ΑρχικήΔιαδίκτυοΤι συμβαίνει όταν αγοράζετε fake views (προβολές) στο YouTube

Τι συμβαίνει όταν αγοράζετε fake views (προβολές) στο YouTube

Από τα γεννοφάσκια του κιόλας το 2005, το YouTube κατόρθωσε να χριστεί στη συνείδηση του κόσμου ως μία από τις σημαντικότερες και πιο ενδιαφέρουσες πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο σε παγκόσμια κλίμακα, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει ακόμα σε τούτο τον τομέα με ανταγωνίστριες εταιρείες που θεωρούνται τεχνολογικοί κολοσσοί.

Από τότε έχει μετατραπεί σε μια μηχανή δημιουργίας χρημάτων που επιτρέπει στους ανθρώπους να κερδίζουν τα προς το ζην μέσω των επιτυχημένων καναλιών τους σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο που ασχολείται σοβαρά με αυτό το αντικείμενο και να βλέπει αυτήν την ενασχόληση κυριολεκτικά ως επάγγελμα, και όχι ως χόμπι.

Όχι μόνο αυτό, παρείχε από τότε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα μεγάλα εμπορικά σήματα την ευκαιρία να δημιουργούν και να μοιράζονται συναρπαστικό οπτικοακουστικό περιεχόμενο, προσεγγίζοντας όλο και περισσότερα άτομα, βελτιώνοντας στο έπακρο τις εκστρατείες μάρκετινγκ, ενώ συνάμα είχαν τα εχέγγυα να αυξάνουν τα κέρδη τους από τις μετατροπές, δηλαδή μέσα από την παρουσίαση ενός καινούριου προϊόντος σε ένα βίντεο έδινε το έναυσμα στον καταναλωτή να μεταβεί στο e-shop του για να το ψωνίσει, αφού του έκανε εντύπωση.

Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για να κερδίσετε πολλά χρήματα στο YouTube, με μερικούς από τους κορυφαίους YouTubers να κερδίζουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο ως ετήσιο εισόδημα, έχοντας φυσικά από πίσω τους ένα ολόκληρο επιτελείο εξειδικευμένων ατόμων που εργάζονται αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.

Συνεπώς, δεν είναι καθόλου περίεργο που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ανά την υφήλιο προσπαθούν να διαπρέψουν σε αυτό το χώρο με απώτερο σκοπό κάποια στιγμή να καταστούν παγκόσμια ινδάλματα, και όχι απλά να κερδίσουν μερικά χρήματα.

Ωστόσο, με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στο YouTube, φαντάζει αντικειμενικά εξαιρετικά δύσκολο να λάβετε τεράστιο αριθμό προβολών σε κάθε σας βίντεο ώστε να διακριθείτε μέσα από τη μάζα. Διότι σε περίπτωση που δεν συγκεντρώνεται μεγάλο όγκο προβολών στο περιεχόμενο σας θα έχει ως αρνητικό πρόσημο να βγάζετε περιορισμένα κέρδη, ή και καθόλου λεφτά, αναγκάζοντας σας έτσι να τα παρατήσετε, αφού δεν έχει κανένα νόημα η όλη υπόθεση.

Λοιπόν, το μεγάλο ερώτημα είναι πως μπορείτε να λάβετε περισσότερες προβολές και συνδρομητές στο YouTube για να δημιουργήσετε έσοδα από το κανάλι σας; Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρει να κερδίσετε χρήματα ως YouTuber πλήρους απασχόλησης στην πλατφόρμα για εμπορικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς, το να έχετε τεράστια νούμερα προβολών και συνδρομητών είναι ένα μεγάλο όφελος που μελλοντικά μπορείτε να το μετατρέψετε ως ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα σας για να επεκτείνετε περαιτέρω τις επαγγελματικές σας επιδιώξεις, με ότι μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο, όπως για παράδειγμα μπορείτε να κατεβείτε ακόμη και για υποψήφιος βουλευτής λόγω της τεράστιας φήμης που έχετε.

Η απόκτηση περισσότερων προβολών στο YouTube είναι μια αργή και κουραστική διαδικασία, οπότε πολλοί άνθρωποι έχουν στραφεί στην αγορά προβολών YouTube (αγγλικά buy YouTube views) προκειμένου να φτάσουν γρηγορότερα στο στόχο τους και να ενισχύσουν τη δημοτικότητα τους. Ενώ αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να μοιάζει μια εξαιρετική επιλογή, εν τούτοις είθισται να συνοδεύεται με κάποια προβλήματα, ιδίως εάν απευθύνεστε σε αμφιλεγόμενους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν ύπουλες μεθόδους, οι οποίες και σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνονται από την ίδια εταιρεία που ανήκει στην Google.

Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε τις ενδεδειγμένες υπηρεσίες από ιστότοπους που ενδιαφέρονται ειλικρινά για τους πελάτες τους και αυξάνουν νομότυπα τις προβολές σας που θα βοηθήσουν πραγματικά τον λογαριασμό σας, και όχι να τον βλάψουν. Εάν πέσετε σε απατεώνες, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να χάσετε τα λεφτά σας, σε μία χρονική περίοδο που ως γνωστόν η χώρα μας μαστίζεται από τεράστια οικονομική κρίση και είναι σχεδόν αδύνατον να τα ξανά ανακτήσετε. Εκτός φυσικά αν είσαι πλούσιος.

Σε αυτό το άρθρο, στόχος μου είναι είναι να σας βοηθήσω να κατανοήσετε ορισμένες παραμέτρους:

 • Γιατί χρειάζεστε περισσότερες προβολές στο YouTube
 • Τι συμβαίνει όταν αγοράζετε προβολές στο YouTube
 • 4 επαγγελματικές συμβουλές για να αποκτήσετε αληθινούς οπαδούς
 • Πως οι ψεύτικες προβολές YouTube βλάπτουν το κανάλι σας
 • Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά προβολών στο YouTube

Αφού διαβάσετε τον ολοκληρωμένο τον οδηγό μας, δεν θα έχετε αμφιβολίες για το πως ενδείκνυται να κινηθείτε και πως θα αποφύγετε τις κακοτοπιές που ενδεχομένως να σας βάλουν σε μπελάδες.

Γιατί χρειάζεστε περισσότερες προβολές στα βίντεο σας στο YouTube

Προτού μεταβούμε στις συμβουλές, απαιτείται πρώτα να σκεφτείτε τους βασικούς λόγους για τους οποίους χρειάζεστε να μεγεθύνετε τον αριθμό των προβολών σας στο περιεχόμενο σας. Φερειπείν, αν είστε απλά ένα ψώνιο που θέλει να κάνει το γούστο του και θέλει να δουν πολλοί άνθρωποι το βίντεο του, ή μήπως κάποιος επαγγελματίας που θέλει να γνωστοποιήσει τη δουλειά του στο ευρύ κοινό ή κάποια επιχείρηση που θέλει να αυξήσει τον αριθμό των πωλήσεων της.

Εάν θέλετε απλά να κάνετε την πλάκα σας και δεν σας περισσεύουν τα χρήματα για τέτοιου είδους κοστοβόρες δαπάνες, τότε μην μπείτε στον κόπο να ικανοποιήσετε την ματαιοδοξία σας, γιατί θα είναι σαν να πετάτε τα χρήματα σας στον κάλαθο των αχρήστων, εκτός και αν είστε κάποιο επιχειρηματικό δαιμόνιο που μελλοντικά θα αξιοποιήσει αυτά τα οφέλη.

Όπως και να έχει το πράγμα, οφείλετε να γνωρίζετε πως το YouTube διαθέτει ιδιαίτερα εξελιγμένους αλγόριθμους που αναβαθμίζονται διαρκώς με το πέρασμα των καιρών για την αποτροπή της ψεύτικης αφοσίωσης από διάφορα αυτοματοποιημένα ρομπότ στο διαδίκτυο.

Οπότε με τόσο υψηλό ανταγωνισμό και τόσο πολύ υλικό που ανεβαίνει διαρκώς στην πλατφόρμα από πληθώρα ατόμων που δραστηριοποιείται σοβαρά εκεί μέσα, είναι μονόδρομος να διασφαλίσετε και να βεβαιωθείτε ότι η δική σας εκστρατεία αποδίδει σωστά και αποτελεσματικά, χωρίς να καταπατάται τους όρους και τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει η εταιρεία.

Εν ολίγοις, είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλίσετε πως το βίντεο σας θα το δούν αληθινοί άνθρωποι, και όχι bots, ούτως ώστε ο αλγόριθμος του YouTube να προτείνει το περιεχόμενο σας και σε άλλους χρήστες. Αυτή η διαδικασία αποτελεί μία από τις κυριότερες μεθοδεύσεις για να γίνεται αργά ή γρήγορα viral.

Ο αλγόριθμος έχει τεράστια ευφυΐα και μπορεί να διακρίνει με συνοπτικές διαδικασίες για το ποιος παρακολουθεί ποια βίντεο, ή αν πρόκειται για δόλιες πρακτικές που έχουν στόχο να χειραγωγήσουν τεχνηέντως το σύστημα εις βάρος των υπολοίπων ηθικών δημιουργών.

Πως μπορείτε λοιπόν να φτάσετε στα προτεινόμενα βίντεο μέσω του αλγορίθμου στο YouTube; Πρέπει πρωτίστως το βίντεο σας να είναι υψηλής ποιότητας, όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, δηλαδή εικόνα και ήχο. Επιπρόσθετα να είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο για το κοινό που θα το παρακολουθήσει ώστε να το μοιραστεί και με τους υπόλοιπους χρήστες μέσω κοινοποιήσεων.

Έτσι, με τα παραπάνω συμφραζόμενα, καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα πως η αγορά προβολών δεν σημαίνει απαραίτητα πως το περιεχόμενο σας θα γίνει viral, ακόμα και αν πρόκειται για ποιοτικά views που προέρχονται από πραγματικό κόσμο. Όμως αυτή η τεχνική θα ενισχύσει συνολικά την απόδοση του καναλιού σας και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας ευνοήσει το σύστημα προτάσεων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές σας.

Η πλειονότητα των δημιουργών πιστεύει εσφαλμένα ότι η αγορά προβολών στο YouTube θα λύσει όλα τα προβλήματα τους, αλλά αν συνέβαινε αυτό, τότε προφανώς δεν θα είχε κανένα λόγο ύπαρξης ο αλγόριθμος- αφού όλοι θα αγόραζαν views και τα βίντεo τους θα γινόντουσαν δημοφιλή στο άψε σβήσε.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών τρίτου μέρους που προσφέρουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα ή την επιτυχία των πελατών τους – θέλουν βασικά να κερδίσουν χρήματα και να σας στείλουν fake views μέσω bots για να ολοκληρώσουν την παραγγελία σας, και φυσικά αν παραπονεθείτε πως δεν έχετε ικανοποιηθεί, τότε θα λάβετε μία απαράδεκτη απάντηση, του τύπου «εμείς σας παραδώσαμε την παραγγελία, όπως σας είχαμε υποσχεθεί και δεν φταίμε αν το YouTube αφαίρεσε τα μισά από αυτά που έχετε πληρώσει».

Δεδομένου ότι το YouTube υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, έχει εφεύρει μία σειρά πρωτοποριακών τρόπων για να εντοπίζει τις ψευδείς προβολές και να τις καταργεί μετά από λίγες ώρες ή μέρες, με βασικό γνώμονα να μην χάσει την αξιοπιστία του απέναντι στους διαφημιστές που πληρώνουν τα χρήματα τους για να διαφημίζονται στην πλατφόρμα, όπως και για να μη χάσει την εμπιστοσύνη των χρηστών και των δημιουργών και τελικά εγκαταλείψουν τον ιστότοπο, και πάνε σε κάποιο άλλο ανταγωνιστικό.

Τι συμβαίνει όταν αγοράζετε fake views στο YouTube

Σαφώς είναι πολύ ωραίο να βλέπεις να εκρήγνυται η δημοτικότητα σου, αλλά το ζητούμενο της υπόθεσης είναι να μην είναι πρόσκαιρο και χαθεί οριστικά μετά από λίγες ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι στοχεύουμε σε μόνιμα αποτελέσματα.

Σας πληροφορώ μετά λόγου γνώσεως, από τη μακρά εμπειρία που έχω πάνω σε τούτο τον τομέα πως είναι αναγκαίο πριν προβείτε σε οποιαδήποτε παραγγελία να είστε απαιτητικοί και επιλεκτικοί απέναντι στους ιστότοπους που παρέχουν τέτοιου είδους συνδρομητικά πακέτα επί πληρωμή. Αρχικά θα πρέπει να ζητήσετε κάποιες εγγυήσεις για τα αποτελέσματα που υπαινίσσονται πως θα σας δώσουν, και αν δεν παραμείνουν τα views και μετά από λίγες εβδομάδες, τότε θα ζητήσετε να αναπληρώσουν τα συμφωνηθέντα που xάσατε.

Αν δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν, και αρνηθούν, τότε αγνοήστε τους και πάτε παρακάτω, ψάχνοντας άλλους σοβαρότερους επαγγελματίες. Και εννοείται μην εμπιστεύεστε λόγια του αέρα που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Εάν δεν τηρηθεί η συμφωνία με τα υποσχόμενα views, τότε εξηγήστε πως θα πρέπει να σας επιστρέψουν πίσω τα λεφτά που ξοδέψατε για αυτή τη χαζομάρα. Διαφορετικά θα πρόκειται καθαρά περί απάτης.

Οφείλετε να έχετε στην άκρη του μυαλού σας πως η πλειοψηφία των ιστότοπων που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες περιγράφουν την πραμάτεια τους ως υψηλής ποιότητας, ωστόσο δεν υπάρχουν αποδείξεις για τα λεγόμενα τους, ούτε παρέχουν λεπτομέρειες για την παράδοση των προβολών. Κάτι τέτοιο αποτελεί κόκκινη σημαία και καμπανάκι κινδύνου για εσάς, αφού σχεδόν πάντα σημαίνει ότι χρησιμοποιούν ψεύτικους λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν με σκοπό να στήσουν αυτή την κομπίνα.

Το YouTube γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι υπάρχουν εκατοντάδες εταιρείες που πωλούν fake views, και έτσι πραγματοποιεί σε μόνιμη βάση καθαρισμούς και αφαίρεση αυτών των πλαστών θεάσεων στα βίντεο, πράγμα που σημαίνει ότι συνήθως θα βλέπετε τις προβολές σας να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, δίχως να έχει κανένα απολύτως νόημα η επένδυση σας.

Είναι αρκετά εύκολο για το YouTube να εντοπίσει αυτές τις ύποπτες δραστηριότητες και τα ψεύτικα προφίλ μετά από 16 χρόνια λειτουργίας. Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τεχνολογίες τελευταίας γενιάς που θα τις ζήλευε ακόμη και ο Στράτος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που χαρακτηρίζεται αδιαμφισβήτητα ως ο πιο εξελιγμένος σε ολόκληρη την υδρόγειο.

Πως οι ψεύτικες προβολές στο YouTube βλάπτουν το κανάλι σας

Τώρα που σας έχω αναλύσει ενδελεχώς πως εκτυλίσσεται η κατάσταση με τους επιτήδειους που πατούν επί πτωμάτων στο βωμό του χρήματος και κοροϊδεύουν τον αθώο κοσμάκη που έχει μεσάνυχτα επί του θέματος, ήρθε η ώρα να μιλήσω για τους λόγους για τους οποίους οι ψεύτικες προβολές στο YouTube βλάπτουν το κανάλι σας.

Όπως γνωρίζουμε, το YouTube θα καθαρίσει τις ψεύτικες προβολές σας, αλλά οι αρνητικές πτυχές δεν τελειώνουν εκεί. Μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει προβλήματα για το κανάλι σας στο YouTube με διάφορους τρόπους:

 • Το YouTube θα περιορίσει την προσέγγιση νέων χρηστών στο περιεχόμενο σας: Εάν το YouTube σας βάλει στη μαύρη λίστα ως ένα δημιουργό που επιχειρεί να αγοράζει fake views, ενδέχεται να καταργήσει το βίντεο σας εντελώς από τα προτεινόμενα, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την απόκτηση περισσότερης φυσικής παρακολούθησης του υλικού σας από αληθινό κόσμο και ενδέχεται να αποκτήσετε μελλοντικά από λίγες έως καθόλου πρόσθετες προβολές στα βίντεο σας. Αυτό μπορεί πρακτικά να είναι μια καταστροφική συνέπεια για τα συμφέροντα σας, καθώς θα βάλει εμπόδια στη μελλοντική σας επιτυχία.
 • Το YouTube μπορεί να κλείσει οριστικά το λογαριασμό σας: Εάν προβαίνετε επανειλημμένα σε αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές για να ανεβάσετε τεχνητά τις μετρήσεις σας, το YouTube μπορεί να αναλάβει δράση εναντίον σας, έως και την κατάργηση του καναλιού σας. Οι ιστότοποι που πωλούν τέτοιες υπηρεσίες αποφεύγουν εσκεμμένα να αναφέρουν τι μπορεί να προκύψει από της χαμηλής ποιότητας αμειβόμενες υπηρεσίες τους. Μην ρισκάρετε, διότι δεν έχει επιστροφή αυτός ο δρόμος και δυστυχώς θα σας δοθεί συγχωροχάρτι, ώστε να ανοίξει ξανά το κανάλι σας.
 • Θα κλονιστεί η φήμη σας με συνέπεια να αμαυρωθεί το όνομα σας: Όταν έχετε πολλές προβολές στα βίντεος σας, αλλά ελάχιστους συνδρομητές, λίγο ή καθόλου σχόλια και “μου αρέσει”, τότε η κοινότητα στην πλατφόρμα θα υποπτευθεί πως κάτι δεν πάει καλά εδώ και πιθανότατα να σας αντιμετωπίζει ως ένα απατεώνα.

Όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί μου φίλοι, το διακύβευμα είναι μεγάλο, και υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα, για όσους αδαείς και απερίσκεπτους δημιουργούς ακολουθούν αυτες τις πονηρές μεθοδεύσεις για να χαλιναγωγήσουν τους αλγόριθμους, και κατ’ επέκταση να εκτοξεύσουν υποτίθεται τα νούμερα τους στα ουράνια.

Μην επιδιώκετε τον εύκολο δρόμο και μην συμμετάσχετε σε τούτες τις δραστηριότητες ως η μόνη μέθοδος ανάπτυξης σας, επειδή είναι ανώφελο και χωρίς καμία ουσία τακτική.

Προκειμένου να έχετε έναν επιτυχημένο κανάλι στο YouTube, η αγορά προβολών μέσω του Google Ads (γνωστό και ως Google AdWords) ή μέσω διαφημίσεων στα κοινωνικά δίκτυα, όπως Facebook, Twitter κ.λπ είναι η πιο ενδεδειγμένη στρατηγική που τη συστήνει μάλιστα και η ίδια η ιδιοκτήτρια εταιρεία της πλατφόρμας. Αλλά και πάλι είναι ασύμφορο να ξοδεύεις ένα σωρό χρήματα σε μία εποχή που ούτε είδος υπό εξαφάνιση, πόσο μάλλον αν το πράττεις ως ψυχαγωγική ερασιτεχνική δραστηριότητα.

4 επαγγελματικές συμβουλές για να συγκεντρώσετε πολλές προβολές στο YouTube

Θα σας παραθέσω παρακάτω τέσσερις τρόπους για την εφαρμογή μιας βιώσιμης στρατηγικής που είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει να αποδώσουν καλύτερα όλα τα βίντεο που δημοσιεύετε, και παράλληλα να λειτουργείτε πάντα ως επαγγελματίας.

