ΑρχικήΟχήματαΗ Opel επιστρέφει στην Ρωσία, καθώς η PSA αναζητά νέες αγορές

Η Opel επιστρέφει στην Ρωσία, καθώς η PSA αναζητά νέες αγορές

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Opel δήλωσε σήμερα (14 Μαρτίου 2019) ό,τι θα επιστρέψει στη Ρωσία μετά από απουσία πάνω από τριών ετών, καθώς η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία από τη Γαλλία, η PSA προσπαθεί εναγωνίως να μειώσει την εξάρτηση από τις Ευρωπαϊκές αγορές.

Η Opel θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στη Ρωσία διαθέτοντας τρία μοντέλα κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της PSA.

Δύο από τα μοντέλα, το minivan Zafira Life και το Vivaro, θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της PSA στη δυτική ρωσική πόλη Kaluga.

Η κίνηση της PSA, η οποία επίσης πωλεί αυτοκίνητα με τα εμπορικά σήματα Peugeot και Citroen, θα ενισχύσει τη δυναμική της απέναντι στο σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, η οποία κατέχει το εμπορικό σήμα Lada που εδρεύει στη Ρωσία.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της Opel, η αμερικανική General Motors, πούλησε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στην PSA το 2017, όμως πριν ολοκληρωθεί αυτή η εξαγορά, έκλεισε το 2015 το εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης, καθώς η χώρα αντιμετώπισε βαθιά οικονομική κρίση και θεώρησε σκόπιμο πως έτσι θα προστάτευε καλύτερα τα συμφέροντά της.

Η ρωσική επιστροφή αποτελεί μέρος της προσπάθειας της PSA να αυξήσει τα έσοδα της και ταυτόχρονα να παύσει να εξαρτάται αποκλειστικά ​​από την Ευρώπη σε μια εποχή που οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε διάφορες χώρες έχουν βάλει εμπόδια στην αγορά αυτοκινήτων.

Η ομάδα ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σχεδιάζει να επαναφέρει την Peugeot στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το αργότερο έως το 2026 μετά από περίπου 30 χρόνια, ενώ η Citroen θα ξεκινήσει να πωλεί αυτοκίνητα στην Ινδία το 2021.

«Η Ρωσία είναι μια μεγάλη αγορά, στρατηγικά σημαντική και με πολλές δυνατότητες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, ο Michael Lohscheller σε δήλωσή του. «Ως γερμανική μάρκα με μακρά παράδοση στον τομέα των οχημάτων και με εξαιρετική φήμη στη Ρωσία, εκτιμούμε πως θα επωφεληθούμε στο έπακρο από αυτήν την στρατηγική κίνηση»

Η PSA αγόρασε την Opel από την GM το 2017 και αμέσως ξεκίνησε μια σημαντική αναμόρφωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που βοήθησε την γερμανική μάρκα να αποκομίσει κέρδη το 2018, μετά από χρόνια οικονομικών απωλειών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166