Το Marketing API του Snapchat είναι τώρα διαθέσιμο σε όλους τους προγραμματιστές.
Η Snap άνοιξε το Marketing API της σε όλους τους προγραμματιστές που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.
Το Snapchat άνοιξε για πρώτη φορά το API του σε περιορισμένο αριθμό διαφημιζόμενων το 2016, επιτρέποντας σε τρίτες εταιρείες τεχνολογίας και δημιουργικές εταιρείες να προβάλλουν διαφημίσεις για λογαριασμό των εμπορικών σημάτων που αντιπροσωπεύουν και εργάζονται γι’ αυτούς.
Η παρούσα ενέργεια αντιπροσωπεύει τις πρώτες κινήσεις της Snapchat στο διαφημιστικό τομέα που απευθύνεται στους προγραμματιστές, που σημαίνει ότι οι διαφημίσεις μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν με αυτόματο τρόπο, επιπλέον οι διαφημιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με διαφορετικά είδη διαφημίσεων μέσω δοκιμών για να δουν τι λειτουργεί καλύτερα.
Για παράδειγμα, ένας λιανοπωλητής θα μπορούσε να βελτιστοποιήσει τις διαφημίσεις του με βάση το απόθεμά του – δηλαδή, αν τα αποθέματα για ένα προϊόν είναι χαμηλά, θα μπορούσε αυτομάτως να αλλάξει τις διαφημίσεις του για να προωθήσει ένα άλλο προϊόν.
Η μετάβαση της Snap στη εξειδικευμένη διαφήμιση είναι πλέον αρκετά πλήρης και η εταιρεία αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διαφημίσεών της αγοράστηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2017.
«Η διαφημιστική μας δραστηριότητα άλλαξε σε βάθος τον περασμένο χρόνο, καθώς μετατρέψαμε την πώληση των διαφημίσεων της Snap σε αυτοματοποιημένη δημοπρασία», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Snap, ο Evan Spiegel, σε μία δήλωση του. «Το 90% των διαφημίσεων της Snap αγοράστηκε κατά το τέταρτο τρίμηνο, πράγμα που σημαίνει ότι η μετάβαση στις δημοπρατούμενες διαφημίσεις φαντάζουν πολλά υποσχόμενες και αρκετά πρακτικές για τους προγραμματιστές και τους διαφημιστές».
Οι μετοχές της Snap αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες της αυξήθηκαν από 178 εκατομμύρια σε 187 εκατομμύρια στο τρίτο τρίμηνο του 2017, ενώ τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου σημείωσαν άνοδο 72%, φτάνοντας σε έσοδα τα 285,7 εκατομμύρια δολάρια.
Με το άνοιγμα του Marketing API σε όλους τους προγραμματιστές, φαινομενικά η εταιρεία θα δώσει την δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους διαφημιζόμενους να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία της, δεδομένου ότι οποιαδήποτε εταιρεία, και εμπορικό σήμα θα είναι πλέον σε θέση να εκμεταλλευτεί το στοχευμένο μάρκετινγκ του Snapchat.