Η επιχείρηση πρέπει να προστατεύει το ανθρώπινο δυναμικό της

Η επιχείρηση πρέπει να προστατεύει το ανθρώπινο δυναμικό της

Η επιχείρηση πρέπει να προστατεύει το πολυτιμότερο αγαθό της, «το ανθρώπινο δυναμικό της», διότι εάν νιώσουν ικανοποιημένοι, τότε ενδέχεται να αυξηθεί ραγδαία η παραγωγικότητα και να βγει ωφελημένη πρώτα η ίδια η επιχειρηματική οντότητα στην οποία εργάζονται όλα τα άτομα, ανεξαρτήτου θέσης ή πόστο, το οποίο καταλαμβάνουν.

Αγαπητέ πατέρα.

Ευχαριστώ για την επιστολή σου. Όπως σου είχα ήδη γράψει και εγώ, συμφωνώ με την άποψή σου, ότι, δηλαδή, ο μακιαβελισμός έχει μόνο μια ιστορική αξία και θα ήταν αυτοκαταστροφικό να προσπαθήσει κανείς να εφαρμόσει τα διδάγματά του στις επιχειρήσεις και τη διοίκηση γενικότερα στη σημερινή εποχή.

Όταν όλοι ευαγγελίζονται την ομαδικότητα, τη συνεργατικότητα ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζομένους, την ευθύτητα και την ειλικρίνεια στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, είναι τουλάχιστον ανεδαφικό να θεωρεί κανείς ότι μπορεί να εφαρμόσει τακτικές με ηλικία αιώνων, τακτικές οι οποίες αναπτύχθηκαν και επέτυχαν ακόμη, αλλά κάτω από άλλες συνθήκες και πρακτικές της ίδιας της ανθρωπότητας. Τότε, εκτός των άλλων, η ανθρώπινη ζωή δεν άξιζε τίποτα, τουλάχιστον αν ο άνθρωπος αυτός ανήκε σε συγκεκριμένη κοινωνική τάξη. Σήμερα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, παρ’ ότι έχουν περιθώριο βελτίωσης, είναι ασύγκριτα με εκείνα του 1.500 μ.Χ. και αυτό είναι κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται και στις εργασιακές σχέσεις.

Για το συγκεκριμένο μάλιστα θέμα, έχω ένα πρόσφατο παράδειγμα το οποίο ήθελα να σου αναφέρω, μαζί με τους προβληματισμούς του φίλου μου του Γιώργου. Ο φίλος μου αυτός εργάζεται σε μία βιομηχανία μικρομεσαίου μεγέθους, η οποία είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη στο έργο της, γεγονός το οποίο φαίνεται άμεσα στα αποτελέσματά της αλλά και την εν γένει πορεία της στην αγορά, σε μία αγορά η οποία είναι δύσκολη, απαιτητική και άκρως ανταγωνιστική. Ο βασικός λόγος, όπως μου λέει ο φίλος μου, γι’ αυτή την επιτυχία, είναι η ιδιαίτερη πρσοχή την οποία δίνει η διοίκηση της επιχείρησης στους πελάτες και τους εργαζομένους σε αυτή.

Η ποιότητα της εξυπηρέτησης των πελατών της εταιρείας είναι ένα κριτήριο με το οποίο κρίνεται η παρουσία όλων των ατόμων στην εταιρία και βάσει του βαθμού της επίτευξης των στόχων σχετικά με το κριτήριο αυτό, καθορίζεται, εκτός των άλλων και η οικονομική ανέλιξη των εργαζομένων. Η ποιότητα των σχέσεων μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων σε αυτή, σε όλα τα επίπεδα, είναι η βάση για την επιτυχία στο έργο της εξυπηρέτησης των πελατών αλλά και στην επίτευξη όλων των στόχων της εταιρείας. Βεβαίως, όπως ανέφερα, τα θετικά αποτελέσματα είναι ορατά σε κάθε περίπτωση.

Eνα από τα θέματα τα οποία απασχολούν τη συγκεκριμένη επιχείρηση τον τελευταίο καιρό, είναι η ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων στον χώρο εργασίας τους. Παρ’ ότι το μέγεθος της εταιρείας είναι σχετικά μικρό, με την έννοια ότι υπάρχουν άλλες πολύ μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ασχοληθεί με αντίστοιχα θέματα, η διοίκησή της, στο πλαίσιο αυτά της προσοχής την οποία δίνει για τους εργαζομένους της, αποφάσισε να προχωρήσει σε αρκετές επενδύσεις, που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της κατάστασης ασφάλειας στον χώρο εργασίας.

Αυτές οι επενδύσεις περιλαμβάνουν ειδική μελέτη από εξωτερικούς συμβούλους οι οποίοι θα σχεδιάσουν και θα εφαρμόσουν το συγεκριμένο σύστημα, εκπαίδευση του προσωπικού στα μέτρα πρόληψης ατυχημάτων, αγορά εξοπλισμού για τη βελτίωση της ήδη καλής κατάστασης στον χώρο εργασίας, σε ορισμένες περιπτώσεις μετατροπές στον τρόπο εργασίας ώστε να είναι ασφαλέστερος αλλά λιγότερο παραγωγικός και, βεβαίως, δέσμευση χρόνου για την εφαρμογή και τη διατήρηση των αλλαγών στην πράξη.