Είναι σημαντικό να εργάζεστε με συνέπεια στο περιεχόμενο σας και στον τρόπο με τον οποίο το διανέμετε, ώστε να επιτύχετε βέλτιστα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Από τη φύση τους, σχεδόν το 95% των δημιουργών είναι τεμπέληδες και ενώ βαριούνται να κοπιάσουν, αναμένουν πως κάποια στιγμή από το πουθενά θα τους χτυπήσει η τύχη την πόρτα. Όχι πως δεν συμβαίνει, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο να φτάσεις στην κορυφή με τέτοια κακή νοοτροπία.

Μην υιοθετείτε τέτοιες συμπεριφορές, γιατί στο τέλος θα σας γίνει συνήθεια και θα πορεύεστε σε όλη τη ζωή σας κατά αυτό τον τρόπο, και σαφώς η δουλειά σας θα κυμαίνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Γενικά οι influencers στα social media είναι ανταγωνιστικοί, συνεπώς θέλετε να διακριθείτε δημιουργήσετε εκπληκτικό περιεχόμενο που έχει σχεδιαστεί για να συγκλονίσει το ευρύ κοινό. Διαφορετικά είναι πιθανό ότι σύντομα θα απογοητευτείτε και τελικά θα τα παρατήσετε.

Συμβουλή 1: Ελκυστική μικρογραφία (thumbnail)

Όταν ένας θεατής του YouTube βλέπει το βίντεο σας για πρώτη φορά, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει είναι η μικρογραφία πριν από οτιδήποτε άλλο. Με λίγα λόγια, αυτή η ομορφιά είναι καθοριστικής σημασίας για το αν ο θεατής θα επιλέξει να να παρακολουθήσει το υλικό σας.

Δεδομένου ότι το thumbnail αντιπροσωπεύει το βίντεο σας και το περιεχόμενο που εξελίσσεται μέσα του, είναι απαραίτητο αυτή η εικόνα να φαντάζει πανέμορφη και ελκυστική, ώστε οι χρήστες να κάνουν κλικ για να την ελέγξουν από περιέργεια.

Χρησιμοποιήστε μια εικόνα υψηλής ανάλυσης και καθαρή που θα είναι φτιαγμένη με επαγγελματικά εργαλεία, για παράδειγμα με το adobe illustrator, όπως πράττουν όλοι οι κορυφαίοι youtubers, ώστε να δώσετε κίνητρο στον θεατή να πατήσει πάνω στη μικρογραφία. Επιπλέον θα πρέπει επίσης να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια το περιεχόμενο του βίντεο, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για clickbait, δηλαδή η σκόπιμη παραπλάνηση του χρήστη για ίδιον όφελος.

Προσωπικά προτείνω να χρησιμοποιήσετε στο thumbnail τρισδιάστατα σχέδια, περίτεχνα σχήματα, όμορφα χρώματα, κείμενο, και οτιδήποτε άλλο θα έχει τα εχέγγυα να καλλωπίσει την εικόνα.

Μην ξεχνάτε πως μία κακή μικρογραφία που εμφανίζεται ως εξώφυλλο στο βίντεο σας θα αποτρέψει τους χρήστες στο να κάνουν κλικ για να το δουν, και σας πληροφορώ πως είναι κάτι εξακριβωμένο, διότι την έχουν πατήσει άπειρος κόσμος όλα αυτά τα χρόνια.

Συμβουλή 2: SEO Περιγραφές σε όλα τα βίντεο σας στο YouTube

Το SEO είναι μία πληθώρα ενεργειών με τεχνικές βελτιστοποίησης περιεχομένου ώστε να κατατάσσεται υψηλότερα το υλικό στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, της Yahoo, του Bing, του YouTube, του Yandex κ.λπ. Οπότε, χρησιμοποιώντας αυτήν τη στρατηγική θα αυξήσετε τις πιθανότητες να εμφανιστεί στις αναζητήσεις των αποτελεσμάτων το βίντεο σας όταν ένας χρήστης του Διαδικτύου αναζητά έναν συγκεκριμένο όρο. Αυτός ο τύπος βελτιστοποίησης θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στις περιγραφές των βίντεο στο YouTube.

Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο για να καταστήσετε το βίντεο σας ανιχνεύσιμο ευκολότερα σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων στην πλατφόρμα. Μπορείτε έτσι να κερδίσετε έκθεση σε μεγαλύτερο κοινό στις αναζητήσεις στο YouTube, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστεί ταυτόχρονα και στα αποτελέσματα αναζήτησης Google για τη συγκεκριμένη λέξη κλειδί ή το θέμα που ψάχνει ο χρήστης.

Εκτός από τις περισσότερες πιθανές προβολές, το περιεχόμενο σας θα γίνει πιο αξιόπιστο επειδή ότι προβάλλεται στις πρώτες θέσεις της Google, τυγχάνει μεγαλύτερης εκτίμησης από τους χρήστες. Εν ολίγοις επικρατεί το σκεπτικό ότι αυτό που φαίνεται στην πρώτη, δεύτερη ή τρίτη θέση στη Google παρέχει έγκυρες πληροφορίες, και θεωρείται κατά κάποιο τρόπο πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, οδηγώντας σε περισσότερους συνδρομητές και προβολές.

Για να βελτιστοποιήσετε τις περιγραφές σας, χρησιμοποιήστε πάντα σχετικές με το βίντεο σας λέξεις-κλειδιά που συγκεντρώνουν μεγαλύτερο όγκο αναζητήσεων, όμως προσέξτε να μην υπερβάλλετε και τοποθετήσετε αυτές τις λέξεις παραπάνω από τρεις φορές γιατί θα θεωρηθεί ως spam και εν τέλει θα πετύχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αναζητήστε σχετικές λέξεις-κλειδιά που συμπληρώνουν τις κύριες λέξεις-κλειδιά σας και επίσης παρέχουν μια ακριβή περιγραφή του βίντεό σας, ώστε να μην παραπλανάτε τους θεατές. Οι πιο σημαντικές πληροφορίες θα πρέπει να εμφανίζονται στην αρχή της περιγραφής για να τις δει αμέσως ο κόσμος.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε συνδέσμους στην περιγραφή για να μεταφέρετε τους επισκέπτες σε άλλους ιστότοπους που εσείς κρίνετε σωστό και ωφέλιμο.

Συμβουλή 3: Δημιουργήστε λίστες αναπαραγωγής

Η δημιουργία λίστας αναπαραγωγής ή μια συλλογή βίντεο μπορεί να σας να αυξήσετε κατακόρυφα το χρόνο παρακολούθησης στο κανάλι σας στο YouTube. Όσο υψηλότερος είναι ο χρόνος του οπτικοακουστικού περιεχομένου στο YouTube, τόσο πιο θετική αντιμετώπιση θα λάβετε από τον αλγόριθμο, αφού έτσι αποδεικνύεται ότι για να παραμένει ο θεατής μεγαλύτερο διάστημα βλέποντας τα βίντεο σας σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον, και τα προτείνει συνάμα και σε άλλους με ίδια ενδιαφέροντα και προτιμήσεις.

Όταν έχετε δημιουργήσει μια λίστα αναπαραγωγής, που περιέχει τουλάχιστον δύο βίντεο για να υφίσταται ως συλλογή, τότε μετά το τέλος του πρώτου θα μεταφέρει τον θεατή στο δεύτερο βίντεο αυτόματα. Για αυτόν τον λόγο, θα αυξήσετε τις προβολές, καθώς και την παραμονή των χρηστών στο κανάλι σας.

Μπορείτε να ακολουθήσετε παρόμοιες τακτικές στη λίστα αναπαραγωγής σας όπως στις περιγραφές που εξήγησα στις παραπάνω ενότητες, όσον αφορά τις λέξεις-κλειδιά. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα keywords στον τίτλο της λίστας αναπαραγωγής σας και εισάγεται στην περιγραφή του playlist αυτό που αντιπροσωπεύει η λίστα.

Τα πιο ενδιαφέροντα ή σχετικά βίντεο θα πρέπει να καταχωρηθούν στο μπροστινό μέρος της συλλογής σας, έτσι ώστε οι θεατές να βλέπουν πρώτα τα ποιοτικότερα για να έχουν κίνητρο να συνεχίσουν να δουν περισσότερα, ακόμη και να εγγραφούν στο κανάλι σας.

Μπορείτε να ελέγξετε την απόδοση της λίστας αναπαραγωγής σας από άποψη προβολών, λεπτών παρακολούθησης και μέσης διάρκειας προβολής στα αναλυτικά στοιχεία στον πίνακα ελέγχου ως διαχειριστής του λογαριασμού σας.

Συμβουλή 4: Χρησιμοποιήστε την τελική οθόνη

Όταν τελειώσει αναπαραγωγή στο εκάστοτε βίντεό σας, το επόμενο βίντεο θα ξεκινήσει συνήθως αυτόματα. Αυτό μπορεί να είναι κάποιο δικό σας ή ξένου δημιουργού. Είτε έτσι είτε αλλιώς, στο τέλος του βίντεο σας, μπορείτε να προσθέσετε μια τελική οθόνη που σας επιτρέπει να προωθήσετε τα δικά σας βίντεο, ώστε οι χρήστες να είναι πιο πιθανό να τα δουν στη συνέχεια.

Αντί απλώς να τερματιστεί το βίντεο σας μετά την ολοκλήρωση της αναπαραγωγής του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο για να ενσωματώσετε τα άλλα σχετικά ή ενδιαφέροντα βίντεό σας που χρήζουν αξία αναφοράς κατά τη γνώμη σας.

Μπορείτε επίσης στην τελική οθόνη να τους ζητήσετε να εγγραφούν στο κανάλι σας ή να τους παροτρύνετε να προβούν σε κάποια ενέργεια, αλλά όλα αυτά στα πλαίσια που θα έχει νόημα η υπόδειξη σας.

Έχοντας καθιέρωση την τελική οθόνη στο σύνολο των βίντεο σας, πέρα από την δωρεάν προώθηση που δεν σας κοστίζει απολύτως τίποτα, σας βοηθά επίσης να μοιάζει πιο επαγγελματικό το κανάλι σας και πιο οργανωμένο στα μάτια των θεατών, μεγεθύνοντας την αξιοπιστία και τη φήμη σας.

Θα μπορούσατε επίσης να προωθήσετε έναν εξωτερικό ιστότοπο που ανήκει σε εσάς ή σε κάποιο χορηγό σας, εξαρτάται ανάλογα με τους στόχους που έχετε στο μυαλό σας.

Προσπαθήστε να μην γεμίζετε με πάρα πολλά πράγματα την τελική οθόνη. Επιλέξτε εκείνα τα στοιχεία που θέλετε να ενσωματώσετε μετά από ενδελεχή έλεγχο, ταξινομώντας τα με αυστηρά κριτήρια, όπως όσα είναι πιο επείγοντα ή επιθυμητά και μην συμπεριλάβετε περισσότερα από τρία στοιχεία. Δύο στοιχεία είναι υπεραρκετά, επιλέγοντας ανάμεσα από ένα βίντεο, μια λίστα αναπαραγωγής, ένα εξωτερικό ιστότοπο ή το δεύτερο κανάλι που έχετε στην κατοχή σας, και ένα κουμπί εγγραφής, με γνώμονα να καταστεί αυτή η τεχνική αποτελεσματική.

Οι άνθρωποι δεν θα επιλέξουν τίποτα εάν τους δώσετε πάρα πολλές επιλογές, οπότε διατηρήστε το απλό και λιτό.

Διαβάστε επίσης:

 1. Χορηγία για Streamers, Youtubers. Πως να βρεις χορηγούς
 2. Εξοπλισμός για βίντεο στο YouTube, κάμερα, φώτα, ήχος
 3. Πως να γίνεις ένας πετυχημένος YouTuber στο YouTube
 4. Πως να διακριθείς ως streamer στο twitch.tv, συμβουλές
 5. Αγορά Projector (φορητός βιντεοπροβολέας), προτάσεις
 6. Πως να βγάλεις λεφτά στο ίντερνετ από το σπίτι, πλήρης οδηγός
 7. Τι είναι το Fiverr; Παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες;
 8. Τι είναι το Affiliate Marketing και πώς λειτουργεί
 9. Τι είναι Influencer Marketing, και πώς λειτουργεί στην πράξη
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166