ΑρχικήΕφαρμογέςΤι είναι το Telegram. Πληροφορίες

Τι είναι το Telegram. Πληροφορίες

Η εφαρμογή Telegram είναι ένας από τους αρκετούς ανταγωνιστές του WhatsApp που ομολογουμένως δίνει έμφαση στην ασφάλεια – ενώ η γκάμα των λειτουργιών ξεπερνά κατά πολύ το WhatsApp.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Telegram;

Το Telegram είναι μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ιδρύθηκε από τον Ρώσο επιχειρηματία Pavel Durov. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε iOS και Android στα τέλη του 2013 και τώρα υπολογίζεται ότι έχει περίπου 550 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες. Η βάση χρηστών του Telegram τείνει να αυξάνεται κάθε φορά που λαμβάνει χώρα κάποιο σκάνδαλο απορρήτου στους ανταγωνιστές του, όπως συνέβη κατά το παρελθόν στο Facebook.

Αυτό που κάνει το Telegram μοναδικό είναι η εστίαση του στο απόρρητο, την κρυπτογράφηση, το δωρεάν API, και το λογοσμικό ανοιχτού κώδικα που διαθέτει και είναι άμεσα παραμετροποιήσιμο για τους ενδιαφερόμενους προγραμματιστές. Υπάρχουν αμέτρητες ανεπίσημες εφαρμογές που βασίζονται πάνω στο λογισμικό του Telegram. Επιτρέπει επίσης σε πολλές συσκευές να χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό (με επαληθευμένο με SMS) ή και το ακριβώς αντίστροφο, πολλούς λογαριασμούς στην ίδια συσκευή.

Το Telegram είναι ένα μη κερδοσκοπικό έργο, που σημαίνει για τον χρήστη, ότι η εφαρμογή δεν περιέχει διαφημίσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς. Οπτικά, το Telegram θυμίζει πολύ το WhatsApp, όπως και οι λειτουργίες του, όπου επί της ουσίας μπορείτε να συνομιλήσετε με τις επαφές σας, οι οποίες αναγνωρίζονται αυτόματα από τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου που είναι καταχωρημένες στη λίστα επαφών σας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ομαδικών συνομιλιών, ακόμη και αποστολή αρχείων, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα χρηστικό για όσους θέλουν να στέλνουν και να λαμβάνουν διάφορα αρχεία για την εργασία τους, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν κάποιο άλλο λογισμικό.

Πως λειτουργεί το Telegram;

Η βασική λειτουργία του Telegram είναι η ίδια με τις περισσότερες άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων: Μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε άλλους χρήστες του Telegram, να δημιουργήσετε ομαδικές συνομιλίες, να καλέσετε επαφές, να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις και να στείλετε αρχεία και αυτοκόλλητα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που το κάνουν να λειτουργεί διαφορετικά από άλλες εφαρμογές συνομιλίας.

Πρώτα και κύρια, η κύρια λειτουργία του Telegram είναι το απόρρητο και για να διασφαλιστεί αυτό χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Αυτό είναι που εμποδίζει όσους βρίσκονται εκτός μιας αμφίδρομης συνομιλίας – είτε πρόκειται για εταιρεία, κυβέρνηση, χάκερ ή κάποιος άλλος – από το να δουν τι έχει σταλεί.

Ωστόσο, το Telegram χρησιμοποιεί αυτήν την κρυπτογράφηση μόνο σε κλήσεις και στη λειτουργία «μυστικών συνομιλιών» και όχι σε κανονικές συνομιλίες. Εν τω μεταξύ, για να είμαι ακριβοδίκαιος στα γραφόμενα μου, το WhatsApp, η υποτιθέμενη λιγότερο ασφαλής υπηρεσία, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε μηνύματα, κλήσεις και βιντεοκλήσεις από το 2016.

Ο λόγος για αυτό είναι η βελτιωμένη χρήση του cloud από το Telegram. Ουσιαστικά, αποθηκεύει όλα τα μηνύματα και τις φωτογραφίες σας σε έναν ασφαλή διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές από οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή, καθιστώντας το Telegram πολύ πιο φιλικό σε πολλές πλατφόρμες από άλλες εφαρμογές συνομιλίας όπως το WhatsApp.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό ασφαλείας που προσθέτει χρηστικότητα είναι τα ονόματα χρήστη. Αντί να δώσετε στους ανθρώπους τον αριθμό τηλεφώνου σας, μπορείτε απλώς να τους δώσετε το όνομα χρήστη σας. Αυτό σας δίνει καλύτερο έλεγχο σχετικά με το ποιες πληροφορίες υπάρχουν εκεί μέσα και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας στο μέλλον.

Είναι ασφαλές στη χρήση το Telegram;

Γενικά, το Telegram είναι εξίσου ασφαλές ή ασφαλέστερο από τις περισσότερες άλλες εφαρμογές συνομιλίας, αλλά και πάλι τίποτα δεν είναι εγγυημένο από οποιαδήποτε σοβαρή εξωτερική απειλή που θέλει να σας κατασκοπεύσει. Στην αντίπερα όχθη, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο του WhatsApp σε όλα τα μηνύματα είναι μια καλή τακτική προστασίας, αλλά οι στενοί δεσμοί της θυγατρικής εταιρείας με το Facebook (που είναι η μητρική εταιρεία) μπορεί να άρουν το απόρρητο σας, αν για παράδειγμα, η Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ ζητήσει από την πλατφόρμα το ιστορικό του χρήστη προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες για τις δραστηριότητες του.

Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία “μυστικές συνομιλίες” στο Telegram , λαμβάνετε το ίδιο επίπεδο κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο, π.χ, οι χρήστες δεν μπορούν να προωθήσουν σε τρίτους μηνύματα σε μυστικές συνομιλίες και τα μηνύματα μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να αυτοκαταστρέφονται. Η διαγραφή ενός μηνύματος το διαγράφει επίσης για όλους στην υπηρεσία και οι χρήστες έχουν την επιλογή να διαγράψουν όχι μόνο τα δικά τους μηνύματα, αλλά και τα μηνύματα άλλων χρηστών.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι πως υπάρχει κατηγορηματική άρνηση στην πώληση των δεδομένων σας, και αυτό το στοιχείο αποτελεί τον πυρήνα του επιχειρηματικού μοντέλου του Telegram. Σύμφωνα με τη σελίδα FAQ του Telegram, η εταιρεία χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της το Pavel Durov, και όχι μέσω διαφήμισης ή συλλογής, κοινής χρήσης και πώλησης δεδομένων. Στην ίδια σελίδα, το Telegram αναφέρει πως η πλατφόρμα δεν παρέχει διαφημίσεις. Αυτό το θέτει σε πλήρη αντίθεση με μια μυριάδα υπηρεσιών όπως το Facebook, το Google, το Amazon και άλλους.

Σε τελική ανάλυση, ωστόσο, η χρήση του Telegram δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα μηνύματα σας είναι πιο ιδιωτικά ή ασφαλή από ό,τι όταν χρησιμοποιείτε το WhatsApp ή άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Οι διαρροές δεδομένων από τον διακομιστή εξακολουθούν να συμβαίνουν, και καμία κρυπτογράφηση δεν θα βοηθήσει εάν η τελική σας συσκευή έχει ήδη παραβιαστεί από κυβερνοεγκληματίες.

Το Telegram είναι δωρεάν;

Το Telegram είναι δωρεάν για χρήση και υποστηρίζεται οικονομικά από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό του Pavel Durov. Η εταιρεία θα αρχίσει να χρησιμοποιεί νέες μεθόδους δημιουργίας εσόδων, αλλά η βασική δραστηριότητα της συνομιλίας θα παραμείνει δωρεάν για όλους.

Αυτές οι νέες μέθοδοι δημιουργίας εσόδων περιλαμβάνουν διαφημίσεις σε δημόσια κανάλια (τα οποία λειτουργούν όπως οι ροές στο Twitter), επιπρόσθετα θα εφαρμοστούν premium λειτουργίες για επιχειρηματικές ομάδες και πακέτα αυτοκόλλητων επί πληρωμή. Ορισμένα από αυτά τα χρήματα θα επιστρέψουν στους χρήστες που συνεισφέρουν στην πλατφόρμα με διάφορες μεθόδους, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί όταν εφαρμοστεί.

Μπορεί το Telegram να χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστή;

Δεδομένου ότι το Telegram αποθηκεύει συνομιλίες και αρχεία σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή αντί για τη συσκευή σας, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας από τον υπολογιστή (εκτός από τις μυστικές συνομιλίες), αρκεί βέβαια να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το επίσημο λογισμικό στο PC σας.

Η εταιρεία επίσης έχει καταστήσει το API της δωρεάν διαθέσιμο στο κοινό και προσκαλεί τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ειδικά προσαρμοσμένα clients που θα μπορούν να ενσωματώνονται σε άλλες πλατφόρμες. Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα bots, θέματα, αυτοκόλλητα και άλλα πολλά.

Telegram Messenger: Έχει περισσότερες δυνατότητες από το WhatsApp

Αν και το Telegram μοιάζει πολύ οπτικά με τον ηγέτη της αγοράς WhatsApp, εν τούτοις η συγκεκριμένη εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί από τα αδέρφια Nikolai και Pavel Durov, προσφέρει πολύ περισσότερες λειτουργίες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες με έως και 200.000 μέλη, και να ανοίξετε κανάλια με απεριόριστο αριθμό ακολούθων. Επιπλέον, η εφαρμογή σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες, PDF και βίντεο, αλλά και οποιαδήποτε αρχεία μεγέθους έως 2 GB. Υπάρχουν επίσης κρυπτογραφημένες βιντεοκλήσεις.

Telegram: Κρυπτογραφημένες συνομιλίες και ανωνυμία

Το Telegram έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα όσον αφορά την ασφάλεια. Η τεχνολογία βασίζεται σε κρυπτογράφηση AES 256-bit (δηλαδή είναι αρκετά ισχυρή). Εάν θέλετε να συνομιλήσετε με πλήρη ασφάλεια, απλά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε από το μενού τη λειτουργία “Ασφαλής συνομιλία”, η οποία χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Υπάρχει ακόμη και ένα χρονόμετρο αυτοκαταστροφής των μηνυμάτων που έχετε ανταλλάξει με τις επαφές σας. Ωστόσο, οι ομαδικές συνομιλίες δεν μπορούν να κρυπτογραφηθούν. Το γεγονός ότι ο πηγαίος κώδικας της εφαρμογής είναι ανοιχτού κώδικα συμβάλλει επίσης στην ασφάλεια.

Επεκτείνετε το Telegram με bots

Εκτός από τις τακτικές συνομιλίες, μπορείτε επίσης να διεξάγεται συνομιλίες με bots στο Telegram. Αυτά τα chatbots μπορούν να κάνουν διάφορες εργασίες για εσάς. Αυτή η δυνατότητα παρέχεται είτε σε ξεχωριστή συνομιλία, είτε μερικές φορές απευθείας με πληκτρολόγηση στην γραμμή εντολών. Με το bot @vid μπορείτε, για παράδειγμα, να αναζητήσετε βίντεο από το YouTube απευθείας στη γραμμή εντολών των συνομιλιών και να στείλετε τη σχετική διεύθυνση URL.

Σε τι χρησιμεύει το Telegram;

Το Telegram είναι μια δωρεάν υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την αποστολή μηνυμάτων κειμένου, αλλά και για φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ομάδες με έως και 200.000 μέλη και κανάλια για να στείλετε μηνύματα στους ακόλουθους σας.

Είναι το Telegram καλύτερο από το WhatsApp;

Σε αντίθεση με το WhatsApp, δεν χρειάζεται να εμφανίζετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου σε όλες τις επαφές με το Telegram. Επιπλέον, το Telegram είναι μακράν το καλύτερο σε επίπεδο ασφαλείας και προστασίας των χρηστών λόγω της ισχυρής κρυπτογράφησης που έχει. Σε περίπτωση που χρειάζεστε πρόσθετες λειτουργίες, μπορείτε να επεκτείνετε το messenger χρησιμοποιώντας bots και προγράμματα τρίτου μέρους από διάφορες εταιρείες που συνήθως τα διαθέτουν επί πληρωμής, ενώ υπάρχουν φυσικά και ορισμένα που είναι δωρεάν.

Μπορεί να δει άλλος χρήστης τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου στο Telegram;

Όχι. Εσείς αποφασίζετε αν επιθυμείτε να εμφανίζεται ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου ή αν προτιμάτε να τον αποκρύψετε. Συνεπώς είναι στη διακριτική σας ευχέρεια ποια μέθοδο θα ακολουθήσετε, ιδιαίτερα εάν μιλάτε με άγνωστα άτομα και δεν θέλετε να γνωστοποιήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί από τους επιτήδειους για κακό σκοπό, όπως να πωληθεί σε διαφημιστικές εταιρείες για εμπορικό σκοπό.

Ανωνυμία και απόρρητο στο Telegram;

Το Telegram παρέχει μεγαλύτερο επίπεδο ασφαλείας απόκρυψης των προσωπικών σας πληροφοριών από το WhatsApp, κυρίως λόγω λόγω του γεγονότος ότι δύναται να διεξάγεται συνομιλία χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, χωρίς ορατό αριθμό κινητού τηλεφώνου, και λόγω της ισχυρής κρυπτογράφησης που είναι δύσκολο να την χακάρει κάποιος κυβερνοεγκληματίας. Ωστόσο, όπως και κάθε άλλο Android App ανταλλαγής μηνυμάτων, η εφαρμογή δεν είναι άτρωτη και οι ομαδικές συνομιλίες εξακολουθούν να μην είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο.

Σε ποιον ανήκει το Telegram;

Η συγκεκριμένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων αναπτύχθηκε από δύο Ρώσους αδερφούς που ίδρυσαν επίσης το πιο δημοφιλές ρωσικό κοινωνικό δίκτυο που ονομάζεται Vk.com.

Παράνομες δραστηριότητες στο Telegram

Σε καμία περίπτωση το Telegram δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια ακίνδυνη εναλλακτική λύση έναντι του WhatsApp, και αυτό το σκεπτικό προκύπτει από το γεγονός ότι σε τούτη την πλατφόρμα δραστηριοποιείται ένας μεγάλος αριθμός κακοποιών που διεξάγει παράνομες δραστηριότητες, οι οποίοι συνήθως προσπαθούν να ξεγελάσουν άλλους χρήστες, ενώ κατά το παρελθόν έχουν καταγραφεί περιστατικά, όπου διάφορα κακοποιά στοιχεία παρέχουν παράνομες υπηρεσίες επί πληρωμή, όπως για να διεξάγουν κυβερνοεπίθεση σε άτομα που μισείτε για να τους προξενήσετε κακό.

Επειδή πολλά συμβαίνουν εκεί μέσα εξαιτίας της ανωνυμίας που υπάρχει, τα πάντα είναι πιθανά και θα πρέπει να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας σας. Επιπλέον πρέπει να έχετε κατά νού πως στην πραγματικότητα ενώ το μήνυμα μπορεί να έχει διαγραφεί, μπορεί κάλλιστα να ανακτηθεί από τους κυβερνοεγκληματίες και την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος που διαθέτουν εξελιγμένα εργαλεία και την απαιτούμενη γνώση για να προβούν σε τέτοιου είδους ενέργειες. Μάλιστα, εφόσον κλαπούν τα μηνύματα σας από χάκερς, μπορούν επίσης να σταλούν σε ομάδες πολλών χιλιάδων χρηστών.

Διάφοροι εμπειρογνώμονες στον τομέα της πληροφορικής επισημαίνουν ότι αυτό το δίκτυο θεωρείται ως ο νόμιμος διάδοχος του Darknet που εκεί μέσα γίνονται πράγματα και θαύματα, πάντα με την κακή έννοια.

Τα θετικά του Telegram

Η λίστα με τα κύρια χαρακτηριστικά του Telegram κατά κάποιο τρόπο μοιάζουν με άλλες παρόμοιες εφαρμογές, αλλά υπάρχουν πολλές αισθητές διαφορές μεταξύ αυτού και των ανταγωνιστών του. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα ορισμένων από τις κύριες λειτουργίες που μπορεί να σας ωθήσουν να αντικαταστήσετε για παράδειγμα το Viber με τη συγκεκριμένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων.

Μυστικές συνομιλίες

Αυτό το χαρακτηριστικό σας παρέχει τη δυνατότητα να λάβετε μέρος σε μυστικές συνομιλίες με κρυπτογραφημένα μηνύματα από άκρο σε άκρο με μια επαφή. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο του πλεονέκτημα: οι μυστικές συνομιλίες επίσης δεν επιτρέπουν σε ένα άτομο να προωθήσει μηνύματα σε άλλους ή να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης. Φυσικά, κάποιος θα μπορούσε να τραβήξει μια φωτογραφία της οθόνης με άλλη συσκευή, όπως με με ένα smartphone, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται ένα ισχυρό στοιχείο, αν αναλογιστούμε πως υπάρχει δυνατότητα αυτοκαταστροφής των μηνυμάτων μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Χρονόμετρο αυτοκαταστροφής μηνυμάτων

Εάν δεν θέλετε τα μηνύματα στις μυστικές συνομιλίες σας να μένουν για πάντα διαθέσιμα στο συνομιλητή σας, το Telegram σας επιτρέπει να ρυθμίσετε χρονόμετρο αυτοκαταστροφής για να τα αφαιρέσετε οριστικά. Και πιο αναλυτικά, μετά την παράδοση ενός μηνύματος, παραμένει στη συνομιλία για μια προκαθορισμένη περίοδο – όμως εσείς μπορείτε να επιλέξετε να διαγραφεί αυτόματα, επιλέγοντας μετά από ένα δευτερόλεπτο μέχρι και μετά από μία εβδομάδα.

Η παρούσα ιδιομορφία θεωρείται ιδιαίτερα χρηστική επιλογή που δεν το έχει το Facebook Messenger, το WhatsApp και το WeChat.

Πρόσβαση στο σύννεφο

Δεδομένου ότι οι μη απόρρητες συνομιλίες και τα αρχεία αποθηκεύονται στο cloud της εταιρείας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε συσκευή πραγματοποιώντας απλά σύνδεση στον λογαριασμό σας. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την αποθήκευση των πληροφοριών σας στη συσκευή, διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να χαλάσει και κάπως έτσι να χαθούν πολύτιμα αρχεία, αλλά αυτή η αντιστάθμιση συνεπάγεται ότι διακυβεύεται το απόρρητο και την ασφάλεια σας.

Καθολική διαγραφή μηνύματος

Μετά την ενημέρωση το 2019, το Telegram επέτρεψε στους χρήστες να διαγράφουν μηνύματα που στέλνουν άλλοι χρήστες, σε όλες τις συσκευές. Είναι ένα κάπως διχαστικό χαρακτηριστικό. Το να διαγράφονται τα μηνύματα σας από κάποιον άλλο δεν θεωρείται ηθική πράξη, ιδίως εάν δεν λάβει την άδεια σας. Αλλά αν η συνομιλία σας είναι μεταξύ εσάς και ενός ατόμου που εμπιστεύεστε, είναι ένας ακόμη εύχρηστος τρόπος ώστε να μεγιστοποιήσετε την ιδιωτικότητα στις επικοινωνίες σας.

Ονόματα χρηστών

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η χρήση ονομάτων χρήστη αντί για αριθμούς τηλεφώνου σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας δεν συνδέεται μόνο με ένα τηλέφωνο. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση σε άλλες συσκευές, σας επιτρέπει να έχετε πολλούς λογαριασμούς στην ίδια συσκευή και δεν χρειάζεται να μοιράζεστε τον αριθμό τηλεφώνου σας με κάποιον για να τον προσθέσετε ως επαφή στο Telegram.

Όριο μεγάλου μεγέθους αρχείου για αποστολή σε άλλους χρήστες

Εάν θέλετε να στείλετε μεγάλα αρχεία, το Telegram βρίσκεται μπροστά από τον ανταγωνισμό με υποστήριξη για αρχεία έως και 2 GB. Εν τω μεταξύ, το όριο του WhatsApp είναι σχεδόν 100 MB , το όριο του WeChat είναι επίσης 100 MB και το όριο του Skype είναι 300 MB. Τα αρχεία Telegram αποθηκεύονται επίσης στο cloud, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά από άλλες συσκευές.

Προσαρμογές στη διεπαφή χρήστη

Το Telegram έρχεται με ορισμένες επιλογές προσαρμογής που απουσιάζουν από πολλούς από τους ανταγωνιστές του, όπου μπορείτε να επιλέξετε το κυρίαρχο χρώμα της εφαρμογής, τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή ανοίγει συνδέσμους, αν το περιβάλλον χρήστη εμφανίζει κινούμενα σχέδια ή όχι και πολλά άλλα. Υπάρχει επίσης ενσωμάτωση chatbot όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρομπότ για να βελτιώσετε την εμπειρία. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε τα δικά σας θέματα, bots και πλήρεις εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Telegram API. Με τα χρόνια, το Telegram έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο οικοσύστημα bot που προσθέτει ακόμη περισσότερη λειτουργικότητα στην εφαρμογή.

Τα αρνητικά του Telegram

Ανακοίνωση νέου χρήστη

Μια ανόητη γκάφα περί απορρήτου είναι ότι το Telegram ειδοποιεί τις επαφές σας όταν συνδέεστε στο λογαριασμό σας — εκτός εάν δεν του δώσετε άδεια πρόσβασης στις επαφές σας. Η εφαρμογή δεν σας προειδοποιεί ότι πρόκειται να κάνει ping στις επαφές σας και αυτό είναι ένα απαράδεκτο αρνητικό στοιχείο για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Telegram με κύριο σκοπό την ιδιωτικότητα.

Stories και status

Το Telegram δεν διαθέτει τη δυνατότητα «Ιστορίες», όπως ορισμένες ανταγωνιστικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία σας επιτρέπει να δημοσιεύετε εικόνες ή σύντομα βίντεο χωρίς να στέλνετε απευθείας μηνύματα σε μια επαφή. Ομολογουμένως δεν είναι ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό για τους περισσότερους ανθρώπους, όμως αν υπήρχε θα ήταν καλοδεχούμενο και σίγουρα ενδιαφέρον.

Σχετικά μικρή βάση χρηστών σε σχέση με τους ανταγωνιστές

Πιθανώς το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχει το Telegram σε σχέση με τα πιο δημοφιλή messengers είναι απλώς η σχετικά μικρή δημοφιλία που έχει. Παρά τους εκατοντάδες εκατομμύρια θαυμαστές του, το Telegram εξακολουθεί να βρίσκεται αρκετά πίσω από το WhatsApp, το Facebook Messenger και το WeChat σε ενεργούς μηνιαίους χρήστες.

Εάν εάν βρίσκεστε σε κάποια χώρα του δυτικού πολιτισμού και γνωρίσετε ένα καινούργιο άτομο, οι πιθανότητες να χρησιμοποιεί το WhatsApp από το Messenger του Telegram είναι συντριπτικά περισσότερες. Είναι μια δύσκολη μάχη για το Telegram, προφανώς γιατί από πίσω βρίσκεται το Facebook, το οποίο έχει ταμειακά διαθέσιμα μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που το βοηθούν να ξοδέψει περαιτέρω χρήματα για διαφημιστικούς σκοπούς.

Διάβασε επίσης:

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166