ΑρχικήΟικονομίαΤο IoT θα φτάσει σε έσοδα ύψους 1 τρισ. δολ. μέχρι το...

Το IoT θα φτάσει σε έσοδα ύψους 1 τρισ. δολ. μέχρι το 2025, σύμφωνα με εκτιμήσεις

Το IoT θα φτάσει σε έσοδα ύψους 1 τρισ. δολ. μέχρι το 2025, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Οι φορείς εκμετάλλευσης στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (αγγλικά: IoT) πρέπει να δουν πέρα ​​πέρα από τα προφανή οφέλη ώστε να επωφεληθούν από την αυξανόμενη αγορά του IoT.

Νέα δεδομένα από την GSMA Intelligence αναφέρουν ότι η παγκόσμια αγορά Internet of Things (IoT) θα αποφέρει έσοδα της τάξεως του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίου έως το 2025 καθώς η αγοραία αξία μετατοπίζεται από τη συνδεσιμότητα που υπάρχει στις μεγάλες πλατφόρμες, στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες, κάνοντας το ακόμα πιο προσιτό για το ευρύ κοινωνικό σύνολο.

Μέχρι εκείνη την εποχή, θα υπάρξουν πάνω από 25 δισεκατομμύρια συνδέσεις IoT που θα οφείλονται κατά κόρον στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης βιομηχανίας, και μάλιστα οι προβλέψεις λένε ότι η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα γίνει η μεγαλύτερη παγκόσμια περιφέρεια IoT όσον αφορά τόσο τις συνδέσεις, όσο και τα έσοδα.

Ο κύριος αναλυτής, του IoT στην υπηρεσία Intelligence της GSM, η Sylwia Kechiche τόνισε πως ο κλάδος θα απομακρυνθεί σταδιακά από τις συμβατικές συνδέσεις με το διαδίκτυο για να αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες ανάγκες των επιχειρήσεων, λέγοντας:

«Καθώς ο αριθμός των συνδεδεμένων καταναλωτικών συσκευών και των βιομηχανικών μηχανημάτων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, το οικοσύστημα IoT θα εξελιχθεί σε μια αγορά τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας. Όμως, η ευκαιρία για εύκολα κέρδη από το συμβατικό διαδίκτυο θα απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, στρεφόμενο προς τη διασύνδεση των συσκευών πάνω σε ειδικούς τομείς που υπάρχουν στην καθημερινότητα των πολιτών και που θα έχουν την ικανότητα να προσφέρουν προσαρμοσμένες λύσεις. Οι επιτυχημένοι φορείς εκμετάλλευσης αυτών των οικοσυστημάτων θα πρέπει να προσαρμόσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα σύμφωνα με αυτές τις τάσεις της αγοράς».

Αν και τα έσοδα συνδεσιμότητας θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, θα αντιπροσωπεύουν μόνο το 5% της συνολικής ευκαιρίας των εσόδων του διαδικτύου μέχρι το 2025. Ως εκ τούτου, οι φορείς εκμετάλλευσης πρέπει να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους πέραν της συνδετικότητας για να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγοραία αξία. Ωστόσο, ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης έχουν ήδη αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση με ποιο μεθοδικό τρόπο, δημιουργώντας αποκλειστικές επιχειρηματικές μονάδες IoT και γραμμές παροχής υπηρεσιών.

Οι τομείς των πλατφορμών, των εφαρμογών και των υπηρεσιών θα συνεχίσουν να αυξάνονται ως ποσοστό των συνολικών εσόδων του IoT και θα καλύψουν το 68% του συνόλου μέχρι το 2025.

Η GSMA Intelligence προβλέπει ότι ο συνολικός αριθμός των συνδέσεων του IoT θα φτάσει τα 25,2 δισεκατομμύρια έως το 2025, από 6,3 δισεκατομμύρια που ήταν το 2016. Ο γενικός βιομηχανικός τομέας του IoT θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών συνδέσεων, ενώ οι εξελίξεις στην έξυπνη εγχώρια αγορά θα βοηθήσουν τον αριθμό των συνδέσεων IoT στον τομέα των καταναλωτών να φθάσει τα 11,4 δισεκατομμύρια συνδέσεις.

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων είναι εδώ για να παραμείνει, και αν η GSMA Intelligence είναι σωστή στις προβλέψεις της, η συγκεκριμένη αγορά θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως χρόνο με το χρόνο το διαδίκτυο μεταβάλλεται δραματικά, επιπλέον οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι εκείνοι που έχουν υπό την κατοχή τους τις μεγαλύτερες εταιρείες στο διαδίκτυο, Amazon, Facebook, Google και ούτω καθεξής.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166