroutz.gr, ερευνώντας την αθέατη πλευρά των ηλεκτρονικών αγορών

Εταιρείες όπως η SpaceX, η LeoSat Enterprises και η Telesat εργάζονται ο καθένας ξεχωριστά για να στήσουν το δικό τους δορυφορικό δίκτυο με εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες μικροσκοπικούς δορυφόρους που θα βρίσκονται πιο κοντά στη Γη από τους παραδοσιακούς δορυφόρους επικοινωνιών.

Ουσιαστικά επρόκειτο για μία ριζοσπαστική αλλαγή σε τούτο τον τομέα. Και φυσικά σε αυτό βοήθησαν τα τεράστια άλματα προόδου που έχουν γίνει στην τεχνολογία λέιζερ και των δυναμικών τσιπ στους υπολογιστές που είναι ενσωματωμένοι στους δορυφόρους.

Στις αρχές αυτού του έτους, η αεροδιαστημική εταιρεία Blue Origin που ανήκεις στον Τζεφ Μπέζος υπέγραψε επίσης συμφωνία με την Telesat από τον Καναδά για να την βοηθήσει να στείλει στο διάστημα τους δικούς της δορυφόρους. Επομένως Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αυτός ο ανταγωνισμός θα λειτουργήσει θετικά για τον περισσότερο κόσμο αφού θα δημιουργηθούν ποιοτικές υπηρεσίες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166