Η Discord ανοίγει κατάστημα παιχνιδιών μέσα στη συνδρομητική υπηρεσία Nitro.
Η δημοφιλής πλατφόρμα επικοινωνίας για gamers αποκάλυψε σήμερα ότι ανοίγει κατάστημα παιχνιδιών, όπου θα μπορείτε να τα διαλέξετε μέσα από μία ευρεία γκάμα στο πρόγραμμα συνδρομής Nitro.
Η παρούσα ενέργεια είναι μέρος του συνεχιζόμενου τρόπου ανάπτυξης του Discord από ένα κοινωνικό εργαλείο σε μια πλήρως ανεξάρτητη πλατφόρμα όπου θα μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια και να συνδεθείτε με φίλους σας online για να συνομιλήσετε.
Η Discord έγραψε σε μία ανάρτηση στο ιστολόγιο της: «Θέλουμε να σας δώσουμε την ευκαιρία να παίξετε σπουδαία παιχνίδια που δεν έτυχε να το πράξετε. Έτσι, έχουμε επιμεληθεί με ιδιαίτερη υπευθυνότητα το συγκεκριμένο ζήτημα, κάνοντας το Discord Nitro ένα πολύτιμο εργαλείο για τον κάθε gamer».
Το κατάστημα άνοιξε σήμερα και είναι προσβάσιμο σε 50.000 παίκτες από τον Καναδά, εντούτοις η ομάδα του Discord σχεδιάζει να επεκταθεί και σε περισσότερες χώρες με την πάροδο του χρόνου, χωρίς όμως να καθορίσετε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για αυτό το εγχείρημα.
Πλέον το ενισχυμένο Discord Nitro, θα περιλαμβάνει μια ευρεία λίστα παιχνιδιών και θα εμφανίζονται για αυτόματη λήψη στη νέα καρτέλα Discord library. Οι προγραμματιστές που θα πωλούν τα παιχνίδια τους στο κατάστημα θα πληρώνουν τα εξής τέλη: 70-30 (το 30% θα πηγαίνει στο Discord) που είναι ένα στάνταρ ποσοστό χρέωσης και εφαρμόζεται σε όλες τις άλλες πλατφόρμες διανομής παιχνιδιών.
Το Discord παρουσίασε επίσης το πρόγραμμα “First On Discord” όπου θα βοηθήσει τους εκδότες παιχνιδιών να πουλούν τους τίτλους τους αποκλειστικά και μόνο στο συγκεκριμένο κατάστημα για ένα αρχικά περιορισμένο χρονικό διάστημα, έχοντας κάποια οφέλη.
Η εταιρεία ανέφερε πως: «Tα παιχνίδια που θα βρίσκονται στο πρόγραμμα “First On Discord” θα είναι προσωρινά αποκλειστικά μόνο στο Discord και σε καμία άλλη πλατφόρμα, δηλαδή τα καινούρια παιχνίδια θα διατίθενται για 90 ημέρες στο Discord – και έπειτα οι προγραμματιστές θα μπορούν να τα πουλήσουν οπουδήποτε αλλού θέλουν».
Έτσι, ο Discord μπαίνει μπαίνει δυναμικά στον τομέα ψηφιακής διανομής παιχνιδιών, θέλοντας να χτυπήσει στα ίσα το Steam που αναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια έχει κυριαρχήσει στα παιχνίδια για υπολογιστές, ωστόσο το τελευταίο διάστημα και αυτή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Αφού οι μεγάλοι εκδότες εγκαταλείπουν το Steam για για να ανοίξουν τις δικές τους πλατφόρμες, προφανώς γιατί το 30% που καταβάλλουν στο Steam μεταφράζεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως.