ΑρχικήΕιδήσειςΗ Qualcomm ξεπέρασε τα 5 Gbps στο 5G ενώ ανακοίνωσε νέες υποδομές...

Η Qualcomm ξεπέρασε τα 5 Gbps στο 5G ενώ ανακοίνωσε νέες υποδομές για δίκτυα επόμενης γενιάς

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με τη Verizon και την Ericsson, ότι έχει υπερβεί το φράγμα των 5 Gbps ως η μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μέσω του mmWave. Ενώ αναμένονται νέες υποδομές δικτύου επόμενης γενιάς, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη για να παρέχουν περισσότερες δυνατότητες σε διάφορους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Η Qualcomm στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι φτιάχνει νέες πλατφόρμες για την υποδομή δικτύου 5G που θα ωφελήσει όλους τους συνεργαζόμενους τηλεπικοινωνιακούς φορείς της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των TIM και Vodafone. Οι νέες πλατφόρμες προσφέρουν μια πλήρως επεκτάσιμη και ευέλικτη αρχιτεκτονική που υποστηρίζει όλες τις επιλογές διαχωρισμού που προσφέρει το 5G μεταξύ Distributed Unit (DU) και Radio Unit (RU) για μακροεντολές και μικροεφαρμογές, συμπληρώνοντας τις τρέχουσες προσφορές της εταιρείας στο 5G RAN. Η λύση της Qualcomm παρέχει επίσης τη δυνατότητα ενσωμάτωσης υποστήριξης για ζώνες sub-6GHz και τις ταχύτερες ζώνες mmWave στο ίδιο κελί, σε συνδυασμό μαζί με συχνότητες για 4G.

Οι εμπλεκόμενες εταιρείες που συμμετείχαν σε αυτές τις δοκιμές ισχυρίζονται ότι το 5G έχει τη δυνατότητα να φτάσει ταχύτητες έως και τα 10Gbps με καθυστέρηση μικρότερη από 5ms. Οι συνδέσεις μέσω κινητού μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη και αν ταξιδεύετε με ταχύτητα 500km/h, με δυνατότητα διαχείρισης πάνω από ένα εκατομμύριο συσκευών ανά km² και όγκων δεδομένων έως και 10Tb / s / km². Δηλαδή εξωπραγματικές καταστάσεις που θα καλύψουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Φανταστικοί αριθμοί, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι το αποτέλεσμα των 5,06 Gbps ανά δευτερόλεπτο λήφθηκε σε περιβάλλον δοκιμής σε ελεγχόμενο εργαστήριο. Οι εταιρείες χρησιμοποίησαν ένα smartphone Qualcomm με μόντεμ Snapdragon X60 5G εξοπλισμένο με μονάδες κεραίας mmWave τρίτης γενιάς (QTM535) συνδεδεμένες σε υποδομή δικτύου κατασκευασμένη με εξαρτήματα του συστήματος Ericsson. Η μέγιστη ταχύτητα επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας μια ζώνη 800MHz στο φάσμα 28GHz σε mmWave σε συνδυασμό με μια ζώνη 40MHz σε 4G LTE.

Βέβαια εκείνο το στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι το ζητούμενο της υπόθεσης είναι να διατίθεται σε φθηνή τιμή το 5G ούτως ώστε όλοι οι πολίτες της χώρας μας να έχουν ίση πρόσβαση σε αυτό, και όχι μόνο οι προνομιούχοι που έχουν την οικονομική άνεση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166