Η αλήθεια είναι ότι λόγω του υψηλού κόστους το οποίο έχει η συγκεκριμένη ομάδα ενεργειών, έχουν ακουστεί ορισμένες παρατηρήσεις και αντιρρήσεις σχετικά με την αναγκαιότητα της εφαρμογής τους, δεδομένων των επιπτώσεων τόσο σε οικονομικό όσο και σε παραγωγικό επίπεδο. Ο φίλος μου είναι με το μέρος των ατόμων εκείνων της διοικητικής ομάδας τα οποία πιστεύουν ότι τα μεσομακροπρόθεσμα οφέλη από την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος θα είναι θετικότερα από το κόστος το οποίο θα μπορούσε αυτό να έχει.

Από την άλλη μεριά, μου εκμυστηρεύτηκε ότι κάποιες στιγμές ταλαντεύθηκε αρκετά από τα επιχειρήματα των συναδέλφων του εκείνων οι οποίοι ήταν αντίθετοι με αυτή την επένδυση. “Εδώ ο ανταγωνισμός μειώνει συνεχώς τις τιμές του, εμείς είμαστε οι ακριβότεροι στην αγορά και παρ’ όλα αυτά θα αυξήσουμε το κοστολόγιό μας για επενδύσεις που δεν έχουν να βοηθήσουν καθόλου στη μείωση του κόστους ή την αλλαγή των προϊόντων μας προς το καλύτερο;…” έλεγαν οι πολέμιοι της επένδυσης στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Ποια είναι η δική σου άποψη για την περίπτωση αυτή;

Σε φιλώ, με εκτίμηση Λέων.

Αγαπητέ Λέων.

Η περίπτωση την οποία μου αναφέρεις είναι ενδιαφέρουσα. Κατά τη δική μου άποψη όμως είναι και σχετικά απλή. Γενικά, Λέων, θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφασίζει ένας διευθυντής, ή μία ομάδα διευθυντών για τα θέματα της επιχείρησης, είναι να ανατρέχουν στις αρχές εκείνες οι οποίες καθορίζουν τις κατευθύνσεις λειτουργίας της και να αποφασίζει σύμφωνα με τον βαθμό συμβατότητας του υπό εξέτασιν θέματος με τις αποδεκτές αρχές που διέπουν αυτή τη λειτουργία.

Εν ολίγοις, αν η επιχείρηση διατείνεται ότι δίνει βαρύτητα στα θέματα που αφορούν το προσωπικό της, τότε οι ενέργειές της πρέπει να οδηγούν στη συνεχή βελτίωση της κατάστασης και των εργασιακών συνθηκών του ανθρώπινου δυναμικού. Σε αυτή την περίπτωση, οι επενδύσεις στα θέματα της ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο εργασίας, εφόσον βελτιώνουν τις συνθήκες απασχόλησης, είναι εκ των προτέρων αποδεκτές.

Εγώ όμως θα προχωρήσω ένα βήμα περισσότερο και θα μιλήσω για την αναγκαιότητα επένδυσης στις ενέργειες εκείνες οι οποίες διασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας. Κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι αναπτύσσει ένα θετικό κλίμα στους εργαζομένους. Δείχνει μία εταιρία και μία διοίκηση, η οποία τοποθετεί ως προτεραιότητα το προσωπικό της και επομένως αυτόματα δημιουργείται μία δέσμευση των ανθρώπων για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους στον μέγιστο βαθμό για τα συμφέροντα της εταιρείας.

Όντως πολλοί άνθρωποι μιλούν για το πιθανό υψηλό κόστος των επενδύσεων οι οποίες απαιτούνται σε αυτή την περίπτωση. Ο αντίλογος είναι ότι το κόστος μιας ανθρώπινης ζωής η οποία μπορεί να κινδυνεύσει από πλημμελείς κανόνες ασφαλείας, ή έστω το κόστος τραυματισμού του εργαζομένου είναι ανυπολόγιστο. Ο ανθρώπινος πόνος, Λέων, δεν έχει, ούτε ποτέ είχε, συγκεκριμένη αποτίμηση. Ο πόνος του ίδιου του παθόντα, της οικογένειάς του, των συναδέλφων του, είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να είναι συγκρίσιμο με οικονομικά στοιχεία, ή διαπραγματεύσιμο για την εφαρμογή μέτρων αποφυγής εμφάνισής του.

Αλλά αν θέλεις να το δεις και από ωφελιμιστική άποψη, πρέπει να παραδεχθείς ότι ο καθένας μας προσπαθεί να προστατεύσει ό,τι πολύτιμο έχει στην εργασία και τη ζωή του γενικότερα. Πίστεψέ με, το πολυτιμότερο αγαθό το οποίο διαθέτει μία επιχείρηση, είναι το έμψυχο δυναμικό της. Είναι, λοιπόν, απόλυτα φυσιολογικό να προσπαθεί να το διατηρήσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οι όποιες επενδύσεις σε αυτό τον τομέα είναι βέβαιο ότι θα αποδώσουν πολλαπλά, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα. Δώσε τους χαιρετισμούς μου στον φίλο σου.

Με πολλή αγάπη, ο πατέρας σου.