Η Google θα μεταφέρει τους χρήστες από το Google Hangouts στο Google Chat

Η Google θα μεταφέρει τους χρήστες από το Google Hangouts στο Google Chat

Είναι επίσημο πλέον ότι η Google θα μεταφέρει τους χρήστες από το Google Hangouts στο Google Chat αρχής γενομένης από το επόμενο έτος. Ως μέρος της αλλαγής, το Google Chat, μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο σε πελάτες που πλήρωναν συνδρομή για στο Google Workspace (πρώην G Suite), θα διατίθεται δωρεάν ως υπηρεσία που θα είναι ενσωματωμένη στο Gmail, και φυσικά ως μια αυτόνομη εφαρμογή. Επίσης ορισμένες λειτουργίες του Hangouts θα αποσυρθούν πριν από την κατάργηση του.

Η μετάβαση από το Hangouts στο Google Chat θα ξεκινήσει κάποια στιγμή το πρώτο εξάμηνο του 2021, όταν η Google θα προσφέρει εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να μεταφέρετε αυτόματα τις συνομιλίες, τις επαφές και το ιστορικό συνομιλιών σας στο Chat, σύμφωνα με ανάρτηση που δημοσίευσε η ίδια η εταιρεία στο ιστολόγιο της ιστολόγιο της. Δεν είναι σαφές ποια βήματα θα απαιτηθούν για αυτήν τη μετανάστευση, αλλά η Google λέει ότι θα κοινοποιήσει στο ευρύ κοινό τις απαιτούμενες οδηγίες κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον.

Αυτή η κατάργηση του Hangouts δεν είναι εντελώς απροσδόκητη. Η Google δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2018 ότι σχεδίαζε να μεταφέρει τους χρήστες του Hangouts στο Chat και στο Meet, χωρίς όμως να παραθέτει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Η Google διευκρίνισε μερικές ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την αλλαγή.

Η μετάβαση από το Hangouts Google Chat θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και θα υπάρξει μια περίοδος κατά την οποία και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες. Τελικά, όλοι οι δωρεάν χρήστες και οι πελάτες του Workspace θα μετακινηθούν στο Chat. Μόλις γίνει αυτό, τότε το Chat θα αντικαταστήσει πλήρως το Hangouts.

Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να μεταβείτε από το Hangouts στο Chat, προτού αναγκαστείτε να το πράξετε υποχρεωτικά, υπάρχουν και καλά και αρνητικά στοιχεία σε τούτη την υπόθεση. Εξαρτάται πώς το βλέπει ο καθένας. Από την άλλη πλευρά, η Google λέει ότι το Chat δεν προσφέρει μόνο τυπικές λειτουργίες όπως άμεσες και ομαδικές συνομιλίες με τις οποίες μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με το Hangouts, αλλά μπορεί επίσης να σας επιτρέψει να σχεδιάσετε και να συνεργαστείτε πιο εύκολα με συναδέλφους.

Προηγούμενο άρθροΜπίλι Χόλιντεϊ: Η Πρώτη Κυρία της τζαζ
Επόμενο άρθροApple iMovie εναντίον Adobe Premiere Elements
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας