ΑρχικήHow toΠως να γίνεις καλός πωλητής, οδηγίες και συμβουλές

Πως να γίνεις καλός πωλητής, οδηγίες και συμβουλές

Για να κατορθώσεις να αναδειχθείς ως ένας καλός πωλητής απαιτούνται πολλοί παράμετροι, όπως εμπειρία, προσπάθεια, καλώς εννοούμενη εξυπνάδα, μπαίνοντας συνάμα στο πνεύμα του πελάτη, και άλλα πολλά, πράγμα που σημαίνει πως για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο ικανοτήτων θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα, ανάλογα πάντα με την προσωπικότητα του καθενός, ούτως ώστε να εγκλιματιστείς με το αντικείμενο και να κατανοήσεις ποια μέθοδο είναι αναγκαίο να ακολουθήσεις σε κάθε περίπτωση και τι δεν πρέπει να κάνεις για να μην εκθέσεις την επιχείρηση σου.

Θα ξεκινήσω από τα βασικά λέγοντας πως οι πωλήσεις είναι μια ιδιαίτερη τέχνη, διότι έχεις να αντιμετωπίσεις ένα απρόβλεπτο παράγοντα που στην προκειμένη περίπτωση είναι ένας ξένος άνθρωπος που πιθανότατα να μην τον έχεις ξανασυναντήσει ποτέ στη ζωή σου και δεν γνωρίζεις τη νοοτροπία του, ούτως ώστε να προσαρμοστείς άμεσα στις ιδιοτροπίες του, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως εδώ μπαίνει σφήνα η δεξιότητα της πειθούς, έχοντας απλά στη διάθεσή σου μόνο 1 με 2 λεπτά για να πείσεις τον στόχο πελάτη να ψωνίσει από το κατάστημα σου, άσχετα αν είσαι ο υπάλληλος ή ο επιχειρηματίας του μαγαζιού.

Εάν σταθμίσεις την πείρα και το χάρισμα που έχεις στην πώληση, θα διαπιστώσεις ό,τι μπορείς κάλλιστα να πουλήσεις ένα γυναικείο φόρεμα σε έναν άντρα με συνοπτικές διαδικασίες, πείθοντας του ό,τι το έχει ανάγκη, αφού μπορεί να το χαρίσει σε κάποια γνωστή κοπέλα και ας μην είναι μέσα στις προθέσεις του.

Διάβασε προσεκτικά τις παρακάτω λεπτομέρειες για να ανακαλύψεις πως θα καλλιεργήσεις την ικανότητα να πουλάς οποιοδήποτε αντικείμενο ή υπηρεσία με εξαιρετική ευκολία, σε σημείο που θα σε κάνει να εκπλαγείς και να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου σχετικά με αυτόν τον τομέα.

Μίλησε με χαμόγελο

Φαντάσου να πας σε ένα κατάστημα και να δεις τον πωλητή να έρχεται κατά πάνω σου και να σε καλωσορίζει νευριασμένος ή κατσούφης, εκπέμποντας αρνητική αύρα και διάθεση. Με λίγα λόγια θα μπεις στο τριπάκι να σκεφτείς πως ενδέχεται να μην είσαι ευπρόσδεκτος σε τούτο το μέρος, και κάπως έτσι, ίσως αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά να σε ωθήσει να εγκαταλείψεις το μαγαζί και να πας σε κάποιο άλλο, όπως ενός ανταγωνιστή.

Με το παραπάνω παράδειγμα νομίζω ότι κατανοείς πόσο μεγάλη σημασία έχει το να είσαι χαμογελαστός και καλοπροαίρετος, ακόμη κι αν βρίσκεσαι σε μία κακή ψυχολογική στιγμή που πιθανόν να σε επηρεάζει να σκεφτείς καθαρά και να επιδόσεις τα μέγιστα στην εργασία σου.

Άλλωστε τον καταναλωτή δεν τον ενδιαφέρει αν εχθές χώρισες με την κοπέλα σου, τσακώθηκες με ένα φίλο σου ή διαπληκτίστηκες με τον γείτονα σου για ασήμαντη αφορμή, παρόλο που είχες δίκιο. Επομένως αφήνεις στην άκρη την προσωπική σου ζωή όταν αναλαμβάνεις τα καθήκοντα στο εργασιακό σου πόστο, πόσο μάλλον όταν πληρώνεσαι για να ενισχύσεις το συμφέροντα της εκάστοτε επιχείρησης, με απώτερο σκοπό να αυξηθεί η κερδοφορία για να έχει την ευχέρεια ο εργοδότη σου να σε κρατήσει εσαεί στην επιχειρηματική του οντότητα.

Αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά στοιχεία των ισχυρών προσωπικοτήτων που τους βοήθησε να διακριθούν σε οποιοδήποτε τομέα δραστηριοποιήθηκαν. Σκέψου να έχεις μπροστά σου ένα κακόμοιρο ανθρωπάκι που παριστάνει τον πωλητή, δείχνοντας φοβισμένος και η φωνή του βγαίνει τρεμάμενη, αμέσως – αμέσως θα σχηματίσεις τη γνώμη πως δεν σου γεμίζει το μάτι και ίσως να συμπεριφέρεται έτσι γιατί δεν είναι σίγουρος για το προϊόν που πουλάει.

Εάν δεν κατέχεις μεγάλες δόσεις αυτοπεποίθησης, ξεκίνησε να κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα με άλλους πωλητές που είναι χρόνια στο χώρο και έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο να σε καθοδηγήσουν βήμα-βήμα σε ένα καινούργιο κόσμο που θα ανυψώσει εκθετικά την ψυχολογία σου. Υπάρχουν διάφορες κλειστές ομάδες στο Facebook που δημιουργήθηκαν για ετούτο το σκοπό και ο ένας χρήστης βοηθάει τον άλλον, συνήθως αφιλοκερδώς,

Όλα αυτά εφόσον δεν έχεις την πρόθεση να καταβάλεις κάποιο χρηματικό αντίτιμο σε πεπειραμένους επαγγελματίες που θα σου κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, οι οποίοι είναι γνωστοί ως μέντορες ή γκουρού.

Κέρδισε την εμπιστοσύνη του πελάτη

Σε γενικές γραμμές είναι ανέφικτο να πουλήσεις ένα προϊόν, όπως για παράδειγμα ένα φόρεμα η μία μπλούζα σε ένα άτομο που δεν εμπιστεύεται τα λεγόμενα σου. Σε πρώτη φάση καλό θα ήταν να εκπέμπεις ειλικρίνεια και να μην αναφέρεις επιχειρήματα που δεν ευσταθούν, τουναντίον θα εκφέρεις τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν το συγκεκριμένο αντικείμενο, διαφορετικά ενδέχεται να μπεις σε μπελάδες και το αφεντικό σου να σε απολύσει κακήν κακώς για ανήθικη πρακτική που λερώνει το όνομα του καταστήματος.

Και σε δεύτερη φάση, οφείλεις να δείχνεις δυναμικότητα και σταθερότητα στο λόγο σου για να αντιληφθεί ο συνομιλητής σου πως όλα βαίνουν καλώς, διότι δεν υπάρχει πιθανότατα να του πλασάρεις κάτι σκάρτο, και κατά συνέπεια ό,τι δεν είσαι κανένας κοινός απατεώνας που έχει βάλει στόχο να εξαπατήσει τον αθώο πελάτη. Να έχεις πάντα στην άκρη του μυαλού σου πως εδώ είναι λεπτές οι ισορροπίες που δεν χωρούν το παραμικρό στραβοπάτημα.

Μάθε τι θέλει πραγματικά ο πελάτης και για ποιο σκοπό το θέλει. Η κατανόηση των επιθυμιών του και η υιοθέτηση αυτών των ιδιομορφιών από τη μεριά σου θα ενισχύσει δραστικά την πλεονεκτική σου θέση.

Επέτρεψε στον πελάτη να σου κάνει ερωτήσεις για να καθορίσει αν πληροί τις ανάγκες του, φερειπείν το κοστούμι που έχει βάλει στο μάτι και το γλυκοκοιτάζει εδώ και τρία λεπτά. Μην ξεχνάς πως ένα κουστούμι δεν ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις, δηλαδή άλλο χρειάζεσαι για ένα γάμο και άλλο για μία επαγγελματική συνάντηση. Οπότε πρέπει να ξεκαθαρίσεις το τοπίο και να του εξηγήσεις λεπτομερώς την αληθινή διάσταση των πραγμάτων που έχει τόσο ανάγκη να ακούσει ο κακόμοιρος αγοραστής.

Εάν ένας πελάτης εκφράζει ενδιαφέρον για ένα συγκεκριμένο στοιχείο, ρώτησε τι είναι αυτό που του αρέσει. Επιτρέψτε του να επιλέξει το προϊόν που αισθάνεται πως είναι ιδανικό για την περίπτωση και το γούστο του, και μην το ωθείς να ακολουθήσει το δικό σου μονοπάτι. Ενθάρρυνε τον πελάτη να σου μιλήσει για τα θέματα ή τα προβλήματα του. Τότε μόνο θα μπορέσεις να τον ενημερώσεις και να τον βοηθήσεις, με καλύτερη κατανόηση του τι χρειάζεται αληθινά.

Γίνε ειδικός στον τομέα σου

Αρκετές φορές μου έχει τύχει να συζητάω με διάφορους πωλητές για ένα αγαθό, ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες, όμως στην πορεία αποδείχθηκε πως ήταν άσχετοι με το αντικείμενο και μου έλεγαν ασυναρτησίες, κάτι που με προβλημάτισε στο έπακρο, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσω την αγορά, φεύγοντας από το κατάστημα.

Είναι υποχρέωσή σου να είσαι καλά διαβασμένος και να γνωρίζεις την παραμικρή λεπτομέρεια για το προϊόν θα πουλήσεις, αντιθέτως θα είναι σαν να βγάζεις τα μάτια σου με τα ίδια σου τα χέρια, δείχνοντας ότι είσαι μπαταχτσής και ασχολείσαι με την επιχείρηση καθαρά για ευκαιριακούς λόγους, όπως γιατί έτσι τα έφερε η μοίρα και σε έβάλαν σε ετούτο το πόστο ως διακοσμητικό στοιχείο, επειδή τυχαίνει να ήσουν άνεργος για πολύ καιρό.

Αν πουλάς αθλητικά παπούτσια το μπάσκετ, μάθε ποιοι παίκτες φορούν το κάθε παπούτσι, ποια είναι συλλεκτικά και ποια είναι η ιστορία των παπουτσιών. Ομοίως, μάθε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος, την άνεση, όπως και τη φροντίδα του προϊόντος.

Ντύσου κατάλληλα, ευπρεπώς και προσιτά

Σαφώς κάθε επάγγελμα απαιτεί διαφορετικό κώδικα ενδυμασίας, δηλαδή είναι αδιανόητο ως γυναίκα να δουλεύεις πρωινό ωράριο σε ένα κατάστημα μουσικών οργάνων και να είσαι ντυμένη ως καμπαρετζού ή να φοράς κάποιο επίσημο ένδυμα που προορίζεται για δεξιώσεις.

Ωστόσο για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα: Εάν δεν έχεις την απαιτούμενη γκαρνταρόμπα και προφανώς δεν σου περισσεύουν χρήματα για να ψωνίσεις ένα τόσο μεγάλο όγκο ρούχων, τότε προμηνύεται πως θα βρεθείς εξαπίνης και θα αναγκαστείς να βρεις πρόχειρες λύσεις, όπως να ζητήσεις δανεικά ρούχα από διάφορους φίλους ή συγγενείς έως ότου καταφέρεις να συγκεντρώσεις ένα ικανοποιητικό αριθμό τζιν, παπουτσιών, πουκαμίσων αν είσαι άντρας και φορέματα εφόσον είσαι γυναίκα.

Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να πάρεις πανάκριβα ρούχα, τουναντίον ενδείκνυται να είναι απλά και προσιτά, και μπορείς να τα βρεις ακόμη και στη λαϊκή αγορά με 10 ευρώ το κομμάτι, δίχως να χρειαστεί ξοδέψεις μία ολόκληρη περιουσία ή έστω να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη σου. Εννοείται πως η τελική απόφαση είναι δικιά σου, αφού είσαι υπεύθυνος των πράξεων σου.

Επιπλέον, θα χρειαστεί να είσαι καλλωπισμένος, καθαρός και φιλικός έχοντας μία ευπρεπή παρουσία που να αναδεικνύει μια αέναη απλότητα, κάνοντας τον συνάνθρωπο σου να νιώσει άνετα απέναντι σου. Εν ολίγοις μην αισθανθεί πως είσαι κατώτερος, βλέποντας σε απαξιωτικά, ούτε να δείχνεις απρόσιτος με ύφος χιλίων Καρδιναλίων.

Δώσε προσοχή στις αντιδράσεις του πελάτη

Παρατήρησε προσεκτικά τις αντιδράσεις του εν δυνάμει αγοραστή και επιδίωξε να κατεβάσεις τους τόνους εάν υπάρχει κάποια ένταση. Οι εκφράσεις του προσώπου και η γλώσσα του σώματος είναι υψίστης σημασίας για τον πωλητή και δείχνουν προθέσεις. Αν ερμηνευτούν σωστά θα έχεις το απόλυτο αβαντάζ για να κινηθείς ανάλογα και και κατ’ επέκταση να μην απολέσεις μία σίγουρη αγορά από λάθος εκτιμήσεις.

Ας γίνω πιο σαφής, παραθέτοντας ορισμένα παραδείγματα για να μπεις απευθείας στο κλίμα της υπόθεσης. Αν ένα προϊόν που παρουσιάζεις στον καταναλωτή δεν του φέρνει ευδιαθεσια και κάνει γκριμάτσες που παραπέμπουν σε απογοήτευση, τότε πρόβαλε μία αντιπρόταση, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό αντικείμενο, και αν ομοίως συνεχιστεί η ίδια στάση, πήγαινε αμέσως στο επόμενο έως ότου βρεθεί η χρυσή τομή και τον πείσεις.

Όλες αυτές οι ενέργειες πρέπει να γίνουν σύντομα, χωρίς να σπαταλάς χρόνο να τον πείσεις για κάτι που δεν τον ενδιαφέρει. Εδώ τίθεται θέμα ευφυίας, όσο πιο γρήγορα ελίσσεσαι, τόσο μεγιστοποιείς τις πιθανότητες να διεξαχθεί μία πώληση. Εκτός κι αν είναι τόσο χάλια το εμπόρευμα σου, που και εκατό διαφορετικά είδη να του παρουσιάσεις, το ίδιο πρόσημο θα έχει το αποτέλεσμα.

Συγκαταβατικότητα

Απαγορεύεται δια ροπάλου να μπεις σε διένεξη με το άτομο που έχεις σκοπό να σου δώσει χρήματα για να αποκτήσει το προϊόν σου, διότι θα πρόκειται για μεγαλειώδη γκάφα. Δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση, ούτε το ξεκατίνιασμα, αντιστρόφως, δείξε μεγαλοψυχία ακόμη κι αν μιλάει απαξιωτικά για το εμπόρευμα σου. Όλα αυτά στα πλαίσια που δεν σε εξευτελίζει και δεν καταπατά τα ανθρώπινα σου δικαιώματα, εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές.

Θυμάμαι ένα πρόσφατο περιστατικό σε μία πόλη της επαρχίας που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στην τοπική κοινωνία για την αυθάδεια ενός πωλητή που εξύβρισε τον πελάτη επειδή αργούσε να επιλέξει και τον καθυστερούσε στη δουλεία του, επίσης αξίζει να επισημανθεί πως ο πρωταγωνιστής του συμβάντος ήταν το ίδιο το αφεντικό της επιχείρησης, και δικαιολόγησε αυτή την ακραία συμπεριφορά, προβάλλοντας ανόητες δικαιολογίες, όπως γιατί είναι πνιγμένος στα χρέη κι άλλες τέτοιες παρόμοιες αερολογίες. πιστεύοντας πως θα ελαφρύνει τη δυσχερή θέση του. Έτσι για την ιστορία, η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός πως ζούμε σε μία πολιτισμένη κοινωνία που επικρατεί η λογική και η σωφροσύνη, κι αν τελικά ο καθένας κάνει ό,τι του κατέβει στο στραβό του κεφάλι, ίσως να καταντήσουμε μία χώρα που θα έχει ίδια ποιότητα πολιτών με εκείνες τις υποανάπτυκτες της Αφρικής, όπου εκεί είθισται να κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρού και όχι οι κανονισμοί ή οι νόμοι του κράτους, δηλαδή κάτι σαν ζούγκλα.

Ανέβασμα ή κατέβασμα τιμής των προϊόντων

Αν το μαγαζί ανήκει στην ιδιοκτησία σου, τότε προφανώς θα έχεις μία ευρεία γκάμα επιλογών για να ενεργήσεις, πείθοντας τον πελάτη με δελεαστική τιμή σε περίπτωση που το παιχνίδι φαίνεται χαμένο. Θα αναλύσω ετούτη την ιδιομορφία με απλά λόγια για να δείτε πως λειτουργεί η επιχειρηματικότητα.

Ο κυρίαρχος σκοπός σου δεν είναι να βγάλεις από ένα προϊόν τα μηνιαία πάγια έξοδα της επιχείρησης σου, αλλά να προσφέρεις εμπράκτως χαμηλές τιμές για να προσελκύσεις περισσότερο κόσμο στο ρημάδι το κατάστημα σου και να διαδοθεί ως τα πέρατα του κόσμου ό,τι το εμπόρευμα σου πωλείται σε τιμή ευκαιρίας που ανάλογο του δεν βρίσκεις πουθενά. Εμμέσως πλην σαφώς, καθιστά την δραστηριότητα σου κερδοφόρα, βγάζοντας μικρό κέρδος από τεράστιες ποσότητες πωλήσεων.

Η ιδέα πίσω από αυτό το σκεπτικό είναι ό,τι θα υπάρχει κίνηση στο μαγαζί σου, κάτι που θα το βλέπει και ο υπόλοιπος κόσμος, προκαλώντας το ενδιαφέρον τους, με συνέπεια να γίνεις σημείο αναφοράς στην περιοχή σου, αποκτώντας την πολυπόθητη αναγνωρισιμότητα και φήμη για να ξεχωρίζεις από τη μάζα, διαφέροντας αισθητά από τον ανταγωνισμό.

Αδιαμφισβήτητα λίγοι κατέχουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο, άλλωστε, αυτή είναι η αιτία που οκτώ στις δέκα νέες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο μέσα σε ένα χρόνο, διότι δεν προνόησαν, δεν έκαναν τη σωστή διαχείριση, δεν πουλούσαν ανταγωνιστικά προϊόντα, και χίλιες άλλες δύο πτυχές που αν τις αναφέρω όλες θα χρειαστούμε 10 σελίδες γραπτό περιεχόμενο και πέντε ώρες διάβασμα από τον αναγνώστη για να απορροφήσει όλη την πληροφορία.

Συνοψίζοντας, να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να κόψεις ένα 10% ή 20% από το εκάστοτε στοιχείο που έχεις προς πώληση για να μην χαθεί ούτε μία αγορά. Αν ο πελάτης μείνει ικανοποιημένος ενδέχεται να σε επισκεφτεί ξανά, ψωνίζοντας κάτι άλλο ή ακόμη καλύτερα να επαναλαμβάνει διαρκώς τα ψώνια του από το μαγαζί σου. Εν ολίγοις, τούτη η υπόθεση εργασίας είναι το ιδανικό σενάριο που θα σου δώσει τα εχέγγυα να ανοίξεις τα φτερά σου για νέους ορίζοντες, ξεκολλώντας από το βάλτο που είσαι κολλημένος, με απώτερο στόχο να μην αναρωτιέσαι μετέπειτα τι είναι εκείνο που φταίει στην κατρακύλα που πήρες, δίχως να έχει τελειωμό.

Μην επιμένεις σε αγορά που μοιάζει χαμένη

Ως γνωστόν δεν ζούμε στον παράδεισο και δεν μας έρχονται όλα ευνοϊκά, έτσι όπως τα θέλουμε. Είναι παρανοϊκό να αφιερώνεις μισή ώρα στον κάθε πελάτη για να τον πείσεις, διότι σε βάθος χρόνου θα διαπιστώσεις έχεις εξαντληθεί και δεν σου έμεινε υπομονή. Είναι προτιμότερο να στρέφεις την προσοχή σου στις σίγουρες πωλήσεις για να προχωράει το πράγμα και να εξελίσσεσαι πιο γρήγορα.

Ο κατάλληλος χρόνος που οφείλεις να διαθέσεις στον υποψήφιο αγοραστή έγκειται καθαρά στο πόσο κόσμο έχεις να εξυπηρετήσεις, πόσοι υπάλληλοι εργάζονται για σένα και μπορούν να αναπληρώσουν το χαμένο σου χρόνο, πόσα χρήματα διακυβεύονται από 1 πώληση κ.λπ., πράγμα που σημαίνει πως κάθε μαγαζί κινείται σε διαφορετικά πλαίσια, τηρουμένων των αναλογιών ή των απρόοπτων που καλείται να ανταπεξέλθει.

Επικοινωνιακές πρακτικές

Τίποτα δεν τελειώνει σε μία αποτυχία, και πάντα φρόντιζε να αναβαθμίζεις την ποιότητα εξυπηρέτησης με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα στα πλαίσια των θεμιτών στρατηγικών που έχεις εφαρμόσει για να αναπτύσσεις την επιχείρηση που διοικείς και την πονάς όσο κανένας άλλος. Κανένας δεν γεννήθηκε αλάνθαστος, αλλά είναι κουτό να επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη, δίχως να εμπλουτίσεις τις δεξιότητες σου.

Η σωστή επικοινωνία επιδέχεται πολλές ερμηνείες, εξαρτάται πάντοτε με το ποιον έχουμε απέναντι μας. Φερειπείν στον απλό λαό φαντάζει υπέροχο να είσαι χωρατατζής κάνοντας πλάκα, λέγοντας ευχάριστα αστεία, ούτως ώστε να επέλθει οικειότητα, και να νιώσει ο πελάτης ό,τι βρήκε ένα καινούργιο φίλο που δεν τον βλέπει σαν χρήμα.

Ενώ στην υψηλή κοινωνία πού όλοι ακολουθούν το φαίνεσθαι, αλλά κάνεις την ουσία, είσαι αναγκασμένος να κρατάς αποστάσεις, να μην εγκαταλείπεις ποτέ τον πληθυντικό όταν συνομιλείς με υποτιθέμενες καταξιωμένες προσωπικότητες, και άλλα πολλά. Μην σου προκαλεί εντύπωση πως η κοινωνία μας είναι γεμάτο με στερεότυπα που ορισμένες φορές σε αναγκάζουν να μην καταλαβαίνεις γιατί γίνεται όλος αυτός ο χαμός, ενώ μπορούν να απλοποιηθούν τα πράγματα με συνοπτικές διαδικασίες.

Πάντως από τη μεριά μου σου συστήνω ανεπιφύλακτα να επενδύσεις στον επικοινωνιακό τομέα, ανεξάρτητα με ποιον συγκαταλέγεσαι, επιπρόσθετα σου προτείνω να αποφεύγεις το θυμό, τη στεναχώρια, ή τουλάχιστον μην τα δείχνεις, επειδή έτσι θα φανούν οι αδυναμίες σου και ίσως να τις εκμεταλλευτεί το αντίπαλο δέος, πράγμα ασύμφορο στον επιχειρηματικό κόσμο.

Κλείνοντας να σου ευχηθώ καλή επιτυχία, και να κατορθώσεις να γίνεις ο καλύτερος πωλητής όλων των εποχών, και να γίνεις περιζήτητος που θα σε χρυσοπληρώνουν οι εργοδότες για να βρίσκεσαι στο έμψυχο δυναμικό τους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166