ΑρχικήΕιδήσειςΗ Ιαπωνία εγκαινιάζει προηγμένο δορυφόρο GPS

Η Ιαπωνία εγκαινιάζει προηγμένο δορυφόρο GPS

Η Ιαπωνία εγκαινιάζει προηγμένο δορυφόρο GPS.

Το περασμένο Σάββατο η Ιαπωνία εκτόξευσε ένα πύραυλο τύπου H-2A που μετέφερε ένα δορυφόρο για χρήση γεω-εντοπισμού θέσης σε τροχιά μετά από μια εβδομάδα-μακράς καθυστέρησης, είπε η κυβέρνηση.

Η εκτόξευση του τρίτου geo-positioning satellite δορυφόρου της Ιαπωνίας αποτελεί μέρος του σχεδίου της για την κατασκευή μιας έκδοσης του παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS) των Η.Π.Α. για να παρέχει πληροφορίες γεωγραφικών σημείων που χρησιμοποιούνται κατά κόρον για αυτόματο πιλότο αεροσκαφών και για πιθανούς σκοπούς εθνικής ασφάλειας.

Η κυβέρνηση έιχε αναβάλλει την εκτόξευση πριν από μία εβδομάδα λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας.

“Με την επιτυχία του τρίτου δορυφόρου, κάναμε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά για να έχουμε σήματα από τέσσερις δορυφόρους στο μέλλον”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Masaji Matsuyama, ο αρμόδιος υπουργός για τη διαστημική πολιτική.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να δρομολογήσει ένα τέταρτο δορυφόρο μέχρι το τέλος του έτους για να αρχίσει να προσφέρει εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες θέσεων μέχρι τον Απρίλιο.

Η Ιαπωνία σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των δορυφόρων γεωγραφικής τοποθέτησης τους επτά έως το 2023, καθιστώντας το σύστημα ανεξάρτητο και λειτουργικό ακόμα και αν το GPS των ΗΠΑ δεν είναι διαθέσιμο για κάποιο λόγο, δήλωσε προηγούμενος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο δορυφόρος κατασκευάστηκε από τη Mitsubishi Electric Corp και τέθηκε σε τροχιά από τη Mitsubishi Heavy Industries Ltd.

Οφείλουμε να τονίσουμε πως ο συγκεκριμένος τομέας είναι αρκετά κοστοβόρος λόγω της εξειδικευμένης τεχνολογίας που φέρει και σε συνάρτηση με την χαμηλή ζήτηση και του ακριβού κοστολογίου το κάνει απαγορευτική την μίσθωση του, διότι σε βάθος χρόνου οι ενδιαφερόμενες χώρες θα μπορούσαν να στείλουν το δικό τους δορυφόρο στα ίδια χρήματα περίπου, χωρίς να έχουν τον πονοκέφαλο καθοδήγησης από τρίτους.

Επίσης, δεν πρέπει να λησμονούμε πως επειδή η Ιαπωνία ανήκει στο ΝΑΤΟ της απαγορεύεται να συνεργαστεί για στρατιωτικά ζητήματα αυτού του επιπέδου με μέλος που είναι εκτός της συμμαχίας, οπότε αυτόματα μπαίνουν πολλοί περιορισμοί, με ελάχιστο χώρο ευελιξίας για τον κάτοχο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166