Τι κάνεις αν μπει κλέφτης στο σπίτι, συμβουλές, οδηγίες

Τι κάνεις αν μπει κλέφτης στο σπίτι, συμβουλές, οδηγίες

Αν και δεν αποτελεί έκπληξη, κατά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα κατέχει τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτό οφείλεται εν μέρει στην ακραία φτωχοποίηση μιας μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας που αναγκάζει ορισμένα άτομα να καταφύγουν στην εύκολη λύση, δηλαδή να πράξουν ληστεία, χωρίς να το σκεφτούν ιδιαίτερα, επειδή προφανώς δεν αντέχουν άλλο την οικονομική ανέχεια ή και γιατί βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, εξαιτίας των υπέρογκων χρεών που οφείλουν στις Τράπεζες, στο κράτος, όπως και σε φίλους ή γνωστούς από τα δανεικά και αγύριστα που παίρνουν και ξεχνούν να τα επιστρέψουν πίσω.

Πριν πολλές δεκαετίες, π.χ. το 1950, 1960, 1970, ο κόσμος κοιμόταν με ανοιχτές τις πόρτες, αφού δεν υπήρχε κίνδυνος να εισβάλει κάποιος κακοποιός στην κατοικία για να τους ληστέψει. Εν ολίγοις, τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές, ήταν ένα σπάνιο φαινόμενο, ιδιαίτερα στην επαρχία, και σε μικρότερο βαθμό στην πρωτεύουσα και τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, στην τωρινή εποχή, κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να πέσεις θύμα ληστείας μέσα στην οικία σου από τους θρασύτατους ληστές που δεν λογαριάζουν τίποτα μπροστά στο οικονομικό όφελος που θα αποκομίσουν με αυτό τον ανήθικο τρόπο.

Στις παρακάτω ενότητες θα εξηγήσω αναλυτικά, τι θα πρέπει να κάνεις και τι θα πρέπει να αποφύγεις όταν εισβάλλουν ληστές στο σπίτι σου ενώ βρίσκεσαι μέσα.

Τι κάνεις αν υποψιάζεσαι ό,τι κάποιος έχεις εισβάλει στο χώρο σου

Εάν υπάρχει έστω και μία υποψία πως κάποιος έχει εισέλθει παράνομα στο σπίτι σου, είναι σημαντικό να ενεργήσεις γρήγορα. Πρώτα από όλα, μην σε καταβάλει το άγχος. Εάν βρίσκεσαι κοντά στο οικιακό σύστημα ασφαλείας, πάτησε το συναγερμό έκτακτης ανάγκης για να ειδοποιήσεις την εταιρεία security, κάτι που σημαίνει ό,τι χρειάζεσαι άμεση βοήθεια. Εάν δεν βρίσκεσαι κοντά στον πίνακα του συναγερμού ή το σπίτι σου δεν είναι εφοδιασμένο με κάποιο σύστημα παρακολούθησης, τότε όλοι οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να μετακινηθείτε σε ένα προκαθορισμένο ασφαλές μέρος.

Το σπίτι κάποιου γείτονα φαντάζει ως ένα ιδανικό ασφαλές μέρος – αλλά μόνο αν είσαι σε θέση να βγεις απαρατήρητος, δηλαδή να φύγεις χωρίς να συναντήσεις τον διαρρήκτη. Έπειτα, κάλεσε την άμεσο δράση και κράτησε ανοιχτή τη γραμμή. Θα ήταν σώφρον να παραμείνεις ήσυχος, δίχως να βγάλεις τσιμουδιά, για όσο χρονικό διάστημα βρίσκεσαι στον ασφαλή χώρο, μέχρι να φτάσει εκεί η αστυνομία ή έως ότου βεβαιωθείς ό,τι ο επιτιθέμενος έχει φύγει από το σπίτι σου.

Μείνε ψύχραιμος

Σε περίπτωση που εισβάλλουν οι ληστές εντός του σπιτιού, είτε βρίσκεσαι μέσα μαζί με την οικογένεια σου, είτε μόνος, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να επιδιώξεις είναι η ψυχραιμία, όσο δύσκολη κι αν φαντάζει μία τέτοια ιδιόμορφη συνθήκη, με απώτερο σκοπό να λειτουργήσει η λογική και να μην ξεφύγουν τα πράγματα στα άκρα. Σε γενικές γραμμές είναι προς το συμφέρον σου να ηρεμήσεις, όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά και όσους παρευρίσκονται σε αυτό το περιστατικό.

 • Εδώ συνίσταται να μην κοιτάς τον εισβολέα στα μάτια, καθώς μπορεί να το ερμηνεύσει ως πράξη επιθετικότητας.
 • Κράτησε κατεβασμένα τα χέρια και μην τα σηκώνεις εάν δεν σου δώσει εντολή ο επιτιθέμενος,
 • Συμμορφώσου με τις απαιτήσεις και αφήστε τον διαρρήκτη να φύγει με τα υπάρχοντα σου.
 • Μην στεναχωριέσαι για τα χρήματα, αφού τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από τη ζωή σου.

Είθισται εκείνη τη στιγμή, οι εγκληματίες να ανεβάζουν στα ύψη την ένταση, με φωνές, βρισιές και απειλές, προφανώς για να πανικοβάλλουν και να φοβίσουν το θύμα, και κατά δεύτερο λόγο να συντομεύσει το όλο συμβάν και να μη διαρκέσει πολύ ώρα, λόγω αργοπορίας από τη μεριά του θύματος. Έτσι επιτυγχάνεται η άμεση υπόδειξη του σημείου που είναι καταχωνιασμένα τα χρήματα.

Για να μην τρέφεις αυταπάτες οφείλεις να έχεις κατά νου πως οι ληστές δεν πρόκειται να φύγουν από το χώρο σου εάν δεν κατορθώσουν να πετύχουν το στόχο τους, αποσπώντας ένα ικανοποιητικό χρηματικό ποσό, το οποίο σαφώς διαφέρει ανά εγκληματία και ανά περίπτωση. Πράγμα που σημαίνει πως καλό θα είναι να τους δώσεις τα χρήματα σου για να τους ξεφορτωθείς και να τελειώσει η ταλαιπωρία σου αμέσως. Διαφορετικά αυξάνεις τις πιθανότητες να συμβεί κάτι δυσάρεστο.

Είναι γνωστό τοις πάσι, πως σε κανένα δεν αρέσει να χάνει τα λεφτά του, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για υψηλό πόσο. Ωστόσο μπροστά στην ασφάλειά και την ακεραιότητα σου, δεν θα πρέπει να τα λυπάσαι.

Τέλος, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ξανά πως με την πρώτη ευκαιρία που θα βρεις και δεν θα σε παρακολουθούν οι κλέφτες προσπάθησε να καλέσεις το 100 από το κινητό σου τηλέφωνο. Εάν δεν είναι εφικτό να μιλήσεις, επειδή βρίσκεσαι στο οπτικό πεδίο των επιτιθέμενων, διατήρησε ανοιχτό το τηλεφώνημα, γιατί ενδέχεται το τηλεφωνικό κέντρο να ακούσει τι συμβαίνει, εντοπίζοντας παράλληλα τη γεωγραφική θέση που διεξήγαγε η συσκευή την κλήση και τελικά να επιληφθεί της κατάστασης, στέλνοντας άμεσα περιπολικό στην τοποθεσία σου.

Μην το παίζεις θαρραλέος

Είναι κάτι παραπάνω από χαζομάρα να βρίσκεσαι απέναντι σε αποφασισμένους εγκληματίες, ιδίως εάν οπλοφορούν, έστω κι αν κρατούν μαχαίρι, και να τους επιτεθείς, νομίζοντας πως έτσι θα τα καταφέρεις να τους αφοπλίσεις, ή να τους εξαναγκάσεις σε φυγή.

Εδώ κυριολεκτικά παίζεις το κεφάλι σου κορώνα – γράμματα, και πρακτικά δεν γνωρίζεις πως θα αντιδράσουν οι κλέφτες αν πιαστείτε στα χέρια και αρχίσετε να παλεύετε μεταξύ σας. Να θυμάσαι πως του δειλού η μάνα δεν έκλαψε ποτέ. Αντίθετα, του υποτιθέμενου μάγκα η μάνα είναι εκείνη που συνήθως κλαίει και φοράει εν τέλει τα μαύρα, διότι ο γιόκας της δεν υπολόγισε σωστά τον κίνδυνο.

Από την άλλη πλευρά, αν είσαι γνώστης πολεμικών τεχνών και σε θεωρητικό επίπεδο έχεις τις ικανότητες να θέσεις εκτός μάχης τους κακοποιούς, και πάλι θα σου συνιστούσα να μην το πράξεις, γιατί εμπλέκεται στη μέση το απρόβλεπτο.

Αν σκεφτείς ήρεμα και λογικά το πράγμα, θα διαπιστώσεις ό,τι εκείνος που οπλοφορεί, ακόμη και αν δεν έχει πρόθεση να πυροβολήσει, θα το κάνει για να γλιτώσει το τομάρι του, αν δει πως χάνει το παιχνίδι και ίσως έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Επομένως, είναι μεγάλο το ρίσκο, και φυσικά, στην προκειμένη περίπτωση διακυβεύονται ζωές, και όχι μόνο χρήματα ή τιμαλφή. Καλύτερα να χάσεις για παράδειγμα 500 ευρώ, παρά να σκοτωθείς.

Προσποιήσου ό,τι κοιμάσαι

Αν αντιληφθείς ό,τι έχουν εισβάλλει οι κακοποιοί μαινόμενοι στο σπίτι σου και βρίσκεσαι στο δωμάτιο σου, τότε παρέμεινε ξαπλωμένος και κάνε ό,τι κοιμάσαι. Έτσι θα επισπεύσεις τη διαδικασία της ληστείας, αφού δεν θα φέρεις αντίσταση στα πλάνα των επιτήδειων που θέλουν να πάρουν ό,τι προλάβουν και να φύγουν.

Ακόμη και αν ανοίξουν την πόρτα της κρεβατοκάμαρας σου, και υποθέσουμε πως δεν πρόλαβες να κλειδώσεις, παρέμεινε ακίνητος στο κρεβάτι σου, δείχνοντας υπνωτισμένος από τον βαθύ ύπνο και δήθεν δεν πήρες χαμπάρι την εισβολή. Σίγουρα θα έρθουν να ανοίξουν το κομοδίνο και την ντουλάπα σου, για να ελέγξουν το περιεχόμενο και κατ’ επέκταση να βρουν σημαντικά πράγματα που θα τους ικανοποιήσουν. Όσο παραμένεις ατάραχος και ακίνητος, τόσο πιο σύντομα ενδέχεται να εγκαταλείψουν την εστία σου.

Απέφυγε τις απότομες κινήσεις

Φερειπείν, αν οι κλέφτες εισέλθουν στο σαλόνι σου και πέσουν μπροστά σου ενώ είσαι όρθιος, τότε για να κατευνάσεις τα πνεύματα, πήγαινε και κάθισε στον καναπέ, δίχως να κάνεις κάποια απερίσκεπτη κίνηση που ενδεχομένως να ενεργοποιήσει το χέρι του κακοποιού, με αρνητικό πρόσημο να πατήσει τελικά τη σκανδάλη του όπλου.

Το κακό μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Για παράδειγμα, αν προσπαθήσεις να πιάσεις με γρήγορο τρόπο το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης για να απενεργοποιήσεις τη συσκευή, πιθανόν εγκληματίας να το εκλάβει ως εχθρική ενέργεια, αφού βρίσκεται σε σύγχυση και δεν είναι σε θέση να διακρίνει με καθαρή σκέψη τα αίτια των κινήσεων σου.

Προσπάθησε να έρθεις σε συμβιβασμό με τον κλέφτη

Δείξε συγκαταβατικός και πρόθυμος να συνεργαστείς με τον ληστή, και πες του κατευθείαν σε ποιο σημείο βρίσκονται τα χρήματα σου για να ξεμπερδεύεις μία ώρα νωρίτερα. Μην ξεχνάς πως δεν θα κερδίσεις τίποτα με την άρνηση και το πείσμα, διότι το μόνο που θα πετύχεις είναι να τον θυμώσεις περαιτέρω, να βγει εκτός ορίων, και κάπως έτσι να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Ακόμη και αν του αποκαλύψεις την κρυψώνα με τα λεφτά, ενδέχεται να μην ικανοποιηθεί από το συνολικό ποσό που συγκέντρωσε, και να επιμένει, ζητώντας περισσότερα. Εδώ κατέστρωσε το σχέδιο του συμβιβασμού και εξήγησε του πως όντως είσαι φτωχός, και πρόβαλε πολλά τέτοιου είδους παρόμοια επιχειρήματα που θα τον πείσουν για την άθλια οικονομική σου κατάσταση.

Σε περίπτωση που τυγχάνει να είσαι πλούσιος, και δεν είναι εφικτό να κρύψεις την πραγματική διάσταση των πραγμάτων, αφού η πολυτέλεια βγάζει μάτια, τότε δώσε όσα χρήματα νομίζεις πως θα καλμάρουν το θυμό του κλέφτη. Όμως εάν ξέρει εκ των προτέρων πως έχεις στην κατοχή σου αρκετά μετρητά, ίσως γιατί πληροφορήθηκε από κάποιο γνωστό ή συγγενικό σου πρόσωπο, φρόντισε τουλάχιστον μέσω του συμβιβασμού να του προσφέρεις εκείνο το ποσό που θα βάλει ένα σύντομο τέλος στην περιπέτεια σου.

Πως να αποφύγεις τη διάρρηξη στο σπίτι

Αν και πολλοί άνθρωποι ανησυχούν μόνο για τη νυχτερινή ασφάλεια, οι περισσότερες διαρρήξεις συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν η πλειονότητα των ατόμων εργάζονται ή βρίσκονται εκτός οικίας για κάποια υποχρέωση. Είναι σημαντικό να λαμβάνεις προφυλάξεις, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και τη νύχτα, όπως και κάθε φορά που φεύγεις από το σπίτι με κύριο σκοπό να βεβαιωθείς ό,τι είναι καλά θωρακισμένο απέναντι σε οποιαδήποτε εγκληματική απειλή που επιθυμεί να εισέλθει για να κλέψει ό,τι μπορεί.

Σύστημα συναγερμού

Χωρίς καμία αμφιβολία. Η πρώτη γραμμή άμυνας σας είναι ένα καλό σύστημα συναγερμού που θα έχει τα εχέγγυα να τρομάξει τους διαρρήκτες για να το βάλουν στα πόδια.

Σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, οι ερευνητές πήραν συνέντευξη σε περισσότερους από 400 καταδικασθέντες διαρρήκτες, και διαπίστωσαν κάτι εξαιρετικά εκπληκτικό, ό,τι το 60% εξ αυτών, δήλωσε πως δεν θα επιχειρούσε να εισβάλει σε χώρο που είναι εξοπλισμένο με σύστημα συναγερμού, και σε περίπτωση που το αντιλαμβάνονταν, θα επέλεγαν διαφορετικό στόχο.

Για να διασφαλίσετε ό,τι μπορείτε να βασιστείτε σε ένα σύστημα ασφαλείας, είναι σημαντικό να επιλέξετε κάποιο από μια επώνυμη εταιρεία που δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο, και ό,τι υπάρχουν αληθινές ομολογίες πελατών που να επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά του.

Βέβαια για να μην κοροϊδευόμαστε, ένα ποιοτικό σύστημα συναγερμού κοστίζει πάρα πολλά λεφτά. Φυσικά, μέσα σε αυτό το κόστος συμπεριλαμβάνεται η εγκατάσταση των συσκευών και η μηνιαία συνδρομή στην εταιρεία security που θα είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη και την παρακολούθηση της κατοικία σας, και θα τρέξει να σας προστατεύσει όταν καταστεί ανάγκη.

Κάμερες παρακολούθησης

Ο συγκεκριμένος τομέας κατακλύζεται από πολλές διαφορετικές κατηγορίες καμερών παρακολούθησης, όπως:

 • Εξωτερικές
 • Εσωτερικές
 • Υπέρυθρες κάμερες
 • Dome (Θόλου)
 • Box
 • Bullet
 • Covert (Κρυφές κάμερες)
 • Dummy
 • Κ.λπ.

Υπέρυθρες κάμερες παρακολούθησης (IR)

 1. Ο συγκεκριμένος τύπος είναι από τις πιο δημοφιλείς κάμερες για τούτο σκοπό, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για οικιακή χρήση στο σπίτι.
 2. Οι υπέρυθρες κάμερες παράγουν έγχρωμο βίντεο υψηλής ανάλυσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης είναι ο προτιμώμενος τύπος κάμερας για συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή και χωρίς φωτισμό.
 3. Είναι σε θέση να φωτίζουν την περιοχή, μεταβάλλοντας αυτόματα την εικόνα από έγχρωμη σε ασπρόμαυρη. Οι υπέρυθροι ακτινοβολίες ενεργοποιούνται αυτόματα και σας επιτρέπουν να βλέπετε πολύ πιο καθαρά σε αντίθεση από το ανθρώπινο μάτι, σε χαμηλό φωτισμό, ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι.
 4. Είτε πρόκειται για εσωτερικούς, είτε για υπαίθριους χώρους, παρέχουν εξαιρετική παρακολούθηση της δραστηριότητας των ανθρώπων, και γενικά οτιδήποτε κινείται στο πεδίο δράσης που παρακολουθούν, όπως για παράδειγμα τα κατοικίδια ζώα.
 5. Είναι ανθεκτικές απέναντι σε κακές καιρικές συνθήκες και αντέχουν σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον εξαρτήματα για να λειτουργήσουν.

Μην ανοίγεις την πόρτα σε ξένους

Σε περίπτωση που είσαι μέσα στην οικία σου και κάποιος ξένος σου χτυπήσει το κουδούνι, τότε είσαι υποχρεωμένος να αρνηθείς να του ανοίξεις την πόρτα. Και αν για παράδειγμα, σου έφερε κάποιο δέμα για να παραλάβεις, απλά δώσε το οφειλόμενο ποσό χρημάτων κάτω από την χαραμάδα της πόρτας, και μετέπειτα ζήτησε του ευγενικά να φύγει, αφήνοντας πρώτα το πακέτο μπροστά στο χαλάκι και το παίρνεις όταν σιγουρευτείς ό,τι έχει αποχωρήσει.

Να θυμάσαι πως η κοινωνία μας έχει γίνει ζούγκλα, και είναι δύσκολο να εμπιστευτείς τον οποιονδήποτε ξένο βρεθεί στο κατώφλι του σπιτιού σου, θέλοντας να εισχωρήσει στα ενδότερα της κατοικίας σου. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα οι ληστές να χτυπούν τα κουδούνια και να μπαίνουν ανενόχλητοι μέσα για να αλωνίζουν. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Πλέον η εγκληματικότητα έχει καταστεί κλάδος της επιστήμης. Μάλιστα πολλά κακοποιά στοιχεία χρησιμοποιούν προηγμένα εργαλεία που ορισμένες φορές προκαλούν εντύπωση ακόμη και σε εμάς που ασχολούμαστε πολλές δεκαετίες με την τεχνολογία.

Βάλε περίφραξη στο οικόπεδο σου

Η διαδικασία οχύρωσης του οικοπέδου σου αποτελεί αποκλειστικά δική σου ευθύνη και αδιαμφισβήτητα θα πρέπει να κοιτάξεις με ιδιαίτερη σοβαρότητα αυτήν την ιδιομορφία, αν δεν θέλεις να μπλέξεις σε απροσδόκητους μπελάδες. Μην ξεχνάς πως όταν ένα οικόπεδο δεν προστατεύεται από κάγκελα, συρματόπλεγμα και ψηλό τοίχο, τότε δίνεται η ευκαιρία στον καθένα να εισέρχεται ανενόχλητα στον υπαίθριο χώρο σου, και όταν τον αντιληφθείς και τον ρωτήσεις γιατί το έπραξε, θα σου πει τη γνωστή δικαιολογία, «ό,τι δεν ήξερα πως άνηκε σε κάποιο ιδιοκτήτη».

Το κόστος για την περίφραξη κυμαίνεται ανάλογα με την έκταση που εκτείνεται το οικόπεδο σου, όπως και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν εάν θέλεις να υψώσει τοίχο, και ούτω καθεξής. Ωστόσο μην τσιγκουνεύεσαι αυτά τα έξοδα, γιατί θα τα δώσεις μία φορά και θα ξενοιάσεις μια για πάντα, εφόσον προηγουμένως έχει γίνει σωστή δουλειά από τους τεχνικούς που ανέλαβαν το έργο.

Πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας για παράθυρα και πόρτες

Η παρούσα επιλογή είναι ιδανική και χρήσιμη για μπαλκονόπορτες, για εξώπορτες και παράθυρα, ακόμη και αν βρίσκεσαι στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας, αφού ως γνωστόν οι διαρρήκτες έχουν ικανότητες που προσεγγίζουν το ταλέντο του Σπάιντερμαν, ανεβαίνοντας σε απίθανα σημεία που δεν φτάνει ανθρώπου νους. Άλλωστε για αυτό το λόγο αρκετοί κλέφτες έχουν σκοτωθεί στην προσπάθειά τους να ανέβουν στον τέταρτο και πέμπτο όροφο μιας πολυκατοικίας.

Εδώ θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας, καθαρά για λειτουργικούς λόγους. Προσέξτε μην βάλετε μόνιμα κάγκελα που δεν δύναται να ανοίγουν από μέσα ή δεν σύρονται, γιατί θα σας κάνει εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινότητα σας. Εκτός βέβαια, και αν δεν σας ενοχλεί τούτο το γεγονός, και είσαστε διατεθειμένοι να υποστείτε αυτην την επιπλέον ταλαιπωρία.

Αποκτήστε σκύλο φύλακα

Στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ, αφού μπορείτε κάλλιστα να προμηθευτείτε ένα αδέσποτο σκυλί από κάποια Φιλοζωική Εταιρεία. Αλλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν προορίζονται όλα τα σκυλιά για φύλακες. Εν τούτοις, και μόνο πού θα ξέρει ο κλέφτης πως το σπίτι φυλάσσεται από κάποιο μεγαλόσωμο σκυλί, θα το σκεφτεί δύο φορές πριν κάνει οτιδήποτε. Όμως τα πάντα είναι σχετικά, και σαφώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση αποτροπής ενός εισβολέα που έχει ύποπτες προθέσεις.

Εννοείται πως δεν συνιστώ να πάρεις σκυλί και να το παραμελείς, φερειπείν γιατί δεν σου περισσεύει αρκετός χρόνος για να το φροντίζεις. Επιπρόσθετα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθείς κατηγορούμενος στο δικαστήριο αν αντιληφθούν οι αρμόδιες αρχές πως το συμπεριφέρεσαι με χείριστο τρόπο. Τα κατοικίδια ζώα δεν είναι παιχνίδια, έχουν ψυχή και απαιτούν τον ανάλογο σεβασμό. Έτσι για να ξεχωρίζουμε τα σώβρακα από τις γραβάτες.

Τοποθετήστε τα ακριβά αντικείμενα στο γκαράζ

Σε αυτήν στην κατηγορία συμπεριλαμβάνονται η κινούμενη σχάρα (μπάρμπεκιου), το αυτοκίνητο, η μοτοσυκλέτα, το ποδήλατο και όποιο άλλο πολύτιμο αντικείμενο παραμένει στην αυλή χωρίς λόγο, με αρνητικό πρόσημο να είναι εκτεθειμένο σε κλοπή.

Παρόλο που μία τέτοια κατάσταση είναι εκ των πραγμάτων ταλαιπωρία για τον ιδιοκτήτη των αντικειμένων, διότι σε καθημερινή βάση θα είναι αναγκασμένος να επαναλαμβάνει αυτή την κίνηση 2-3 φορές. Όμως, εάν ζείτε σε κάποια κακόφημη γειτονιά που συμβαίνουν συχνά διαρρήξεις, τότε αυτή η μεθοδολογία φαντάζει μονόδρομος, και δεν χωράει πολλή συζήτηση το παρόν θέμα. Η Τελική απόφαση είναι δικιά σας.

Διάβασε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας