Ανακαλύφθηκε η παλαιότερη μορφή της ζωής, ηλικίας δύο δις ετών στην Ινδία

Ανακαλύφθηκε η παλαιότερη μορφή της ζωής, ηλικίας δύο δις ετών στην Ινδία

Ανακαλύφθηκε η παλαιότερη μορφή της ζωής, ηλικίας δύο δις ετών στην Ινδία.

Ένας επιστήμονας από την Ινδία ανακάλυψε μια απολιθωμένη εκδοχή της πρώιμης μορφής της ζωής, που κατάφερε να διατηρηθεί για 2 δισεκατομμύρια χρόνια.

Ο γεωλόγος Naresh Ghose βρήκε τον προκαρυώτη (prokaryote), έναν μικροσκοπικό, μεμονωμένο κυτταρικό οργανισμό, σε σχιστόλιθο που βρίσκεται κάτω από τον ηφαιστειακό βράχο στη λεκάνη Gwalior της περιοχής Bundelkhand κοντά στο Jhansi.

Ο Ghose ανέφερε το εύρημα – το πρώτο στο είδος του – στην πρόσφατη ετήσια σύνοδο του Ινδικού γεωλογικού συνεδρίου στο Nagpur.

«Η παρούσα μελέτη αναφέρει για πρώτη φορά την παρουσία μικροοργανισμών οργανογενών – που προέρχονται από ζωντανούς οργανισμούς», δήλωσε ο Ghose στη διάσκεψη, σύμφωνα με το New Indian Express .

«Επομένως, οι μικροφιλίες [προκαρυωτικό κύτταρο RNA] στη λεκάνη Gwalior μπορούν να θεωρηθούν ως η επιβεβαιωμένη παλαιότερη ύπαρξη ζωής που χρονολογείται πριν από περίπου 2.000 εκατομμύρια χρόνια και καταγράφηκε στην ινδική υποήπειρο», πρόσθεσε ο Ghose.

«υτή η σημαντική ανακάλυψη επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας μια απλή και φθηνή συσκευή όπως το μικροσκόπιο, χωρίς τη βοήθεια οποιουδήποτε εξελιγμένου οργάνου», είπε ο Ghose.

Οι προκαρυώτες είναι βακτήρια, συνήθως μονοκύτταρα και χωρίς πυρήνα. Ήταν η μοναδική μορφή ζωής στον κόσμο που διατηρήθηκε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην ιστορία του πλανήτη μας, εξηγεί ο Jere H. Lipps, Διευθυντής του Μουσείου Παλαιοντολογίας του UCAL .

Νωρίτερα αυτό το έτος, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ευκαρυώτες ηλικίας 1.6 δισεκατομμυρίων ετών στην κεντρική Ινδία, ωσατόσο το εύρημα του Ghose είναι ακόμη πιο παλιό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας