Το eBay διερευνά την πρόσβαση στην πλατφόρμα του χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο

Το eBay διερευνά την πρόσβαση στην πλατφόρμα του χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο

Το eBay διερευνά την πρόσβαση στην πλατφόρμα του χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στις δυτικές χώρες απολαμβάνουν απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο 24 ώρες το 24ωρο, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακόμα και σε μερικές ανεπτυγμένες χώρες η διακοπή του διαδικτύου τυχαίνει να συμβαίνει συχνά-πυκνά, ιδίως στα Smartphones και τα tablets που χρησιμοποιούνται εν κινήσει – όπως όταν ταξιδεύετε με τρένο και περνάτε μέσα από σύριγγα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το eBay αποκάλυψε ότι εργάζεται σε μια νέα εφαρμογή τύπου progressive web app (PWA) για τηλέφωνα Android, επιτρέποντας λειτουργίες πού στις τυπικές εφαρμογές είναι σχεδόν αδιανόητες.

Τα PWA είναι βασικά ιστότοποι για κινητά που μιμούνται τις εγγενείς εφαρμογές, όμως προσφέρουν κι άλλα πλεονεκτήματα, όπως ότι έχουν ελαφριά χαρακτηριστικά, βοηθώντας τη συσκευή να δουλεύει γρηγορότερα και ότι απαιτούν λιγότερα δεδομένα για να λειτουργήσουν.

Αυτά τα σπουδαία στοιχεία που προαναφέρθηκαν παραπάνω μπορεί να είναι το κλειδί στις αναδυόμενες αγορές όπου η πρόσβαση στο προσιτό κινητό διαδίκτυο είναι περιορισμένη και τα high-end smartphones είναι απαγορευτικά δαπανηρά. Επιπλέον, τα PWA δεν απαιτούν εγκατάσταση (χρησιμοποιώντας το χώρο αποθήκευσης στο σκληρό δίσκο) ή ενημερώσεις.

Οι κλασικές εφαρμογές προσφέρουν κατά παράδοση ορισμένα βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους τυπικούς ιστότοπους για κινητά, όπως ειδοποιήσεις push κλπ. Εδώ κάπου μπαίνουν στο παιχνίδι τα PWA – για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ ιστοσελίδων και εφαρμογών, δίνοντας στους χρήστες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και των δύο κόσμων.

Ενστικτωδώς, πολλοί από εσάς που διαβάζετε το άρθρο θα σκέφτεστε ότι μια εταιρεία θα πρέπει να ξαναχτίσει τον ιστότοπό και την εφαρμογή της σχεδόν από την αρχή για να ενσωματώσει τα PWA, αλλά το eBay δηλώνει – ότι έχει βρει τη λύση πάνω σε αυτό το πρόβλημα, και μέσω μιας νέας μεθοδολογίας οι υπηρεσίες και οι τεχνολογίες PWA θα ενσωματωθούν τεχνηέντως στην υπάρχουσα υποδομή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας