ΑρχικήΔιαδίκτυοΕνίσχυσε την ιστοσελίδα σου με μεθοδολογία και συμβουλές

Ενίσχυσε την ιστοσελίδα σου με μεθοδολογία και συμβουλές

Στις παρακάτω ενότητες θα βρείτε αρκετή συμπυκνωμένη πληροφορία και συμβουλές για την ιστοσελίδα σας και πως τελικά θα μπορέσετε να την ενισχύσετε, με απώτερο σκοπό μία μέρα να σας αποφέρει χρήματα. Ωστόσο, πρώτα απαιτούνται να γίνουν ορισμένα καθοριστικά βήματα βελτιστοποίησης, και έπειτα να εφαρμοστούν ορισμένες τακτικές και στρατηγικές που πρέπει να ακολουθηθούν από τον εκάστοτε webmaster για να επιτευχθεί ο στόχος, που είναι οι πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης και η απόκτηση εκατοντάδων χιλιάδων μοναδικών επισκεπτών κάθε μήνα, ή και περισσότερο αν είναι εφικτό.

Πίνακας περιεχομένων

Επιλέγοντας το σωστό Domain Name

Αποφασίσατε να αρχίσετε την Κατασκευή της δικιά σας ιστοσελίδας; Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντήσετε είναι πως θα την ονομάσετε;. Το όνομα της ιστοσελίδας αποκαλείται domain name, για παράδειγμα το domain name του δικού μας διαδικτυακού χώρου είναι Texnologia.Net.

Αποφασίζοντας τι domain name θα επιλέξεις

Ένα καλό domain name, είναι εύκολο να το θυμηθείτε και συνήθως είναι σχετικό με το θέμα της ιστοσελίδας σας, πάνω σε αυτή την λογική πρέπει να επιλέξουμε ένα μικρό όνομα αντί για ένα μεγάλο που είναι δύσκολο να το θυμηθείτε. Για παράδειγμα άμα θέλουμε να φτιάξουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα παιχνιδιών για παιδιά, τότε μια καλή επιλογή θα ήταν το paidikapaixnidia ή paidika-paixnidia αντί για το paidika-paixnidia-se-fthines-times. Βεβαιωθείτε ότι το domain name που επιλέξατε είναι εύκολο να το συλλαβίσει κάποιος, έτσι ώστε αν χρειαστεί να το πείτε σε κάποιον να μπορεί εύκολα να το απομνημονεύσει και κατά συνέπεια να το βρει.

Περιορισμοί

 • Ένα domain name μπορεί να αποτελείται από γράμματα, αριθμούς και παύλες.
  • Προσοχή: δεν μπορεί να ξεκινάει με παύλα.
 • Δεν μπορεί να περιλαμβάνει ειδικούς χαρακτήρες όπως ! @ # $ % ^ or *.
 • Το όνομα δεν πρέπει να παραβιάζει το κατοχυρωμένο trademark κάποιου άλλου.
 • Το αν θα είναι κεφαλαία τα γράμματα δεν έχει καμία σημασία, είτε γράψετε με μεγάλα, είτε με μικρά γράμματα, για το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο (browser) είναι το ίδιο.

Domain name και λέξη κλειδί

Για λόγους Προώθησης της Ιστοσελίδας σας, είναι μια καλή πρακτική το domain name που θα επιλέξετε να περιλαμβάνει την λέξη κλειδί στην οποία στοχεύουμε. Χρησιμοποιώντας το Google Keyword Tool μπορούμε να δούμε ποιες λέξεις κλειδιά αναζητούν οι υποψήφιοι επισκέπτες της σελίδας μας και να τις βάλουμε στο domain name μας.

Κάνοντας έρευνα αγοράς

Δυστυχώς τα καλύτερα domain names είναι ήδη κατοχυρωμένα, και για αυτό ίσως πρέπει να συμβιβαστούμε με την καλύτερη δεύτερη επιλογή. Αν δεν επιθυμούμε να αλλάξουμε την επιλογή μας, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με άλλες καταλήξεις όπως .eu .net .info .org κ.τ.λ . Βέβαια η καλύτερη κατάληξη για την εγχώρια αγορά είναι το .gr .

Domain Name ήδη κατοχυρωμένο

Αν το όνομα που θέλουμε είναι ήδη κατοχυρωμένο , μπορούμε να δοκιμάσουμε διάφορες παραλλαγές του. Αν όπως στο προηγούμενο παράδειγμα θέλαμε το paidika-paixnidia και είναι κατοχυρωμένο μπορούμε να δοκιμάσουμε το paidikapaixnidia ή paixnidia-paidika. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχουν εταιρείες που αγοράζουν domain name που πιστεύουν ότι θα έχουν ζήτηση και τα μεταπωλούν σε υψηλές τιμές.

Κατοχυρώνοντας το όνομα

Έχοντας πλέον αποφασίσει ποιό όνομα θέλετε και έχουμε επιβεβαιώσει ότι είναι διαθέσιμο, οι τιμές για .gr καταλήξεις είναι περίπου 20 ευρώ τα 2 χρόνια, τα οποία πρέπει να εγκριθούν πρώτα από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων). Η διαδικασία έγκρισης κρατάει περίπου 1 μήνα , αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιείτε μερικές ώρες μετά την κατοχύρωση του.

On-page SEO

Τι είναι On-page SEO

Η προώθηση ιστοσελίδων (SEO) αποτελείται από δύο μεγάλα μέρη. Το on-page seo και το off page seo. Στην κατηγορία on-page seo ανήκει κάθετι που μπορείτε να κάνετε απευθείας πάνω στην σελίδα σας και θα επηρεάσουν την κατάταξη της σελίδας στις μηχανές αναζήτησης. Ουσιαστικά αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι να τροποποιήσουμε την ιστοσελίδα μας έτσι ώστε να γίνει πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Προφανώς ο βασικότερος on page seo παράγοντας είναι το περιεχόμενο (content is king), το οποίο πρέπει να είναι ενδιαφέρον για τον επισκέπτη και να ανανεώνεται συχνά.

Μερικά βασικά σημεία του on page seo σχετικά με την λέξη κλειδί που έχουμε επιλέξει:

 • Πυκνότητα εμφάνισης: Θα πρέπει η λέξη κλειδί που έχουμε επιλέξει να εμφανίζεται με πυκνότητα 2-5% , δηλαδή για κάθε 100 λέξεις κειμένου να περιλαμβάνεται η λέξη κλειδί 2 με 5 φορές! Αν προσπαθήσουμε να πετύχουμε μεγαλύτερη πυκνότητα, το πιθανότερο είναι να δημιουργήσουμε ένα ακατανόητο άρθρο που σε καμία περίπτωση δεν θα πετυχαίνει τον σκοπό μας.
 • Η διεύθυνση url: Βοηθάει πάρα πολύ να έχουμε την επιλεγμένη λέξη κλειδί στην διεύθυνση του αντίστοιχου άρθρου.
 • Τίτλος σελίδας: Ο τίτλος της σελίδας ενημερώνει τα web robots για το θέμα της ιστοσελίδας. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν τον τίτλο της ιστοσελίδας, στην εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.
 • Επικεφαλίδες: Οι τίτλοι επικεφαλίδων και άρθρων είναι εξαιρετικά σημαντικοί αφού δείχνουν στη μηχανή αναζήτησης το κυρίως θέμα του άρθρου.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι κάθε πρωτοεμφανιζόμενη ιστοσελίδα τον πρώτο χρόνο της ζωής της δεν ευνοείται από τις μηχανές αναζήτησης. Αντίθετα όσο παλιώνει, τόσο βελτιώνονται συνήθως τα αποτελέσματα, αν και εδώ εισέρχονται και άλλοι παράγοντες.

Εκτός από τα παραπάνω προφανώς υπάρχουν και πολλές άλλες τεχνικές (όπως η δημιουργία εσωτερικών link) για να κάνετε την σελίδα σας φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης, απλά κάναμε αναφορά σε μερικές από τις πιο διαδεδομένες. Να θυμάστε ότι υπάρχουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες που αναλαμβάνουν να κάνουν για λογαριασμό σας όλες τις απαραίτητες εργασίες έτσι ώστε η ιστοσελίδα σας να είναι search engine optimized, ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας!

SEO και δομή μιας ιστοσελίδας

Η τεχνική δομή μιας ιστοσελίδας χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κυριότερα στοιχεία στο search engine optimization. Εφόσον δεν γίνει σωστά, τότε ενδέχεται να υπάρξει μείωση της επισκεψιμότητας, ακόμη και αν έχετε εξαιρετικά άρθρα με πολλές χιλιάδες λέξεις.

Με τον σωστό σχεδιασμό της δομής, που φυσικά προηγείται της κατασκευής ιστοσελίδων βελτιώνεται το on page seo και διευκολύνονται οι μηχανές αναζήτησης στο να αποθηκεύσουν και να ταξινομήσουν στις βάσεις τους τα δεδομένα και τις λέξεις-κλειδιά γαι τις οποίες γίνεται η προώθηση μιας ιστοσελίδας. Για αυτό το λόγο πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα παρακάτω:

URL

Τα url επιβάλλεται επιτακτικά να περιέχουν και αυτά τις λέξεις-κλειδιά για τα οποία θέλουμε οι αντίστοιχες σελίδες να έχουν καλό ranking. Δεν πρέπει να μας απασχολεί το μέγεθος καθώς υπάρχουν εργαλεία που μικραίνουν τα urls (π.χ. google url shortener). Τα urls καλό θα είναι να είναι στα ελληνικά ωστόσο με αυτήν την μέθοδο αν κάποιος προσπαθήσει να το αντιγράψει τότε στην επικόληση θα του εμφανιστεί ένα μεγάλο και ακαταλαβίστικο link.

Dublicate content (διπλό περιεχόμενο)

Πολλές φορές υποκύπτουμε στην εύκολη λύση της αντιγραφής κειμένων από άλλες πηγές, αντί να γράψουμε κάτι καινούργιο. Έτσι δημιουτγούμε στην ιστοσελίδα μας “dublicate content”. Θα πρέπει όμως να αποφεύγουμε αυτή την διαδικασία γιατί οι μηχανές αναζήτησης το καταλαβαίνουν και μας τιμωρούν βγάζοντας την σελίδα με το διπλό περιεχόμενο που δημιουργήθηκε τελευταία στα τελευταία αποτελέσματα τους.

Εσωτερικοί σύνδεσμοι

Καλό είναι όλες οι σελίδες σε κάθε website να συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερικούς συνδέσμους. Με αυτό τον τρόπο δίνεται συνέχεια τροφή στους επισκέπτες να επισκεφθούν όλες τις σελίδες, επομένως μειώνεται το ποσοστό εγκατάλειψης (bounce rate) της. Επίσης δημιουργούμε έτσι backlinks που βελτιώνουν το on page seo της ιστοσελίδας, δείχνωτας στις μηχανές αναζήτησεις ότι θεωρούμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδα μας χρήσιμο για τον αναγνώστη.

Sitemap

Το sitemap είναι ουσιαστικά ένα σχεδιάγραμμα της ιστοσελίδας που περιέχει όλες της σελίδες της και διαβάζεται κυρίως από τις μηχανές αναζήτησης για τις οποίες παίζει και κύριο λόγο.

ALT attribute

Το ALT attribute είναι μια ιδιότητα κατά την οποία περιγράφουμε με λόγια μια εικόνα (γίνεται και για video). Πρόκειται για ένα σύντομο κείμενο που εμφανίζεται όταν είτε δεν είναι δυνατόν να φορτωθεί το αντίστοιχο αρχείο είτε όταν το ποντίκι βρίσκεται πάνω από αυτό. Επίσης βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να κάνουν index αυτά τα αρχεία και να τα εμφανίζουν σε καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα τους όταν γίνεται αναζήτηση φωτογραφιών.

Tags

Τα tags είναι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται για να χαρακτηρίσουμε κείμενα μας και να τα ταξινομήσουμε σε κατηγορίες. Πλέον παίζουν σημαντικό ρόλο στην σωστή οργάνωση των ιστοσελίδων και στην βελτίωση του seo τους. Δεν είναι τυχαίο έτσι και αλλιώς ότι πλέον τα περισσότερα websites έχουν tag clouds!

Γενιικά ο σωστός σχεδιασμός της δομής μιας ιστοσελίδας είναι μια διαδικασία η οποία εξαρτάται από πολούς παράγοντες . Ωστόσο αν γίνει σωστά η προώθηση ιστοσελίδων μας γίνεται μια αρκετά ευκολότερη διαδικασία.

Off-Page SEO

Τι είναι Off-Page SEO

Να σημειωθεί πως το Off-Page SEO περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορείτε να διεξάγεται για να βελτιώσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης, χωρίς να χρειάζεται να επεξεργαστείτε το εσωτερικό περιεχόμενο της ή εν γένει την δομή της. Είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την κατάλληλη προώθηση του χώρου σας, ενώ παράλληλα, κάπως έτσι θα επιτευχθεί η αύξηση της επισκεψιμότητας σας.

Τι περιλαμβάνει το off page seo

Το off page seo έχει να κάνει με τα εισερχόμενα links προς ένα website. Η ποσότητα των εισερχόμενων links τα οποία ονομάζονται backlinks, καθώς και η αναγνωρισιμότητα των ιστοσελίδων από τις οποίες προέρχονται καθορίζουν το πόσο σημαντική θεωρούν την ιστοσελίδα σας οι μηχανές αναζήτησης.

Υπάρχουν στο διαδίκτυο αμέτρητες εξειδικευμένες εταιρείες που μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικά και συνάμα ποιοτικά backlinks προς την ιστοσελίδα σας, τα οποία θα εκτοξεύσουν την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης. Συγκεκριμένα:

 • Επαγγελματικοί κατάλογοι: Είναι η καταχώρηση της ιστοσελίδας σας, με αναλυτική περιγραφή σε επαγγελματικούς καταλόγους, ούτως ώστε, συν τοις άλλοις να αυξήσετε την ορατότητα σας στον παγκόσμιο ιστό, πέραν του συνδέσμου που θα λάβετε.
 • Content Marketing: είναι από τις δημοφιλέστερες, μεθόδους για προώθηση ιστοσελίδων. Ουσιαστικά μιλάμε για την δημιουργία και δημοσίευση άρθρων σε άλλες ιστοσελίδες, τα οποία θα έχουν τις λέξεις κλειδιά και τα backlinks που επιθυμούμε. Με λίγα λόγια είναι βαρύνουσας σημασίας η καταχώρηση τέτοιων άρθρων σε article directories.
 • Κοινωνικά δίκτυα: Είναι πολύ σημαντικό η ιστοσελίδα σας να έχει παρουσία στα σημαντικότερα κοινωνικά δίκτυα (facebook,twitter). Για να το πετύχουμε αυτό, προσθέτουμε κουμπιά κοινωνικής δικτύωσης στην ιστοσελίδα σας έτσι ώστε να δημιουργούμε σύνδεση μεταξύ της σελίδας σας και των κοινωνικών δικτύων
 • Social bookmarking websites: είναι ιστοσελίδες οι οποίες επιτρέπουν την καταχώρηση σελιδοδεικτών online, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτούς από οπουδήποτε. Αναλαμβάνουμε για εσάς την καταχώρηση της ιστοσελίδας σας στα διασημότερα Online bookmarking websites όπως το delicious.com. Συνοπτικά αυτές είναι οι σημαντικότερες μέθοδοι δημιουργίας backlinks προς την σελίδα σας.

Article Marketing

Τι είναι Article Marketing

Το article marketing είναι από τις δημοφιλέστερες μεθόδους στην προώθηση ιστοσελίδων (SEO). Ουσιαστικά μιλάμε για τη δημιουργία και δημοσίευση άρθρων σε άλλες διαδικτυακές τοποθεσίες, όπου μέσα στα κείμενα θα περιέχονται οι λέξεις κλειδιά και οι σύνδεσμοι που επιθυμούμε.

Δηλαδή συγγράφονται άρθρα που προωθούν την ιστοσελίδα και εν γένει την επιχείρηση σας και στη συνεχεία τα καταχωρείτε σε διάφορα article directories στο διαδίκτυο. Το άρθρο θα πρέπει να είναι προσεγμένο και καλογραμμένο ενώ παράλληλα θα αναφέρεται έμμεσα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Οι κατάλογοι (article directories) δημοσιεύουν τα άρθρα σας γιατί τους παρέχετε ενδιαφέρoν περιεχόμενο για την ιστοσελίδα τους χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τίποτα οι ίδιοι.

Το περιεχόμενο του άρθρου σας θα πρέπει να έχει χρήσιμες πληροφορίες για τον αναγνώστη. Η πρόθεση σας είναι προφανώς να διαφημίσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας αλλά δεν μπορείτε απλά να πείτε “έχουμε αναπτύξει ένα ειδικό γάλα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, ελάτε να το αγοράσετε”. Θα πρέπει να γράψετε ένα άρθρο το οποίο θα αναφέρεται στο πρόβλημα της οστεοπόρωσης και θα δίνει backlink προς την ιστοσελίδα σας.

Μπορείτε επίσης να γράψετε για την τεράστια σημασία της πρόληψης τονίζοντας τις αρνητικές συνέπειες της οστεοπόρωσης. Έτσι έχετε δώσει στον αναγνώστη κάτι χρήσιμο να διαβάσει και στο τέλος μπορείτε να αναφέρετε ότι άμα ο αναγνώστης χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για την οστεοπόρωση και την πρόληψη της να επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας.

Τι ακριβώς κερδίζω με το Article Marketing

 1. Αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας, βελτίωση του οργανικού βαθμού της ιστοσελίδας σας (pagerank, το οποίο είναι ορατό μόνο στην Google) καθώς και υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Το άρθρο σας θα διαβαστεί και θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ανοίγοντας ένα δρόμο έλευσης νέων επισκεπτών προς την ιστοσελίδα σας.
 2. Σας καθιερώνει σαν ειδικό στον τομέα σας, ένα καλογραμμένο άρθρο μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι είσαστε εμπειρογνώμονας ενός πεδίου. Έτσι με την καταχώρηση ποιοτικών και ενδιαφερόντων άρθρων αποκτάτε εσείς και η επιχείρησή σας αναγνωσιμότητα και αξιοπιστία.
 3. Κερδίζετε backlinks προς την σελίδα σας με αποτέλεσμα να αποκτάτε υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης

Social bookmarking

Τι ακριβώς είναι το Social bookmarking

Να διευκρινίσω για εκείνους που δεν γνωρίζουν πως η λέξη bookmark στα ελληνικά σημαίνει σελιδοδείκτης. Στο διαδίκτυο ένας σελιδοδείκτης χρησιμοποιείται για να αποθηκεύσει τοπικά στον υπολογιστή μας την διεύθυνση μιας συγκεκριμένης σελίδας που μας ενδιαφέρει, έτσι ώστε στην συνέχεια να έχουμε πρόσβαση σε αυτήν μόνο με ένα click.

Έχετε ποτέ στείλει ένα email σε ένα φίλο δίνοντας του κάποιο link που πιστεύεται ότι θα τον ενδιαφέρει; Αν ναι τότε έχετε συμμετάσχει σε κάποια μορφή social bookmarking!

Το Social Bookmarking σας παρέχει την δυνατότητα να αποθηκεύσετε τους σελιδοδείκτες σας σε μια ιστοσελίδα και να τους κατηγοριοποιείτε εκεί. Επίσης σας επιτρέπει να παίρνετε μαζί σας τους σελιδοδείκτες, αφού δεν βρίσκονται αποθηκευμένοι στον προσωπικό σας υπολογιστή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτούς από την δουλειά ή από τον υπολογιστή ενός φίλου σας! Αλλά το να οργανώνετε τους σελιδοδείκτες σας και να τους κάνετε φορητούς είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του social bookmarking. Σας επιτρέπει να τους μοιράζεστε με τους φίλους σας, τα μέλη της οικογένειας σας ακόμα και με τελείως άγνωστους.

Σε τι χρησιμεύει το social bookmarking

Συνοψίζοντας με την έλευση των social bookmarking sites μπορείτε πλέον να:

 • Καταχωρείτε τους σελιδοδείκτες σας online και να έχετε πρόσβαση σε αυτούς από οπουδήποτε
 • Μοιράζεστε τους σελιδοδείκτες σας με άλλους χρήστες του διαδικτύου

Για κάθε σελιδοδείκτη που καταχωρείτε πρέπει να εισάγετε και κάποιες ετικέτες “tags” η οποίες περιγράφουν την σελίδα που καταχωρήσατε. Βάση αυτών γίνεται ουσιαστικά μια κατηγοριοποίηση της σελίδας σας, και ο καθένας ψάχνοντας στην αντίστοιχη κατηγορία μπορεί να την δει.

Τι κερδίζω με την χρήση των social bookmarking sites;

Ως ιδιοκτήτης ιστοσελίδας, προφανώς κερδίζετε backlinks προς την ιστοσελίδα σας, τα οποία όπως αναφέρουμε στο off page seo είναι ο σημαντικότερος παράγοντας προώθησης της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης. Με χρήση των ετικετών (tags) μπορείτε κάλλιστα να στοχεύσετε σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν. Αλλά και ως απλός χρήστης κερδίζετε ευκολία στην πρόσβαση και οργάνωση των σελιδοδεικτών σας!

Affiliate Marketing

Είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος Προώθησης Ιστοσελίδων και θεωρείται ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βγάλετε χρήματα από μια ιστοσελίδα! Δημιουργήθηκε από το amazon και πλέον οδηγεί το διαδίκτυο, είναι υπεύθυνο για την αύξηση των ιστοσελίδων και των τιμών στις διαφημίσεις. Αυτή η μέθοδος προώθησης υπηρεσιών που εφαρμόζεται μόνο διαδικτυακά και χρησιμοποιείται ήδη από όλες τις μεγάλες εταιρείες (ebay, masterCard, Microsoft) μπορεί πλέον να εφαρμοστεί και στην δική σας εταιρεία εύκολα και γρήγορα.

Τι είναι Affiliate Marketing

To affiliate marketing είναι ένας τρόπος βελτίωσης της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων σας και εξεύρεσης κεφαλαίου για την χρηματοδότηση των marketing ενεργειών μας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτό, ο ιδιοκτήτης μιας ιστοσελίδας (advertiser) μετά από διακανονισμό πληρώνει ένα ποσό στους ιδιοκτήτες άλλων ιστοσελίδων (publisers) κάθε φορά που στέλνουν στην ιστοσελίδα του έναν επισκέπτη ή πελάτη ο οποίος πραγματοποιεί μια προσυμφωνημένη ενέργεια.

Ποιες είναι οι ποιο επιτιχυμένες τεχνικές του affiliate marketing

Landing Page

Αυτή είναι η παραδοσιακή μέθοδος affiliate marketing κατά την οποία κάνουμε παροχή συγκεκριμένων πληροφοριών για το προϊόν σε ένα καταναλωτή. Μετά από μια ανάγνωση της αρχικής σελίδας του προϊόντος, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κάνει κλικ σε ένα σύνδεσμο για να λάβει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, ακόμη και τη δυνατότητα να παραγγείλει από το site. Αν και είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος, δεν είναι απαραίτητα και η πιο επικερδής.

Pre Sell Page

Με την μέθοδο αυτή ο affiliate marketer χρησιμοποιεί “real life accounts” που αναδεικνύουν τον τρόπο που τα προϊόντα ωφελούν το χρήστη χρησιμοποιώντας την προσωπική εμπειρία παραδείγματα και μαρτυρίες

Opt In Page

Σύμφωνα με αυτή την τεχνική ο πελάτης πρέπει να παρέχει το όνομα και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του για να λαμβάνει πληροφορίες(δωρεάν) σχετικά με το προωθούμενο προιόν. Με τον τρόπο αυτό ο affiliate marketer αποσπά πληροφορίες marketing για το προϊόν και σταδιακά καταφέρνει να το σταθεροποιήσει σε πωλήσεις.

Review Page

Αυτή η μέθοδος affiliate marketing επικαλείται μαρτυρίες «ειδικών» για τα διάφορα ομοειδή προϊόντα και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το προωθούμενο προϊόν είναι η καλύτερη λύση για την επίλυση του επικείμενου προβλήματος.Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αναπτυχθεί μια τέτοια Review Page ανάλογα με το προϊόν και άλλα χαρακτηριστικά της αγοράς.

Που θα βρω affiliate programs

Δύο είναι οι εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να βρείτε τα καλύτερα affiliate programs για να προωθήσετε.

Μέσω τον affiliate networks

 • Τα affiliate networks λειτουργούν ως ο συνδετικός κρίκος του affiliate, δηλαδή του συνεργάτη και του εμπόρου και μέσω των καταλόγων τους οι συνεργάτες μπορούν να βρουν προϊόντα να προωθήσουν και το αντίστροφο!

Μέσω μηχανών αναζήτησης

Δώστε τους τις λέξεις-κλειδιά σχετικές με το είδος του affiliate program και θα σας φέρουν 3 είδη αποτελεσμάτων:

 • Εμπόρους που πουλάνε προϊόντα και υπηρεσίες.
 • Affiliates που προωθούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι έμποροι.
 • Ιστοσελίδες γενικών πληροφοριών για το αντικείμενο.

Πως θα ξέρετε αν δουλεύει το affiliate marketing

Για να δείτε αν η δουλειά που κάνατε θα επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε το Conversio Rate (CR)!Το CR είναι ένας δείκτης που καθορίζεται από :

 • Το κείμενο της ιστοσελίδας σας.
 • Τα προϊόντα που προωθείτε.
 • Τον τρόπο με τον οποίο σας βρίσκει ο επισκέπτης σας.
 • Τον τρόπο που στέλνετε τον επισκέπτη στον έμπορο.
 • Το κύρος της ιστοσελίδας σας.

Video marketing

Αν και πρακτικά το video marketing θεωρείται καινούργιος τύπος διαφημιστικής προβολής στο οποίο οι διαφημιζόμενες επιχειρήσεις δημιουργούν μικρά σύντομα βίντεο διάρκειας από 2 έως 5 λεπτών, ανάλογα πάντα την περίσταση, σχετικά με συγκεκριμένα θέματα, όπως για προϊόντα και υπηρεσίες, με οπτικό περιεχόμενο, ακόμα και με την εμφάνιση κειμένου από τίτλους άρθρων. Τα βίντεο αυτά στη συνέχεια φορτώνονται σε διάφορες ιστοσελίδες διαμοιρασμού βίντεο, όπως το YouTube, Twitch, Metacafe, Vimeo κ.λπ για τη διανομή και την έκθεση τους στο ευρύ κοινό.

Γιατί είναι χρήσιμο το Video marketing

 1. Είναι πλέον γεγονός ότι πολύς κόσμος χρησιμοποιεί το YouTube για τις αναζητήσεις του, αφού προτιμά να μαθαίνει από videos αντί να διαβάζει κείμενα. Επομένως αν έχετε προϊόντα ή υπηρεσίες που απαιτούν επεξηγήσεις θα σας συμβουλεύαμε να έχετε ένα κανάλι στο YouTube, στο οποίο θα μπορείτε να ανεβάζετε video και να κερδίζετε επιπλέον προβολή.
 2. Μέσω των video μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το bounce rate της ιστοσελίδας σας. Ανάλογα με το πόσο καλά είναι κατασκευασμένο το video και με τη χρονική του διάρκεια θα μπορούσε να κρατήσει πραγματικά τον επισκέπτη στην ιστοσελίδα σας για πολύ περισσότερο.
 3. Το online video sharing technology αποτελεί μια πρώιμη μορφή τεχνολογίας που τα επόμενα χρόνια θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προωθητικές ενέργειες των εταιρειών κάθε μεγέθους. Ήδη πολλές επιχειρηματικές οντότητες, βλέποντας τις δυνατότητες των διαφόρων ιστοτόπων παροχής «online video sharing» όπως το youtube να εξαπλώνονται όλο και περισσότερο στην αγορά, αρχίζουν να αναπτύσσουν τρόπους εκμετάλλευσης αυτής της καταπληκτικής τεχνολογίας και των ευκαιριών που παρέχει, για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους.
 4. Το video marketing μπορεί να βελτιώσει το branding και την αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας, ιδίως εάν έχετε φροντίσει να κάνετε σοβαρή δουλειά στην Κατασκευή (όπως ισχυροί τίτλοι, λεπτομερής περιγραφή) και Προώθηση (μέσω των κατάλληλων δικτυακών τόπων ανταλλαγής video) των video σας.

Pay Per Click (PPC)

Τί είναι το PPC ή Pay Per Click

Το Pay Per Click (PPC) ή αλλιώς Cost Per Click (CPC) είναι ένα πρότυπο διαφήμισης στο διαδίκτυο που χρησιμοποιείται για να κατευθύνει της κυκλοφορία σε ιστοσελίδες που πληρώνουν την υπηρεσία της φιλοξενίας στον χώρο που γίνεται η διαφήμιση. Αυτοί οι ιστότοποι φιλοξενίας έχουν συνήθως μια σταθερή τιμή επιβάρυνσης για κάθε clik. Ουσιαστικά αυτή η τεχνική είναι μία μέθοδος παράκαμψης των οργανικών αποτελεσμάτων του Google, ώστε το website σας να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων και μάλιστα στα πρώτα αποτελέσματα, σε λέξεις που θα ήταν πάρα πολύ χρονοβόρο και δύσκολο να βρεθεί χωρίς να πληρώσει.

Πλεονεκτήματα του Pay Per Click (PPC)

 • Αποτελεί μια άμεση μέθοδος δοκιμής της ανταπόκρισης σε νέα προϊόντα – υπηρεσίες και προσφορές μιας εταιρείας.
 • Η διαφημιζόμενη εταιρεία μπορεί να ελέγχει το κόστος με ακρίβεια, να ενημερώνεται άμεσα και σε πραγματικό χρόνο για τα αποτελέσματα της καμπάνιας της.
 • Μπορεί να στοχεύσει με μεγάλη ακρίβεια τους υποψήφιους πελάτες που ψάχνουν στο διαδίκτυο για κάτι συγκεκριμένο, καθώς εμφανίζεται σε όσους πληρούν τα χαρακτηριστικά που εμείς έχουμε ορίσει. Δηλαδή, οι διαφημίσεις ppc εμφανίζονται μόνο όταν ο περιηγητής ψάχνει για παρόμοιο αντικείμενο με αυτό του διαφημιζομένου.

Μειονεκτήματα του Pay Per Click (PPC)

 • Αυτό που μετράει κυρίως σε αυτή την τεχνική προώθησης της ιστοσελίδας μας είναι το ποσοστό που αγοράζει. Αν επομένως ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα απ’ όσα κερδίζουμε, τότε πρόκειται ουσιαστικά για μια αποτυχημένη προσπάθεια που πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί.
 • Μόλις σταματήσουμε να πληρώνουμε την Google, η ιστοσελίδα μας εξαφανίζεται και χάνουμε τους πελάτες μας. Γι΄αυτό το λόγο παράλληλα με την καμπάνια PPC πρέπει να εφαρμόζονται και άλλες τεχνικές προώθησης όπως article marketing, video marketing, social bookmarking.
 • Είναι πιο ακριβή διαδικασία σε βάθος χρόνου από το SEO αλλά πιο άμεση.
 • Είναι ανοιχτό σε καταχρήσεις απάτης click, αν και το Google έχει αναπτύξει αυτόματα συστήματα για την προστασία από τέτοιες δραστηριότητες.

Βασικοί συντελεστές της Pay Per Click (PPC) advertising καμπάνιας

Οι λέξεις κλειδιά- keywords : Αφορούν τις λέξεις ή φράσεις για τις οποίες επιλέγετε να προβάλλονται οι διαφημίσεις σας. Τα keywords θα πρέπει να επιλέγονται με πολύ ευλαβική προσοχή, ώστε να συγκεντρώνουν όσο το δυνατόν περισσότερη στοχευμένη κίνηση, δηλαδή επισκέπτες που ενδιαφέρονται για αυτό που προσφέρετε.

 • Η διαφήμιση: Παίζει τεράστιο ρόλο, θα πρέπει να τραβάει την προσοχή και να ξεχωρίζει.
 • Η τιμολόγηση: Ορίζεται από 2 βασικούς παράγοντες.
 • Για πόσο καιρό είστε διατεθειμένοι να πληρώνετε για κάθε click.
 • Ποιό είναι το χρηματικό ποσό που μπορείτε να διαθέτετε σε καθημερινή βάση.

Κυριότεροι providers για Pay Per Click (PPC)

Ο κυριότερος παροχέας αυτής της τεχνικής προώθησης είναι το Google Ads (πρώην Google AdWords) και ακολουθούν το Yahoo! Search Marketing και το Microsoft adCenter.Βέβαια και οι 3 αυτοί providers στηρίζονται στο ίδιο μοντέλο διαχείρισης.

Facebook Fan Page

Ένα facebook fan page έχει πιο μεγάλη σημασία από ό,τι νομίζετε καθώς μπορεί να επιδράσει θετικά τόσο στο status όσο και στο profile της εταιρείας σας. Το facebook έτσι και αλλιώς έχει μετατραπεί σε ένα πολύ δυνατό μέσο προώθησης που όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν για προβολή με τρόπο σαφώς σοβαρό, κομψό και απλό.

Το facebook είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο

Σύμφωνα με στατιστικά περίπου 2,5 δισεκατομμύρια χρήστες το χρησιμοποιούν εκ των οποίων το 50% καθημερινώς! Ο μέσος χρήστης αφιερώνει ημερησίως περίπου μία ώρα, εν ολίγοις είναι συνδεδεμένος στην πλατφόρμα και έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει άμεσα σε συζητήσεις, να κάνει like σε διάφορους λογαριασμούς, να δει διαφημίσεις και να συμμετάσχει σε ομάδες (πιθανώς και της εταιρείας σας).

Σας φέρνει σε μια πρώτη επικοινωνία με τους υποψήφιους πελάτες σας

Μέσω της δυνατότητας του «like» στα fan pages αρχίζει η συνεχόμενη και άμεση επικοινωνία του με την εταιρεία σας. Θα ενημερώνεται για τα νέα του κλάδου σας, τα events που διοργανώνετε ή συμμετέχετε, τις νέες σας προσφορές και θα συμμετάσχει σε αυτά μέσω της δυνατότητας του «comment». Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία σας αποκτά ένα φιλικό και ανθρώπινο προφίλ και ταυτόχρονα τονίζετε ότι επενδύετε στην προσωπική επαφή, γεγονός που συμβάλλει θετικά στο marketing, στο PageRank, στο customer service και βέβαια στις πωλήσεις. Είναι σαφώς ένας τρόπος για να βρίσκετε νέους πελάτες και να μην σας ξεχνάνε οι παλιοί!

Μέσω της έξυπνης διαφήμισης κερδίζετε πόντους στην αγόρα

Στοχεύοντας στα κατάλληλα στοιχεία των χρηστών μπορείτε να έχετε μια πολύ αποτελεσματική διαφήμιση που θα συμβάλλει σημαντικά στην Προώθηση της Ιστοσελιδας σας .Οι χρήστες δίνουν στοιχεία (φύλλο, πόλη, ασχολίες ) τα οποία χρησιμοποιεί το facebook για να βοηθήσει τις διαφημιζόμενες εταιρείες! Αν για παράδειγμα η εταιρεία σας πουλάει καλλυντικά στην Αθήνα μπορείτε να δημιουργήσετε διαφημίσεις που να εμφανίζονται στους λογαριασμούς γυναικών ηλικίας από 15-65 που μένουν στην Αθήνα.

 • Βέβαια για να κάνει κάποιος διαφήμιση στο facebook πρέπει να έχει προμηθευτεί ειδικά κουπόνια, τα οποία ασφαλώς σας εξασφαλίζουμε στις υπηρεσίες μας!

Αυξάνεται η επισκεψιμότητα στον ιστοχώρο σας

Αν έχετε καταφέρει να αποκτήσετε έναν πολύ μεγάλο αριθμό likers ,ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έχει κάποιο όριο (σε αντίθεση με τα προσωπικά profile) και συγχρόνως μοιράζετε μέρος του περιεχόμενου της ιστοσελίδας σας(κείμενα, προσφορές, video) στην fan page σας μπορείτε να αυξήσετε την κίνηση της!

PageRank

Τι είναι PageRank

Το PageRank είναι πλέον μια κρυφή βαθμολογία που βάζει η Google στην κάθε σελίδα στον κυβερνοχώρο και εκφράζει πόσο σημαντική και αξιόπιστη τη θεωρεί. Αποτελεί έναν τρόπο για να καταλάβει και να ξεχωρίσει την σπουδαιότητα websites. Είναι μια μαθηματική μέθοδος με την οποία κάθε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο βαθμολογείται ως προς την σημασία της σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες.

Πως υπολογίζεται το PageRank

Η βαθμολόγηση αυτή γίνεται με βάση τον αριθμό των links που δείχνουν προς την σελίδα αλλά και την βαθμολογία των σελίδων αυτών. Το pagerank μιας σελίδας κυμαίνεται μεταξύ 0 και 10. Οι αριθμοί αυτοί είναι φυσικά ενδεικτικοί. Αντιστοιχούν σε μια εκθετική κλίμακα που ξεκινάει από το 1 link και φτάνει στα εκατομμύρια. Ο αλγόριθμος του Google ξεχωρίζει πολλές υποδιαιρέσεις ανάμεσα στα 10 αυτά ψηφία αλλά στο κοινό είναι διαθέσιμες αυτές οι βαθμολογίες που αποτελούν στρογγυλοποίηση. Το ακριβές PR της σελίδας σας δηλαδή είναι κρυφό.

Ενίσχυσε την ιστοσελίδα σου με μεθοδολογία

Οφείλεις να έχεις πάντα στην άκρη του μυαλού σου πως για να ενισχύσεις τον ιστότοπο σου χρειάζεται ένας διαρκής αγώνας που δεν τελειώνει ποτέ, τουναντίον θα διαπιστώσεις πως οι απογοητεύσεις θα είναι περισσότερες, ενώ αντίθετα, τα επιτεύγματα θα είναι μετρημένα στα τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι μεθοδολογίες που θα εφαρμόσεις στην τοποθεσία σου θα πρέπει να είναι προσεκτικές και ποτέ να μην παραβιάζουν τους βασικούς κανόνες στο SEO, αφού σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να δεχτείς ποινή από την Google και να βυθιστείς στις τελευταίες θέσεις των αποτελεσμάτων.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166