ΑρχικήΕπιστήμηΑνακαλύφθηκε η παλαιότερη μορφή της ζωής, ηλικίας δύο δις ετών στην Ινδία

Ανακαλύφθηκε η παλαιότερη μορφή της ζωής, ηλικίας δύο δις ετών στην Ινδία

Ανακαλύφθηκε η παλαιότερη μορφή της ζωής, ηλικίας δύο δις ετών στην Ινδία.

Ένας επιστήμονας από την Ινδία ανακάλυψε μια απολιθωμένη εκδοχή της πρώιμης μορφής της ζωής, που κατάφερε να διατηρηθεί για 2 δισεκατομμύρια χρόνια.

Ο γεωλόγος Naresh Ghose βρήκε τον προκαρυώτη (prokaryote), έναν μικροσκοπικό, μεμονωμένο κυτταρικό οργανισμό, σε σχιστόλιθο που βρίσκεται κάτω από τον ηφαιστειακό βράχο στη λεκάνη Gwalior της περιοχής Bundelkhand κοντά στο Jhansi.

Ο Ghose ανέφερε το εύρημα – το πρώτο στο είδος του – στην πρόσφατη ετήσια σύνοδο του Ινδικού γεωλογικού συνεδρίου στο Nagpur.

«Η παρούσα μελέτη αναφέρει για πρώτη φορά την παρουσία μικροοργανισμών οργανογενών – που προέρχονται από ζωντανούς οργανισμούς», δήλωσε ο Ghose στη διάσκεψη, σύμφωνα με το New Indian Express .

«Επομένως, οι μικροφιλίες [προκαρυωτικό κύτταρο RNA] στη λεκάνη Gwalior μπορούν να θεωρηθούν ως η επιβεβαιωμένη παλαιότερη ύπαρξη ζωής που χρονολογείται πριν από περίπου 2.000 εκατομμύρια χρόνια και καταγράφηκε στην ινδική υποήπειρο», πρόσθεσε ο Ghose.

«υτή η σημαντική ανακάλυψη επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας μια απλή και φθηνή συσκευή όπως το μικροσκόπιο, χωρίς τη βοήθεια οποιουδήποτε εξελιγμένου οργάνου», είπε ο Ghose.

Οι προκαρυώτες είναι βακτήρια, συνήθως μονοκύτταρα και χωρίς πυρήνα. Ήταν η μοναδική μορφή ζωής στον κόσμο που διατηρήθηκε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην ιστορία του πλανήτη μας, εξηγεί ο Jere H. Lipps, Διευθυντής του Μουσείου Παλαιοντολογίας του UCAL .

Νωρίτερα αυτό το έτος, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ευκαρυώτες ηλικίας 1.6 δισεκατομμυρίων ετών στην κεντρική Ινδία, ωσατόσο το εύρημα του Ghose είναι ακόμη πιο παλιό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166